Šta je novo?

Microsoft Lumia 535

Ja imam nekorišten, nov original, plavi poklopac - ako ti treba javi se :)

galja

Ako ga nisi prodao ja sam zainteresovan

Sad tek videh poruku, bio sam malo u divljini :D Nisam prodao javi se na pp... Pozdrav

Jel uzimao neko ovaj telefon skoro u Telenoru, jel i dalje aktuelna ta hardverska verzija 3 koja ima problem sa dodirom? Nude ga za dinar, pa se premisljam.
Dosta su razlicita misljenja u vezi telefona, dok jedni vicu bezi od njega, neki kazu sve ok, iako postoji problem.

Jel koristi neko telefon i dalje, a da ima taj problem sa tacom ekrana? Odnosno jel bi ga neko preporucio za koriscenje, iako postoji taj problem?
Ne treba mi za igrice, vec samo pozivi, sms, whatsapp, tt, mail i novine.

Ako ti ne treba za igrice uzimaj ,jedino sad ako ti zapadne bas neki krs , kako citam po netu neki imaju bas problema sa tacom dok se kod nekih jedva primeti.

Kontao sam da ga uzmem i onda aj da procitam malo komentare, neverovatno koliko su sarenoliki, pa me to bacilo u razmisljanje.

Koristim lagdroid L7II, kontam da ne moze biti gori od onog laga nakon apgrejda na KK, samo da me taj tac od 535 ne ubije u pojam.

To valjda bar nije tesko. :)

Jel ti koristis 535 koji ne moze da prodje onaj test sa multi tacom? Jel masi slova prilikom kuckanja poruka?

Ustvari moja devojka ,i njen a ja mislim da nijedan ne moze da prodje multi touch test,e sad ona nema nikakvih velikih problema sem toga ,desi joj se jednom u nedelju dana da prilikom kucanja promasi slovo i da prilikom zumiranja na web stranici brljavi i to je sve .

Rekoh da se oglasim povodom mog slucaja sa 535

Telefon sam poslao na rma (zbog problema sa gps-om) i trazio zamenu ili povratak novca :smash:
Posle nekoliko dana javili su mi da je telefon ispravan i da ce mi biti vracen. Uzmem ja telefon nazad ali problem isti.
U medjuvremenu dok sam planirao da posaljem telefon u jednom pravcu javi se ponovo problem sa tacom (i pored toga sto je apdejtovan). Posaljem ponovo na rma. Ovaj put sa detaljnim opisom defekta.
Nakon nekoliko dana salju mi poruku da telefon ne pokazuje kvar i da ce mi biti vracen.
Jedva sam docekao :smoke:
Napisao sam im da trenutno imam solidan telefon i da mi se ne zuri za zamenu ili povracaj novca ali da cu da idem do kraja sto se tice microsofta 535 :smash:
Napomenuo sam da cu telefon uzeti samo u slucaju nosenja istog u inspekciju i da cu tamo lako dokazati defekte.
Posle par dana stize poruka da je zamena odobrena :D

Telefoni M. 535 hardverske verzije 3 su defektni.
Na zapadu su to resili hardverskom verzijom 5. kod nas naravno haos kao i za sve ostalo.
Zamenio sam 535 uz doplatu za Nokiu Lumiu 730.
Telefon je vrh.

Lep opis. :) Ipak cu gledati da izbegnem ovaj model. Hvala na info.

Pozdrav. Samo sam hteo da vas pitam vezano za problem sa touchom koji se pominje. Jel problem samo sa multi touchom? I da li je to resivo, cini mi se da je neko negde pomenuo da je resio problem sa folijom, tj da super radi kad je folija zalepljena? I da li se problem manifestuje odmah nakon kupovine? I da li se to uvek manifestuje, ili nekad da nekad ne?

Pitam da bih znao prilikom eventuelne kupovine ako mogu odmah u radnji da ga testiram i proverim da li radi.

Pozdrav. Samo sam hteo da vas pitam vezano za problem sa touchom koji se pominje. Jel problem samo sa multi touchom? I da li je to resivo, cini mi se da je neko negde pomenuo da je resio problem sa folijom, tj da super radi kad je folija zalepljena? I da li se problem manifestuje odmah nakon kupovine? I da li se to uvek manifestuje, ili nekad da nekad ne?

Pitam da bih znao prilikom eventuelne kupovine ako mogu odmah u radnji da ga testiram i proverim da li radi.
Kod koleginice problem se manifestovao odmah nakon kupovine. Problem je bio u celokupnom touch-u, tj. bio je preosetljiv i neprecizan. Nakon stavljanja mat folije radi sve normalno.

Super, to je ok. Bezveze kako to tako prodaju kod nas, al ok, bar je resivo, i to necim sto bi mnogi svakako stavili na telefon. Hvala!

Ako uzmes telefon javi samo kako radi bez folije, a kao posto je stavis. Hvala unapred.

Naravno! Bilo bi super da radi sve kako valja, a sam telefon je, ako mu touch lepo radi, odlican!

Dobar je telefon ,sem tog problema sa ekranom sve radi super ,bas sam ga danas uporedjivao sa mojom l640 i potpuno istom brzinom se otvaraju aplikacije s tim sto je u nekim slucajevima l535 brza sto me bas zacudilo s obzirom da ima slabiji procesor .

Jesam ja. Odradio instalaciju, pa uradio restart sistema. Radi lepo, ali mi nije dao instalaciju vibera. Kaže da nije dostupna za windows 10. Odustao sam dalje od windows 10. Srpske tastature rade, ali se ne može skinuti rečnik, pa i ne radi swipe.

Vratio sam se odmah na 8.1.

E da, ne sviđa mi se što nije omogućena ćirilica, kao pismo sistema!

Prešao sam sa androida na windows phone, pa nije da sam oduševljen sa aplikacijama. Jedva čekam windows phone 10, kako bih mogao ubacivati android aplikacije.

Mi ćemo dobiti prvi windows 10, tako da ću sačekati rtm verziju.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim. Instalirao sam i Sasvim je upotrebljiv siste. Viber, messanger, skype rade. Jos uvek ne radi proximity senzor pa tokom poziva moras sam da gasis ekran. Generalno nije lis ali treba jos dosta da se radi, moze se koristiti za neku osnovnu dnevnu upotrebu, nije za vise.
E da, nije jos uvek Astoria podrzana za ovaj tel yako da ce se jos cekati za instalaciju android aplikacija na win.

Postoje dva različita načina instalacije android aplikacija na windows 10 mobile. Jedna od njih je ona španska aplikacija, pomoću koje instaliraš direktno na mobilni. Verovatno će moći na lumia 535.

Ja se nadam da ce moci. Preko te spanske za sada nece. Koliko sam video podrzane su samo nokia lumie, valjda ce to prosiriti ma sve.

Postoje dva različita načina instalacije android aplikacija na windows 10 mobile. Jedna od njih je ona španska aplikacija, pomoću koje instaliraš direktno na mobilni. Verovatno će moći na lumia 535.

Jel rade te android aplikacije, sta kazu ljudi ? Nema kocenja, lagova i sl ?

Jel ima negde na netu neki demo, prvi testovi i sl ? Bas bih da pogledam kakav je koncept iza te ideje koja je jako zanimljiva. :)

Ukucaj na youtube windows 10 mobile astoria i vidi sta sve ima :)

Jel ima negde na netu neki demo, prvi testovi i sl ? Bas bih da pogledam kakav je koncept iza te ideje koja je jako zanimljiva. :)

https://www.youtube.com/watch?v=zltNsxV5OeA

Poenta je da developer uzme svoju android aplikaciju I praktično bez većih promena je može prepakovati I ubaciti u windows store . Alat nije završen , kasnije zameni google servise sa windows servisima i to je to. Ovo što je sada aktuelno je neki procureli alat za direktno instaliranje android aplikacija bez modifikovanja i naravno to ne radi 100 % . Problem nastaje kod aplikacija koje koriste google servise a nisu prepakovane da rade sa ms servisima.

Za većinu aplikacija nećemo verovatno ni znati da su android portovi , ako ih samo malo vizuelno promene. Ako baš developer ne želi da objavi aplikaciju u windows store onda se može direktno probati i instalirati na telefon .

Ovo je više za neke igrice zgodno i za neke sitnije lokalne aplikacije.

Nazad
Vrh Dno