Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

A sta je sa Threema programom, korosti li to iko?...Cini mi se da je reklamiran kao najbezbedniji tip komunikacije sa 100% end to end enkripcijom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Navodno je OK. Ima prednosti što se tiče toga da ne moraš broj da koristiš za identitet. Mada nije open source, i nemam pojma da li ona ima bezbedno brisanje. Takođe nema forward secrecy, što znači da je jedan ključ za sve poruke.
Teže da imaš ljude na njoj jer se plaća.

Jedine aplikacije da znam, koje su proverili da forenzički ne ostavljaju ništa od podataka kad se obriše poruka su Signal i Wickr.

Edit: A nedavno smo imali i visokoprofilnu potvrdu da Signal nema ni metadatu na serverima. Samo vreme kad si se registrovao.

Poslednja izmena:
Odličan je kvalitet, najbolji sigurno u poređenju sa ostalima. Da su napravili jednu app pa i da razume čovek, ovako sa dve zaista nema smisla da to guraju ljudima u telefone silom

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni se čini da je očigledno da ovaj dvojac bez kormilara ide direktno protiv FaceTime-iMessage. Dodatni plus bi bio ako uspeju da premoste iOS-Android jaz, pa svi pređu. Ali mi iskreno mnogo bledo deluje. A uz ostale "dokazane" i okasnelo.

Tiče se vibera ali nije baš za ovu temu, čisto da vidim vaše mišljenje. Dakle imam neke kontakte koji su promenili broj. Dakle operater je dao određeni broj nekom drugom i ja sad imam taj kontakt i vidim da to nije taj lik dakle slika od nekog drugog. Zanima me kako ide ta raspodela brojeva kasnije. Nesto neverovatno je da npr imam broj od nekog kolege, on ne koristi taj broj više i onda vidim slika nekog drugog muškarca. Isti slučaj sa nekim ženskim kontaktima, vidim slike nekih drugih devojaka. I tako desetak brojeva i svuda se podudara pol. Stvarno čudno. Kao da dele te brojeve kasnije po polu ☺️ Nisam bas spretno objasnio ali valjda se razume. Da li ste vi primetili slično?

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Jok, ja bas primetio suprotno :)

Onda je stvarno neverovatno da mi se svaki kontakt podudara. Evo sada sam pregledao, imam 9 kontakta koji nisu ti likovi i slike su istog pola, 6 muških i 3 ženska, stvarno velika slučajnost.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Tolero
Desilo se mom drugaru jer je uzeo neki postpaid kod Telenora koji je izgleda neko drugi koristio, baš to. Čim je ažurirao Viber profil bilo je ok.

6.2.0 (Build 782)

Kad sam bio kupio broj u Brazilu, sačuvao sam ga u imeniku, a koristio i dalje svoj srpski broj na viberu i whatsapp-u. Međutim, kad sam ušao u whatsapp, taj novi broj je već imao sliku izvesnog starijeg gospodina ☺️

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

^shhhhh, what happens in Brazil, stays in Brazil!

Može li nekako da se snimi ekran u Signalu? Ne dozvoljava standarno kombinacijom tastera.

Trebalo mi jednom, pa sam na kraju morao fotoaparatom :D

Koliko su ružni ovi novi redizajnirani smajiliji na wa.. kakvi moroni

Jesu gori od skype-ovih? :d

Daj SS..

Sent from my D6503

Pa updejtuj apk i doživećeš pozitivan shok :)

New emoji. And sending a single emoji will now appear larger in chats.
[emoji15] [emoji15]
Koji *ebili ...

Poslednja izmena:
Bas su ogavni sa ovin vinjetiranim zubima[emoji23] ipak, mesindzer i dalje ima najruznije

Sent from my Nexus 5X

Nisam video kakvi su na fb mesindzeru ,ali cenim da ovi polako idu ka njima..

Sto je najgore, naviknes se posle nekog vremena. Screenshot_20161013-002826~01.png

Sent from my Nexus 5X

Ma skoro su isti samo farba drugačija. Odma dramite.
Da niste napisali ne bi ni primetio a samo wa i koristim

Sent from my D6503 using Tapatalk

Onda si slep, šta da ti kažem [emoji2]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Odlično izgledaju na Web pristupu, kao stari ali sa senkom, dobili dubinu, pojavili se pre 15 dana. A sada u app su sasvim drugačiji i grozni. Plus taj veliki emoji. Najavili su i stikere.

Pogledajte, pravi pistolj sada je zamenjen plastičnim zelenim pistoljem na vodu. Sve da bude politički korektno.

Stikeri su u stvari isti ti emoji-ji samo što možeš da ih stavljaš na sliku u onom dialogu pre slanja. A što se tiče velikih emoji-ji tako je na iosu odavno cini mi se. Dva tri dana i bićete naviknuti

Sto je najgore, naviknes se posle nekog vremena. Pogledajte prilog 212037

Sent from my Nexus 5X
Meni su posle azururanja drugaciji nego ranije. Deluju vise 3d ali nisu ni blizu ovih. Moji su prilicno normalni.
5b688a874661e513b64d13c073efc8c1.jpg

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Drakula, moj screen shot je od fb mesindzera :)

^ I mene si prešao, nisam znao da je to od FB messenger-a jer ga nemam i ne koristim. Mislio sam da je to nova verzija Whatsapp-a koju jos nisam instalirao. Dobro je! :)

Da li neko koristi Signal za razgovore? Kakav je kvalitet?

Dobar je. Doduše, samo sam probao par puta jer još uvek nemam "stalnih" kontakata na Signalu. Malo zaostaje u odnosu na wa i viber, ali je sasvim ok za upotrebu.

Vrh Dno