Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Desilo mi se danas da mi wa nije zvonio, nego tek kasnije kada sam ugasio wifi i ponovo upalio doslo mi obavestenje o propustenom pozivu na wa. Moraju oni njega jos dobro da peglaju.

^ Na Vajberu vec godinama mozes da zoves nekoga kome je mob/net iskljucen. Koji god da je status, cuces kako telefon zvoni s druge strane, sto je netacno. Kasnije primaocu samo stigne Missed Call, a da mu telefon nije zvonio. E, to me mnogo nervira.

Na Viberu piše Calling dok se zove i Ringing kad počne da zvoni. I uglavnom stoji Online status kad je korisnik dostupan, ili Last seen ukoliko je korisnik nedostupan.

^
Cujes da zvoni, ali na ekranu dok ne pocne kod primaoca da zvoni, pise "Calling", a kad pocne da zvoni drugoj strani onda pise "Ringing".....ili mozda nisam upravu :D

Edit: Au, prestize me @mitar1982 za 5 sekundi :d

Poslednja izmena:
Ma meni je net bio upaljen al fon nije zvonio, tek kada sam ugasio pa ponovo upalio net dobio sam obaveštenje.

Hvala na objašnjenju za Viber, nisam obraćao pažnju na Calling i Ringing. My mistake :)

Da li možda znate za neki trik kako da pojačam mikrofon u viberu? Sagovornici se žale da me mnogo slabije čuju nego u redovnom mobilnom pozivu.

Koliko ja znam, ne moze..jednostavno takav je program..ranije sam koristio Kakao Talk i bio je mnogo dobar zvuk kod poziva..

Jutros mi NOD32 izbacio ovo. Ne mogu da nadjem nacin da ga uklonim. Jel ima neko isti problem/ideju, kako ga ukloniti?

Untitled.png

Proveri da li je stvarno virus ili je lazna uzbuna. Imas ona online skeniranja svim mogucim antivirusima u isto vreme.
Pa ako nije virus onda ga stavi u exclusion, a ako jeste onda ga obrisi u safe mod-u.

Koristiš neku temu, layer?

Meni se vidi, mada zbog teme mi ne izgleda lepo.

Koristio ali izbrisao pre instala novog wa i nista.. Mada ga je verovatno to zabagovalo

Mislim da su trebali i fab dugme da ubace, nekako bez njega mi materijal dizajn nije potpun.
Evo kako je kod mene materijal dizajn
a33ac6f0edb42ea5948948635a5f6597.jpg
1cd2d61a03186c336c87c7b857723951.jpg

Meni ovo odlicno izgleda i radi na 4.1.2 i na 133 pixela. Mogu zamisliti tek na malo boljim modelima. :p
Good job.

Jeste prelepa, ali bez onog plusića kao na ostalim material app nije to to :D

Koliko je dobra animacija kada se u konv pritisne attachment dugme :)

Poslednja izmena:
Ovaj novi sa sajta ili stari?
Novi, mada je i stari super radio.
Mislim da ih viber trenutno dere samo zbog onih stikera, *** tinejdžerke, klinci, trebali su mozda i na to da misle.
Ne znam kako je preko, ali znam da ovde 70% ljudi vise viber koristi. Koji je po meni sramota, da tako popularna aplikacija toliko retardiranih bagova ima i da to ne mogu mesecima da srede. Cas mi nestaju sličice sa kontakta, cas duplira ili brise imena kontakata, pa zakuca kad udjem na onaj sticker market itd...
I naravno prednost ima desktop aplikacija, sto bi po meni i WA trebao da odradi, mnogo je lakse i bolje nego preko browsera

Pa isto da li app da li preko browsera (mada browser je vec tu), s tim sto je bas dobra ova WA fora sa skeniranjem umesto logovanja.

WA radi brze. Na Viberu sam samo par pita koristio pozive. Ali Viber ima bas ruzan roze interfejs i primetno sporije radi.

PC program mi se svidja jer:
1. Ne moram stalno da se logujem.
2. Radi i kad mi je telefon ugasen, dakle nezavisno od telefona.
- Ne svidja mi se sto ne mogu da vidim uvecanu sliku kontakta.

^ Ali zato preko brauzera imas manje funkcija, nemas select, delete, forward, a ni pozive, sto sve Viber za PC/Mac/Linux ima. ;)

Vrh Dno