Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

^ Sto bi se neko gledao 45 min tokom klasičnog video-poziva? o_O

Djilke ne može svako kao ti 2-3 sata, vidiš da je nekima i 45 minuta mnogo :-D

Verovatno imam dobre sagovornice, pa mi brzo prodje vreme :p

Prolongiran Whatsapp voip za Q1 2015:
Way back in February, WhatsApp announced they
were planning to add voice calling services to their popular messaging app in the second quarter of 2014. That time period came and went with no such addition. Now WhatsApp's CEO says they are targeting a first quarter 2015 date to add voice features. In a presentation at the Code/Mobile conference this week, WhatsApp CEO Jan Koum admitted that the development team has a number of technical hurdles to overcome before launching voice features. One of them is that the app itself doesn't have access to the microphones on some
smartphones.

Hm, nisam do sada primetio da je WhatsApp uveo “Message got read", sa plavim double check.

Inace, kod mene je verzija sa sajta i to je 2.11.426.

Ja imam isto, ali da se nasmejem.

Dopisujem se sa devojkom, samo sa njom to imam plavo. Pitam druga, kaze on i on sa devojkom, a ja kad pisem njemu ili on meni nema :d Kako bre to whatsapp zna da mi je znati?! :D

I kod mene sa nekima radi, sa nekima jok.. Kapiram da je do verzije app :)

Pa ovde na sajtu je pisalo da je WA na serverskoj strani uveo mogućnost uvida u to kada je poruka pročitana (što je moguće na Viberu).
Možda se o tome radi. I ja sam primetio te plave "štiklove", ali nisam obraćao pažnju na nji'

Drug ima iPhone i sa njim mi nema. A drugarica koja je na Androidu ima.

Meni radi i sa ovom devojkom, a ona je na symbianu :d

Sta treba da se uradi da bi WhatsApp produzio registraciju besplatno jos jednu godinu?
Imam nekoliko kontakata kojima ne pada na pamet da placaju ili da se petljaju sa karticom na netu.

Sta treba da se uradi da bi WhatsApp produzio registraciju besplatno jos jednu godinu?
Imam nekoliko kontakata kojima ne pada na pamet da placaju ili da se petljaju sa karticom na netu.

Pametni ljudi.
Zato je tu Skype i Viber.

Pre je bilo obrises i instaliras opet. Ja sam jednom kupio, posle sam totalno i zaboravio, vidim da mi se produzilo samo od sebe :)
Nisam za sada cuo da su nekome blokirali.

Ako im se ne produzi samo od sebe, mozes ti da im produzis pa te oni mozda caste :)
Ima ona opcija "Pay for a friend"

Da li neko koristi LocalPhone?
Ima li još neki dobar program sa kojim mogu da se zovu fiksne linije i šalju SMSovi, osim Skypea?

Najjeftinije je neki voip, npr. Betamax. Kad izaberes koji ti odgovara, mozes da ubacis podešavanja u default telefonskoj aplikaciji na telefonu ili preko nekog softvera tipa Zoiper.
Zavisno gde ćeš uglavnom zvati, spisak evo linka sa spiskom cena
http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-1.html

Konkretno LocalPhone sam koristio za dolazne pozive (kupio sam preko njih broj telefona u inostranstvu). Podrška im je dobra, brzo odvovaraju na pitanja, ali je valjda na mom voip gateway bio neki problem te nisam imao dolazni zvuk prilikom razgovora. Zato i ne koristim više njihov servis.

Poslednja izmena:
This, in fact, makes WhatsApp more secure than most of its competitors, as it now has the strongest security ever seen on a mobilemessaging app. WhatsApp partnered with Open Whisper Systems for the implementation, using open source code to build the new features.
Getting the code ready for WhatsApp to use took around six months, so it was no easy task.
Ovo je odlicna vest jer je WA kaskao za konkurencijom.

Super ako je tako; mada po nekim pricama threema je najsigurnija po tom pitanju enkripcije, (ne)cuvanja poruka na serveru itd

Da li iko koristi Wickr?

Poslednja izmena:
Super ako je tako; mada po nekim pricama threema je najsigurnija po tom pitanju enkripcije, (ne)cuvanja poruka na serveru itd
Nešto ne verujem da ne čuvaju history. U svakom slučaju, ovde je sada end to end enkripcija, tako da nema veze i da čuvaju (u teoriji makar).

Isto i kod mene. Instalirao dvojici drugara al ga ne koriste.

Pojavio se Skype za Web, jeej! :)
Ne koristim ga, ali jedva čekam Vajber za Web, da ne moram više da imam Win/Linux PC aplikaciju, ,već da može iz Chroma, obično ili kao ekstenzija. Onda bih na svakom računaru imao svoj Vajber (bez dodatne instalacije)!
U to ime, to imam sa Google Hangouts, postoji na svakom PC-u (samo se uloguje sa Google nalogom), na svakom Android mobu dolazi preinstaliran. Hangouts ima kvalitetan zvuk, nisam probao kameru, a cela istorija se čuva u Google nalogu (za razliku od Vajbera i WhatsaApp-a gde je na internoj memoriji telefona).
U to ime, kako biste poređali današnje aplikacije? Ja ovako:

1. i 2. mesto trenutno dele Vajber i Hangouts, s tim da navijam za Hangouts (Viber imam na 3 PC-a, mobu i dva tableta), Hangouts -- svuda!
3. Whatsapp, ubija me njihova politika - jedna instalacija po jednom uređaju/broju.
4. Skype (jer koristim Viber)

Vrh Dno