Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

uploadfromtaptalk1456441281337.jpg

Evo ga screen shot. Apsolutno nemam problem sa sadržinom, štaviše ok su, više imam problem sa tim sto su generalno zbudžili i dodali previše smajlija, pa mi treba neko vreme da nađem one stare u ovom novom rasporedu.

Mislim da mi najveću emocionalnu patnju donosi ovaj s dve devojke.

Мислим да већина нас користи смајлије из тастатуре а не ове...

Na viberu vecinu smajlija sa tastature "prevede" na viber smajlije koji su odvratni i izbegavam da ih koristim. Ali navika nikako ne prestaje pa cesto posaljem i izadje neka rugoba pa se izvinjavam.

Vezano za emotikone:

Dark M. - veliko bravo & čestitke!
Zechs - sramota
wwwz - lep doprinos.
Tetsuo - očekivano i na mestu

Toliko o tome ili da diskusija o emotikonima ide u Bench Clubbing.

Sada sam malo testirao video poziv na Skype; sa računara na telefon.
Telefon je bio na 3G, a računar na kućni internet (preko kabla). Telefon je snimao i slao rezoluciju 640x360, a računar je snimao u 432x240, a slao 320x180.
Relativno često koristim Skype na telefonu, ali ne sećam se jesam li nekada koristio i video poziv na telefonu.
Jeli možda zna neko da li uopšte postoji način da video radi u boljoj rezoluciji kada ide poziv pc-telefon?
Brzina kućnog interneta je 10/1 Mbps, a 3G ~8.5/4.5 Mbps. Po ovim brojkama bi trebalo da radi u oba smera barem 640x360 ili bolje. Na telefonu je čekirana opcija High za kvalitet videa.

Skype1.jpg

Zavisi koliko je stabilna konekcija izmedju tog kucnog provajdera i mobilnog 3g provajdera. Probaj u lokalu (oba uredjaja konektovana na isti kucni ruter) i ako je tako dobar kvalite onda je internet upload problem, varira brzina. Cesto mi skype video call bolje radi u komunikaciji sbb sa t-mobile u inostranstvu nego recimo sbb i 3g telenor/mts-a u nacionalnom saobracaju. 1mbps je definitivno dovoljno za 480p, 1.5mbps za 720p.

Poslednja izmena:
Sad sam imao razgovor sa ljudima u Australiji (preko PC). Video na obe strane bio u rezoluciji 640x360.
Posle toga sam uključio hotspot na telefonu, nakačio PC, tako da je sve išlo preko 3G veze. Isto 640x360 na obe strane.

Poslednja izmena:
Ja sam počeo da koristim Signal, samo nikako da isprobam kako rade razgovori. Za poruke je odličan, jednostavan, i bez ikakvih suvišnih gluposti. Pokušao sam da nagovorim i burazera da instalira, ali nije uspeo da se registruje u Bosni, ne znam da li je još neko imao problem sa prijemom SMS ili poziva za registraciju.

Ja sam imao,ali sam morao u telefonu da dozvolim sve vezano za Signal i proradilo je.
I meni je razgovor prilično korektan kada ga uspostavim.
Biće to sve bolje kako budu dolazile nove verzije.

U krajnjem slučaju može da se registruje i na neki drugi broj, Signal uopšte ne pravi problem po tom pitanju.

Ne pravi, ali svi kontakti treba da imaju taj broj, a i mora da bude aktivan za ponovnu registraciju. Nije praktično.

Jesi li uspeo da rešiš s aktivacijom?

Nisam ga gnjavio danas oko toga. Da hoće Viber da stane na jedno dan-dva lakše bi to išlo. :D

0ac5921a5406b5a241107f5c087d1e9f.jpg

Viber danas. Bože me sačuvaj, kako ću ga izbrisati. Ionako sam već sve prijatelje prebacio na Telegram.

Wi-Fi running skoro 16h :)

Stigao update za facebook messenger i kaže :

"Make messenger your SMS app"

Ko prihvati neka javi kakvi su utisci :)

v61.0.0.1.80

Poslednja izmena:
Stigao update za facebook messenger i kaže :

"Make messenger your SMS app"

Ko prihvati neka javi kakvi su utisci :)

v61.0.0.1.80
Podelite sa FB i svoje SMS poruke, jednu stvar koju do sada nismo znali o vama...

Izašao i novi Wickr poznat kao Snapchat za obrazovane i odrasle.
https://wickr.com

Inače Snapchat opet hakovan, koja komika. Doduše samo zaposleni (za sada).

Poslednja izmena:
WhatsApp beta for Android finally intros document exchange and link copying

The latest in these WhatsApp beta installments is the 2.12.489 version, which in its turn brings even more goodies to the platform. Apart from link copying (previously you had to snag the whole chat) and more granular chat clearance, with added options to delete chats older than 30 days or 6 months, you will get the the ability to send documents.

Yep, you read that right, WhatsApp is finally getting around to doc exchange, though at the moment you can only send PDF files, and even that is seemingly no-go for iOS users, but the feature is present in the Android beta.

nexus2cee_whatsapp-docs-1.png
nexus2cee_whatsapp-docs-3.png

http://www.androidpolice.com/2016/0...users-pdf-only-for-now-plus-a-minor-ui-tweak/

Samo još video poziv i aplikacija je kompletna :)

Poslednja izmena:
Nije bez gay stickera :d

+1 upravo...

Nazad
Vrh Dno