Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ja koristim telegram jer ima odličnu web app na linuxu, a jedini ima i slanje samom sebi. Cekam da signal izbaci web app a da nije kroz chrome.

Ako to ozbiljno pitas, pratis pogresnu temu na forumu.

Meni nikad nije telefon offline sem u romingu, ali jednostavno web WA nekad zabode i prijavi da je telefon offline. S telegramom i viberom na PC nikakav problem.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A zašto da mi telefon bude stalno online ako ne mora,plus mi više troši bateriju.
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji gase mobile data na telefonu.
Ako ti telefon zbog toga što koristiš mobilni internet ne može sastaviti od jutra do večeri onda ti ne valja baterija na tom telefonu.
Smart telefon gubi smisao kada se koristi tako kao ti. Izađeš iz kuće i ugasiš mobil data zato što ti to troši bateriju?!

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Jel jos neko dobio ovakve reklame i koliko često stižu?

Screenshot_2017-04-15-20-49-12.png

Ne sjećam se da sam ikada dobio ovakvu reklamu. :/

Poslednja izmena od urednika:
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji gase mobile data na telefonu.
Ako ti telefon zbog toga što koristiš mobilni internet ne može sastaviti od jutra do večeri onda ti ne valja baterija na tom telefonu.
Smart telefon gubi smisao kada se koristi tako kao ti. Izađeš iz kuće i ugasiš mobil data zato što ti to troši bateriju?!

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nemam potrebu da mi je net stalno uključen.
A ni meni isto nisu jasni ljudi koji drže net uključen i dok spavaju,jer ne vidim poentu,plus nemam neograničen net da bi ga držao stalno uključenim,a mobilni net mnogo brže troši bateriiju,to sam dosta puta proverio.
Net ukljčujem kada mi treba,i nemoj izvrtati ono što kažem ili da misliš umesto mene.

Isitina je da se baterija brže potroši uz stalno uključen net. S druge strane, voip i messaging aplikacije, o kojima se u ovoj temi priča, nemaju neku svrhu bez interneta.
Hoću da kažem, ako bi npr. svi uključivali net samo onda kad im treba da pošalju poruku preko vibera, wa, skype i sl., ti programi praktično ne bi imali nikakvu svrhu, jer kad sam recimo ja online, neko drugi kome želim tada da pošaljem poruku nije, i obratno.
Sećam se toga pre nekih 5-6 godina, kada sam morao nekim ljudima u inostranstvu da pošaljem sms poruku tipa "uključi net da te pozovem/pošaljem poruku" :)

5-6 godina? Ja i dalje poznajem takve ljude i i dalje isto to rade. Važno da su uzeli S7 ili iPhone 7, a to što ne pale net stekaju bateriju i megabajte... Poseban krug pakla za njih.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Isitina je da se baterija brže potroši uz stalno uključen net. S druge strane, voip i messaging aplikacije, o kojima se u ovoj temi priča, nemaju neku svrhu bez interneta.
Hoću da kažem, ako bi npr. svi uključivali net samo onda kad im treba da pošalju poruku preko vibera, wa, skype i sl., ti programi praktično ne bi imali nikakvu svrhu, jer kad sam recimo ja online, neko drugi kome želim tada da pošaljem poruku nije, i obratno.
Sećam se toga pre nekih 5-6 godina, kada sam morao nekim ljudima u inostranstvu da pošaljem sms poruku tipa "uključi net da te pozovem/pošaljem poruku" :)

Ma uključujem ga ja često,ali ne treba mi 24/7.
Kod mene se posle potrošenog paketa dodatno plaća net saobraćaj,a to mi ne treba nikako.

Meni nikad nije bila jasna poenta da drzim net ukljucen po ceo dan, i kad nesto ozbiljno radim, krenu da mi pljuste poruke po viberu, whatsappu, itd. Kad se ko seti samo salje a mene treba da uznemirava bespotrebno. Lakse mi da ukljucim net na svaka dva-tri sata po jednom na 5 minuta.

PS: Presao bih sa svih ovih zezanja na Google Allo, jer mi je onaj asistent odlicna stvar. Medjutim problem je sto imam samo 5 ljudi...kako naterati ljude da predju. :p

Naravno da ce da pljuste kad je dzabaka. Najbolji su oni sto otpadaju od dosade pa zaredom salju 4-5 poruka na pola recenice umesto da sroce jednu krstenu. (poruku)

Meni su najbolji oni sto gase net jer im se aplikacije azuriraju i trose MB. Ne znaju da ima opcija da se apps azuriraju samo kad je wifi aktivan ili cak manuelno sto ja praktikujem.

Sent from my tablet using Tapatalk

Mogu da se automatski azuriraju i preko cell data, ukoliko nije podeseno drugacije. Medjutim, ovo nije tema "da li iskljucujete cell data na telefonu", pa bismo mogli da prestanemo sa off-topic-om.

5-6 godina? Ja i dalje poznajem takve ljude i i dalje isto to rade. Važno da su uzeli S7 ili iPhone 7, a to što ne pale net stekaju bateriju i megabajte... Poseban krug pakla za njih.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Poseban krug pakla za te što gase internet, tj pale samo kad njima treba neko i za one koji šalju po jednu, dve reči i seku rečenice.

Ja sam to rešavao tako što sam ove prve koji pale net samo kada njima neko treba, kulirao isto onoliko koliko je njima bio ugašen internet kada su meni trebali. A ovima koji šalju po jednu reč sam čekao celo pitanje pa im odgovarao sa po jednim slovom u poruci i tako ceo odgovor :D

Ako nešto radiš mutiraj ton. Ako je jedna aplikacija problem mutiraj samo nju. Ako je jedna osoba, vraćaj merom kao i ja ili uključi intelligent notification.

Ako ti mobilni net troši bateriju i tih par procenta ti pravi toliki problem, onda prebaci na 2G mrežu.

90% onih koji su gasili net "zbog baterije" imaju FB, Instagram i slične aplikacije koje jedu bateriju ali im one ne predstavljaju problem...

Ako ti spavaš ne znači da i drugi spavaju i da im ne trebaš. Ti isključi ton a telefon je noću svakako na punjaču pa ne troši bateriju. Većina ima kući wifi pa ni internet ne troši. A i da nema opet će ujutru skinuti sve što bi uradio noću pa je štednja nula. Još treba da skida sve živo baš kad ustaneš, kad nije na punjaču, kad ti se žuri i treba ti telefon...

Messinger-i su SMS modernog doba i trebaju biti online stalno.

Poslednja izmena:
Baš tako, pošto facebook je prvi po potrošnji baterije preporuka za simple pro i ugašene notifikacije za isti.Razlika je primetna

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Hahaha, reče mi devojka da je njoj iskočilo, kod mene nema :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

I ja sam dobio preko sms ,vip mreža

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Viber, pokušavam da se setim... mislim da ova opcija nema za android verziju?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    115 KB · Pregleda: 156
ja sve slike s vibera vidim u galeriji.
Ne znam da li na to mislis?

Nema ta opcija, ne vidim je. Ali, sve slike sa vibera vidim u galeriji, kao da ih čuva po "difoltu".
Sad sam video u drugoj temi na šta misliš. Definitivno nema te opcije ali nisam siguran da li se, kada neko pošalje pa obriše sliku, ona sačuva automatski.

Poslednja izmena:
Na viberu ima opcija da onaj ko je poslao sliku može da izbriše tu sliku onom kome je poslao, opcija "brisanje za sve" tako nešto, kapiraš na šta mislim. Na iOS je fora ako neko izbriše sliku za sve, odnosno onu koju je tebi poslao, tebi ostaje ako je uključena ova opcija! Ako nije uključena ova opcija da čuva onda briše i na iOS. Ne sećam se ove opcije na androidu, nemam sada da proverim? Na androidu briše bez obzira?

ostaje u galeriji, brise se iz konverzacije. Za takve stvari Vajber ima secret chats, onda se ostaju...

odgovorih na app temi.

BTW, meni prije 5-6 dana dosao malo izmijenjeni UI za FB Messenger, ne znam je li i ostalima?

Instalirao sam juce onaj fb messenger lite. Za sada deluje odlicno. Sve sto mi treba od te aplikacije. Koristi li ga jos neko, ima li nekih potencijalnih losih strana...?

Sent via Xperia Z5

Ja koristim friendly jer u njemu imam i fb i messenger.. Jedna me stvar samo zivcira kod friendlya a to je da kad npr iz vibera otvorim link na friendly, ne mogu više da dobijem viber nazad.. Kad god pokušam otvoriti viber uvijek mi otvara friendly.. Rješenje jedino da zatvorim skroz viber pa onda iznova učitam.. Ima li neko rješenje za ovo?

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Nazad
Vrh Dno