Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ja sam 2x kontaktirao Viber podršku i oba puta su mi rešili probleme.

^ Tehnopolis @ B92 više nema redakciju. I to su uništili (B92 menadžment). :(

Kako da mi Skype bidne povezan u pozadini, da mogu dobijati poruke. Ovako kako izadjem iz appa (back ili home dugme) pa opet unidjem, krene 'refreshovanje', . Gdje je multitasking?!

Pitaj microsoft, to je njihova aplikacija.Android ima multitasking, ne moraš da brineš.

Nisam siguran ali Skype na droidu bar po pitanju pozadinskog rada (procesa) radi mnogo bolje na WP.
Dali to MS namerno radi ali svaki put posle sat vremena provedenog na skype-u a kada je tel npr zakljucan a Skype radi u pozadini (obican voice call) obavezno posle sat vremena pukne app.
Kada mi je na docku i app je foreground sve ok ali non stop je ekran upaljen... Kakva je to optimizacija, uzas...

Skype radi odlično na Androidu (barem na KK i lollipop). Poruke ne kasne, osnosno stižu u roku od 3-4 sekunde. Takođe, odlično rade i pozivi.
U odnosu na WA i Viber, treba možda 2-3 sekunde više da se podigne, što i nije neki minus.

Kako da mi Skype bidne povezan u pozadini, da mogu dobijati poruke. Ovako kako izadjem iz appa (back ili home dugme) pa opet unidjem, krene 'refreshovanje', . Gdje je multitasking?!

I povezan je u pozadini dokle god se ne odloguješ. Aplikacija će osloboditi resurse i zato se ponovo učitava ali obaveštenje o poruci ili pozivu ćeš dobiti.

Interesantno je koliko su svi usa based pseudo it mediji preneli polovinu vesti vezane za blokiranje whatsappa.

^ A prava istina je...?
BTW, nije mala stvar sta su uradili u Brazilu.

Pa suština je da je brazilski FBI istraživao nešto i da je sudija naredio Facebooku da dostavi prepisku. Ovi su X puta bili u fazonu, fock that shit.
Na kraju je taj sudija uveo zabranu kao način da skrene pažnju Facebooka, međutim drugi sudija je poništio tu odredbu, jer je velika "šteta" po stanovništvo.

Neće da im daju, jer onda gube kredibilitet u svetu, a samim tim i pare. Legalno su obavezni samo da odgovore USA nalozima, jer podležu njihovim zakonima. Isto tako Whatsapp može da isključi e2e enrkipciju kad god hoće između Android telefona jer server odlučuje da li će da bude ili ne, a na ostalima i ne radi.

^ Zar nisi upravo ti objašnjavao da WA zapravo nema e2e, već samo najavu od Open Whisper (da rade na tome)?

Pa možda i ima. Mi to ne možemo da znamo. Niti imaš pristup kodu, niti podacima sa servera.

^ Zar nisi upravo ti objašnjavao da WA zapravo nema e2e, već samo najavu od Open Whisper (da rade na tome)?
Nema, jer je to upravo to u izradi. Kod za Axoloti rachet je u Whatsapp, ali ne radi na svim platformama, i server odlučuje kad šalješ da li će da bude ili ne. Mogu da isključe kad hoćeš, i da ne znaš.
A ne znaš ni kad je uključeno, to nije sigurnost, i računaš da ne radi.
Pri tome ne možeš ni da verifikuješ ključeve.

Lepo ima Signal na Android i iOS od OpenWhisperSystems, koji je uvek e2e, uključujući i pozive. A može da se koristi i kao običan messenger za SMS. A automatski šalje enkriptovano svima koji imaju Signal. Lepo imaš katanac u uglu poruke da znaš šta šalješ, i ključevi mogu da se verifikuju, da se izbegne MITM, a podržava i GIF za razliku od Whatsapp.
Takođe može da se stavi šifra na samu bazu na telefonu, koja je opet enkriptovana.

To je sve što koristi i Silent Circle samo nema pretplate od 10 evra mesečno, nego besplatno.
Takođe je u izradi i za desktop, postoji beta za koju mora pozivnica da se dobije.

https://whispersystems.org/

Poslednja izmena:
Nema, jer je to upravo to u izradi. Kod za Axoloti rachet je u Whatsapp, ali ne radi na svim platformama, i server odlučuje kad šalješ da li će da bude ili ne. Mogu da isključe kad hoćeš, i da ne znaš.
A ne znaš ni kad je uključeno, to nije sigurnost, i računaš da ne radi.
Pri tome ne možeš ni da verifikuješ ključeve.

Lepo ima Signal na Android i iOS od OpenWhisperSystems, koji je uvek e2e, uključujući i pozive. A može da se koristi i kao običan messenger za SMS. A automatski šalje enkriptovano svima koji imaju Signal. Lepo imaš katanac u uglu poruke da znaš šta šalješ, i ključevi mogu da se verifikuju, da se izbegne MITM, a podržava i GIF za razliku od Whatsapp.
Takođe može da se stavi šifra na samu bazu na telefonu, koja je opet enkriptovana.

To je sve što koristi i Silent Circle samo nema pretplate od 10 evra mesečno, nego besplatno.
Takođe je u izradi i za desktop, postoji beta za koju mora pozivnica da se dobije.

https://whispersystems.org/

Da li se ovo vezuje za broj mobilnog?

Zna li se koliko kesa obrcu od trgovine informacijama, ima neka statistika?

Eto, Dark vas sve navukao i sad ima procenat od vaših informacija

Nazad
Vrh Dno