Šta je novo?

Microsoft Lumia 535

I posle koliko vremena, meseci, sedmica, dana, sati će kasniti apdejt na 735?

:D pa kako je to onda prednost?
Šalu na stranu, neka uzme devojka uređaj koji hoće, oba su dobra.

735 je odlican za zenske osobe,bolja je kamera od 640 ostalo je isto. Ako izgled igra ulogu preporucujem 735.

To da ce 640 dobiti pre 735 nije ni provereno ,to je cisto bila reklama kad se pojavio telefon. Zavisi od operatora,svejedno 735 dobija win 10 i to je najbitnije.

Poslednja izmena:
Microsoft Lumia 535 dual sim.
Imam problem sa gps-om. Ne rade mi Here maps, Here drive+, sygic....
Kad pokrenem neku od aplikacija obelezi mi neku pocetnu poziciju koja nije tacna (priblizna) i tako stoji u mestu bez obzira sto se krecem ?
Probao sam soft reset ali bez uspeha. Os je 8.1 Denim.
Da li jos neko ima ove probleme i kako resiti?

Poslednja izmena:
galja

Mozda je to prpblem sa najnovijom nadogradnjom koju je MS pustio za niskobudzetne lumie ja licno nisam primetio neke probleme sa mapama ali mi zato srce bateriju ko lud sto nikad nije radio za pet minuta pada za po 2 do 3% koristim ga kao drugi telefon i baterija mi izgura po dva dana ali ovo jutros kako je pocelo sa ovom nadogradnjom tesko da ce izgurati dan. Sto se tice mapa lik se zalio da mu posle ove nadogradnje mape upste ne rade kako treba pa je mozda u pitanju ovo sa nadogradnjom ali kod mene su mape ok nzm videcemo.

Sa ovom novom nadogradnjom proradila navigacija :D
Sada radi normalno i nisam primetio vecu potrosnju baterije.
Praticu malo situaciju pa cu da iznesem zakljucke za nekoliko dana.

Mozda je to prpblem sa najnovijom nadogradnjom koju je MS pustio za niskobudzetne lumie ja licno nisam primetio neke probleme sa mapama ali mi zato srce bateriju ko lud sto nikad nije radio za pet minuta pada za po 2 do 3% koristim ga kao drugi telefon i baterija mi izgura po dva dana ali ovo jutros kako je pocelo sa ovom nadogradnjom tesko da ce izgurati dan. Sto se tice mapa lik se zalio da mu posle ove nadogradnje mape upste ne rade kako treba pa je mozda u pitanju ovo sa nadogradnjom ali kod mene su mape ok nzm videcemo.

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi neki telefon da pazarim za oca a odluka je pala na lumiu 535 jer mi deluje kao nesto dobro za malo novca...kakva su iskustva? da li radi win10 na telefonu? i koliko je dobra kupovina

Ponovo ne radi gps :(
Radio je kratko vreme i to je sve.
Ne mogu da procenim da li je hw ili softverski problem.
Instalirao sam gps satelite aplikaciju i iz nje se vidi da ne pokazuje V Accuracy, stoji samo crtica, dok H Accuracy pokazuje normalno, kao i Latitude i Longitude.
Vrlo cudan problem.

Prilozi

• 20150627_172402.jpg
    20150627_172402.jpg
    901.3 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
galja

Kod mene gps radi savrseno kao i uvek lokaciju mi nalazi u milimetar nzm sta bi moglo da bude to pokusaj da reinstaliras aplikacije nista drugo mi ne pada na pamet

Koliko MB ti zauzimaju mape?
Meni pise negde oko 183MB. Kad ih izbrisem i ocistim istoriju preostane mi 5,4MB necega ? To ne mogu da obrisem.
Predpostavljam da ti se gps aplikacije i mape nalaze na memoriji telefona i da im nisu iskljuceni pozadinski procesi u battery saver-u.

Ako ti je tel pod garancijom nosi u servis ,mozda je i hardverski kvar.

Dobio sam neki apdejt za 535 i instalitrao. Pošto mi je dual sim, sad mi se izmedju oznake mreža u gornjem levom uglu pojavila i beli trougao!? Šta je ovo!?

Koliko znam trougao je simbol za roming

galja

Meni mape zauzimaju 11,32 mb gps palim samo po potrebi tebi to nesto mnogo zauzima memoriju. Da sve aplikacije su mi na fonu na sd kartici drzim samo muziku slike idu na one drive iz galerije brisem cim se malo nakupe. Nosi ga u servis moguce da nije softverski problem.

Taj tel ima problema sa ekranom ,e sad kod nekih modela to bas i nije toliko strasno dok kod drugih ekran je skoro neupotrebljiv ,imas klipova na youtube ,e sad kakav ti zapadne.Moja devojka ga ima i sluzi je super ,i da tel ce dobiti win 10 .

Telefon je brz, odlicno se cuje, kamera sasvim ok, baterija odlicna.
Radi perfektno. Jedini problem je to sto nisam imao srece pa mi se zapao primerak sa losim gps kontrolerom(to se desava svima pa i apple-u).
Hardverska revizija 3.0 je imala problem sa ekranom ali nakon nadogradnje "Denim" taj problem je otklonjem.
Hardverska revizija 5.0 nema taj problem. Ovo je inace najprostiji model (535) i ne moze da se uporedi ni sa jednim Androidom iz te klase jer ga ubija brzinom i funkcionalnoscu.
Jedina stvar koju nisam imao na lumiji u odnosu na android je mogucnost pustanja D3GO televizije, mada se nadam da ce i ovo da srede.
Sve ostalo radi odlicno, cak su pojedine (meni bitne) aplikacije bolje odradjene nego na androidu. Gorila glas displej kao i prednost zadnje maske u odnosu na vecinu telefona( pokriva sve do tac ekrana) sto je odlicno u slucaju da telefon ispadne i sl. (zamenis zadnji poklopac i opet nov telefon :D).

Poslednja izmena:
Steta sto je microsoft svoj prvi telefon uradio jako lose, ali zato ima lumia 640 koje je malo skuplja ali je najbolja u tom cenovnom rangu,a najavljena je i lumia 540 koja je jeftinija od 640 a nema greske koje ima 535

Uzeo sam ovaj telefon za devojku. Sasvim je ok. Voleo bih da je kamera malo bolja ali za te pare ne moze bolje da se ocekuje.
Jedino sto sam se uplasio je kad sam lumiu stavio na drugi punjac i telefon poblesavio a onda sam skontao da je lumiin punjac dosta "slabiji".

Uzela sam ovaj telefon pre 10 dana i super je e sad imam jedno pitanje u vezi ovih zivih plocica sve funkcionisu ok jedino me nervira twiter pise da ima live tile a ne prikazuje nista na plocici kao fb ili druge. pa sam htela da pitam da li je to kod svih ili sam ja nesto z...ba.. ?

Probaj povećati tile, možda to reši problem.

Kod mene i na srednjoj velicini pokazuje kad neko twituje.

Telefon je brz, odlicno se cuje, kamera sasvim ok, baterija odlicna.
Radi perfektno... Gorila glas displej kao i prednost zadnje maske u odnosu na vecinu telefona( pokriva sve do tac ekrana) sto je odlicno u slucaju da telefon ispadne i sl. (zamenis zadnji poklopac i opet nov telefon :D).
Ljudi ako iko zna gde ima da se nadje zadnji poklopac za Lumiu 535 (koji gliga79 pominje), bio bih mu jako zahvalan?

Vrh Dno