Šta je novo?

Microlab PRO-1, PRO-2 i PRO-3

za sada kao jedinu manu 6c modela vidim siromasan bas, ali kapiram da to moze da se nasteluje iz audigy drajvera :) jos samo da nadjem mesta gde da ih stavim na svoj maleni stocic :S:

@Mare Evo jos nekoliko linkova koje je neophodno ubaciti u translator koje sam ja konsultovao prethodno ako jos imas dileme...
http://forum.emag.ro/index.php?showtopic=8771
http://www.xtrempc.ro/forum/viewtopic.php?f=42&t=69395
http://www.techlabs.ru/articles/acoustics/243/0/1145/0/
http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic-roundup-stereo.shtml
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=12:45376
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=12:43755
http://www.microlab.com/presscenter/publications/publications_81.html
http://resim.donanimhaber.com/m_19157586/tm.htm

Ukratko neki presek zakljucaka koji se moze izvuci je ovaj: As to the question:" What has to choose Solo-7 or the Solo-6? "Then our answer is simple - all at a price. For opting for a leader you get better bass and, of course, power. And if you are not confused large dimensions and cost of Solo-7, the choice is quite obvious. "

Realno solo7c nisu skuplji koliko su bolji od solo6c ali ako imas potrebe,prostora(kog ja nisam imao jer su zvucnici stvarno ogromni, utisak se moze steci na youtube-u ako se pogleda recimo) i para da dodas za njih ne vidim zasto da ne...

U svakom slucaju imao sam prilike da cujem pominjane altec zvucnike i mislim da ova serija microlaba predstavlja bolji izbor po manjoj ceni...a i izgledaju za klasu bolje isto.

@Alexandar Ustanovio sam da je problem do integruse.

Ako vec nije tako, probaj da zvucnike i komp utaknes u isti salter, moglo bi da pomogne po pitanju sustanja. Ne mora da bude kriva samo integrusa, moze da bude i kombinacija, struja, napajanje, integrusa. Prvi probaj da resis igranjem sa uticnicama.
Pozz.

Bice da je do integruse, neka normalnija bi resila problem. Trebalo bi.

Poslednja izmena:
A kako se 6-ica poredi sa BLUEBERRY SW-G45?

Bilo koja zvucna je bolja od integruse, ja sam kupio jednu od najjeftinijih kartica i dobio osetno na kvalitetu. Ako se primecuje razlika na mojim zvucnicima sigurno ce i na SOLO-6.

Jos jedno pitanje... kako vam se generalno cini bas na tim zvucnicima, vidim na netu da ljudi bas nisu presrecni po ovom pitanju i da su dosta plitiki?

Ovako, to se sve da podesiti i na solo6 i na solo7, dok je na solo7 naravno jaci. E sada, zvucnici kao 2.0 pre vega su namenjeni prvenstveno muzici, tacnije najbolje dolaze do izrazaja tu i sto se tice filmova i igara a ovo sto sam bar probao na brzinu i tu su na visini zadatka ali u nekim situacijama moze doci do izrazenog nedostatka bass-a jer woofer je woofer i ne postoji bezveze takav kakav je. Dakle pre svega muzika, i to nadprosecno, a filmovi sa dosta efekata i igre malo gube na drazi ALI za filmove se sve da podesiti po equilizerima a za igre vec ne znam. Plus, ovo je naravno u poredjenju sa 2,1 sistemima identicne cene ili skupljim, nikako jeftinijim. Zvucnici inace nisu za male prostorije nikako, hocu reci tek u vecim dolaze do izrazaja. ;)

Generalno ja sam zadovoljan sa njime na solo6 zvucnicima a siguran sam da je sa solo7 jos bolja situacija kao sto svi i kazu...bas nije najdublji bas(solo 6) koji sam cuo ali je zato vrlo precizan i dinamican, prilicno je cist i verno predstavi odvojene instrumente sto se najlepse moze cuti prilikom nekih akusticnih snimaka...

Znaci nista od grmljavine i tresenja stakala...

Za 70e zaista ne znam kakvu grmljavinu ocekujes...za solo7 vec neko drugi moze da kaze iskustva sa elementarnim nepogodama.

Пошто сам у једној продавници преслушао изложене Solo-5 и Solo-6, могу да изнесем неке утиске. Био је и Solo-7 али није био отпакован, а нисам имао срца да малтретирам људе да га отпакују само због тога. Иначе седмица је толика грдосија, да је више за испод стола него за сто (висока је отприлике као 22" монитор постављен у вертикалу).

Звучници су преко малог аудио свича били прикључени на комп који (колико сам запазио) има интегрушу (непознат модел).

После претраге за иоле квалитетнијим mp3 материјалом наишли смо на две песме у 320kbit компресији (Sting - Englishman in New York и неки амбијентал). Песме су преслушаване наизменичним мењањем звучника у току песме (преко оног свича, тако да је један модел настављао мелодију који је претходни започео). Еквилајзери су на свему били у "0" ради што реалније слике.

Ситуација је следећа:

Solo 6 лепо "црта" положај инструмената због доброг средњег опсега, високотонци су флуидни, без "сиктања" и сама кутија је доста прецизна што се тиче самог звука. Бас је плитак, реално се завршава на око 80-90Hz, испод тога је приметно слабији. То узрокује да Sting звучи сиромашније него што јесте пошто недостаје баса да попуни динамику. Зачудо ово се није толико чуло у инструменталу који је стварно добро звучао.

Solo 5 је нешто лошији у средњим тоновима који су за нијансу мутнији, па се губи на просторности. Високи су скоро идентични као на моделу 6, па важи прича одозго. Бас је доста динамичнији, иде до око 60Hz што умногоме помаже Sting-u да се "размаше", али код инструментала је био критичан средњи опсег па инструментал лошије звучи на моделу 5 у односу на 6.

Као власник Altec Lansing 251e комплета, био сам затечен израженим недостатком баса на оба модела. Звук је изразито "плитак" у односу на моје звучнике (поготово Solo-6), али оно што Solo-u недостаје у басу више него што надокнађује у прецизности звука. Пошто сам слушао Sting-a кући једно милион пута тачно знам како звучи на Altec-u и ту (што се музике тиче) Altec нема шта да тражи, једноставно нису иста класа (додуше, 251е је превасходно комплет за игре и "кућни биоскоп").

Неки резиме:
Ако волите техно, хип хоп, експлозије, прштања, грмљавину и слично - Microlab није за вас. Бићете разочарани недостатком баса (ја јесам). Ако превасходно слушате музику, слика је доста другачија - добићете звучнике који звуком прилазе неком скромном Hi-Fi уређају, а далеко шију све фирмиране мини-линије од 1MW што се продају по нашим маркетима.
Овде сад иде и мала квака у целом опису: с обзиром да је коришћена интегрисана звучна, верујем да би бас био мало динамичнији и флуиднији на неком Audigy-u. Иначе, чују се све мане мр3-а тако да будући купац мора да поради на побољшању своје аудио колекције flac или неким сличним lossless материјалом.

Што се мене тиче, гласам за Solo-6 и ручно прављени вуфер који ће их допунити у играма/филмовима. Ко неће да се млати са самоградњом нека послуша Solo-5, мислим да ће боље одговарати.

Пошто сам у једној продавници преслушао изложене Solo-5 и Solo-6, могу да изнесем неке утиске. Био је и Solo-7 али није био отпакован, а нисам имао срца да малтретирам људе да га отпакују само због тога. Иначе седмица је толика грдосија, да је више за испод стола него за сто (висока је отприлике као 22" монитор постављен у вертикалу).

Звучници су преко малог аудио свича били прикључени на комп који (колико сам запазио) има интегрушу (непознат модел).

После претраге за иоле квалитетнијим mp3 материјалом наишли смо на две песме у 320kbit компресији (Sting - Englishman in New York и неки амбијентал). Песме су преслушаване наизменичним мењањем звучника у току песме (преко оног свича, тако да је један модел настављао мелодију који је претходни започео). Еквилајзери су на свему били у "0" ради што реалније слике.

Ситуација је следећа:

Solo 6 лепо "црта" положај инструмената због доброг средњег опсега, високотонци су флуидни, без "сиктања" и сама кутија је доста прецизна што се тиче самог звука. Бас је плитак, реално се завршава на око 80-90Hz, испод тога је приметно слабији. То узрокује да Sting звучи сиромашније него што јесте пошто недостаје баса да попуни динамику. Зачудо ово се није толико чуло у инструменталу који је стварно добро звучао.

Solo 5 је нешто лошији у средњим тоновима који су за нијансу мутнији, па се губи на просторности. Високи су скоро идентични као на моделу 6, па важи прича одозго. Бас је доста динамичнији, иде до око 60Hz што умногоме помаже Sting-u да се "размаше", али код инструментала је био критичан средњи опсег па инструментал лошије звучи на моделу 5 у односу на 6.

Као власник Altec Lansing 251e комплета, био сам затечен израженим недостатком баса на оба модела. Звук је изразито "плитак" у односу на моје звучнике (поготово Solo-6), али оно што Solo-u недостаје у басу више него што надокнађује у прецизности звука. Пошто сам слушао Sting-a кући једно милион пута тачно знам како звучи на Altec-u и ту (што се музике тиче) Altec нема шта да тражи, једноставно нису иста класа (додуше, 251е је превасходно комплет за игре и "кућни биоскоп").

Неки резиме:
Ако волите техно, хип хоп, експлозије, прштања, грмљавину и слично - Microlab није за вас. Бићете разочарани недостатком баса (ја јесам). Ако превасходно слушате музику, слика је доста другачија - добићете звучнике који звуком прилазе неком скромном Hi-Fi уређају, а далеко шију све фирмиране мини-линије од 1MW што се продају по нашим маркетима.
Овде сад иде и мала квака у целом опису: с обзиром да је коришћена интегрисана звучна, верујем да би бас био мало динамичнији и флуиднији на неком Audigy-u. Иначе, чују се све мане мр3-а тако да будући купац мора да поради на побољшању своје аудио колекције flac или неким сличним lossless материјалом.

Што се мене тиче, гласам за Solo-6 и ручно прављени вуфер који ће их допунити у играма/филмовима. Ко неће да се млати са самоградњом нека послуша Solo-5, мислим да ће боље одговарати.
Super review... detaljno... nista moracu da pojurim da ih preslusam negde.

a jel moze neko da uporedi sa onim bluberijem g45, pitao sam vec ali je ostalo na prosloj strani pa verovatno niko nije primetio?

Zvuk dosta zavisi i od rasporeda samih zvucnika, ali ni na Solo 7 zvucnicima nije toliko izrazen. Ima ga vise nego na Solo 6, spusta se nize u odnosu na Solo 6, bas je dobro definisan, ali mu i dalje fali snage u odnosu na 2.1 sisteme, sto je i za ocekivati. Zvucnici imaju dosta snage i treba im veca prostorija da se razmahnu... Razlika u novcu izmedju 6c i 7c sistema vredi, prvenstveno zbog vece snage, kao i zbog dubljeg basa, jer ipak 2 6,5" drajvera daju vise basa.

Zvuk dosta zavisi i od rasporeda samih zvucnika, ali ni na Solo 7 zvucnicima nije toliko izrazen. Ima ga vise nego na Solo 6, spusta se nize u odnosu na Solo 6, bas je dobro definisan, ali mu i dalje fali snage u odnosu na 2.1 sisteme, sto je i za ocekivati. Zvucnici imaju dosta snage i treba im veca prostorija da se razmahnu... Razlika u novcu izmedju 6c i 7c sistema vredi, prvenstveno zbog vece snage, kao i zbog dubljeg basa, jer ipak 2 6,5" drajvera daju vise basa.
verovatno je to i najveca mana ipak je 6,5" malo za ozbiljan bas...

Иначе седмица је толика грдосија, да је више за испод стола него за сто (висока је отприлике као 22" монитор постављен у вертикалу).

Jeste, 56,5cm sa nozicama visoka, 21,x siroka i duboka 30,x cm. Slazem se da bi kombinacija Solo 6 ili 7 modela sa nekim wooferom bila ubitacna kombinacija, mada i ovako moze preko equilizera u neku ruku da se poboljsa stanje.

Evo kako to kod mene izgleda, inace sto je pre bio mnogo veci. :d

inace monitor je 21,6", dakle 223bw.

Poslednja izmena:
Male police, pa na zid ili na stalke po sobi.
Ovo nije za sto niti "gledanje" u njih.

Ako si mislio na mene. :)

Da, police, imao sam ih ali sam morao da ih uklonim, nisu bile dovoljne za ove zvucnike, a planiram nesto svakako, videcu sta, nosaci tesko, nemam ih gde. Iskombinovacu nesto vec, ovako ne ide slazem se, a trudim se da ih ne gledam. :d

Poslednja izmena:
@ c-p-r

Пријатељу, мораћеш жестоко да се потрудиш да их не приметиш пошто су ти заузели трећину стола :D

@ zormanic

Извињење теби због оног одговора да је Microlab = Neo = Blueberry, пошто сам накнадно видео да си упућен у проблематику и да си још на првој страни треда рекао исто што сам ја после констатовао.

Evo da se i ja ukljucim u pricu. Vidim da se prica najvishe vrti oko toga kakav bass daje Solo 6c u odnsu na neki 2.1 sistem. Da iznesem moje iskustvo (nadam se da necu biti pogreshno shvacen), mozda ce nekome da pomogne.:smoke: Ukoliko volite da bass trese sve oko tebe, a ujedno i vrlo pristojan i cist zvuk za pristupacnu sumu novca...poslusajte Logi Z2300..Ja ga imam ~4 meseca, ne planiram da ga menjam dok god bude svirao!:D Promenio sam dosta HiFi sistema, a i Kompjuterskih 2.1. Od svega sto sam video i cuo Z2300 zadovoljava i vishe nego sto meni treba. Ono sto ja mogu da vam dam kao primer je sledece (nadam se da ce napraviti neku paralelu); pre Logija sam imao pojacalo Yamaha ax470 i zvucnike Monitor Audio B2. Pojacalo je davalo 75 W na 8 Ohma, zvucnici 100W, 6 Ohma. Zasto pravim poredjenje Hifi-a i kompjuterskih sistema? Ovako, MA B2 zvucnici imaju Bass velicine 6.5" kao i Solo 6c i 7c (s tima da 7c ima dva takva driver-a) i sama kutija MA B2 nije neshto veca od Microlaba Solo 6c, pa bi mogla da se napravi neka paralela... Neverujem da Solo 7c ima jaci bass i opste vishe snage od MA B2 zvucnika, pa da predjem na stvar.Stos je sledeci; moj bivshi HiFi po pitanju bassa NE moze da pridje Logiju+ SB Live, cak i kada bi bass potenciometar na pojacalu odvrnuo do kraja, opet je veliki zaostatak u odnosu na Z2300, a da ne spominjem kolika je razlika kada se na Z2300 bass odvrne do kraja!! Zato sto je koncepcija zvuka 2.0 i 2.1 sistema totalno razlicita.
Da ne budem pogreshno shvacen, ne pravim paralelu izmedju HiFi-a i komp. sistema, vec sam hteo da pomognem onim ljudima koji su u nedoumici izmedju 2.0 i 2.1 sistema. Ukoliko hocete jak u dubok bass, da vam se tresu prozori, slushate house/techno muziku..morate ici na 2.1 sistem ili pak jaci 5.1.
Ukoliko vam podrhtavanje prozora nije prva stavka ili muzika koju vi slushate ne zahteva SUB, onda sam siguran da necete pogresiti sa Solo 6c.

Poslednja izmena:
Upravo to, sazeto ovo nije za tresku i primoravanje komsija na slusanje iste muzike :) vec je pitanje kvaliteta reprodukcije na prvom mestu.

Evo da se i ja ukljucim u pricu. Vidim da se prica najvishe vrti oko toga kakav bass daje Solo 6c u odnsu na neki 2.1 sistem. Da iznesem moje iskustvo (nadam se da necu biti pogreshno shvacen), mozda ce nekome da pomogne.:smoke: Ukoliko volite da bass trese sve oko tebe, a ujedno i vrlo pristojan i cist zvuk za pristupacnu sumu novca...poslusajte Logi Z2300..Ja ga imam ~4 meseca, ne planiram da ga menjam dok god bude svirao!:D Promenio sam dosta HiFi sistema, a i Kompjuterskih 2.1. Od svega sto sam video i cuo Z2300 zadovoljava i vishe nego sto meni treba. Ono sto ja mogu da vam dam kao primer je sledece (nadam se da ce napraviti neku paralelu); pre Logija sam imao pojacalo Yamaha ax470 i zvucnike Monitor Audio B2. Pojacalo je davalo 75 W na 8 Ohma, zvucnici 100W, 6 Ohma. Zasto pravim poredjenje Hifi-a i kompjuterskih sistema? Ovako, MA B2 zvucnici imaju Bass velicine 6.5" kao i Solo 6c i 7c (s tima da 7c ima dva takva driver-a) i sama kutija MA B2 nije neshto veca od Microlaba Solo 6c, pa bi mogla da se napravi neka paralela... Neverujem da Solo 7c ima jaci bass i opste vishe snage od MA B2 zvucnika, pa da predjem na stvar.Stos je sledeci; moj bivshi HiFi po pitanju bassa NE moze da pridje Logiju+ SB Live, cak i kada bi bass potenciometar na pojacalu odvrnuo do kraja, opet je veliki zaostatak u odnosu na Z2300, a da ne spominjem kolika je razlika kada se na Z2300 bass odvrne do kraja!! Zato sto je koncepcija zvuka 2.0 i 2.1 sistema totalno razlicita.
Da ne budem pogreshno shvacen, ne pravim paralelu izmedju HiFi-a i komp. sistema, vec sam hteo da pomognem onim ljudima koji su u nedoumici izmedju 2.0 i 2.1 sistema. Ukoliko hocete jak u dubok bass, da vam se tresu prozori, slushate house/techno muziku..morate ici na 2.1 sistem ili pak jaci 5.1.
Ukoliko vam podrhtavanje prozora nije prva stavka ili muzika koju vi slushate ne zahteva SUB, onda sam siguran da necete pogresiti sa Solo 6c.
Ja bih bez razmisljanja uzeo z2300 da uvoznici za logictech nisu najveci deraci koje je ovo IT trziste videlo, on-line cene istih je oko 85$ ili ~50e, a kod nas se prodaju oko 120e. Jos pre 4 godine kad sam gledao z560 odnos je je bio oko 3:1 (300eSR: 100eOnline) i malo toga se promenilo od tada... uzas...

Ja sam imao Z-2300 Logija i generalno rade do ja.. . Medjutim... U poredjenju sa Altec 621 svi oni su mala deca (sto se te klase tice). Logi ima ispran i nekako metalan prizvuk. To govorim jer su na istoj kartici bili i Logi i Altec. E, sada cu kupiti Creative X-Fi Xtreme Music pa ima da je.. kevu.
Ko ima kintu neka kupuje jer je kartica HAOS...

Poslednja izmena:
Kad bi pala cena te kartice na razumnu cenu verovatno bi bilo i vise vlasnika iste, ovako je malo preko realne cene. A da je dobra za muziku jeste. :)

Poslednja izmena:
Ja bih bez razmisljanja uzeo z2300 da uvoznici za logictech nisu najveci deraci koje je ovo IT trziste videlo, on-line cene istih je oko 85$ ili ~50e, a kod nas se prodaju oko 120e. Jos pre 4 godine kad sam gledao z560 odnos je je bio oko 3:1 (300eSR: 100eOnline) i malo toga se promenilo od tada... uzas...

Ti si neshto pomeshao? Z2300 u inostranstvu ne kosta ni blizu 50e, ili ja nisam dobro informisan...Realna cena za Z2300 i jeste 120e, a ne 170-180 (a toliko sam ih ja platio):mad: kao sto je ranije bila...mada je josh uvek tolika tamo gde sam ja uzeo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno