Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Whatsap je za *******ciju, a viber za gastarbajtere. :)

A starija generacija kucka poruke preko Whatsap. Svašta se može pročitati ovde. :D

WA je za starija aplikacija, dok je Viber mlad. WA nema te fensi (meni "klinacke" stvari stikeri, smajliji itd, razgovor nisam pomenuo), dok Viber ima. Vise mladi koriste Viber, vecinom preko preporuke. Ja imam npr vise kontakata WA nego Viber-a, a i to su mahom ljudi od 25-35, a mladji od 20-25 vise na Viberu.

U zemlji mi nema neku primenu. Imam dosta minuta, a i ne volim da razglabam, vise sam za fizicko vidjanje. Vise volim da se kuckam, zato se i zove IM odnosno instant messaging.

Zavisi od samih korisnika, po nekom mom iskustvu. Ne verujem da imam više od 10-15 ljudi u imeniku koji su mlađi od 30 godina. WA mi pokazuje da imam 115 kontakata, a viber 239.

I kod mene slična priča, nije me mrzelo da instaliram Watsap da proverim. U imeniku 400 kontakata, 205 na viber, 135 na wa. Slabo ko je tu ispod 30.

Meni viber 72, wa 81. Meni prija više wa jer mnogo brže radi i nema glupe stikere, al većina sa kojima sam redovno u kontaktu koristi viber.
Prosek godina 20-25 sa izizetcima tipa šef itd. Ja još uvek 19. :D

Kod mene viber 80, a wa 45.
Ne svidja mi se viber zbog dizajna, stikera i nije aplikacija fluidna.

Ne znam da li se i ostalima desava...kada se izloguju sa skype-a preko androida, da mu se promeni status na "nisam tu", umesto da se izloguje?

Ja nisam nikada video nekog da ga oni stikeri ne nerviraju, a da je stariji od 12 godina :)
Ako pozivanje na WA bude radilo dobro, a samu app ne upropaste, verujem da će to pozitivno uticati na viber da se malo saberu sa tim glupostima.
Vidim da i Orionova app Ring+ ima neke stikere, ali bar nisu napadni i ne dosađuju sa time, već ko hoće koristi ih, ko ne i ne vidi ih.

I fejsbuk, koliko vidim, ima te stikere ispale iz japanskih crtaca.

fc7e60ccd208434794222defd6735ea4.jpg

Kakve su ovo reklame od vibera?

Nisam vip i meni stiglo.

^ Ovo je sve što sam dobio od Vajbera do sada. Inače, nisam na Vipu.

Vip je očito platio direktni marketing. Grrr.

2d79348b3987633e9e7325ca3544128e.jpg

Bogami vip je ovo žestoko platio.

Ja nisam jer ne koristim to spamersko smece zvano viber :)

Bolje jedan repetitor da su kupili :S:

Viber nije imao sreću da ih kupi fb, pa mora nekako da zarađuje.

Ja nisam jer ne koristim to spamersko smece zvano viber :)
+1 апликација за напуцавање и напушавање меЂу основцима. Плус убица батерије и глаткоће система . Једном сам причао са иностранством и обрисао је одмах по завршетку. За доп. нема боље од вотсапп још има и енкрипцију.
Ти који питају прво за вибер а не број ти не требају у животу.

^ Vajber nije ubica baterije. Mogu da postavim tabelu. Inace, koristim ga vise od WA (bez poziva):

7cb93b9f4f59f2f4dc7c8fd75b8083d0.jpg

Poslednja izmena:
Kome viber nije potreban, nema potrebe ni da ga ima instaliranog. Ko, sa druge strane, ima npr. 50-100min mesecno razgovora ka inostranstvu, viber je odlican i prakticno nezamenljiv, jer ga prosto svi imaju. Nije kvalitet razgovora uvek dobar, ali cesto nije ni kada se prica na standardni nacin, mobilnim.
Ja nesto i ne primecujem da trosi bateriju niti da utice na fluidnost telefona, mozda kod nekih slabijih modela, ali to je vec donekle problem i sa samim androidom.

Viber je sam po sebi spor, kako wa npr leti a viber ne? Sad ćemo videti kad uvedu call, ako i dalje bude fluidan i brz kao do sada nema razloga da se ostaje na viberu.

Viber je sam po sebi spor, kako wa npr leti a viber ne? Sad ćemo videti kad uvedu call, ako i dalje bude fluidan i brz kao do sada nema razloga da se ostaje na viberu.
Jeste, ali to umnogome zavisi i od drugih ljudi u imeniku. Ne vredi imati i najsavršeniji servis na svetu, ako ga ljudi sa kojima komuniciraš ne koriste mnogo. Mlađi se brže priviknu i prebace na novo (narocito ako je bolje), a oni matori ipak mnogo sporije :)
Inače, kod mene otprilike podjednako brzo rade wa i viber, ili bar ja ne primećujem neku posebnu razliku. Skype se ponekad možda za nijansu sporije podigne, ali sve u svemu razlike nisu neke. Skype ima odličan kvalitet razgovora, pa je sa moje strane opravdano i nebitno to malo sporije podizanje koje se dešava ponekad :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno