Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Brate, ako meni na m8 radi primetno sporije viber u odnosu na wa, ja ne znam šta ti imaš pa ti radi podjednako.

Brate :), kažem ti da rade kod mene manje-više isto. Nemam jači telefon od M8, ali eto rade... ne znam zašto je teško poverovati u to. Koristim ih sve i online su uvek; wa, viber, skype, hangouts, ring+, a često i sip voip (preko zoiper-a)...

'Ajde viber botovi provaljeni ste:)

Teško je poverovati. Da li može neko da mi se javi kome viber približno dobro radi kao wa?

Kod mene na 5.0.2 androidu radi bolesno dobro i viber i whatsapp, wa radi 15% bolje (pod tim najvise mislim na brzinu ucitavanja aplikacije), dok ga ne budu unistili pozivi... :d

Ja Viber pored poruka dosta koristim i za pozive. Takođe koristim i Viber out za pozive ka ljudima u inostranstvu koji nemaju internet.
WA nisam nikad koristio pošto Viber zadovoljava sve moje potrebe. Stikere ne koristim a uopšte mi ne smeta što postoje. Vidim ovde nekima smeta što je Viber ljubičaste boje pa mu i to uzimaju za manu, prosto nemam reči šta sve neću pročitati.

Malo sam i snimio... kao što je napisao @Dark Warrior, jeste WA malo brži, ali to je stvarno nebitno malo (barem meni) LINK
Brzina nije mana Vibera, niti potrošnja baterije dok miruje, već što stalno smaraju glupostima, reklamama i stikerima. Ali pošto uštedi prilično para, onda ih i vredi trpeti :)

Poslednja izmena:
Meni dobro radi Viber i extra je app, sve ima, pozivi, poruke, naljepnice. Nekad se desi, da se izgubi veza, ali nista strasno, pogotovo na nekim manje upeglanijim telefonima, na nexusima sve u dure. :)

Pošto stalno koristim viber koje to reklame imaju koje stalno smaraju, nisam ih video?

Stvarno, i mene interesuje kakve su to reklame, posto nikad nisam video ni jednu.
Istina, koristim adblock neki, ali nisam video ni na drugim telefonima. :)

Mislio sam na reklame za stikere koje se povremeno pojavljuju na dnu ekrana. Ok, nije baš stalno, nisam lepo napisao.

Dodatak:
Razgovori sa fiksnim brojevima u USA preko Hangouts su isto dobri, a uz to pozivanje je besplatno.
Pre mesec dana sam pričao nekih 15tak minuta sa ebay podrškom. Lepo radilo.
Šteta što hangouts vrlo malo ljudi koristi, iako ga svaki korisnik android telefona ima instalirano...

Poslednja izmena:
^ Koje je tvoje mišljenje vezano za Hangouts, zašto je to tako? Kako to da se nije probio a svi ga imaju: desktop - Gmail, svaki Android, ima za sve platforme... Istina, zahteva G+ ua slanje slika. [emoji35]

Ne znam, možda je ljudima malo konfuzniji za upotrebu... ili što je google dosta eksperimentisao ranije sa njim i menjao svašta. Evo, sad baš razmišljam kada sam poslednji put poslao sličicu preko hangouts i ne mogu da se setim; najčešće koristim za to viber ili mail. Ja sam navikao i zato što nam je to u firmi glavni IM za međusobnu komunikaciju.
Možda se i više koristio ranije, dok je bio GTalk...?

Da dodam opet:
Treba probati i Ring+ app, ko još nije.
Pomenuta je jednom ovde; odlično zamišljen servis koji može u potpunosti da zameni klasičan fiksni telefon, barem onim ljudima koji ne koriste mnogo fiksni.
Svaki korisnik dobija fiksni broj telefona iz Orion numeracije (i nešto poklon kredita) i plaća onoliko koliko potroši. Klasičan prepaid, ali fiksni broj.
Samo što mi u Orionu izgledaju pomalo nezainteresovano, pa neće da mi daju SIP parametre da taj broj konfigurišem na voip gateway uređaj, pa eto mora da se koristi samo preko Ring+ app.
Ja bih bio zanteresovan i svoj fiksni broj da prebacim kod njih kada bi tako nešto ubacili u ponudu. Bio sam u poslovnici da pitam, ali me nisu razumeli, sve vreme mi pričali da mi treba njihov aparat i neki njihov internet :)

Poslednja izmena:
Ne znam, možda je ljudima malo konfuzniji za upotrebu... ili što je google dosta eksperimentisao ranije sa njim i menjao svašta. Evo, sad baš razmišljam kada sam poslednji put poslao sličicu preko hangouts i ne mogu da se setim; najčešće koristim za to viber ili mail. Ja sam navikao i zato što nam je to u firmi glavni IM za međusobnu komunikaciju.
Možda se i više koristio ranije, dok je bio GTalk...?

Da dodam opet:
Treba probati i Ring+ app, ko još nije.
Pomenuta je jednom ovde; odlično zamišljen servis koji može u potpunosti da zameni klasičan fiksni telefon, barem onim ljudima koji ne koriste mnogo fiksni.
Svaki korisnik dobija fiksni broj telefona iz Orion numeracije (i nešto poklon kredita) i plaća onoliko koliko potroši. Klasičan prepaid, ali fiksni broj.
Samo što mi u Orionu izgledaju pomalo nezainteresovano, pa neće da mi daju SIP parametre da taj broj konfigurišem na voip gateway uređaj, pa eto mora da se koristi samo preko Ring+ app.
Ja bih bio zanteresovan i svoj fiksni broj da prebacim kod njih kada bi tako nešto ubacili u ponudu. Bio sam u poslovnici da pitam, ali me nisu razumeli, sve vreme mi pričali da mi treba njihov aparat i neki njihov internet :)

Ja koristim Ring+,preneo sam kod njih fixni iz Telekoma,i koristim taj fixni i na PC-u,preko aplikacije koju oni preporučuju,a to je XLite.
Ne treba ti njihov net,jer meni radi ta aplikacija za PC preko IKOMA.

Hteo sam da prenesem fiksni, ali mi traze da platim onu prikljucnu taksu i da uzmem njihov telefen. Istovremeno imaju neku ponudu za 1din pretplate, ali vazi samo u sklopu sa drugim uslugama.
Nisam pristao, trazio sam im samo SIP parametre, imam svoj tel.aparat, ali ne moze tek tako (bar mi tako rekli).
Jesi im placao prikljucenje i da li im placas neku pretplatu za fiksni?

Poslednja izmena:
Hteo sam da prenesem fiksni, ali mi traze da platim onu prikljucnu taksu i da uzmem njihov telefen. Istovremeno imaju neku ponudu za 1din pretplate, ali vazi samo u sklopu sa drugim uslugama.
Nisam pristao, trazio sam im samo SIP parametre, imam svoj tel.aparat, ali ne moze tek tako (bar mi tako rekli).
Jesi im placao prikljucenje i da li im placas neku pretplatu za fiksni?

Ja sam iskoristio onaj period kada je prvih par hiljada imalo besplatno priključenje za prenos broja,a pretplata mi je 1 RSD bez drugih njihovih usluga.Ja sam im vratio njihov aparat jer imam svoj,pa su mi pored rutera dali i neki adapter Linksys da bi moj aparat adekvatno radio.

Ovde su ti podešavanja.

Poslednja izmena:
Jel moze Viber da sw instalira na tabletu koji nema SIM?

Drugarica je probala i prodje instalacija, trazi joj broj mobilnog, ona to ukuca, ali joj izbaci "Error".

Moze, stigne ti na telefon kod koji upises na tablet.

Kako da aktiviram pozive na Vacap? Citao sam kao treba neko da te pozove, a kako ce me pozvati kad moja app nema podrsku za to. Skinuo sa Google Playa. Cudo nisu najnoviju verziju sa njihovog sajta podigli na Play. :)

Poslednja izmena:
@nemanja066 Može te pozvati neko ko je na isti način dobio mogućnost poziva i nakon toga će i tvoja aplikacija dobiti mogućnost poziva.
:)

Meni od kad sam dobio call aplikacija ima neke cudne bagove. Ton obavestenja ne moze da se iskljuci, prikazuje sve kontakte iz imenika(iako je iskljuceno).....

Nije nesto specijalno zvuk kvalitetan, ali moze da prodje. Bas me zanima koliko trosi na 5 min razgovora... ?

Može li mi neko pojasniti u čemu je ovde razlika?

13-03-2015 004.jpg

Takođe [emoji14]

Vrh Dno