Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Samo bih hteo da kažem da sam krenuo da čitam temu od početka, ali ste toliko smorili sa Indijom i ostalim sranjima da sam pre rešio da ne čitam dalje a ostanem u neznanju što nesta vibera nego da čitam još 20 strana "toga". Šta li radi moderacija?

A ovaj tvoj post je mnogo korisniji?

Biće, ako se prestane sa off topikom i počne da se piše o onome što zaista jeste suština teme.

^ To je bilo pre 10-15 strana, sada samo (bespotrebno) unosiš šum.

I na kraju... da li sam bio u pravu na pocetku?:)
Jel za to što su nam ukinuli aplikaciju jer im smaramo tech-support? :eyebrows:

Vrlo verovatno da je u pitanju nekakva "tehnička smetnja", mada i dalje nije jasno kakva je to smetnja koju ljudi iz Vajbera ne mogu sami da otklone, niti da utiču na Gugl da se to reši, pa evo skoro mesec dana. A imajući u vidu činjenicu da se kod nas ljudi (bukvalno) nabijaju u zatvor zbog VoIP-a, nije baš da likuješ.

E pa mislim..... na 99.9999% tema se javi ljudi koji u 99.999% slucajeva nisu hteli ni zadnju stranicu da POGLEDAJU, a kamoli da koju stranicu unazad potraze odgovor na pitanje - prve strane su "WTF - Here be dragons". A onda se nadji neko da sve to iskontrira i pocne da cita zadnju temu koju bi trebao da cita iz pocetka i zali se :d

^ Nemoj da te posaljemo u DR Koreju u centar (kamp) za (pre)obuku mladih (programerskih) kadrova! :D. Da s te lokacije skidas apps sa Google Play-a, a ne dobijes Error 404. :)

^ Sve sto ti treba imas na download.viber.com/viber.apk. Uzivaj! :)

Ja imam viber, nego me zanima što je nestao. Nemam najmanju sumnju da ovozemaljski mobilni operatori imaju nešto sa time. Od kada sam čuo za viber a ima barem 7, 8 meseci, prvo što mi je palo na pamet je koliko će to da ojadi kompanije. Manje više skoro svako ima paket sa flat netom, a uskoro će svako i da ima android. Pare od sms-ova - ćao, a nekim delom i od poziva. Dakle, čisto me zanima da li sam bio u pravu da se to nekome neće svideti, ili postoje neki peti razlozi.

kao sto rekoh, u grckoj je odavno tako. na 3g nista ne radi osim surfa

I kod mene na Whatsapp - u stoji lifetime... Nisam dobro shvatila sta to znači :confused:

Možeš da koristiš whatsapp doživotno besplatno. Nekom produže doživotno, nekom na godinu dana, a neko se zaebe i plati :D

Ja imam viber, nego me zanima što je nestao. Nemam najmanju sumnju da ovozemaljski mobilni operatori imaju nešto sa time. Od kada sam čuo za viber a ima barem 7, 8 meseci, prvo što mi je palo na pamet je koliko će to da ojadi kompanije. Manje više skoro svako ima paket sa flat netom, a uskoro će svako i da ima android. Pare od sms-ova - ćao, a nekim delom i od poziva. Dakle, čisto me zanima da li sam bio u pravu da se to nekome neće svideti, ili postoje neki peti razlozi.
Nazalost, velike vecina nema net uopste, a ogromna vecina nema flat net.
Takodje, WiFi-a ima na svakom cosku. Da zabrane Facebook preko koga isto mogu da se salju poruke nema sanse, to bi znacilo "cao zdravo operateru" za sve klince, a to je preveliki zalogaj za bilo kog operatera. GTalk i Skype bi jos mozda i mogli nekako da zabrane kroz mrezu, u smislu da bi se manje ljudi zalilo.
Svi operateri nude razne nacine da se salje gomila poruka, samo sto su ljudi bezobrazni, trose tudje pare, i mrzi ih da gledaju da stede, pa placaju vise :D (imam 3 ugovora na svoje ime ;))
Moja procena samo: Ja iskreno mislim da su operateri vec razmislili o tome u kom smeru bi islo limitiranje ovih servisa i da su prelomili da im ne bi islo na njihovu stranu. Neki ne bi uzeli net u paketima uopste, drugi bi uzeli manje neta u paketu...

^ Nemoj da te posaljemo u DR Koreju u centar (kamp) za (pre)obuku mladih (programerskih) kadrova! :D. Da s te lokacije skidas apps sa Google Play-a, a ne dobijes Error 404. :)
:D Vrh :)
Kakve stvari je opisao, sa videom, jedan profa odavde, znaci juznjak, ja nisam siguran da bi to bilo lose :)

Apdejtovao sam viber danas, iz onog taba all aplications! I dalje se ne vidi na play store, ali je u all aplications kod vibera pisalo update. Verzija je sa danasnjim datumom.

Takođe potvrđujem da mi je danas ponuđen update koji sam prihvatio i sada je verzija 2.3.6, ipak i dalje ga ne vidim na play store kada koristim search, kada odem na Skype onda ga vidim među sličnim aplikacijama.

Ne vidiš milion programa a ne samo Viber. I svaki dan ih je sve više.

@milkobgd

Znam naravno, ali ovde ipak pričamo o Viber-u.

Napisao sam čisto da drugima (neupućenim) bude jasno da nije napad na viber u srbiji, tipa operateri nego opšti napad na nas u Srbiji (od strane googla). U razloge ne zalazim. Verovatno bih pre shvatio beskonačnost svemira...

Poslednja izmena:
'Oće da nam uzmu Kosovo, dušmani! :d

Nego... i ja danas ažurirao Viber na 2.3.6. Do duše, nije mi ništa sam nudio (jer ga idalje nema u listi instaliranih programa) već samo pod "svi", odakle sam i pokrenuo ažuriranje.

Jel moze neko dokon opet da pise Viber developerima, da pita jesu li istrazili i sta je razlog?

Nema svrhe - već su se bili ogradili od ulaženja u razloge. Jedina dva moguća razloga su:

- Tehnički problem kod Gugla, npr zbog ažuriranja geo informacija (naziva države) SCG -> RS
- Smeran potez Gugla iz nekog konkretnog razloga (!?!?!?)

U svakom slučaju je to do Gugla te ne vredni ni očekivati da će neko iz Viber Media ili neke treće firme da ulazi u njihove razloge.

Jel moze neko dokon opet da pise Viber developerima, da pita jesu li istrazili i sta je razlog?

Meni reče jedan lik na twitteru da je pričao sa ljudima i da je razlog urgiranje države.
"Tja, prenosim iz direktne komunikacije sa Viberom: "This is due to a government block. You can still download Viber from the ...""

Znači MTS. :D

Mada, i dalje nisam ubeđen.

Ma da, onda su ubacili i Subway Surfer na listu. Za svaki slucaj.

I angry birds i ostale aplikacije :D

Nije bilo ni WA, pa se vratio, verovatno ce se vratiti i te decje igrice :p Okreni-obrni, i meni mnogo smrdi na MTS, posto se Telenor ogradio od toga.

Možda su urgirali i kod Rovia da zavaraju trag :D

Nazad
Vrh Dno