Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ja i dalje ne mogu da verujem da glupi viber šalje obaveštenje svim kontaktima svaki put kada ga ponovo instaliram na isti broj, posle reinstalacije sistema na mobilnom... Prosto neverovatno kroz kakav pakao prolazim sa ljudima koji imaju moj broj a neuki su za tehnologiju... Pa čak i oni koji se kao razumeju su u čudu, pa zovu, kao šta ti je sa telefonom... Da mi 80% kontakata nije na istom momentalno bih ga obrisao.

Sent via Xperia Z3

Jedino da ideš redom i isključuješ opciju ljudima. Bolje da su stavili opciju da možeš sam isključiti to obaveštenje na svom telefonu da ne stiže drugima...

Ja i dalje ne mogu da verujem da glupi viber šalje obaveštenje svim kontaktima svaki put kada ga ponovo instaliram na isti broj, posle reinstalacije sistema na mobilnom... Prosto neverovatno kroz kakav pakao prolazim sa ljudima koji imaju moj broj a neuki su za tehnologiju... Pa čak i oni koji se kao razumeju su u čudu, pa zovu, kao šta ti je sa telefonom... Da mi 80% kontakata nije na istom momentalno bih ga obrisao.

Sent via Xperia Z3
Ja sam sve bitne ljude obavestio da prelazim na telegram i whatsapp. Viber gasim, pa ko zeli da me dobije, tamo sam. I resena stvar. Nek instaliraju. Gde ima mesta za brdo nekih tupavih aplikacija, bice i za ove dve.
Postedeo sam sebe nerviranja sa ******m zvanim viber.

Google najavio Allo (biće opciono end to end) gluposti. Mora default.
Dok će Duo biti po default-u iz prostog razloga što WebRTC ditkira da mora e2e kao deo specifikacije.
Niti sam video da negde pominju kakav je protokol.

U svakom slučaju eksperimenti ne dopravljeni.

Edit:
Opa i Google čak zove Open Whisper Systems.

https://whispersystems.org/blog/allo/

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]CIeMysX76pM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]QJ3WV8N92Hs[/YOUTUBE]

https://googleblog.blogspot.rs/2016/05/allo-duo-apps-messaging-video.html

Thanks but no thanks Google. I'm done trying to convince people to use Google Talk. Google Hangouts. Google Messenger. Spaces. Allo. Duo.

You guys seriously suck.

Sweet. I'll install Google Allo right along side Google Messenger, Google Hangouts, Google Voice, Google Duo, Spaces.
Am I missing any?

:D

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
Primetio od danas u notifikacijama stoji ovo (vidite sliku) jel moguce nekako ugasiti?
Screenshot_20160518-213629.png

Ne razumem zašto jedna app za poruke a druga za razgovor... Logičnije mi deluje da naprave sve u okviru jedne.

Takođe nije logično sa Google sam ima 59 aplikacija za razgovore. Igraju se pa šta bude bilo dobro će da teraju dalje.

Ne razumem zašto jedna app za poruke a druga za razgovor... Logičnije mi deluje da naprave sve u okviru jedne.
Verovatno u iOS stilu, Facetime i Messages (iMessage) su posebne aplikacije. Sto nije lose, jer obicno radi brze i bolje u odnosu na objedinjene glomazne aplikacije.

A povodom ostalih Google aplikacija, nisu bas sve jedno te isto. Google Messenger je dumb SMS aplikacija (nema nikakve internet servise) koja zamenjuje stock Android SMS koja je losa. Google Voice aplikacija je samo za USA korisnike tog Voice servisa i prakticno sluzi samo za uspostavljanje GSM veze sa njihovim VOIP servisom (ne koristi se internet za pozive vec GSM). Tako da jedino imam Hangouts od Google aplikacija a da ima veze sa internet porukama i pozivima.

In a nutshell, iMessage+Facetime rade bolje od Hangouts, i ako Google moze da napravi kvalitetnu crossplatform alternativu tome, sto da ne.

Poslednja izmena:
Koliko znam, Hangouts je zamenio GTalk. Pozivi ka US su besplatni.
Baš me interesuje hoće li te nove servise google da "progura" da ljudi masovnije koriste u odnosu na Hangouts...

A sada gase Hangouts ;-) au ala su prsli, na svaki par godina rename ;-)

Posle neki MS hejter nesto kaze za MS i Skype, a gle ovi....

Ja procitao na android authority valjda,kazu ostaje hangouts.
Odakle ti info da ga gase?
825d8dfd8a4be8540f5ac425fe7f4cc9.jpg

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Neće ga gasiti, ako se novi povezuju na broj telefona kao Viber ili WA. Hangouts se toliko malo koristi, da se sam od sebe gasi :)

Pa na istom tom AA procitao kako se gasi Hangouts , zato su posle brze bolje i postavili to Hangouts is not going away, says Google ....
Ocigledno se i bave pretpostavkama, valjda ih hvata panika a mozda i koriste mnogo Hangouts pa kao da bude panika--

Poslednja izmena:
Google namerno neće da implementira default enkripciju i razvlači, jer im je u interesu da imaju pristup za data mining.
Pa se sad igraju usput i izigravaju start up da naprave neku inovaciju. Mada Allo je imitacija koncepta Telegrama, bot i secret chat, koji se zove incognito što i nije tačan opis. Znaš identitete ljudi s kojima se dopisuješ.

Koja je bila zadnja verzija od whatsapp na ps pre ove 2.16.89?

Sent from my D6503 using Tapatalk

Izgleda da je servis riknuo , sačekaju jos malo

Sent from my D6503 using Tapatalk

Imam tu verziju i radi bez problema ceo dan. Nije bilo prekida.

Proveri šta ti je s internetom. Upravo koristim uopšte nije nestajala usluga. Jedino ako nisi u Srbiji.

Ima li neko ideju, ako mi se dnevno bekapuju poruke sa Whatsappa, a ja sa vremena na vreme obrisem istoriju nekog chata, da li ce u bekapu nove poruke za taj chat da se nastave na staru istoriju ili ce krenuti od nule? I ako krecu od nule da li moze nekako to da se izbegne a da u aplikaciji mogu da obrisem sadrzaj chata?

Dobro pitanje. Verovatno pravi novi bez starih poruka. I ne bi smelo ni da može da se očita taj stariji jer bi aplikacija trebala da obriše ključeve za dekripciju. Nigde eksplicitno nisu rekli. Za Google Drive nemam pojma kako vrše organizaciju, nikad nisam koristio.

Pojavio mi se ne viberu onaj katanac, i na telefonu i na desktopu..

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno