Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ljudi baterija posle nedelju dana testiranja za sat vremena SoT-a bolja od kada sam obrisao Viber i Amazon Shopping :)
Naravno WhatsApp i Skype i dalje na telefonu rade bez problema...

Pa kada bi i ta dva obrisao, verovatno bi jos duze trajala :)

Poenta priče je da imam 100 aplikacija i da baterija sa instaliranim whatsapp-om traje sat vremena duže ;)

I to SOT ne mirovanje...

Poslednja izmena:
I meni baterija traje duže nakon što sam skinuo WA. Što je i logično.

Mislim da je to do malo slobodnog RAMa, pa telefon ubije Viber, pa se zato startuje ispočetka.

Probao sam malopre Telegram... Ista priča... Viber 184 kontakta, Telegram 8, od kojih su 4 aktivna. :( Aplikacija je stvarno brza, troši 20MB RAMa, ali džabe kad niko ne koristi. Možda kada bi uveli voice...

Imam ja druga koji isto ima 3GB RAMa, neki LG, pa opet kuburi sa slobodnim ramom. :D

Stavi 4.x verziju Vibera.

Na mom telefonu se uglavnom svi ponovo ucitavaju (posle nekog vremena nekorišćenja); skype, viber, wa. Jedino za hangouts ne mogu da kazem jer se uvek odmah ucita.
Ima 2GB memorije.
Posle nekoliko minuta, ovako izgleda koriscenje memorije:

Prilozi

• Screenshot_2015-06-06-12-42-28.png
    Screenshot_2015-06-06-12-42-28.png
    273.5 KB · Pregleda: 176
Poslednja izmena:
Meni nikada.. Doduse nemam viber a i imam nexusa. Koliko je upaljen toliko wa stoji u memoriji u minut isto.

Stoji servis, ali da je baš uvek keširana to malo teže.

Sta znam, evo jos par puta sam slikao

Edit:
Skype mi cudan, pojavi se samo na par trenutaka kada ga otvorim i odmah nakon toga nestane sa liste. Dok je u listi pokazuje oko 70MB.

Prilozi

• Screenshot_2015-06-06-13-07-27.png
    Screenshot_2015-06-06-13-07-27.png
    278.8 KB · Pregleda: 186
  • Screenshot_2015-06-06-12-50-03.png
    Screenshot_2015-06-06-12-50-03.png
    283.3 KB · Pregleda: 183
  • Screenshot_2015-06-06-12-48-03.png
    Screenshot_2015-06-06-12-48-03.png
    271.7 KB · Pregleda: 172
  • Screenshot_2015-06-06-12-40-51.png
    Screenshot_2015-06-06-12-40-51.png
    267.8 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
Pa da stoji u listi sve redno , a kada odeš u recent i pozoveš opet Viber ono od 0 učita aplikaciju :D
WA nikad + je material ...

To mora da imaš neki task killer/battery saver softver ili nešto slično što ubija procese nemilosrdno.

Nemam, a i u Greenify nikada ne treba stavljati messenger i google aplikacije ...

Ubacio sam WhatsApp na stari LG L3 koji kuburi sa RAMom (384 mb) i memorijom, i neverovatno kako aplikacija dobro radi. Nisam bas siguran da bi Viber tako dobro funkcionisao na tom telefonu.

*** samo pravi se više štete nego koristi ubacivanjem messenger i Google aplikacija u hibernaciju...

Je l' testirao neko novu opciju na Viberu - za "ustedu" podataka ?

Instalirao sam Viber na PC.I sve super,kao,medjutim nema mi jednog kontakta,koji mi je i naj vazniji od svih!Jednostavno ga nema medju ostalim kontaktima.U telefonu ga naravno ima,i sve lepo radi,ali na PC ga nema uopste.Mogu ja da ukucam taj broj na PC,I da ga pozovem I posaljem poruku,sve radi,ali mi prikazuje samo broj,nema imena I slicice.A ne vidim opciju da ga rucno dodam medju kontakte.Jel zna neko o cemu se radi?

Nije se dobro sinhronizovao imenik. Sačekaj nekoliko dana, trebalo bi da "legne".

Jedna zanimljiva stvar, juče na derbiju na poluvremenu je ispred mene na tribinama 15-20 ljudi kuckalo poruke i dvoje je pisalo u nekim meni nepoznatim messengerima, jedan je kucao fb messenger i svi ostali su koristili viber

Vrh Dno