Šta je novo?

Microlab PRO-1, PRO-2 i PRO-3

Da, ali da li iz foobara mozes da gledas dvd ili divx ili igras igru sa sredjenim zvukom?

ok, gde ima ta racva da se iscacka posto ne vidim nigde da izaberem stereo surround?

Vratite se na temu, a za KX drivere otvorite novu, jer je svakako interesantna.

@Mx

Супер упутство, чак ми је и успело :).

Упоређивао сам доста и увек исти резултат KX дајвери ми дају сиромашнији звук увек.

Creative драјвери имају толико прецизнији звук да се без по муке одмах примети, некако комплет спектар постане мутнији :trust:.

Чак и кад подесим еквилајзер на KX, опет је лошији звук на последњим Cretive драјверима за 2006, ово се поготово осети на SOLO 7ци.

Иначе ко је рекао да не може пуцњава, рушење, грмљавина и терор комшија на SOLO 7ци грдно се вара :-devil-:, звучници имају јак i дубок бас у пм, само морају да се подигну високи тонови на еквилајзеру звучне (бар моје) и тада је звук комплетан.

Промена еквилајзера на звучницима квари звук.

На интегруши се чују разочаравајуће, изгубе тотално оштрину.

Creative ima cistiji zvuk zato sto su im po default-u naglaseni krajevi spektra, iako eq stoji na nuli, tako da uradi to isto u kx i dobices isti zvuk.
Naravno pazi na nivoe ako pojacavas neke delove spektra u equalizer-u, za vrednost najvise pojacanog slajdera ili peak filtera, smanji zvuk, da ne bi ulazila kartica u distroziju.
Poz

Ок хвала на саветима, тако сам и урадио.

Иначе лакше ми је да користим Creative драјвере, KX је више за неког ко се бави професионално музиком.

Kad vec kupujes skupu kartu uzmi emu1212, opet zbog dobrog software-a. (x-fi nisam ni gledao niti cu jer ga kx ne podrzava, a ta emulacija je verovatno samo za eax i dolby)
Ne mislis da je dovoljno emu0404? 1212 je 50% skuplja.

Naravno da je dovoljna i ona, a emu1212 ima jos bolje d/a konvertore.
Inace one ne stoje sa eax-om dobro tako da nisu za igranje, ali za sve ostalo su dobre. Imaju software slican kx-u.
Pritom ljudi, ne bacajte pare na zvucne, to ne mozete da cujete na bilo kojim zvucnicima do 600e ili na slusalicama sa pojacalom ispod 200e. Ja sam moju staru Live! karticu iskoristio za razvoj svojih ribbon zvucnika, pa sam sem aktivnih skretnica, iskoristio i asio podrsku za druge pluginove koji to koriste, da bih dobio kasnjenja u ns. Prosto je neverovatno kako ta kartica moze da svira, a sigurno je emu jos mnogo bolji.

Naravoucenije za racunarske sisteme, je - bacite najmanje pare za neki audigy, i sve ostalo u zvucnike (ili slusalice).
Poz

Pritom ljudi, ne bacajte pare na zvucne, to ne mozete da cujete na bilo kojim zvucnicima do 600e ili na slusalicama sa pojacalom ispod 200e.

Na sti si mislio pod "to" ? Da se razlika izmedju EMU kartice i jeftinije Audigy bratije cuje samo na zvucnicima i slusalicama preko te dve sume ?

Oseti se to nego nije vredno krpljenja jer realno da nije nikome frka da pukne toliko na zvucnu ne bi se ni angazovao oko uputa sta i kako vec bi pao shoping momentalno. :)

Mislio sam na razliku u kvalitetu zvuka, koji ce se cuti u sobi preko zvucnika ili preko slusalica na glavi. Najslabija tacka muzickih sistema su zvucnici. Creative Live! sam slusao i kod drugih ljudi na mnogo ozbiljnijim hi-end sistemima, i zvucao je jako dobro, emu bi verovatno bio bolji, ali za racunarske zvucnike tu nema nikakve razlike.
Ne opterecujte se mnogo zvucnim kartama, vec uzmite onu koja odgovara vasim potrebama, a da nije integrisana, i da ne kosta previse, ostatak potrosite na zvucnike ili sluske.
Poz

Решио сам проблеме око подешавања еквилајзера са СОЛО 7 са новим 5.25 YouP-PAX драјверима. Имао сам проблема са подешавањем бас-а, фабрички creative ми је појачавао само низак бас и мутио звук, никао нисам могао да добијем еластичан тврђи бас. Овај драјвер елиминише недостатке и додатно прочишћава читав спектар. Rob McClelland геније :D.

PAX Read me
PAX Audigy Series XP and Vista V5.25 codename “Wing Lock”
Crystal clear true 24bit sound

Supported cards:
Audigy series cards & Audigy notebooks cards.
Supported OS:
XP/Vista
Both 32 and 64 bit
Based on:
2.18.0000.1

Changes:
- Fix all sound to 24bit level
- Fix all sound cards to make mic work
- Increases sound level
- Fix stuff in infs
- Added support in infs
- Added support in Vista x64 Fully working now!
- Added 100% working Dolby in Vista/XP
- Fix EQ Panel it should work now!

Known issues:
- SPDIF it’s grayed out. It must be creative fault.

Platforms tested:
- Vista X32 and X64 Plus Audigy notebook series

У readme-ју наводи да је поред фиксирања звука на 24бита урадио још неке измене које неће да наведе - професинална тајна :D

Иначе драјвер је 2008. годиште , наспрам Creative драјвера за моју карту који је изашао 2006.

Овде имате XIFI i Audigy, (live-a нема) XP i Vista 32 i 64bit драјвере.

http://www.youp-pax.org/viewthread.php?tid=586&extra=page=1

Poslednja izmena:
На ове драјвере пасује audigy 4 софтвер, једни проблем је што еквилајзер неће одмах да ради, али има лека и за то. Ево у атт. Pfmod.dll који омогућава рад EQ-а на audigy кецу.

Треба само преснимити Pfmod.dll у C:\Program Files\Creative\ShareDLL преко идентичног фајла.

Уживајте.

Prilozi

• PfModISPRAVAN.rar
    41 KB · Pregleda: 64
@Dule13:
Mogu li ti drajveri za Audigy SE?:p

Hm, pishe da je baziran na 2.18.0000.1 drajverima, a to su drajveri za Audigy, za SE su drugi.:trust: Da l' da probam ove?:d

Ne moze.:p pokrenuh instaler ali odmah izbaci da nije nashao odgovarajuci hardver. Mada sam nashao Audigy SE @ X-Fi Xtreme Audio mod.:p

Претпостављам да мод укључује вађење SE-а i стављање XIFI-ја :d...

Ma jok, izgleda da su Live! 24 bit, SE i X-Fi Xtreme Audio gotovo identicne kartice. Kao shto Audigy SE nije bio pravi Audigy, tako ni Xtreme Audio nije pravi X-Fi.
Na forumu na kom sam nashao drajvere kazu da sve lepo radi, kartica je prepoznata kao X-Fi Xtreme Audio tako da su dostupne opcije kojih nema na SE.:)
Skinuo sam drajvere, sad cu da probam.:)

Poslednja izmena:
Лепо, значи има нешто и од SE-a, ако су исте измене као у овима за audigy видеће се побољшање. Код мене се баш осети... вероватно знају шта раде. Коико сам скапирао цела audigy 1 серија има способност репродукције од 24 bita na 96 khz али DSP врши конверзију у 16bita 48khz, е сад ови су некако закуцали звук на 24 бита некако, можда сигнал уопште не иде кроз DSP... ко ће га знати важно да се боље чује :)

Лепо, значи има нешто и од SE-a, ако су исте измене као у овима за audigy видеће се побољшање. Код мене се баш осети... вероватно знају шта раде. Коико сам скапирао цела audigy 1 серија има способност репродукције од 24 bita na 96 khz али DSP врши конверзију у 16bita 48khz, е сад ови су некако закуцали звук на 24 бита некако, можда сигнал уопште не иде кроз DSP... ко ће га знати важно да се боље чује :)
Probao sam i proshlo sve Ok, sad mi prijavljuje da imam X-Fi Xtreme Audio.:D U principu ovo su modovani X-Fi drajveri koji rade na SE/Live! karticama, znaci samo vishe opcija za podeshavanja. Originalni SE drajveri su totalno siromashni shto se podeshavanja tice. :wall:
Procackacu malo, da vidim ima li kakvih poboljshanja, mada vidim na netu da ljudi kazu da ima osetnog napretka.:)
BTW, izvinjavam se svima zbog offtopica. Ako nista, planiram Microlab Slo 6C.:d

Poslednja izmena:
Na kojoj jacini slusate vase Solo ljubimce? Kod mene na Solo-5c zvuk pocinje da se cuje tek na jacini 10 i to jako jako tiho, a svi klizaci su na max (Master,Wave,Winamp). Da nije problem u integrisanoj zvucnoj na staroj K7NF2 ploci?

@pedjoni78

Probaj neke druge zvucnike na svom kompu,a SOLO probaj na nekom drugom kompu.
Tako ces saznati sta stvara probleme.

Na kojoj jacini slusate vase Solo ljubimce? Kod mene na Solo-5c zvuk pocinje da se cuje tek na jacini 10 i to jako jako tiho, a svi klizaci su na max (Master,Wave,Winamp). Da nije problem u integrisanoj zvucnoj na staroj K7NF2 ploci?

Traze jaci izlaz definitivno. Kod mene je jos uvek integrusa ALC888 i jako slabo se cuju dok je na ALC883 to bilo duplo jace, tako da sve zavivi od proizvodjaca maticne (bar tako mislim)...

pozz

Jel moze neko da mi kaze utiske o Microlab X-25 kompletu- na itsvetu ima review u kojem su ih nahvalili ali ne bih se ja previse osvrtao na to. Zvucnici inace veoma lepo izgledaju sto mi je veoma bitna stavka a i cenom mi odgovaraju ( 220-230 EU). Logitech Z-5500 bio na akciji do pre neki dan za nekih 260 EU ali akcija zavrsena cao djaci-stara cena 350EU tako da mi to otpada kao opcija. Vredi li kupovati zvucnu za ovaj komplet posto trenutno imam integrushu sa P5K?

Traze jaci izlaz definitivno. Kod mene je jos uvek integrusa ALC888 i jako slabo se cuju dok je na ALC883 to bilo duplo jace, tako da sve zavivi od proizvodjaca maticne (bar tako mislim)...

pozz

Na mojoj ploci je ALC650. Malo sam podsavao equalizere i efekte i u Winampu i u drajverima pa je zvuk bolji, ali opet mi se cina da nije tako kristalan kakav je bio na SOLO1 modelu kojeg sam pre neki mesec cuo radnji i kojeg sam bio nameracio da uzmem. Mozda je razlog zato sto su njega bili prikljucili neki tester, ili sta je vec ono bilo. Pa rekoh, ako SOLO1 tako zvuci onda bi ovaj 5c trebao da rastura, ali sam se u prvi mah po malo razocarao. Nadam se da je zbog integrisane, pa kada nabavim neki polovni SB Live! Platinum, stvari ce zvucati kristalnije. :)

BTW, jel neka drasticna razlika izmedju Solo5 i Solo6? Nisam imao strpljenja da cekam sledecu turu, a u radnji je ostao samo ovaj par petice. U ceni je razlika samo oko 500 dinara.

Poslednja izmena:
Vrh Dno