Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Moze on da ga preporucuje do mile volje kada nema ko da ga koristi. Licno ne poznajem ni jednu osobu koja koristi signal. U svetu ga aktivno koristi oko 100k ljudi pa vi sad procenite da li se isplati uopste imati ga.

Pa dobro, ništa ne košta ni da bude instaliran :)

RN3Pro SE

Pa i jeste, opet će poskupeti struja :)

RN3Pro SE

A sto bih instalirao nesto ako nemam nameru da koristim? Realno, zasto? Da bih bio hipster i nekome rekao aj pisi mi na signal kao on je najbolji. To je isto kao kada bi nekome danas rekao aj pisi mi na pejdzer ja korostim pejdzer batali mob. Imam wa i telegram. Mada i ovaj drugi mi je nepotreban kada malo bolje razmislim.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Nije mi jasno zašto se ljudi toliko cimaju ono navodno neke privatnosti. To je prestalo da postoji čim ste uzeli mobilni telefon u ruke, ne znam čemu sada tolika paranoja. Pre smo se dopisivali sms porukama koje nemaju nikakvu enkripciju, slalo se sve i svašta, a sada kada postoji enkripcija, sada se prica o privatnosti, ko nam čita poruke, vidi imenik i slično. . Zaista smesno.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@Bata
Pa ne kažem da treba da ga imaš instaliranog. Samo sam se našalio na rečenicu "ne isplati se".
Nije bilo loše namere.

RN3Pro SE

Ako je svejedno, zasto neki blokiraju ove aplikacije, ali recimo sms ne diraju. Smesni su samo takvi komentari, odnosno neznanje i nezainteresovanost.

Nije mi jasno zašto se ljudi toliko cimaju ono navodno neke privatnosti. To je prestalo da postoji čim ste uzeli mobilni telefon u ruke, ne znam čemu sada tolika paranoja. Pre smo se dopisivali sms porukama koje nemaju nikakvu enkripciju, slalo se sve i svašta, a sada kada postoji enkripcija, sada se prica o privatnosti, ko nam čita poruke, vidi imenik i slično. . Zaista smesno.

Fora je da se "bitne" stvar pišu preko jedne app, pa se to lepo iskristališe, ujutru upale ovi iz komiteta da vide šta ima novo, kao da čitaju novine, ova strana je viber (kurir, informer, migranti, vojska, vojskovođa), whats (obukao sam ovo, jeo ono), signal (da ti kažem nešto u poverenju) :D

Kako god dzabe ako ga vecina iz imenika nema...

Ljudi su lenji da probaju nešto možda bolje samo zbog takvog izgovora.
Instaliraj i pozovi ljude koje znaš neka ga svi isprobaju,plus je bezbednija od ovih namuljenih tipa Vajber ili WA,i ako ima obe app stim što Vajber sve manje koristim,skoro uopšte i ne koristim.

Fora je da se "bitne" stvar pišu preko jedne app, pa se to lepo iskristališe, ujutru upale ovi iz komiteta da vide šta ima novo, kao da čitaju novine, ova strana je viber (kurir, informer, migranti, vojska, vojskovođa), whats (obukao sam ovo, jeo ono), signal (da ti kažem nešto u poverenju) :D
Opet se vraćamo na ono, sta običan čovek ima da krije? Misliš da nekoga briga sa kim se ti dopisujes ili ja? Jedino ako spominjes i prozivas velikog vodju i planiraš neki novi atentat na njegove usne. Sve ostalo je komitetu nezanimljivo. ☺️

Sto puta smo diskutovali, o zastiti privatnosti ne govori se iz perspektive "sta me briga, ja nemam sta da krijem".

To "nemam šta da krijem" se jako olako shvata

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Što se tiče privatnosti na internetu ja u to ne verujem, o kojoj god app da se radi. Što se tiče Signala, meni to liči na preusmeravanje bitnih stvari na jedan izvor, koji se lakše prati sa "bitnim stvarima".

Nisam dugo koristio Skype, instaliram danas, iznadadio sam se koliko je dobar audio poziv, možda do sada i najbolji. Predložim drugaru sa kojim imam problem od kako je promenio telefon (na viberu se jedva čuje, očaj, isto i na whats, normalno 3G pozivi su odlično, samo preko interneta se loš čuje, bilo da razgovara samnom ili nekim drugim, uglavnom do njega je), instalira i on, probamo nekoliko puta, odlično, zvuk je čak i glasniji od običnog 3G poziva. Počeću Skype da forsiram i pratim (da ne cedi prebzo bateriju, jedino mu to može biti mana), ako se i ostali ovako čuju onda je odlično, bar dve app mi lete iz telefona i zadržavam Skype.

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da cedi bateriju. Ja baš pre neki dan hteo da ga malo "opanjkavam" :) ; zvao sam neki call centar u inostranstvu, sa moje strane bilo odlično ali sa druge operater mi se žalio da ima veliki eho. Možda se desilo jer sam pozivao fiksni broj, ne znam.

RN3Pro SE

Stigao sjajan update za telegram
New in version 3.14:

- Instant View. Telegram apps will instantly open articles from Medium.com and some other sites. No more waiting for the pages to load! Tap on the "Instant View" button below this message to see how it works.
- Groups in common. A new option in your contacts' profiles that shows a list of all groups you share with that person.
- Jump to date. When using search, you can now tap the calendar icon to jump to messages sent on a particular day.
- 'View Pack' option for recent stickers. A quick way to send more stickers from your favorite pack without scrolling past other packs that you used more recently.

Improved interfaces and enhanced speed:
- If a passcode is set, chats are hidden from the task-switcher.
- New UI for creating groups, privacy settings, and notification settings.
- Improved camera speed when taking photos and videos.
- Improved video compression.
- Improved UI for editing messages and adding captions to photos.
- Improved UI for viewing photos.

- Also introducing telegra.ph, a publishing tool. You can now use telegra.ph to publish articles – it's clean, simple and efficient.

More about this update:
https://telegram.org/blog/instant-view

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Drugari, da li je neko zna postoji li način da admin Viber grupe osim dodavanja dodatnih admina i članova kao i
brisanje istih ima mogućnost da obriše poruke članova grupe? Konkretno mislim kada greškom članova umesto samo teksta u chat ode i fotka ili umesto dodavanja člana okače vizitku?
Našao sam "delete for myself" ali mi treba nešto tipa "delete for everyone". Viber verzija je 6.5.0.3367.

Apdejt za Viber, sad se konačno vide poruke kad ih ima više u notifikacijama, nije kao pre stigne 3 poruke a vidi se jedna :)
Pričam za N, ne znam kako je na drugim verzijama

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni je uvek lepo pisao broj poruka na ikoni... Mogli bi i oni i WhatsApp da malo optimizuju to, brdo wakelockova samo te dve app, naročito WhatsApp, njega otkad dam opet instalirao imam preko 10h kraću bateriju?! Bez veze.

Tapatalk 6.3.0 (Build 822)

Otkad sam updateovao viber na najnoviji (danas), dioda mi vise ne svetli belo, nego ljubicasto :D Telefon je G2.

Ja sam se zezao sa nekim app za LED ali sam odustao, nije to radilo kako treba i batalio sam :D

Jel jos neko danas imao povremenih problema sa kasnjenjem poruka na Viberu? Da li je do servera, nove verzije Vibera ili interneta? Pun sat su mi popodne kasnile, za to vreme sam surfovao, ulazio u Viber, bio na UniFi, mobilnom MTS-u, i tek posle pola sata provedenih na kucnom internetu su mi odjednom stigle sve zaostale poruke.

Kod mene nije bilo problema.

Kod mene oduvek problemi, WhatsApp je bolji ali ne i savršen.

Meni WhatsApp redovno kasni, cini mi se sve vise, Viber koristim odskoro i ovo je prvi put da ovako ne isporucuje poruke dok sam ocigledno online, tj. telefon je awake.

Bar da ne crpe toliko baterije...

imam jedan mali problem sa viberom, kada udjem viber/kontakti/dodavanje kontakta i ukucam broj on taj kontak samo doda u kontakte na telefonu a ne i u kontakte na viberu , moze li mi neko objasniti kako da resim ovaj problem ?

Nazad
Vrh Dno