Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Uopšte mi nije jasno odakle su izvukli da je Win 8 minimum.

Tendenciozna odluka za no Win7. Inace, tezina aplikacije 61.5 MB.

Po tome sto je mainstream support zavrsen za win7 i ne znam zasto se cudite tome?
I ja sam pre neki dan psovao Operu zato sto v37 nema podrsku za Vistu, pa sta...

Slazem se WA uwp su trebali da naprave ali kada vidim da sam MS daje los primer ostalima, nije ni cudo onda.. UWP je dobilo značenje Universal Waiting Platform :-D Skype je jos uvek u nekoj beti, kao da portuju ne znam sta, eto primera da ostali ne shvate to ozbiljno..

Poslednja izmena:
Po tome sto je mainstream support zavrsen za win7 i ne znam zasto se cudite tome?
I ja sam pre neki dan psovao Operu zato sto v37 nema podrsku za Vistu, pa sta...

Slazem se WA uwp su trebali da naprave ali kada vidim da sam MS daje los primer ostalima, nije ni cudo onda.. UWP je dobilo značenje Universal Waiting Platform :-D Skype je jos uvek u nekoj beti, kao da portuju ne znam sta, eto primera da ostali ne shvate to ozbiljno..

Ovo je bukvalno lošije od ove app WhatsWrapp https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh5l9x9

Pa ja to nebih instalirao, sve dok ne naprave normalnu app koja prati Modern/Metro ui..
Neki koriste i web browser, cak i chrome extenzija je bolja od ovih standalone web wrapper aplikacija...to je po meni fail u najavi..navrat - nanos..

Opet ko zna, ima jedna stara: za dobru svinju nema losih pomija, tako da ce neko uzivati da i to koristi..

Moze da se instalira i na Win7, ali je, sto vec pomenuste, cist webwrapper.

Pitam se koliko će im trebati da naprave UWP.

Potrebna mi je jedna mala pomoc i objasnjenje, verujem da cu ga dobiti. Naime da li neko moze da mi kaze u cemu je razlika izmedju Skype free call i Skype placenog poziva? Na sve nacind pokusavam da se cujem sa burazerom koji je na brodu. Zbog loseg wifi u njegovoj kabini ne mozemo da uspostavimo vezu. Kucamo se premo WA ili koristimo diktafon. Dosao sam na ideju da kupim skyp kredit. Stavio sam 10€ medjutim nece da se uspostavi veza. Da li neko zna kako funkcionise taj placeni skype poziv i da li se njemu skida kredit posto je u romingu?

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Kredit ti samo sluzi da zoves brojeve gde da kazem tako nema skajpa, tipa na fiksni ili mobilni broj. Kada budes zvao brata na skajp, nece da ti trosi taj kredit, i dalje ce ti biti ista veza.

A kako ce njemu da se tarifira? Posto je u romingu i da li mora da ima net?

Ako ga pozoveš na mobilni broj, tarifiraće mu kao i svaki poziv u romingu. U toj varijanti samo ti plaćaš jeftinije jer zoveš preko Skype out.

Pa dobro, ako bude imao neku lokalnu karticu (iz EU i slično, zavisi gde se nalazi), tebi će biti jeftinije ako pozoveš preko Skype, a on neće plaćati dolazni poziv.
Za sada, ako koristi našu karticu, najjeftinije je tebi da ga pozivaš svojim mobilnim, a njemu je svejedno jer plaća roming dolazni poziv.

Za pozivanje brojeva u inostranstvu, u zavisnosti od države, ovde se mogu videti cene tih poziva na Betamax voip.
http://www.voip-comparison.com
Potreban je voip gateway (najkvalitetniji poziv) ili na androidu aplikacija MobileVOIP ili npr. Zoiper.
Uglavnom se tarife mogu naći jeftinije od Skype out ili Viber out.
Izuzetak je US, gde je pozivanje preko Hangouts besplatno.

Poslednja izmena:
Idemo :)

WhatsApp Video call starts appearing in latest beta for Android

WhatsApp-video-calling.jpg

WhatsApp-calling.jpg

http://www.fonearena.com/blog/18479...rts-appearing-in-latest-beta-for-android.html

A ja bas hteo da izadjem iz bete, svakih dva dana novi update :-D

Nije da možeš da koristiš ako i drugi nisu u beti. :D

То је то wa, ускоро најбољи убедљиво.. Још да схвате то вајбераши и кул

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ја користим све програме где имам контакте :) Једно време сам користио и Какао :)

Treba i Korejske službe da žive od nečega. :D (Bio je masivan skandal kad su shvatili da aktivno špijuniraju Kakao Talk pa su mnogi korejci ga napustili). Takođe u širokom luku izbegavati WeChat i slične.
Kao i sve kineske browser-e.

Ја кад будем кренуо у дил са мобилним нуклеаркама из бивших совјетских република само уживо са куририма утренираним за контра тортуре :) а могу и да се дигну у ваздух да сачувају информације :D

Ја сам богами једно 4-5 људи пребацио на wa због себе..
И сви су се сложили да је бољи, лепши и бржи..
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Najjace su mi te podjele na viberase, vocapase i slicno. Ja sam recimo telegramas.
.

Evo,i Signalac da je javi. :D

Da neko slučajno zna da li će ovi pametnjakovići iz WA da desktop aplikaciju naprave da radi i ako telefon nije na netu?

Poslednja izmena:
Ја кад будем кренуо у дил са мобилним нуклеаркама из бивших совјетских република само уживо са куририма утренираним за контра тортуре :) а могу и да се дигну у ваздух да сачувају информације :D
Mada cela stvar nema dodirnih tačaka s tim. Niti J.Koreja zbog toga to radi.
To masovno špijuniranje služi za kontrolu disidenata, sprečavanje slobodnog mišljenja i autocenzure.
I ne odnosi se na njih samo, nego na sve zemlje koje praktikuju, pod izgovorom terorizma. Nova floskula za opravdanje svega.

Ima već studija da sama pomisao da postoji masovno nadgledanje guši slobode i da se ljudi sami cenzurišu iz straha.

Poslednja izmena:
Ма зезам се ја...него се превише води сад полемика око тог прислушкивања. Раније то ником није падало на памет нити је ко доводио у питање. У последњих годину дана се само о томе прича, као тема бр. 1 на свим сајтовима, блоговима, итд... Све је то око енкрипције могло да се убаци без неке претеране помпе, када још одавно постоји на регуларним PC оперативним системима..

Kao i uvek kasni se dok se digne buka oko nečega. A kad počne onda svi prate. Otišli su van svake mere. Tek sada nakon 40 godina polako počinje da se priča da rat protiv droga ne funkcioniše i da je isto prazna priča. Verovatno će još toliko da prođe dok se ponovo legalizuje.
Iz sličnih razloga su zabranjene psihoaktivne supstance. Nije zbog zdravlja i narkomana.
Procenat ljudi koji zloupotrebljava droge u odnosu na sve koji koriste je jednak ljudima koji zloupotrebljavaju alkohol. Pa ga ne zabranjujemo (mada amerikanci jesu jedno vreme i prošlo je super kao i ovo sa drogama). Te ljude pošalješ na lečenje i rešiš stvari jednom za svagda.

A jel koristi neko ovde običan razgovor preko mobilnog telefona? Pošto je mobilni telefon za službe bezbednosti poklon kakav su mogli samo da sanjaju :)

I moj glas ide Telegramu pa tek onda WA. Viber ne koristim.

Vrh Dno