Šta je novo?

Microlab M-820 ili Blueberry SW-M30?

Viktor94

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poena
154
Ljudi pomagajte... hocu da kupim 2.1 sistem do 3500din maximalno 4000din...
I koliko sam gldeda po netu, dvoumim se izmedju Microlab M-820 i Blueberry SW-M30 .. ja sam vise za Blueberry zato sto su jaci ali sam cuo da su Microlab kavalitetniji .. pa sta vi mislite??? Unapred hvala

Blueberry je Microlab Multimedia serija sa drugom nalepnicom :)

M30 ima woofer koji sateliti tesko prate "kada ga odvrnes",
M-820 nisam imao prilike da cujem.

Neces pogresiti bilo koje da uzmes,ali nemoj da ocekujes cudo...

Blueberry zvucnici su skroz drveni msm i woofer i sateliti a i jaci su, dok Microlab ima plasticne satelite i slabijii su.. ja sam vise za blueberry a vi svi dajete glasove za microlab... nmg da se odlucim :wall:

Poslednja izmena:
Zao mi je kad vidim da se neki ljudi i dalje pale na snagu kao glavni kriterijum, a nisu svesni sta znaci 40W realne snage (ne govorim o M-820, nego uopsteno) niti cinjenice da to sto su neki zvucnici deklarisani na vise W ne znaci automatski da sviraju glasnije.

Meni onaj woofer od Microlab-a izgleda nekako ozbiljnije. Inace cuo sam kod drugara neki Blueberry 2.1 sistem (cenovno oko 20-25e) i nije nikakav. Zvuci maltene ko i oni najobicniji zvucnici od par stotina dinara.

Deklarisana snaga nista konkretno ne znaci. Mozda/uglavnom lazu za snagu, niti su svima kriterijumi isti - na osnovu kojih i napisu to sto napisu. A drugo, koliko ce neki zvucnici da "budu glasni", uopste ne zavisi samo od toga koliko vati imaju.

Doduse meni ovaj konkretan Blueberry na oko ne izgleda uopste lose. Sta vise sateliti imaju i tweeter-e za razliku od Microlab-a. Inace, kao sto rekoh, woofer od Microlab-a mi izgleda ozbiljnije. Najbolja varijanta je da cujes oba sistema ukoliko si u mogucnost pa onda da odlucis. Ovako "na slepo", i ja smatram da je Microlab nekako sigurniji i provereniji izbor.

Poslednja izmena:
jos jedan glas protiv blueberyja. Ta snaga koja pise, nema veze sa zivotom, posto vec na malo preko pola uglavnom pocnu da brundaju, tako da je to cist marketing.

CImer ima ove blackberry. Moram reci da mi se bas ne svidja njihov zvuk, kao da pusta samo visoke i bass. Potenciometar je ***nje, tesko namestas zeljenu jacinu. Bass je nekako vestacki...Sve u svemu, uzmi nesto drugo.

Pa vidim da ste svi prodtiv blueberry-a koliko sam cuo Microlab FC-330 je za sada na najboljem glasu za te pare ali ga nema u prodaji... pa ako neko zna gde moze da se nadje ili sta mi vi prporucujete ako moze da se nadje nesto bolje za te pare od Microlab-a M-820 (nesvidjaju mi se samo zato sto su plasticni zvucnici)... u sredu stizu Blueberry pa cu ici da cujem i njih i microlab m 820...

Vidi ovako, sto se tice tih plasticnih satelita... Na M-800, koji sam slusao, sateliti uopste nisu losi za tako jeftine zvucnike, cak sam se prijatno iznenadio preciznoscu u srednjim i visim tonovima. Imaju dosta kristalan zvuk bez artefakta zbog plasticne kutije. Napominjem da nisam slusao glasno taj sistemcic i da na malim i srednjim glasnocama zvuci sasvim fino za te pare. Woofer im se lepo nadovezuje na spektar i moze lepo neprimetno da se stopi sa ostatkom, da ne dodje do poznatog i nezeljenog izdvajanja woofera iz ostatka, kao kod vecine takvih sistema. Dosta su pitkog i mekanog zvuka, dovoljno definisanog i preciznog, i zaista je glupo traziti im bilo kakvu manu za tu sumu.

Znaci svi ste za Microlab,moram priznati malo sam razocaran chucu oba u sredu pa cu odluciti...
Meni blueberry deluju jaci i kvalittniji. ali kako mi se cini kupujem Microlab... a jel zna neko gde ima mMicrolab FC330 NS ili Bg i koja je cena???
i hvala svima na saveetima...

Nema ih. Očekuje se uvoz mikrolabovih zvučnika među kojima bi trebalo da bude i fc330, ali taj uvoz toliko dugo najavljuju i ko zna kad će zaista biti... Kada ih je bilo cena se kretala nešto oko 3500-3900din, kontam da će sada biti oko 4k.

Naravno poslusaj oba ako mozes. I ne razmisljaj u tom trenutku o watima i ostalim tehnickim aspektima. Zvuk se ne kupuje tom metodom. Samo slusaj i ono sto tebi bude zvucalo sveukupno bolje, uzmi.
Imam samo da dodam oko toga sto si pominjao odnos snage... Vidim, hteo bi da to ne bude slabasno. Budi svestan da OBA IMAJU OGRANICENJA i da nisu predvidjena za jako gruvanje. Ocekivati neku posebnu snagu od bilo koja od ta dva je nemoguce. Sto ih vise budes odvrtao preko odredjene granice, eksponencijalno ce padati kvalitet zvuka. Zato jos jednom prvo razmisli da li uopste takva slabija 2.1 koncepcija moze namiriti tvoje potrebe. Oni mogu lepo da sviruckaju tise i pri umerenim glasnocama, ali nisu za aktivno przenje glasno.

Aha znaci to je ovo sto si napisao "Blueberry je Microlab Multimedia serija sa drugom nalepnicom"
pa onda ispada da je i jedno i drugo od istog materijala (msm ne bukvalno)jel se to ondnosi onda da je i Blueberry sw m30 koji spadaju u tu seriju od "istog materijala" msm unutrasnji materijal????

Jedna smena sklapa proizvode na kojima spolja pise Microlab,a na proizvode iz druge smene se lepe nalepnice po zelji ( distributera ) - pa smo tako kod nas prvo imali Neo,a sad Blueberry.

Evo ja trenutno pored sebe imam Neo SW-X51,drugar ima identicne samo pise Microlab,u komsiluku ima gomila Neo - Bluebery M i kada se otvore - pise Microlab.

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Prilozi

• IMG_67.jpg
    IMG_67.jpg
    19.1 KB · Pregleda: 614
  • IMG_70.jpg
    IMG_70.jpg
    16.7 KB · Pregleda: 648
  • IMG_74.jpg
    IMG_74.jpg
    28.1 KB · Pregleda: 607
@donworkinson

Maloprodajne cene mozes sam da proveris.
Kolike su nabavne cene i da li ima razlike ako nabavljas identican proizvod pod razlicitim imenima nije mi poznato.( ako mozes saznaj u PIN-u i Grappolo-u )

Mikrolab proizvodi drajvere za zvucnike? :-/
Ne vidim kakve to ima veze sa samim zvucnicima. I kad otvoris racunar na procesoru pise amd ili intel, ali ih ne sklapa ni jedna firma od te dve...

@Viktor94
Nije to toliko do kablova, zavisi malo od kutije kako je dizajnirana (akustika) i naravno kako su podesene skretnice, kvaliteta pojacala...
Meni blueberry zvucnici zvuce bas lose i ja ih ne bih uzimao u razmatranje. Microlab nisam slusao, ali dosta ih hvale pojedini korisnici foruma... Naravno zavisi sve od konkretnog modela, to sto na njemu pise microlab ne mora da znaci da je zvuk dobar automatski, ali daje neku preporuku... Poslusaj...

ps.
Koliko vidim ti bas navijas za njih zbog vece snage (mozda cak izrazene i u KW - na blueberry zvucnicima mog cimera je pisalo 600W :d). Moram da te upozorim da su verovatno microlab jaci (iako pise drugacije, zavisi koliko ko laze).

Auu microlab su prodali a ovi blueberry su slabi... msm za ove sto ja imam kuci... ja imam od mini linije neke Schneider i dodao sam jos jedan veliki zvucnik sa dobrim basom samo sto mora da se jace pojaca da bi se izrazio... ove a hteo da kupim zato sto su manji i delovali su mi glasnije... ali sam se sad bas razocarao... ovi moji me nerviraju zato sto su glomazni,ali su jaci bar duplo od blueberry-a..

Sta god da kupio neces dobiti mnogo. SVe je nesto u fazonu rekla kazala, Microlab je takodje lowbudget i tesko da je bolji a kamoli kvalitetniji od BB. Uzmi sta nadjes, mnogo polemike bez cinjenica. U startu uzimajuci svotu koju ces iskesirati pretpostavljam da nisi audiofil i tebi ce biti totalno sve jedno sta god da uzmes.

Auu microlab su prodali a ovi blueberry su slabi... msm za ove sto ja imam kuci... ja imam od mini linije neke Schneider i dodao sam jos jedan veliki zvucnik sa dobrim basom samo sto mora da se jace pojaca da bi se izrazio... ove a hteo da kupim zato sto su manji i delovali su mi glasnije... ali sam se sad bas razocarao... ovi moji me nerviraju zato sto su glomazni,ali su jaci bar duplo od blueberry-a..

Manje nije gotovo nikad bolje. Ne zavaravaj se da ces s takvim 2.1 sistemom da dobijes ono sto sad imas.

Nazad
Vrh Dno