Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ja sam ovo dobio u prvom naletu promene, čudi me da se to menja parcijalno
_20161001_182420.JPG

Sent from my Sony Xperia Z5 Compact

Meni se ništa nije promenilo...

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ni wapp ni Viber još nisu sredili notifikacije na N, tj ne mogu da prikažu više poruka, nego samo jednu u notif.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ap_resize.php

http://www.androidpolice.com/2016/10/03/facebook-messenger-lite-cut-down-messenger-emerging-markets/

Messenger Lite - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.mlite

Vredi li čemu Messenger Lite?

Pa ono...vredi .lakši je svakako, zauzima manje rama. Nema stickera i chatheads ali ni ne koristim tako da manje vise

Sent from my D6503 using Tapatalk

FB aplikacija ne prepoznaje messenger lite kao aplikaciju preko koje mozete citati poruke. Morate pokrenuti messenger lite da bi ste procitali poruku... Kad kliknete poruke u fb aplikaciji ona rediretkuje na market i "normalni" messenger.

Dakle jedino Swipe je uspeo da premosti to FB silovanje mesindzerom.

I FB Lite, koji radi odlično.

Koliko je pouzdana ova PIN zastita skrivenih cetova na Viber-u? Desava li se da se ubaguje (zastita)? #pitamzadruga #donotjudge :D

"Lepo", jednu funkcionalnu aplikaciju polako gase i zamenjuju drugom, koja ima samo jednu jedinu opciju.

Kako kome. :) Duo je truba, Alo potpuno beskorisna u današnje vreme, Hangouts i Gtalk niko nije ni koristio. Viber, Skype i Whatsapp rade ok i imaju korisnike, teško će sa ova dva poluproizvoda privući nekog. Duo sam probao par dana i obrisao, Alo nisam ni instalirao, video da izgleda kao bojanka za decu, a jedan Viber mi je sasvim dovoljan.

duo je odlican, jednostavan i brz kome treba video chat. Hangouts je strava i zasu i dobro je da ga gase polako

Džaba mu što je jednostavan, kvalitet slike i zvuka je lošiji od Skype. Viber već neko vreme ima odličan kvalitet zvuka pri razgovoru. Juče sam zvao drugara, i bolji je zvuk bio na Viberu, nego preko standardne mobilne veze.

Koliko je pouzdana ova PIN zastita skrivenih cetova na Viber-u? Desava li se da se ubaguje (zastita)? #pitamzadruga #donotjudge :D
Nemam pojma, testiraj. Pitanje je i da li su stvarno zaštitili, ili je pin reda radi. :D
Odnosno da li je stvarna zaštita i da su podaci enkriptovani na telefonu. Jer je inače vrata bez brave. #testyourluck

Pa testirao sam - cuj mene testirao sam - taj moj drug je testirao :D i ako se ne izadje iz tog ceta, sasvim normalno se posle otkljucavanja vraca u konverzaciju (bez pina) ako nije bila spustena pre izlaska. Ne desava se kad se izadje, ali kontam vise ljudi = vise iskustva. Da se traze bolje alternative ako to ne radi pouzdano. Mislim da zaista jeste enkriptovano, ne mogu to da proveravam.

Poslednja izmena:
Evo pogledao sam šta piše o tome. Nema konkretnih detalja. Ali izgleda kao da su se bar delimično potrudili. Ako sakriješ briše ih sa desktop aplikacije, i nema načina da se resetuje PIN.
Sad da li su sve izveli sigurno je pitanje.

Tako sam ja mislio da Whatsapp ima isti sistem za sigurno brisanje kao Signal, pa je ispalo da nema i da četovi mogu da se povrate sa telefona.

Upravo sam zbog WA i pitao, srecom drug na njemu nikad nije imao kompromitujuceg materijala, ali dobro je da je na tom primeru shvatio opasnosti od pseudoopcija :d

A sta je sa Threema programom, korosti li to iko?...Cini mi se da je reklamiran kao najbezbedniji tip komunikacije sa 100% end to end enkripcijom.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Koristim aktivno Duo, meni je bolji od Skajpa , kvalitet slike je dobar i zvuk je sasvim zadovoljavajuć.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Odličan je kvalitet, najbolji sigurno u poređenju sa ostalima. Da su napravili jednu app pa i da razume čovek, ovako sa dve zaista nema smisla da to guraju ljudima u telefone silom

Vrh Dno