Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Aj sad da pitam... Pre kada mi neko pošalje sliku na Messengeru automatski se ta slika skine u Galeriji slika a odjednom je to prestalo. Idem na Photos and Media i na Save on Calture ali i dalje neće. Je l može da se vrati da bude kao pre da mi se automatski skine slika u galeriji?

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Znači niko ne zna razliku između telegrama i telegrama x?

Telegram je oficijelna aplikacija. Kod je "open source", pa može ko god hoće da pravi neku svoju verziju aplikacije... I prave ljudi, postoji 4-5 različitih telegrama (za Android) za koje ja znam. Jedna od njih je Telegram X.

Ako si mislila na tu razliku? Ako si mislila na razlike u bojama pozadine, smajlijima isl. - to ne znam. Nisam nikada instalirao neku zamenu oficijelnoj aplikaciji.

Mislim da je i X zvanicno njihova, da su ih usvojili/kupili, sta vec.

Aha ok. Radi dobro x podjednako kao i običan telegram. Jedino što, kad je sagovornik uključen na spikerfon, sam sebe čuje koliko je glasan. Ne probah da utišam malo, mislim da ne može.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Mislim da je i X zvanicno njihova, da su ih usvojili/kupili, sta vec.

Ma ko će to ukapirati. Sad sam gledao na PlayStore-u - Telegram je Offered By "Telegram FZ-LLC", a X je kao Offered By "Telegram LLC"... ma šta god to značilo.

Sećam se pre sa 4PDA foruma da je X razvijao neki Rus bezveze... mislim, neki koji nije imao veze sa kompanijom. Tada je X imao dirižabl na ikonici, a sad ima papirnati aviončić kao i ovaj normalni Telegram. Bio je ubedljivo najpopularniji od tih alternativnih telegrama. Kada je Telegram blokiran u Rusiji, pobrisana je i cela tema sa 4PDA foruma.

Mogu li bekapovati viber na lumiji 640 ??? Hocu da prebacim poruke na novi tel sa androidom? Hvala

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Je li moguce viber backup prebaciti sa androida na iphone? Ja nisam uspeo...

Huawei P10

Ne može. Ni ja nisam mogao.

Na iOS-u je iCloud, ovde Google drive za backup. Zato i neće.

Ok da znam. Ovo je poslovni broj, pa nije frka...

Huawei P10

Imam 2 kartice, u dva razlicita telefona s time sto su viber(i whatsapp) registrovani na kartice koje su u razlicite telefone.
E sad, zelim da odradim ono change my phone number kad ubacim karticu i da mi viber ostane isti samo od sad na taj broj stizu poruke sa istim history itd. Da li to moze ili posto nije nova kartica, ce mi pobrisat sve i vratit history sa vibera koji je na drugom telefonu a bas se slabo koristi pa ne bih na ovaj da gubim sad sve? Isto pitanje za whatsapp.

Hoćeš da koristiš viber i wa sa drugim brojem sim kartice?
To ne može.
Te aplikacije služe pre svega za telefoniranje pa tek onda su mesendzeri.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kako ne moze?:)
Moze naravno.

Ima i uputstvo u Settings->Change number ili tako nesto, radio sam pre nesto vise od mesec dana. Ima opcija da se promeni broj, ostane isti telefon i ostaju poruke ("proslog broja") provereno.

Nego zasto Viber ozbiljno kasni sa porukama skoro ceo novembar? Sva tri operatera i barem 3 ISPa, razliciti telefon/brojevi. Kada je Viber ukljucen, tj. foreignground ili se upravo procitala poruka, idu... ali dobijem u 7 ujutru tek poruke recimo koje su poslate u 21h prethodnog dana.
Ne samo ja, vise ljudi.

Ne valja ti telefon? :)
Kod mene nikakvih problema

Edit: ne čitam hbg
Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ni meni ne kasne, meni je viber najčešći oblik komunikacije i glasovno i poruke

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nego zasto Viber ozbiljno kasni sa porukama skoro ceo novembar? Sva tri operatera i barem 3 ISPa, razliciti telefon/brojevi. Kada je Viber ukljucen, tj. foreignground ili se upravo procitala poruka, idu... ali dobijem u 7 ujutru tek poruke recimo koje su poslate u 21h prethodnog dana.
Ne samo ja, vise ljudi.

I kod mene slican problem sa viberom, isao sam na clear data za play services, pa je kao malo bolje.

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Kako ne moze?:)
Moze naravno.

Ima i uputstvo u Settings->Change number ili tako nesto, radio sam pre nesto vise od mesec dana. Ima opcija da se promeni broj, ostane isti telefon i ostaju poruke ("proslog broja") provereno.

Ne samo ja, vise ljudi.

Naravno da moze nego vole ljudi da lupe. Sad koristim tako, CG kartica u drugi telefon a viber sa nje na glavni tel, dok viber od srpske kartice mi je u drugi tel a kartica u glavni tel.. E sad, hocu change number pa da mi viber na tel bude taj od kartice, sto znam da moze, ali me plasi da ce mi samo pobrisat ili transferovat sve na druge telefone umjesto onoga sta ja zelim, a to je ko sto vidim cesto, stigne notifikacija XX osoba je promijenila broj i nastavim sa njom da pricam normalno ko do sad, e sad ne znam kako to ide sa druge strane a ne bih da testiram

Meni viber normalno radi, Telenor, S7 edge, Nougat, ali koristim Viber verziju 6.5.3 :)

Takodje, sve normalno radi kod mene na S8 Oreo. Doduse takodje nemam posledju verziju, jer su mi ocaj one strelice umesto "delivered/seen" tako da sam ostao na 9.5 verziji.

Naravno da moze nego vole ljudi da lupe. Sad koristim tako, CG kartica u drugi telefon a viber sa nje na glavni tel, dok viber od srpske kartice mi je u drugi tel a kartica u glavni tel.. E sad, hocu change number pa da mi viber na tel bude taj od kartice, sto znam da moze, ali me plasi da ce mi samo pobrisat ili transferovat sve na druge telefone umjesto onoga sta ja zelim, a to je ko sto vidim cesto, stigne notifikacija XX osoba je promijenila broj i nastavim sa njom da pricam normalno ko do sad, e sad ne znam kako to ide sa druge strane a ne bih da testiram
Signal ne moze. Ostale mogu koliko znam

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Terlefon na kom mi je viber mi je na servisu (brikovan), kako da instaliram viber na tablet ili racunar, trazi mi da skeniram QR kod? Ne bih hteo da izgubim poruke.

Mislim da ćeš morati prvo na telefon, pa posle na tablet/komp.
Poruke povratiš iz backup-a, ako ti je bio uključen. Ako nije pozdravi se sa njima.

radio je automatski bekap, a telefon trenutno nemam, imam neki obican.

Viber pitanje

Prvo pozdrav svima na forumu.

Imam jedno pitanje u vezi vibera pa ako ima neko ko se susretao sa ovim problemom da li bi bio vojan da mi to malo objasni.

Problem je sledeci: da li je moguce da se viber sam od sebe prijavi online bez da se ulazi u aplikaciju?

Jeste.
Kad čačkaš telefon, ne moraš da otvoriš app.

Kod mene nije takav slučaj sa Viberom. Koristim poslednju verziju aplikacije i kad "čačkam" telefon, a sa drugog telefona pogledam pokazuje da sam bio onlajn pre toliko i toliko minuta (kad sam zadnji put realno koristio Viber). Evo screenshot sa drugo telefona dok je moj telefon uključen
eb06a91aac37dcaa671b796853ec1bf0.jpg

Koja verzija? 20 zadnji ili 13?

Vrh Dno