Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Jel postoji neki način da se jeftinije razgovara iz inostranstva (preko ovih aplikacija ili drugačije) sa dumb mobilnim u našoj zemlji?
I koji se najbolje pokazao?

Ring+ je najjeftiniji za pozive ka Srbiji. Posebno za zvanje na fiksni gde je cena 1 din/min.

Da li postoji tema samo za Viber?
Imam problem sa njim na iPhone, pa sam hteo da vidim o cemu se radi.

Ovo je adekvatna tema za tvoje pitanje.

Ne razumem kako ti se (tebi i ostalima) to dešava? Ja nemam tanke prste, ali ni jednom mi se to nije desilo.
Meni na primer, kada udjem u viber, I neki kontakt, mahinalno mi prst ide dole u text chat gde je do sad bio da bi se pojavila tastatura da pišem poruku, a sada su tu one ikone za slike/video

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ring+ je najjeftiniji za pozive ka Srbiji. Posebno za zvanje na fiksni gde je cena 1 din/min.
Izgleda da nema app za iOS, pa ne mogu da probam, ali koliko vidim u opisu sa sajta, postoji posebna, skuplja cena kada se app koristi iz inostranstva.

Orion telekom je svojim Ring+ korisnicima omogućio lokalne pozive i van kućne mreže, ali će u tom slučaju poziv biti uspostavljen preko nomadske numeracije u skladu sa zahtevima Ratela. U slučaju ovakvog poziva korisniku će biti ispisana informativna poruka, kako bi bio obavešten da će poziv biti skuplji. Cene poziva sa nomadske numeracije proverite u cenovniku.

Pozivi-nomadska numeracija
Pozivi ka fiksnim mrežama 12.50
Pozivi ka mobilnim mrežama 31.00

I onda minut kosta priblizno kao i Hangouts, Skype.

Onda SBB UniFon app, koji mora biti vezan za postojeći fiksni broj, i sa bilo koje lokacije iz app je cena ista kao sa fiksnog telefona.

Ako se koristi u inostranstvu (bilo gde), cena je 1min = 0din za pozive u SBB mreži, 1din za ostale fiksne pozive i 6 ili 9din za mobilne. Iz app se može pozvati sopstveni fiksni broj za badava.

Još jednom, to može onaj ko ima SBB fiksnu i može nekome da dozvoli da koristi app vezan za broj, s tim da vlasnik broja (ne korisnik app) plaća sve pozive kroz račun.

Ako se zna kome se daje, sjajna stvar, posebno u inostranstvu. Dobro se čuje, iako ima loše ocene na PlayStore.

Poslednja izmena:
Nemam sbb fiksni niti bih išao na tuđi račun pa to otpada.
Znači nema ništa jeftinije od tih 30-40 din/min što se tiče pozivanja mobilnog iz inostranstva?

Pa može preko Orion Ring+
Koristio sam par puta kad sam bio u inostranstvu. Cenovnik je na sajtu Oriona, poziv ka mobilnim telefonima u Srbiji je 10.80din.
Mislim da ne ide preko nomadske numeracije.

Poslednja izmena:
Pa može preko Orion Ring+
Koristio sam par puta kad sam bio u inostranstvu. Cenovnik je na sajtu Oriona, poziv ka mobilnim telefonima u Srbiji je 10.80din.
Mislim da ne ide preko nomadske numeracije.
Super je novi telegram, dodali dosta opcija, ima text size u pointerima, što nema nijedan drugi. To meni znači jer sam menjao dpi da povećam koristan prostor ali pošto je text sitan svuda onda kroz app settings ga povećam.

Ok je Telegram, ali ne vidim neke veze sa pozivanjem telefona u Srbiji...

Da li je i vama Whatsapp prestao da kompresuje video prilikom slanja? Frustrirajuce je jer mi se pola sata salje video koji je viseg kvaliteta, ranije ga je znacajno smanjivao

Inviato dal mio D6503 utilizzando Tapatalk

Niko ne komentariše Whatsapp video pozive u Android Beta verzijama?

Da li je i vama Whatsapp prestao da kompresuje video prilikom slanja? Frustrirajuce je jer mi se pola sata salje video koji je viseg kvaliteta, ranije ga je znacajno smanjivao

Inviato dal mio D6503 utilizzando Tapatalk
Pokusaj da izbegavas slanje velikih fajlova preko WA i Vibera. Iz vise razloga, dugo se salje, i kvalitet nakon prenosa je znacajno losiji. Za slanje velikih video fajlova koristi "Send Anywhere"

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Ta fora sa file je dobra za Viber, na WA nisam probao, nervira me kako sakate slike, svi.

Tapatalk 6.2.3 (Build 794)

Zadnja 2 dana mi se dešava da mi poruke na Hangoutu prilično kasne ili se pojave tek kada udjem u Hangout. Još neko? Ako iko uopšte i koristi Hangout

Ume ponekad da se desi da kasne, bez nekog pravila. Doduše, lično nisam u skorije vreme imao tih problema.

Da, znam da su neki prijavljivali probleme za viber ili wa na SBBu, ali od pre dva dana Hangout kasni i na SBBu i na Beogridu i na EuNetu. Naravno i na mobilnom internetu :-(

Možda se spremaju da gase hangouts :D
Ipak sad imaju allo! :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ispada da je Hangouts treća najpopularnija... Nešto baš i ne verujem.

^ Jako mali uzorak, manje od 2.000 korisnika, a ne znamo ni demografiju koja je vrlo važna.

Na Viber mi se SVI žale da kasne notifikacije, bila je nadogradnja juče, kako vam sada radi? Ja sam bar privremeno na WhatsApp - u, da odmorim od šarenila

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Nije bilo nikakvih problema, a Viber koristim baš puno.

Što se tiče šarenila... Heh, pa Viber i WA izgledaju praktično isto :D

Nikad mi poruke nisu kasnile, ni na Viber ni na wa.
I ne znam o kakvom to šarenilu pričaš, daj neki ss da vidimo(samo nemoj molim te da izvučeš onaj meni gde se nalazi ono za games)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa šarenilo Vibera naravno, bar sam se tako izrazio jer ga tako doživljavam, stikeri...deluje mi detinjstvo oduvek.
A WhatsApp me opet nervira zbog nemogućnosti menjanja teme (kao i Viber doduše), samo pozadine chatova se menjaju i ništa drugo. Pošto volim tamne teme... Ali je svakako WhatsApp pouzdaniji, bar meni.

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Vrh Dno