Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Sve sami englezi na forumu...Blam ih svog jezika.

Ko je bre rekao da nam je rođeni jezik odvratan života ti?

Ja npr uvek kad pišem, pišem na ćirilici (mislim na pisanje rukom).

Ali mi ne pada na pamet da koristim telefon/računar na srpskom jeziku, em zbog smehotresnih prevoda, em zbog stvari koje ne mogu, i ne treba da se prevode.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Dobro je patriote, pustite druge da koriste ono sto zele. Srpski nikad necu staviti ni na jedan uredjaj, jer na istom ne mogu da se snadjem gde je sta zbog prevoda, koji i nisu toliko sakati koliko moram da razmisljam kako je neko preveo opciju koju poznajem toliki broj godina na engleskom...

@NorthGate

Od neke 1983 i prvog računara pa nadalje živim uz izraze: LOAD, RUN, BACK, ERROR, KEY, PRESS, CANCEL, MENU, ENTER, itd.. Zatim na svakom sledećem uređaju koji sam koristio bilo da se radi o ručnom satu ili nekom gadgetu isti izrazi se usadjuju čoveku kao da su deo materinjeg jezika. Ja jednostavno kada nekome podešavam uređaj gde je jezik srpski, moram prevoditi u sebi na engleski kako bi razumeo šta to označava / koju funkciju ima.

Saglasan sam. To što ću se zbuniti na "iseci fasciklu i zalepi je na radnu površinu" ne znači da ne volim svoj jezik. Engleski je u ovom slučaju daleko rasprostranjeniji i praktičniji za upotrebu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Koju pozadinu koristite za Viber? Imate li neku skladnu sa onim njihovim bojama? Nikako da uklopim neku :smash:

Ja one oblake+plavo nebo.

Koju pozadinu koristite za Viber? Imate li neku skladnu sa onim njihovim bojama? Nikako da uklopim neku :smash:
Znam da je odvratna al bar je malo dinamičnije :smash:
edbb87baba9b43bf8f59d01a4650195b.jpg

Sent from my S7 using Tapatalk

I ja sam tu stavio, iz istog razloga. Ali mi se ne sviđa.

Ja koristim ovu
c70699850b838a733c70068c0af2aac8.jpg

iP7

Ljudi uglavnom pričaju o ovakvim prevodima, ako se uopšte i mogu nazvati prevodima... Što poneko voli da sve izvrće, njegov je problem.

IMG-20170213-WA0002.jpg IMG-20170213-WA0001.jpg IMG-20170213-WA0000.jpg

Poslednja izmena:
Muka mi kad vidim na slici, kamoli kod nekog na fonu kad mi da da mu nešto uradim.. Zar ne izgleda kao šala?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posle zadnjeg apdejta Viber mi je postao neupotrebljiv za slikanje iz njega toliko kompresuje slike da se ne vidi ništa. Naravno pokušao sam reset vibera isto se ponaša na mobilnom netu i wifi. U pitanju je z3 ako neko ima neku ideju?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Viber je uvek kompresovao slike. U tu svrhu bolje koristiti whatsapp.

Jadno pitanje.
Ako otvorim viber na drugi neki broj (dual sim telefon ) koji nemaju ljudi koje imam u imeniku da li će im opet stići ona poruka da sam instalirao viber ? ( Pošto mislim da je on suštinski vezan za Google akaunt i kontakte odatle )
Ne znam da li je neko skapirao pitanje :)

Jok, poruka stiže samo ljudima koji imaju taj broj

Posle zadnjeg apdejta Viber mi je postao neupotrebljiv za slikanje iz njega toliko kompresuje slike da se ne vidi ništa. Naravno pokušao sam reset vibera isto se ponaša na mobilnom netu i wifi. U pitanju je z3 ako neko ima neku ideju?

Ako ti treba full size, tj. bez dodatne kompresije, ides na "send file", ne saljes iz dijaloga za sliku.

Ako ti treba full size, tj. bez dodatne kompresije, ides na "send file", ne saljes iz dijaloga za sliku.
Problem je što je ranije lepo išlo iz vibera direktno slike su bile oko 250kb a sada su 25kb neupotrebljive. Znam da može send file ili uslikam kamerom pa share na Viber ali gubljenje vremena a radilo ranije...

Kako nadjes sliku, ono je totalno konfuzno preko send file. Bar da vidim koja je slika u pitanju pa ajde, ovako je beskorisno.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Da je dobro - nije, samo kazem postoji opcija kad je bitno da se ne gubi kvalitet.

Kako nadjes sliku, ono je totalno konfuzno preko send file. Bar da vidim koja je slika u pitanju pa ajde, ovako je beskorisno.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Da je zgodno - nije. Međutim, uz malo zezanja nije strašno. U galeriji na sliku koju želiš da pošalješ klikneš na detalje i tu obično (u zavisnosti od galerije) stoji gde se slika nalazi.
e37affe9a6e629ed0dfa4900cfe61235.jpg
Edit: nisam dobro napravio screenshot, skroz gore piše ime slike.

Poslednja izmena:
Signal update:

Changes in 3.29.6:

★ Video calling and improved voice calling beta. To enable, toggle Signal Settings -> Advanced -> Video calling beta. Calls to or from contacts who also have this setting enabled will use the new calling system and support video.

Signal update:

Changes in 3.29.6:

★ Video calling and improved voice calling beta. To enable, toggle Signal Settings -> Advanced -> Video calling beta. Calls to or from contacts who also have this setting enabled will use the new calling system and support video.

Bio sam to aktivirao,ali mi telefon jako slabo tada zvoni,mora da se klikne posle na zvučnik na aplikaciji da bi se čulo,to im je bag neki,čini mi se.

Dodali su OPUS tako da kad izađe iz bete generalno pozivi treba da budu boljeg kvaliteta.

Lični utisak je da su glasovni pozivi tihi. Bar do sada.

Nazad
Vrh Dno