Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Citam ovu temu i kontam da bi meni legao FC330.

Treba mi nesto iskljucivo za PC da bih mogao da odigram igru ili eventualno odslusam nesto.

Jedino sto ne znam koja je duzina kablova od vufera do satelita i da li su sateliti zasticeni posto bi stajali odmah pored monitora koji nije nimalo jeftin i ne bih da mi ga pokvare :D

Za igre, filmove i rekreativno slušanje muzike (ako nisi zaražen "audiofilstvom") su stvarno odlični. Dobro, za igre ne znam, preskupe su graf. kartice i nema ih, sad kad sam ja rešio da se ponovim. :D
Što se dužine kablova tiče, ne znam da li sam ih ja tako dobio, ne sećam se da sam kupovao kablove za to, ali meni su sateliti u ćoškovima sobe, razmak od oko 4,5-5 m. A i vufer mi je izmešten u jedan ćošak, za to sam u lokalnoj radnji naručio da mi zgotove 2činča->bananicu kabl od oko 5 m. Kapiram da i na tome imam gubitke, no nisam siguran da bi kvalitetniji kablovi doneli neki boljitak.
Za satelite mislim da su magnetno oklopljeni, ali nemoj da me držiš za reč.
Jedino sam trenutno nezadovoljan jer je u nekom trenutku počeo da se čuje vufer kada su zvučnici uključeni, a računar se ugasi. Znači ovako, kad je računar ugašen nema nikakvog pištanja, brujanja i cičanja, apsolutna tišina, ali kada je računar isključen, iz zvučnika se čuje neki kao "statički bruj", ne znam kako bolje da objasnim. :D Tačnije, ne čuje se vufer, nego baš sateliti. Tako da sam počeo da isključujem prekidač na vuferu, kad je računar ugašen/u standby-u. Ako neko ima ideju šta je problem, bilo bi lepo da kaže. :)

Poslednja izmena:
Ma imam vec odlican 5.1 kao i stereo, ovo je iskljucivo za PC dok sam za njim, posle ce doci i slusalice ali trenutno bih resio ovo.

Alternativa mi je bila da uzmem onaj Harman Kardon Soundsticks III ali ne znam koliko su bolji osim sto su lepi :D

Za trojku ne znam ali za one providne soundstix znam da su đubre neopevano. Komšija ih arči, kupio u inozemstvu gde živi i vodio se markom.
Kazna za uši. Baš baš, ali baaaaš loši zvučnici (zapravo i nisu zvučnici, više plastični piezo upaljači).
Gospodin harman se prevrće u grobu.

Fc330 imaju sasvim pristojan zvuk za kompjutersku sobu. Ništa manje ništa više. I ubedljivo su najkvalitetniji od trenutne 2.1 ponude (koja je u nas jeziva i bedna, sa časnim i skupim BOSE izuzetkom).
Microlab pro 2c i 6c su kvalitetniji sistemi od pomenutog fc 330( dvojka posebno). Razmisli o njima.
(meni je, da naglasim, muzika daleko prioritetnija od igara, filmova...itd. I to ne tumps tumps, mada i to slušam)

Poslednja izmena:
Danas sam sasvim slučajno nabasao na temu iz 2008. u kojoj sam se i ja raspitivao, a Kokan objašnjavao. :)
Ja od tog nekog perioda, nešto malo kasnije, koristim FC330 i stvarno sam prezadovoljan. Svestan sam nedostataka, umeli su da mi zafale visoki, pa i srednji tonovi (muzika koji slušam nije prevashodno zasnovana na bitu i basu), ali je bas odličan. Doduše, gura ih integruša, pa sam se pitao vredi li kupiti neki DAC ili karticu (Xonara nema ni na bonove, posebno u PCI-e izvedbi), a da ne košta 2-3 puta više od ovih zvučnika (tada koštali 30-40 evra :) ).
Vredi.

Vazan info za one koji planiraju da kupuju Microlab ozvucenje u skorije vreme. Isao sam tamo gde sam kupio pa vratio SOLO 6C 2 puta. Nisam jedini koji je vratio, vratilo jos dvoje ljudi i jos jedan je vratio SOLO9C. Da li je problem u celoj turi zvucnika ne znam, znam samo da je dobavljac za SRB iz NS.

Takodje uzeo sam M-800 2.1 sistem. Ni tu nesto ne valja, jer ceo sistem zuji i bruji cim se utakne u struju bez da ima AUX kabl u sebi, kada se utakne AUX onda tek bruji ...
Tako da mozda je u SRB stigao kontejner skart Microlab ozvucenja, ne znam sta bi rekao na trenutnu situaciju.

P.S Neko je ranije spomenuo da M-800 izuva FC330 po kvalitetu i jacini. Na to mogu reci samo hahahahahahahahaha................................ i valjati se po podu u nedogled.
Razlika astronomska u korist FC330 ali bas, ko sumnja moze da dodje do mene da oslusne :)

Poslednja izmena:
Vazan info za one koji planiraju da kupuju Microlab ozvucenje u skorije vreme. Isao sam tamo gde sam kupio pa vratio SOLO 6C 2 puta. Nisam jedini koji je vratio, vratilo jos dvoje ljudi i jos jedan je vratio SOLO9C. Da li je problem u celoj turi zvucnika ne znam, znam samo da je dobavljac za SRB iz NS.

Takodje uzeo sam M-800 2.1 sistem. Ni tu nesto ne valja, jer ceo sistem zuji i bruji cim se utakne u struju bez da ima AUX kabl u sebi, kada se utakne AUX onda tek bruji ...
Tako da mozda je u SRB stigao kontejner skart Microlab ozvucenja, ne znam sta bi rekao na trenutnu situaciju.

P.S Neko je ranije spomenuo da M-800 izuva FC330 po kvalitetu i jacini. Na to mogu reci samo hahahahahahahahaha................................ i valjati se po podu u nedogled.
Razlika astronomska u korist FC330 ali bas, ko sumnja moze da dodje do mene da oslusne :)

Pa sto onda uzimas zvucnike ako su ti FC330 idealni?Sto ne uzmes neko pojacalo i dva velika zvucnika.

Pa sto onda uzimas zvucnike ako su ti FC330 idealni?Sto ne uzmes neko pojacalo i dva velika zvucnika.

Pa zato sto mi tako odgovara zbog organizacije prostora, treba mi jos nesto jednostavno da ne zalazim u licne detalje. A i zato sto sam mislio da je 6C mnogo bolji, sto ne kazem da nije nego jednostavno dobio sam neispravne primerke 2 puta i ne bih se igrao zaista.

Inace da li neko moze da preporuci u PM nekoga da mi zameni kablove na satelitima na FC330 i da mi dampira SUB ?

na ivici sam izmedju 7c ili 6c, sta za do 20m2 sobu?
i da li svi modeli imaju opciju auto standby kad se ne koriste? i da li vremenom prozuknu ili krce... neke anomalije

Poslednja izmena:
6C ako nađeš ispravan primerak, vidiš da je kolega iznad imao peh 2x.
Kačićeš ih na integrisanu?

Ima ovih moji u Outletu beogradskog distributera, cena ista a garancija manja (6 mes) :shock:.
Mislim da je elektronika bila neispravna od pocetka.

Koji god Microlab da uzmes obavezno kupi i dobar aux kabl. Evo meni Peja otvorio oci tj usi sa predlogom da kupim QUED kabl :D

Da li ima neke razlike u zvuku i kvalitetu izmedju Solo 7c i Solo 9c? Planiram da uzmem neki od ova dva zvucnika za TV. Na TV-u su povezani andorid box i Sony ps4.

I ako je pak bolje resenje Solo 7c da li imate mozda preporuku za neki dobar DAC uredjaj? Trenutno imam povezan Genius zvucnike preko FiiO D03K. Ili bi zavrsio posao i ovaj mali FiiO sto sad imam, mislim da li bi dobio u kvalitetu zvuka ako bi prikopcao neki drugi DAC, ali da nije nesto preskup tu oko nekih 40€?

Za 40e i nema nekog drugog DAC-a tako da poveži tog FiiO-a i biće OK.

OK. Mislio sam da nije mozda onaj kineski FX-audio bolji nesto od ovog FiiO u zvuku, tj da li bi dobio mozda neki bolji kvalitete sa nekim kineskim DAC-om? Pa ne bi sad da ulazim u neka ludila sa time zato sam mislio tu oko 40ak € maks. Jer da imam love najradije bi uzeo neko bolje pojacalo i bolja dva stereo zucnika. Zato sam mislio kao neko privremeno resenje da uzmem neki od ova dva. Imam sad prikopcan neki malko losiji sistem Genius 5.1, ali mi se ne svidja kako zvuce i nadzidzani su mi zvucnici jedni do drugog pa zato hocu da uzmem neka dva stereo zvucnika, ali aktivna za sad.

Inace jel ima neke razlike u kvalitetu zvuka izmedju Solo 7C i Solo 9C? Jedino sto sam primetio na netu da Solo 9C imaju dodatni opticki i hdmi ulaz. I kakav je zvuk kod ovih Microlab, da li imaju bas cist i da li su glasni ako se napravi nekad neka manja zurkica?

X3 bi naručivao preko aliexpres-a? Pa, skoro sigurno bi bilo neke razlike u kvalitetu, ali bez probe ne može se reći kolike. Ako ti nije preveliki trošak mislim da bi vredelo probati. Ako ne budeš zadovoljniji lako ćeš ga prodati.

Pa da njega bi narucivao X3, ako bi uopste postojala neka razlika u kvalitetu zvuka u odnosu na ovaj mali FiiO. Vidim da ga svi hvale X3 ili mozda neki drugi model ako bude neko imao preporuku, eventualno neki bolji, malo skuplji.

Inace jel ima neko neku preporuku koji od ova dva da uzmem 2.0?

Ja sam uzeo X3 preko foruma za svoje Microlab FC 330 i čini mi se da sam dobio na kvalitetu zvuka, a možda malo i na jačini. :) Stvarno, e sad da l' sam se ubedio u to ili je zaista tako, ne bih mogao glavu da dam. Ali ono što je definitivno tačno, nema više brujanja i šuma u zvučnicima kada se računar isključi ili ode u sleep.
Jedini nedostatak mi je sada što preko Win main volume control ne mogu da regulišem jačinu zvuka, nego moram zavisno od aplikacije (ovo bih možda rešio uklanjanjem drajvera i isključivanjem integrisane zvučne).

Nista, videcu prvo kako zvuci sve to na ovom malecnom FiiO D03K. Pa kasnije kad budem u mogucnosti uzeo bi neki malo bolji iz kine DAC tu oko 80€ ne bi isao na neke jeftinije varijante.

Inace da li na Solo 7C trebaju svi kablovi da se promene sto se dobije uz njih i RCA i zvuncnicke ili samo RCA? I da li imate za preporuku koje dobre kablove uzeti za njih, kao i neki bolji opticki?

Ово исто и мене интетесује за 7C.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Mislim da su ovaj i ovaj dovoljni.

Iznad njih su QED Profile i Audioquest Tower, ako vam se daje više.

Super, hvala na brzom odgovoru. Pa mislim za ovu klasu zvucnika da ce ovi biti dovoljni, da ne treba ici u neko ludilo. :D

A zvucnicki da li treba da se menjaju izmedju njih sto spaja? I koji su dobri i kvalitetni?

I da li je neko stavljao spike-ove na njih ili pravio stalak? Kad ih budem uzeo drzao bi ih na podu pa se razmisljam da li da stavim spike-ove ili neki stalak da napravim.

Прије пар година су качили добре кастом сталке са нацртом за њих са спајковима. Пробаћу да пронађем па ти пуштам.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Super, hvala na brzom odgovoru. Pa mislim za ovu klasu zvucnika da ce ovi biti dovoljni, da ne treba ici u neko ludilo. :D

A zvucnicki da li treba da se menjaju izmedju njih sto spaja? I koji su dobri i kvalitetni?

I da li je neko stavljao spike-ove na njih ili pravio stalak? Kad ih budem uzeo drzao bi ih na podu pa se razmisljam da li da stavim spike-ove ili neki stalak da napravim.
Pretpostavljam da ne bi škodilo zameniti zvučnički. Npr. ovaj bi trebalo da legne fino.

@maric62985

Moze. :)

Inace ne bi busio zvucnike odozdo ako ne mora bas, vec samo ih stavio na spike-ove cisto da podignem ih malo od poda da ne budu bas zalepljeni na pod. Ili pravio, nabavio vec neke stalke. Svako vase misljenje je dobro doslo. :D

@peja

U super, pa nisu ni skupi ovi. :) Jel bolje mozda da idu sa bananicama ili direktno na srafljenje?

Poslednja izmena:
Gledaj da ti visokotonci budu u nivou ušiju kad sediš.

Mogu direktno bez problema, da ne doplaćuješ za bananice koje nisu baš jeftine.

Poslednja izmena:
@stolex

Ево линка директ ка посту. Само настави да читаш остале постове до краја теме.

@peja

Ma to sam mislio za bananice da li ima neke razlike sa njima, mada sto kazes ne bi ni doplacivao za bananice kad ovo vec zavrsava posao fino.

Sto se tice visokotonca gledao bi i ja da mi bude u visini. Zato bi onda i trebao neki stalak da napravim vec. Za pocetak bi bili na podu pa sam mislio samo na spike-ove da ih stavim dok ne napravim stalak.

@maric62985

Hvala za info. Kada budem pravio imacu to u vidu. Samo sto sam ja mislio da stavim spike-ove koji ne idu direktno na parket vec na neko postolje maleno, ne bi bas da mi izbuse tek hoblovani parekt. :)

Staviš ih na novćiće od dinar (ili 20 dinara :p).

Postoje podloge za spajkove: s-l300.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno