Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Da, dodali su da mogu da se šalju sve vrste fajlova, samo ne znam koja veličina je maksimum.

dbf42fdd1e6409379ab12566d8a3a2dc.png

Kakve gluposti oni rade na iOS-u, a Android verzija 5 godina ispred sa izgledom.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa to je pozitivno :) Obično se svi trude da prvo srede app za iOS. Malo za promenu nije loše :)

Jel vam radi wa? Piše mi connecting i neće da šalje poruke, ni da prima.. I drugarici isto..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod mene radi normalno.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ni meni ne radi :)
A malo pre sam video vanzose na nebu na zemunskom keju :)

P.s. niko od mojih ortaka ne može da pošalje niti primi poruku :)

Poslednja izmena:
Meni vec 3h ne radi WhatsApp.
Devojka misli da sam isao u svaleraciju umesto sto sam gledao utakmicu.

Sent from mTalk from my Lumia 640 XL DS

Hahaha, kraj sveta :d

svi kritikuju vajber, te zbog privatnosti, te zbog stabilnosti, kad ono - najstabilniji, nije bilo curenja podataka, a i sto se tice inovacija, WA donosi ono sto je vajber imao godinama ranije :wave:

svi kritikuju vajber, te zbog privatnosti, te zbog stabilnosti, kad ono - najstabilniji, nije bilo curenja podataka, a i sto se tice inovacija, WA donosi ono sto je vajber imao godinama ranije :wave:

Ali i dalje očajno radi na svim platformama i telefonima u odnosu na wa koji leti svuda pa čak i na telefonima starim po par godina. Plus što je wa lepši mnogo, nije natrpan glupostima u vidu stikera, reklama, igrica itd..

Ceo svet bio u panici zbog WA. Proradiooo konacno. Inace, WA mi je mnogo bolji i prijatniji od Vibera.

Ali i dalje očajno radi na svim platformama i telefonima u odnosu na wa koji leti svuda pa čak i na telefonima starim po par godina. Plus što je wa lepši mnogo, nije natrpan glupostima u vidu stikera, reklama, igrica itd..

a sta, Vajber ti koci? Sta koci konkretno? Koristio sam ga jos od vremena Desire HD, pa sve do LG G4, nikad nije kocio. Igrice funkcionisu potpuno nezavisno od Vajbera, nikad ni jednu nisam ni probao. Stikere ne moras da koristis/instaliras. WA sam instalirao par puta, meni ljepsi nije, a kad smo kod jednostavnosti, Vajber em ima ljepse emotikone, em ih ima razuman broj, WA ima nekih trilion, ako se dobro sjecam, uglavnom beskorisnih, meni treba onaj osnovni set emotikona, da izgleda dobro i da bude pri ruci. Pride, Vajber ima pretragu stikera i gifova po kljucnoj rijeci, i mozes da posaljes stikere iako ih nemas instalirane. Vrh opcija, IMO

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Skype...)

Jeste bolje radi i na iOS-u WhatsApp od Vibera. Mislio sam dok nisam prešao da je problem na androidu. Da ne pričam kako je loše "napisana". Bacim pogled nekad na logove i vidim Viber. WhatsApp nikad.

Response time je isto mnogo bolje na WhatsApp-u nego na Viberu.

Pametnom dovoljno. Hvala djilkosh na pisanju umesto mene [emoji2]

posto ubrajam sebe u pametne, evo sacu da deinstaliram Vajber i stavim WA il Signal il Telegram...

...not :D

posto ubrajam sebe u pametne, evo sacu da deinstaliram Vajber i stavim WA il Signal il Telegram...

...not :D
Mislio sam da je lepo objasnio zašto šta, a tvoj izbor šta ćeš koristiti. Dao si pitanje dobio si odgovor. To je to, sve ok [emoji4]

Pa i nije ništa objasnio.
Napisao je da je gledao neke logove i video viber a wa ne.
Ja na primer u bbs nikad nisam video viber a wa često jesam, što će reći da je moje iskustvo suprotno od njegovog.
A što se tiče toga da je aplikacija loše "napisana", to ne znam ni kako da proverim, kod mene sve radi ekstra što se vibera tiče.

Logove u smislu praćenja aplikacije, na iOS-u ima deo gde su logovi tipa wakelocks, crash report itd.

Eto da budem precizniji. [emoji12]

Ne može ni da ima WA kada ga ne koristiš, viber ima jer koristiš :)
Džabe WA da je ne znam koliko puta lepši i funkcionalniji, ceo imenik sa WA pokupi Facebook i odjednom predlozi za pijatelje i neke poruke. Od kako ih je kupio Facebook ne mirišem WA, pogotovo od onog spajanja u app što su provukli da ne pitaju, a može da se ugasi u app... Još kad mi neko kaže da ne koristi fejs, nema viber iz nekog razloga, ali ima WA i on je najbolji :d:D:smoke:

Poslednja izmena:
Mislio sam da je lepo objasnio zašto šta, a tvoj izbor šta ćeš koristiti. Dao si pitanje dobio si odgovor. To je to, sve ok [emoji4]

nije mi nista objasnjeno, prica o nekakvom kocenju, zapinjanju, kako jednostavno kilavo radi na SVAKOM telefonu i SVAKOJ platformi. Mislim LOL, to jedino moze da prica nekome ko nikad nije koristio Vajber. Na stranu sto je Vajber na ovim prostorima de facto standard, ne samo zbog broja korisnika, nego i za posao (kompanije i organizacije ga preferiraju, jer imaju i desktop app, a odgovor dobiju mnogo brze nego preko emaila), za pozivanje i pracenje taxija, itd.

Evo da se umešam sa nečim interesantnim na račun Vibera. I ima i za WhatsApp... Ali prvo:
Dopisujem se sa devojkom i ona me pozove, preko Vibera, dakle UI Viber chata je otvoren, telefon, Viber, zvoni ali ne mogu sa se javim jer se taj UI NE OTVARA. Dakle ne možeš da se javiš niti dobiješ poziv!? Ona prekine vezu pa proba opet - isto. I sve do restarta same app je bilo tako. Bag neopevan. Dakle to se događa na Samsung S6 koji ima 3GB RAM-a i sve je 100% ispravno. Koliko poruke (notifikacije) kasne iako je sve podešeno kako treba o tome nećemo, svi znaju. Notifikacije o propuštenom pozivu koje ne stižu a fon nije ni zvonio.
Toliko o Viberu. Iz podrške saveti kao da sam i lud i glup.
WhatsApp? Evo, sve ok sem prikaza fotki i videa u Galeriji, sakriva ih bez obzira na nepostojanje Nomedia fajlova, nikakve reinstalacije uz brisanje cache itd nisu pomogle. Nekoliko puta pokušao i eto.
Signal bih koristio da imam kontakte koji ga koriste ali ovde je Viber zakon.
Moje iskustvo je da su to jednostavno nepouzdane app, obe, i WhatsApp i Viber. Ali eto, ostade mi Viber jer moram...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne može ni da ima WA kada ga ne koristiš, viber ima jer koristiš :)
Džabe WA da je ne znam koliko puta lepši i funkcionalniji, ceo imenik sa WA pokupi Facebook i odjednom predlozi za pijatelje i neke poruke. Od kako ih je kupio Facebook ne mirišem WA, pogotovo od onog spajanja u app što su provukli da ne pitaju, a može da se ugasi u app... Još kad mi neko kaže da ne koristi fejs, nema viber iz nekog razloga, ali ima WA i on je najbolji :d:D:smoke:

Baš to. Kakav god da je Vajber bar me ne iznenadi tako što kad uđem na FB vidim ljude iz imenika koje uopšte nemam ni u kakvoj formi povezane sa svojim profilom sem preko broja telefona što posjedujem.

Enkripcija kao, a podaci kipe na sve strane. Ma nemoj molim te.

Telegram ftw.

Evo da se umešam sa nečim interesantnim na račun Vibera. I ima i za WhatsApp... Ali prvo:
Dopisujem se sa devojkom i ona me pozove, preko Vibera, dakle UI Viber chata je otvoren, telefon, Viber, zvoni ali ne mogu sa se javim jer se taj UI NE OTVARA. Dakle ne možeš da se javiš niti dobiješ poziv!? Ona prekine vezu pa proba opet - isto. I sve do restarta same app je bilo tako. Bag neopevan. Dakle to se događa na Samsung S6 koji ima 3GB RAM-a i sve je 100% ispravno. Koliko poruke (notifikacije) kasne iako je sve podešeno kako treba o tome nećemo, svi znaju. Notifikacije o propuštenom pozivu koje ne stižu a fon nije ni zvonio.
Toliko o Viberu. Iz podrške saveti kao da sam i lud i glup.
WhatsApp? Evo, sve ok sem prikaza fotki i videa u Galeriji, sakriva ih bez obzira na nepostojanje Nomedia fajlova, nikakve reinstalacije uz brisanje cache itd nisu pomogle. Nekoliko puta pokušao i eto.
Signal bih koristio da imam kontakte koji ga koriste ali ovde je Viber zakon.
Moje iskustvo je da su to jednostavno nepouzdane app, obe, i WhatsApp i Viber. Ali eto, ostade mi Viber jer moram...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Stavi drugu galeriju umesto te stock.

Baš to. Kakav god da je Vajber bar me ne iznenadi tako što kad uđem na FB vidim ljude iz imenika koje uopšte nemam ni u kakvoj formi povezane sa svojim profilom sem preko broja telefona što posjedujem.

Enkripcija kao, a podaci kipe na sve strane. Ma nemoj molim te.

Telegram ftw.

Enkripcija poruka, a sve ostalo je na prodaju.

Poslednja izmena:
Aj i ja da dam neki komentar na ovu raspravu. Viber sam koristio pre izvesnog vremena. Bila mi je glavna app za chat. Medjutim odjednom bez ikakvih najava i objasnjenja bio sam blokiran od strane Vibera. Uz moja pitanja i trazenja da mi obrazloze zbog cega su me blokirali. Nisam dobio nikakav odgovor. Osim onih generickih odgovora. Lagano prelazim na WA i shvatam da je WA neuporedivo bolji od Vibera. Brzi, stabilniji, lepsi. To je moj utisak. Zadovoljan sam i ne pada mi na pamet da instaliram nove app. Pored WA koristim jos i Telegram. Medjutim tu imam problem jer ga malo ljudi koristi. Da smaram ljude i nagovaram da predju na nesto ne pada mi na pamet... Tako da moj glas ide WA bez ikakve dileme.

Nazad
Vrh Dno