Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Nema na čemu, sada slede slatke mukice izbora.:)

Pretpostavljam da je tačno za Microlab kablove. Inače, i kada budeš kupio DAC nemoj da koristiš baš najjeftinije RCA kablove za povezivanje sa zvučnicima, kod nas se mogu naći npr. Cordial za ~11-12e koji su OK.

Uzmi taj Microlab 6 za 105evra , ako ti se ne svidi llagano možeš da ih prodaš na kp ili benču.

Zajedno sa fc330 možeš da napraviš 4.1 sistem bog da te vidi

Jel postoji neka kombinacija za konverziju digitalnog u analogni zvuk, a da zadrzim mogućnost kontrole jačine zvuka preko daljinskog upravljača.

Naime na tv-u nemam normalan analogni izlaz tako da su zvučnici povezani preko izlaza za slušalice (fc330), hteo sam da uzmem digitalni to analogni konverter al onda jačinu zvuka moram da kontrolišem preko zvučnika (ako sam dobro shvatio).

Kupio danas SOLO 6C.
Iskreno ne da sam razocaran... Bas...
FC330 je za ovo M A M A.
Sto je najace uopste nisu jaci od FC330 mozda nesto malo jako malo za nijansu. Sam zvuk FC330 ubica pogotovo kad se nakaci na DAC.
Bolje sam uzeo jos jedan FC330 majke mi ...

Ako ti je za utehu, i dalje je best-buy u toj klasi. Hehe... [emoji14]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@General Tragg Ne kapiram bas komentar... Mirise na sarkazam iako mozda nije bila namera...

Uglavnom, mnogo lose. Evo bas sad naizmenicno pustam i jedne i druge menjam zanrove sve...
Na KP idu definitivno, nikad me neka tehnika nije ovoliko razocarala.

Uzecu jos jedne FC330, doduse ne znam kakvi su ovi noviji FC560u. Imao neko iskustva sa FC560u ?

Сачекај неко вријем, пусти их се "усвирају". Што се јачине тиче дају мање него што им величина можда говори али квалитет звука је стварно одличан на њима. Додуше код мене је семица али контам да није велика разлика.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

@General Tragg Ne kapiram bas komentar... Mirise na sarkazam iako mozda nije bila namera...

Uglavnom, mnogo lose. Evo bas sad naizmenicno pustam i jedne i druge menjam zanrove sve...

Uzecu jos jedne FC330, doduse ne znam kakvi su ovi noviji FC560u. Imao neko iskustva sa FC560u ?

Šalim se malo, nemoj odmah da se ljutiš. :) Poenta je već rečena. Sve u toj cenovnoj klasi je loše, otuda i razočarenje.

@General Tragg Ma izvini ti, bas sam rezigniran pa sam jumpy -.-

@maric62985 Koje usviravanje ne moze bog da ih usvira :d Prodajem definitivno, znas ono kad stavis jedne pored drugih bukvalno i isprobavas i *** pogresi covek a ne konj :p

Zato se danas lepo sve naruči preko neta i vrati u roku od 14 dana ako ne odgovara.

@General Tragg Ma izvini ti, bas sam rezigniran pa sam jumpy -.-

@maric62985 Koje usviravanje ne moze bog da ih usvira :d Prodajem definitivno, znas ono kad stavis jedne pored drugih bukvalno i isprobavas i *** pogresi covek a ne konj :p

Čudno. Možda Microlab nije što je nekad bio.
Kad se setim da je fc330 bio 25 evra a mene mrzelo da ih kupim , jer mi nisu bili potrebni. Mislim nisu ni sada ali šteta

Covek je navikao na dodatni bas i tuc-tuc. Zato mu se ne svidja stereo zvuk.

Nije problem u basu zaista. Slabi su bas eto... Zvuk je OK apsolutni prosek. Za taj novac ne vredi stvarno kao sto je i receno.
A pritom svuda kostaju po 16-17K din a ja sam ih na foru nasao za 12.5K din. Onaj ko pukne 17K ima tek da se smori.

Realna prica za 150-180e odes kod Mikija u Smederevo uzmes HK 6300 i dva JBL trosistemca sa pocetka 90ih po 90W kupis normalne kablove i miran si.
Sad sam bas kod drugara koji je odradio tu akciju i ovo je stvarno bas dobro, naranvo ima mnogo ljudi koji su alergicni na polovne stvari ali ovo je zaista dobra prica.
I ja cu da odradim isto cim prodam SOLO6C :)

edit: Mada ne mogu da kazem da nisam razmisljao o uparivanju FC330 i SOLO6C malo je seci usi krpi dupe ali jako lepo zvuce u paru

Poslednja izmena:

Neznam za te 560u ali,M-800 izuva te fc330,i po kvalitetu i po kvantitetu.Naravno upari ih sa nekom x-fi xtreme music.

Prvi.Ti su noviji.

Microlab 6C zapravo i vrede te pare (12500 dinara), ako već kupuješ novo. To što nisi navikao na stereo zvuk, ne znači da su zvučnici loši, naprotiv.

Ali, sve zavisi i od tipa muzike koji se sluša.

Eee ovakoo :) Rekao bi da sam konj ili majmun ali to su u sustini fine zivotinje pa ne bi da ih ne vredjam :D Haos totalni ljudi izvinite za spam :S:

Sve vreme isprobavam vec zakaceni FC i sveze otvoreni i postavljen SOLO.
Uz SOLO se dobija fabricki Microlab AUX kabl koji sam i povezao
Na FC-u mi bleji cuveni "Bear" :d AUX kabl koji sam kupio na pijaci za 150 dinara.
I nista uzmem rotiram AUX kablove i na SOLO stavim AUX od 150 dinara umesto Microlab fabrickog, kad ono BOOOOM kao da sam otkrio vatru :happy:
Odlicni su, istina drugaciji bas i sve ali jako lepo. Bas bas lepo :,,:
Sada da kupim pravi kabl i nebo je granica :D

edit: Bas izuvaju :)

Poslednja izmena:
Au :D Taj kabl je baš baš loš, mada ne bi trebalo da bude toliko loš :)

Drago mi je što si rešio problem i što smo utvrdili da nije do zvučnika.

Da li je moguće da je fabrički toliko loš?
Ako imaš malo više para na raspolaganju (23-25e) razmisli i o QED Profile ili Audioquest Tower.

Poslednja izmena:
Pa izgleda da jeste. A to je bilo bukvalno magnovenje :Klanjanje U trenutku samo dok menjam sa jednog na drugi se mislim. Cek cek ovaj pijacar je duplo deblji i tezi onako robusniji kao ajde da probam i eto ga.

FC sam kupio pre mnogo godina kad je bio nov 3000din i sad se nesto prisecam da je fabricki kabl bas brzo crko.
Uglavnom eto resenja... Dobar je 6C mnogo.

Vec sam skautovao QED :), a sto se tice samo kabla za zvucnike on deluje stvarno dobro. Ne znam da li bi zamena tog kabla nekim drugim nesto osetno poboljsala zvuk ?

E sa ovim SOLO nikad kraja *******ciji. Glavi zvucnik tj onaj u kome je masinerija radi pa ni na pola snage, skandalozno... Promenio 4 razlicita auxa probao na preko 10 razlicitih uredjaja, menjao kablove od zvucnika do zvucnika... Ne znam zaista, moguce da su od starta oni felericni da osciliraju cas rade na 100% cas na 30% snage... Ja zaista ne znam sta bi jos mogao da probam pre no sto ih odnesem na garanciju, a onda tek smorcina bicu bez zvucnika mesec dana sigurno.
Ima neko predlog sta bi jos mogao da isprobam ?

edit: I jos jedna stvar koju tek sada uvidjam, kada pojacam sa 29 na 30 na samom zvucniku to je efekat kao da pojacas 15 20 podeoka nema ravnomernosti pojacavanja bas cudan trip mnogo...

Poslednja izmena:
Evo sta bi na kraju, SOLO 6C oba nova primerka su bila neispravna. U radnji su bili vise nego super vratili novac, kapiram da je u dobavljacu problem...

Odustajem od SOLO serije definitivno. Uzecu jos jedan 2.1 sistem koji nije FC330 da vidim kakvi su i drugi posto njega vec imam.
I sad to se svodi na FC360 ili FC530U ili M-800.
FC530U mi deluje nekako neuverljivo jos kad vidim ovu radio antenu na wooferu najezim se...
FC360 ili M-800 je dilema u principu. M-800 mi je mozda blizi...
Iskustva ?

Nisam imao prilike da čujem ni jedne ni druge, ali sam stekao utisak da je FC360 možda malo korak unazad u odnosu na FC330 na osnovu nekih mišljenja ... Ja bih se radije odlučio za M-800.

Evo citam bas naokolo M800 deluje kao naj resenje. Mada vidim dosta ljudi ima stav da je sve isto da je to kozmetika, ja bas i nemam mozda gresim...

Nema ni veze. Jedino fc 330 vredi.
Ja rekoh.

Danas sam sasvim slučajno nabasao na temu iz 2008. u kojoj sam se i ja raspitivao, a Kokan objašnjavao. :)
Ja od tog nekog perioda, nešto malo kasnije, koristim FC330 i stvarno sam prezadovoljan. Svestan sam nedostataka, umeli su da mi zafale visoki, pa i srednji tonovi (muzika koji slušam nije prevashodno zasnovana na bitu i basu), ali je bas odličan. Doduše, gura ih integruša, pa sam se pitao vredi li kupiti neki DAC ili karticu (Xonara nema ni na bonove, posebno u PCI-e izvedbi), a da ne košta 2-3 puta više od ovih zvučnika (tada koštali 30-40 evra :) ).

Vrh Dno