Super review... detaljno... nista moracu da pojurim da ih preslusam negde.Пошто сам у једној продавници преслушао изложене Solo-5 и Solo-6, могу да изнесем неке утиске. Био је и Solo-7 али није био отпакован, а нисам имао срца да малтретирам људе да га отпакују само због тога. Иначе седмица је толика грдосија, да је више за испод стола него за сто (висока је отприлике као 22" монитор постављен у вертикалу).
Звучници су преко малог аудио свича били прикључени на комп који (колико сам запазио) има интегрушу (непознат модел).
После претраге за иоле квалитетнијим mp3 материјалом наишли смо на две песме у 320kbit компресији (Sting - Englishman in New York и неки амбијентал). Песме су преслушаване наизменичним мењањем звучника у току песме (преко оног свича, тако да је један модел настављао мелодију који је претходни започео). Еквилајзери су на свему били у "0" ради што реалније слике.
Ситуација је следећа:
Solo 6 лепо "црта" положај инструмената због доброг средњег опсега, високотонци су флуидни, без "сиктања" и сама кутија је доста прецизна што се тиче самог звука. Бас је плитак, реално се завршава на око 80-90Hz, испод тога је приметно слабији. То узрокује да Sting звучи сиромашније него што јесте пошто недостаје баса да попуни динамику. Зачудо ово се није толико чуло у инструменталу који је стварно добро звучао.
Solo 5 је нешто лошији у средњим тоновима који су за нијансу мутнији, па се губи на просторности. Високи су скоро идентични као на моделу 6, па важи прича одозго. Бас је доста динамичнији, иде до око 60Hz што умногоме помаже Sting-u да се "размаше", али код инструментала је био критичан средњи опсег па инструментал лошије звучи на моделу 5 у односу на 6.
Као власник Altec Lansing 251e комплета, био сам затечен израженим недостатком баса на оба модела. Звук је изразито "плитак" у односу на моје звучнике (поготово Solo-6), али оно што Solo-u недостаје у басу више него што надокнађује у прецизности звука. Пошто сам слушао Sting-a кући једно милион пута тачно знам како звучи на Altec-u и ту (што се музике тиче) Altec нема шта да тражи, једноставно нису иста класа (додуше, 251е је превасходно комплет за игре и "кућни биоскоп").
Неки резиме:
Ако волите техно, хип хоп, експлозије, прштања, грмљавину и слично - Microlab није за вас. Бићете разочарани недостатком баса (ја јесам). Ако превасходно слушате музику, слика је доста другачија - добићете звучнике који звуком прилазе неком скромном Hi-Fi уређају, а далеко шију све фирмиране мини-линије од 1MW што се продају по нашим маркетима.
Овде сад иде и мала квака у целом опису: с обзиром да је коришћена интегрисана звучна, верујем да би бас био мало динамичнији и флуиднији на неком Audigy-u. Иначе, чују се све мане мр3-а тако да будући купац мора да поради на побољшању своје аудио колекције flac или неким сличним lossless материјалом.
Што се мене тиче, гласам за Solo-6 и ручно прављени вуфер који ће их допунити у играма/филмовима. Ко неће да се млати са самоградњом нека послуша Solo-5, мислим да ће боље одговарати.
verovatno je to i najveca mana ipak je 6,5" malo za ozbiljan bas...Zvuk dosta zavisi i od rasporeda samih zvucnika, ali ni na Solo 7 zvucnicima nije toliko izrazen. Ima ga vise nego na Solo 6, spusta se nize u odnosu na Solo 6, bas je dobro definisan, ali mu i dalje fali snage u odnosu na 2.1 sisteme, sto je i za ocekivati. Zvucnici imaju dosta snage i treba im veca prostorija da se razmahnu... Razlika u novcu izmedju 6c i 7c sistema vredi, prvenstveno zbog vece snage, kao i zbog dubljeg basa, jer ipak 2 6,5" drajvera daju vise basa.
Иначе седмица је толика грдосија, да је више за испод стола него за сто (висока је отприлике као 22" монитор постављен у вертикалу).
verovatno je to i najveca mana ipak je 6,5" malo za ozbiljan bas...
znam...BLUEBERRY SW-G45 ima woofer od 5.25".
Ja bih bez razmisljanja uzeo z2300 da uvoznici za logictech nisu najveci deraci koje je ovo IT trziste videlo, on-line cene istih je oko 85$ ili ~50e, a kod nas se prodaju oko 120e. Jos pre 4 godine kad sam gledao z560 odnos je je bio oko 3:1 (300eSR: 100eOnline) i malo toga se promenilo od tada... uzas...Evo da se i ja ukljucim u pricu. Vidim da se prica najvishe vrti oko toga kakav bass daje Solo 6c u odnsu na neki 2.1 sistem. Da iznesem moje iskustvo (nadam se da necu biti pogreshno shvacen), mozda ce nekome da pomogne.:smoke: Ukoliko volite da bass trese sve oko tebe, a ujedno i vrlo pristojan i cist zvuk za pristupacnu sumu novca...poslusajte Logi Z2300..Ja ga imam ~4 meseca, ne planiram da ga menjam dok god bude svirao!Promenio sam dosta HiFi sistema, a i Kompjuterskih 2.1. Od svega sto sam video i cuo Z2300 zadovoljava i vishe nego sto meni treba. Ono sto ja mogu da vam dam kao primer je sledece (nadam se da ce napraviti neku paralelu); pre Logija sam imao pojacalo Yamaha ax470 i zvucnike Monitor Audio B2. Pojacalo je davalo 75 W na 8 Ohma, zvucnici 100W, 6 Ohma. Zasto pravim poredjenje Hifi-a i kompjuterskih sistema? Ovako, MA B2 zvucnici imaju Bass velicine 6.5" kao i Solo 6c i 7c (s tima da 7c ima dva takva driver-a) i sama kutija MA B2 nije neshto veca od Microlaba Solo 6c, pa bi mogla da se napravi neka paralela... Neverujem da Solo 7c ima jaci bass i opste vishe snage od MA B2 zvucnika, pa da predjem na stvar.Stos je sledeci; moj bivshi HiFi po pitanju bassa NE moze da pridje Logiju+ SB Live, cak i kada bi bass potenciometar na pojacalu odvrnuo do kraja, opet je veliki zaostatak u odnosu na Z2300, a da ne spominjem kolika je razlika kada se na Z2300 bass odvrne do kraja!! Zato sto je koncepcija zvuka 2.0 i 2.1 sistema totalno razlicita.
Da ne budem pogreshno shvacen, ne pravim paralelu izmedju HiFi-a i komp. sistema, vec sam hteo da pomognem onim ljudima koji su u nedoumici izmedju 2.0 i 2.1 sistema. Ukoliko hocete jak u dubok bass, da vam se tresu prozori, slushate house/techno muziku..morate ici na 2.1 sistem ili pak jaci 5.1.
Ukoliko vam podrhtavanje prozora nije prva stavka ili muzika koju vi slushate ne zahteva SUB, onda sam siguran da necete pogresiti sa Solo 6c.
Ima li ih jos negde u ponudi, vidim da ih ima u cenovnicima i na pcberzi?Izasao "test" i kod nas:
http://www.itsvet.com/tekst/izuzetni-microlab-solo-2.0-zvučnici/1633/
Sto se zvucnih kartica tice, ne uzimajte audigy ls, ima nikad gore drajvere (i nije podrzan od kx). Ja ne bih uzimao ni x-fi jer ga Kx driveri ne podrzavaju, tako da gledajte karte sa 10k1 (stari Live!) i 10k2 cipovima (neki audigy 1/2 modeli).
Poz
Izasao "test" i kod nas:
http://www.itsvet.com/tekst/izuzetni-microlab-solo-2.0-zvučnici/1633/
Sto se zvucnih kartica tice, ne uzimajte audigy ls, ima nikad gore drajvere (i nije podrzan od kx). Ja ne bih uzimao ni x-fi jer ga Kx driveri ne podrzavaju, tako da gledajte karte sa 10k1 (stari Live!) i 10k2 cipovima (neki audigy 1/2 modeli).
Poz
Ja bih bez razmisljanja uzeo z2300 da uvoznici za logictech nisu najveci deraci koje je ovo IT trziste videlo, on-line cene istih je oko 85$ ili ~50e, a kod nas se prodaju oko 120e. Jos pre 4 godine kad sam gledao z560 odnos je je bio oko 3:1 (300eSR: 100eOnline) i malo toga se promenilo od tada... uzas...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari