Šta je novo?

Microlab H-300 i X5L

EagleOne

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Prvi sistem je 2.1, a drugi 5.1. Cena je slicna. Dilema postoji zbog toga sto ne zivim sam :), ja lobiram za 2.1.
Verovatno bi skratili muke kada bi imali prilike negde da cujemo uzivo microlabove zvucnike. nazalost review-a na netu za microlab gotovo i nema.

Sada, nadam se da neko od vas ima ove zvucnike i da moze napisati po koju o njima. AL MX5021 sam cuo, ok je, ali nesto imam osecaj da je H300 bolji, ne znam voleo bi da neko potvrdi iz iskustva. Zvucnici ce sluziti uglavnom za slusanje muzike i filmova.

Isto tako X5L je zgodan zbog toga sto sateliti zauzimaju malo prostora (bose kopija), X5L se javlja i kao neo/blueberry sw-x55. I on deluje ok cini mi se da je u wuferu cak 10incni drajver.
Ja se nadam da su 2.1 mnogo bolji od 5.1 u smislu da razlika u kvalitetu zvuka prevaguje u odnous na nedostatak surrounda pri gledanju filmova.
Nazalost nemam gde potvrditi ovo misljenje, pa vas zato kosultujem :).

Poslednja izmena:
Dosta ljudi ce ti reci da zaobidjes "microlab".. Ja sam imao neke njihove m222 (2.1), odlican zvuk za 2.500 dinara koliko sam ih platio pre skoro 3 godine. Vrlo jak bass, visoki malo zamaraju usi ukoliko se EQ u winamp-u forsira, ali kada se podesi onda je ok. Ono sto me je iznenadilo kod ovih zvucnika zaista masivan hladjak koji se nalazio iza woofera, kao i kvalitet samog woofera! Poklonio sam ih jednom rodjaku. Kaze da im dusu vadi...i jos ga sluze.
Ali, takodje mogu da kazem da Altec 4100 koji sam uzeo pre 4 meseca, ima daleko kvalitetniji zvuk. Altec nekako ne zamara, ima topliji zvuk i prijtno je slisati muziku na njemu ( o filmovima da ne pricam)... Nadam se dam sam pomogao...:)

Hvala na komentaru honda, ali ipak m222 gotovo nikakve veze nema sa H300 ili X5L.
Slusao sam davno AL 2100 fino zvuce, jos finije izgledaju i sigurno da su bolji od sistema za 30e.

Ne znam izgleda da se microlab ili neo blueberry slabo prodaje, stavrno ne znam ljude koji ih imaju. Cak se ni na forumu niko ne javlja. Da li je u pitanju losa reklama ili los kvalitet...mozda ih petak, subotu cujem pa javljam.

Poslednja izmena:
Hvala na komentaru honda, ali ipak m222 gotovo nikakve veze nema sa H300 ili X5L.
Slusao sam davno AL 2100 fino zvuce, jos finije izgledaju i sigurno da su bolji od sistema za 30e.

Ne znam izgleda da se microlab ili neo blueberry slabo prodaje, stavrno ne znam ljude koji ih imaju. Cak se ni na forumu niko ne javlja. Da li je u pitanju losa reklama ili los kvalitet...mozda ih petak, subotu cujem pa javljam.

Znam da nemaju. Samo sam hteo da kazem da "microlab" nije losh. Ja imam pozitivno iskustvo sa tom markom, tako da neverujem da je H300 los uredjaj. Evo SAVO kaze da je prezadovoljan, verujem mu jer sam ja za 2500 dinara bio prijatno iznenadjen. Pozdrav!

Hvala ti Savo, ali nasao sam neku prodavnicu gde bi ih mogao cuti, na bulevaru. Jos samo da nadjem vremena za to :d.
Pa cu onda i javiti utiske.
Pozdrav!

Vlasnici H-300, recite mi da li je i kod vas onaj heatsink/metalni hladnjak sa zadnje strane wufera jako vruc, i to bez obzira na intenzitet zvuka ?

Poslednja izmena:
Znam, ali mi se cini previse, posle 3 sata tihe muzike hladnjak se usijao. Kada to uporedim sa klasicnim pojacalima slicne snage, a bez fena, ovo bas przi.

:D hehe nisam stigao da ih probno poslusam, cim su stigle prve pare uzeo sam ih, mislio sam da imaju externo pojacalo kao h500, kad ono :d...

Probudio sam se i vidim da je hladnjak jos uvek vreo, iako nisu radili celu noc, tj. bili su na stand-by-u.

Ohladio se tek sam iskljucio zvucnike na prekidac na pozadini sub woofer-a :trust:, da li je tako i kod vas ?
Jos necu da pisem o zvuku, jer sam prodao externi sb, plejer je otisao u vecna lovista, pa ide preko int. kartice, ali ipak :beat:

Ne, nisam, znaci nesto definitivno nije ok, :wall: u poslednje vreme sta god kupim, posle 3 dana nosim na garanciju.

Znaci kod tebe je hladnjak samo mlak.
A ja ih ukljucim da stoje na standby i posle 5 min hladnjak postane vreo, u smislu da ne mozes da drzis prste na njemu duze od sekund-dva. Isto se desi gotovo odmah kada pustim muziku.

Vec znam da ce prodavac reci to tako treba, normalno je itd itd ... Uh! JOs sam ih kupio kao poklon :S:...

Poslednja izmena:
@EagleOne ja sam skoro uzeo H-600 isti model kao H-300 samo je 5.1 sistem i evo od sinoc je na standby-u i hladnjak je solidno vreo, moze da se drzi ruka ali jos nisu ni krenuli da sviraju proverio sam + i - i ok su, stvarno neznam dal to tako treba ili ne

Zabrinutost oko temperature hladnjaka je bez ikakvog osnova. Otvorite najšugavije pojačalo od 30 w i videćete da njegov hladnjak može da se koristi kao toster.

H-300 je znamenjen isti dan, prodavaci su bili izuzetno korektni.

Novi primerak se ne greje ni izbliza kao prvobitni, i slobodno mogu reci da bolje reprodukuje zvuk.
Sada je hladnjak posle 5 sati intenzivnog rada mlak-topao, moze da se drzi rukom beskonacno dugo, dok onaj prvi nije mogao ni cetvrt sekunde na standby-u (onih sekund dva koje sam orethodno napisao su ustvari 0.1-0.25s).

Hladnjak treba da bude mlak i kada su zvucnici u standby modu, jednostavno to je karakteristicno za ovaj tip pojacala.

Imam H-300 i samo pohvale !!! Bio sam izbirljiv kada sam kupovao zvučnike i nadao sam se da neću uprskati stvar. Iako sam ih kupio bez mogućnosti da ih predhodno čujem, potpisujem da sam za te pare uradio najbolji izbor.

Ja imam MICROLAB A-6662 i mislim da do 100eur nema bolje.

Izuzetni su!

A6662.jpg

Ja Imam Neo SW-X55SL I Verujte Mi Da Sam Prezadovoljan Sa Njima Samo Koliko Sam Zurci Odradio Za Njime I Radi Perfektno A Jednu Stvar Cu Da Vam Kazem Da Satelite Na Mom Neovom Sistemu Radi MICROLAB A Zvuk Je Neverovatan S Obzirom Da Nemaju Visokotonce A Ja Sam Ih Testirao Na Ekvilajzeru Od 30 Kanala I Verujte Da Svaki Zvuk Mogu Da Reprodukuju Ali Morate Da Imate I Kvalitetnu Zvucnu Karticu I Iskustva U Podesavanju Zvuka Da Se Razumemo Sto Se Tice Svih Sistema Koje Sam Cuo Samo ALTEC LANSING Ima Bolji Zvuk A Ostali Su Male Mace Za Njega.

Nazad
Vrh Dno