Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

...A da je Hangouts optimizovan - teško, često se vuče (i na telefonu i na tabletu), a material design je generalno ogroman minus :D

Da je hangouts optimizovan, nije, i tu se slažemo. Ali da neko kaže da je materijal dizajn minus u odnosu na starije androide :O

Ne znam na osnovu čega pišeš o bagovima ako ga ne koristiš 3 godine. Viber radi odlično, kvalitet zvuka pri razgovoru je odličan, poruke šalje/prima trenutno, notifikacije rade bez greške, ne primećujem da troši bateriju, ne primećujem da troši memoriju, svi ga koriste, tako da - da, to jeste potpuno zaokružen program.

Na osnovu 6omesečnog korišćenja pre te 3 godine, ili koliko već je prošlo od tada. I broju postova koji su nicali skoro svakodnevno, kako je ljudima počeo da stiže lollypop.
Bug sa kamerom nema veze da li je ti koristiš ili ne. A i taj bug se pojavio na Skype prošle godine i ljudi rešiše za 2 dana, a ovi 6-12 meseci se vuku sa time, nego je u početku pogađalo samo ljude sa nexusima, jer ostali telefoni jedva da su imali i 4.4.

Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi vatreno brane nešto što nije njihovo, ili njihovih ruku delo, niti imaju ikakve koristi od toga.

Ubedljivo najgori kvalitet poziva imam kada me pozove burazer iz Australije, sa mobilnog na mobilni. Prvo, nema ID poziva ili je ID neki 061 broj. Ne moze da se prica.
Sa Skype i Viberom (WA on nema) razgovor je odlican. Probali smo i Hangouts i takodje je dobro, dobar je i kad se zove fiksni u US. Vecinu poziva obavim na 3G mrezi.

Je li stvarno ne možeš to da skontaš ili se zezaš?

Ne kontam. Nemaš neki drugi način da se čuješ sa nekim nego se moraš patiti sa viberom? Ja programe za koje mislim da su smeće ne držim ni na kompu ni na telefonu.

Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi vatreno brane nešto što nije njihovo, ili njihovih ruku delo, niti imaju ikakve koristi od toga.

Za razliku od tebe koji ga i ne koristiš, a pišeš o nekim bagovima, ja sam napisao utiske na osnovu svakodnevnog korišćenja. Nikakav bag sa kamerom nisam primeto. A sam program kao program, dok radi ono što se očekuje i kako se očekuje, biće instaliran, kad nešto drugo bude aktuelno ide u kantu, nemam ja šta tu da branim ili ne branim.

Ја користим само вибер, већина га има, немам проблема са њим, не гледам заузеће меморије. Мислим, није ми баш то питање од животног значаја.

Pa držim jer imam memorije i ne šteti mi, da imam manje i da mi znači ne bih ga koristio. Ne kontam šta je tu teško shvatiti. I dalje smatram da je smeće.

Ne kontam. Nemaš neki drugi način da se čuješ sa nekim nego se moraš patiti sa viberom? Ja programe za koje mislim da su smeće ne držim ni na kompu ni na telefonu.

Za razliku od tebe koji ga i ne koristiš, a pišeš o nekim bagovima, ja sam napisao utiske na osnovu svakodnevnog korišćenja. Nikakav bag sa kamerom nisam primeto. A sam program kao program, dok radi ono što se očekuje i kako se očekuje, biće instaliran, kad nešto drugo bude aktuelno ide u kantu, nemam ja šta tu da branim ili ne branim.
Pa pišem o bug-ovima, jer sam morao svakodnevno da čitam ovde na forumu ili da slušam od prijatelja i devojke da im ne radi telefon kako treba. A ne možeš da im dokažeš da je Viber kriv jer neće ni na jedan dan da ga obrišu.

Naravno da ne treba da držiš programe koji su smeće.
Ja mislim da je Viber smeće i zato ga ne koristim. Isto kao što ima ljudi koji ne vole Facebook ili Twitter.
Previše lično shvataš tuđa mišljenja, ili još gore, kao pokušaj konvertovanja.

A što se tiče zauzeća memorije, boli me uvo. Ali u prvim verzijama lollipop-a gde je postojao memory leak, itekako bi mi smetao.

Kod mene u imeniku vecina koristi viber, ali to me nije sprecilo da obrisem to smece od aplikacije! Stalno neki bagovi, kasne poruke, ne rade emoji, baterija slabije itd. Instalirao WA i sljaka kao podmazano. Doduse malo im je nelogicna ona opcija gde se ne vidi da li je neko online ili ne, nego samo kad je zadnji put ulazio u apk. To je u vajberu bolje izvedeno.
Kvalitet poziva je i na jednom i na drugom skroz dobar, ali na wa je bolji jer zvuk ne kasni skoro uopste. Mozda sekund. Na vajberu je to oko 3 sekunde. Pricam sa drugom koji je u san dijegu.

kakav net ima drug tamo, LTE ili bude na nekom kućnom wifi i sl?

Ja sam proveravao x puta, i nikad ram nije isao vise od ~50mb max za viber.
Ne znam kako vama vuce 100+mb, moguce da zavisi od hardvera.

Kvalitet poziva je i na jednom i na drugom skroz dobar, ali na wa je bolji jer zvuk ne kasni skoro uopste. Mozda sekund. Na vajberu je to oko 3 sekunde. Pricam sa drugom koji je u san dijegu.

Ako kasni zvuk skundu ili vise, pa to onda ne da nije dobro, vec je prakticno neupotrebljivo.

Kasni u odnosu na to kad je izgovoreno u stvarnom svijetu 1 sekundu. Nikako bolje ne može od toga.

Pozovi nekog komšiju na mobilni (ili fiksni, svejedno), kada ti izgovoriš neku reč (npr. "jedan"), neka je istog trenutka sagovornik ponovi, kada bude čuo.
Ili pozovi sebe na fiksni, na fiksnom isključi mikrofon i drži u svakoj ruci po jedan telefon. Videćeš na kašnjenja praktično nema.
Sekunda kašnjenja je možda prihvatljiva, ali je svakako loše. Sve preko nije loše, već neupotrebljivo.

Poslednja izmena:
kakav net ima drug tamo, LTE ili bude na nekom kućnom wifi i sl?
Skoro sam siguran da kombinovano koristi, tj pricali smo i kad je bio na lte i na wifi. Posto je nekad kuci a nekad negde napolju. On mi je prvi napomenuo da je poceo da koristi wa i da mnogo bolje funkcionise od vajbera, tamo je koristio obe aplikacije, pa je sad presao na wa.

@desp nije neupotrebljivo, sasvim je okej. Na vajberu je malo zeznuto bilo posto je bukvalno 3 sekunde kasnilo, ako ne i vise, ali se i na to naviknes.

Samo ne znam da li je to do daljine, nisam koristio za razgovore sa nekim odavde.

:) Ma možeš da se navikneš, to nije problem. Ali to ne treba tako da radi. Mnogo nervira.
Kao što sam pisao par puta, često razgovaram sa ljudima u Australiji preko Viber i Skype, veza je dobra a razgovor je normalan i opušten ako nema kašnjenja, odnosno da u razgovoru to ne primećujemo. Uglavnom je tako. Ako bude loše i ako kasni, prekinemo i pokušamo ponovo...

Viber jeste svinja, ali ipak oslobađa memoriju. Meni ide od 30 - 120MB, kako duže pričaš i chatuješ, odnosno držiš aplikaciju aktivnom, tako i raste ram. Međutim, kada je skloniš, onda posle nekog vremena oslobodi memoriju.

E sada, onaj ko nabije 15000 stikera, 3000 igrica, normalno da će Viber da mu koči.

Da je WA lakši od Vibera - jeste, ali kažem, u mom slučaju džabe, upola manje ljudi ga koristi.

Telegram je još lakši, on leti, ali ono, imam 4 kontakta od toga 2 neaktivna. :D

Skoro zadnje dve godine koristim isključivo Line i Telegram, kompletna moja familija i bliži prijatelji imaju oba od ta dva messenger - a, na moju preporuku. Od pre nekih par meseci imam i Skype na telefonu. Ostali koji su samo na Viberu, njih kontaktiram sms i gsm poziv, i to je to. Ne treba nikoga ubedjivati šta da koristi, predlozis opciju i to je to. Do sada svi ovi koji su probali Line ili Telegram, nastavili su da koriste oba.

Ma realno, meni je sms i gsm sasvim dovoljan i email ako treba da se pošalje neka slika ili neki fajl, ali to sam samo ja. :D

Ali ima gomila ljudi koji "večito nemaju kredita" ili "nisu uplatili dopunu" a oće da zovu i da se dopisuju. Što je najgore, takvih imam među klijentima. :(

Novi Hangouts izgleda odlično! Šteta što ga malo ljudi koristi, a skoro svi ga imaju.

Postoji li neki Android chat klijent koji obuhvata sve bitne text-chat protokole (Skype, Viber, WhatsApp, Telegram, Google...)?

Pretpostavljam da ne postoji, ali da pitam ;)

I sad i ti :)
Ali kul ideja, voleo bih da postoji tako neki stabilan klijent

Poslednja izmena:
Telegram je slobodan.

Poslednja izmena:
Da, da, ali odgovorih više misleći na ostale.

Nego, da li je neko probao firechat?
Za njega nije potreban net, već radi po principu nodova /sam telefon je "bazna stanica".
Ovo može da bude odlično za neka veća okupljanja kada provajderima mreža ne radi kako treba.

Nisam se setio da probam na exitu, ali ako neko ide na beer fest, može da isproba sa društvom.

Fudbaleri Vajne Ronej i Paul Scholes zajedno sa teniserom Andijem Murajom potvrdili da se pravilno izgovara Viber, a ne Vajber.

Baš kao i Mikrosoft i Facabuk (ili beše LiceKnjiga?) ;)

Malopre mi se Viber (PC) kao apdejtovao,ali kad pogledam verziju,i dalje je 5.2.0!Sta se desava?

Nazad
Vrh Dno