Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Ima li objašnjenja za ovo... odnosno šta da uradim? Kad otvorim app, traži mi ažuriranje koje ne postoji na GPlay. Nikada nijednu verziju nisam instalirao van Gplay. Probao sam sa brisanjem aplikacije i ponovnom instalacijom; radila je par sati, i onda opet traži ažuriranje.

1938b0f1464ed37ccd468ce59ad67539.jpg
cbf4558fd0847a2c47dda83a989edf85.jpg

Poslednja izmena:
^ Piše da si prijavljen za posebni testing program; shodno tome, dobijaš druge verzije app. Verujem da više info možeš da nađeš na Whatsapp testing program web stranici.

Kad sam išao na leave testing, dobijem beli ekran na kome je pisalo da moram da imam instaliran browser...
Na kraju sam otišao na apk mirror i skinuo najnoviju verziju, datiranu danas.
Da i jesam u nekom test programu, valjda bi trebao da mi da opciju preuzimanja nove verzije kada kliknem na download...

Znaci ti hoces jesan te isti nalog na dva uredjaja?
Ja sam koristio jedan isti nalog na telefonu i tabletu, naravno da moze...kao sto se koristi jedan isti na PC-u i telefonu.

Mitsubishi Trifum Galaxy
Pa i ja sam, ali iz nekog razloga, viber novi tablet vidi kao telefon, a ne kao tablet ;)

Via RN4x

Kad sam išao na leave testing, dobijem beli ekran na kome je pisalo da moram da imam instaliran browser...
Na kraju sam otišao na apk mirror i skinuo najnoviju verziju, datiranu danas.
Da i jesam u nekom test programu, valjda bi trebao da mi da opciju preuzimanja nove verzije kada kliknem na download...
Ista situacija je i kod mene, čak sam pomislio da sam zakačio neki malware, ali previše ljudi se na sve strane žali na ovo, te ću sačekati. Svakako ne želim da skidam novu verzuju van google play-a.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Google duo nakon update puno bolje sljaka

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Juče sam nešto čitao da će sa Duo moći da se zovu i korisnici koji nemaju instaliranu aplikaciju, tj da će integrisati u play services.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

To je u stvari užas. Po tome ispada da nije bitno da li ljudi žele da koriste tu aplikaciju ili ne, jednostavno moraće. Voljom Google-a.

Instaliraš lepo neki od programa tipa disable service i u okviru play servisa disejblujes taj servis za duo i gotovo.

Da, ali verovatno treba imati root za tako nešto? Sa nekim od ažuriranja sistema došao je i taj Duo. Nisam našao način za disable.
Probao sam i sa app "Disable Services" ali dobio sam komentar da nije uspeo da dobije root pristup (telefon nije rootovan)

Poslednja izmena:
Zavisi kako posmatraš; ukoliko ne želiš da koristiš te aplikacije, naravno da je loše što te praktično primoravaju.

Pa nećeš ni da imaš instaliranu aplikaciju nego će funkcija da bude integrisana u play services.

:) Nije šija nego je vrat....
Zamisli da ti npr. Viber tako uvale.

Pa ovo je već počelo. Evo upravo sam instalirao Allo i nudi mi da ćaskam sa određenim ljudima iz imenika. Kad pošaljem poruku nekom od njih, ista stiže momentalno iako ta osoba nema instaliran Allo u svom telefonu. Na telefonu te osobe se otvori pop-up prozor sa sadržajem poruke i postoji opcija da se iz tog prozora direktno odgovori na poruku ili da se instalira aplikacija Allo. Ne znam šta da mislim o svemu ovome, da li je ovo dobro ili nije pokazaće vreme.

Poslednja izmena:
Da, ali verovatno treba imati root za tako nešto? Sa nekim od ažuriranja sistema došao je i taj Duo. Nisam našao način za disable.
Probao sam i sa app "Disable Services" ali dobio sam komentar da nije uspeo da dobije root pristup (telefon nije rootovan)
Ako imaš Samsung ne treba ti root, koristi Package Disabler Pro. Nema ga više na marketu (ne znam zašto).

Pa oni nisu normalni. Kod mene je Duo isključen, i telefon je vezan za dummy google nalog koji ne koristim, nemam nijedan kontakt i niko nema taj mail, tako da sam sa te strane bezbedan. Moj gmail nalog koji koristim nije povezan sa brojem telefona, pa se nadam da sam se i tu pokrio. Kontakti iz imenika nisu na google nalogu, već na DAVdroid-u koji sinhronizujem sa webDAV nalogom. Ako mi i pored svega toga iskoči google Duo ili Allo, ne preostaje mi ništa nego da isključim Play u potpunosti i pređem na alternativna rešenja za instalaciju i update programa kojih nema na F-Droidu.

edit: Setih se ovog klipa od pre skoro 10 godina
https://www.youtube.com/watch?v=lMChO0qNbkY

Poslednja izmena:
Pa oni nisu normalni. Kod mene je Duo isključen, i telefon je vezan za dummy google nalog koji ne koristim, nemam nijedan kontakt i niko nema taj mail, tako da sam sa te strane bezbedan. Moj gmail nalog koji koristim nije povezan sa brojem telefona, pa se nadam da sam se i tu pokrio. Kontakti iz imenika nisu na google nalogu, već na DAVdroid-u koji sinhronizujem sa webDAV nalogom. Ako mi i pored svega toga iskoči google Duo ili Allo, ne preostaje mi ništa nego da isključim Play u potpunosti i pređem na alternativna rešenja za instalaciju i update programa kojih nema na F-Droidu.

edit: Setih se ovog klipa od pre skoro 10 godina
https://www.youtube.com/watch?v=lMChO0qNbkY
ne vidim u cemu je problem.. kome se ne svidja neka ne koristi. ne razumem sta ce strasno da ti se desi ako te ipak neko pozove na duo?

Sent from Galaxy S8

Po meni je super feature, samo što su trebali ovako nešto da implementiraju pre 5 god.

mislim da je ok da svi na androidu imaju jedan messenger koji dolazi uz sistem i preko kog mozes da kontaktiras sa svima koji imaju android..

kao iMessage na iOSu..

samo google nikako da se sabere..
prvo su imali gTalk pa Hangouts pa sad ovo...

gubi svaki smisao jer ne moze da se sastavi tri generacije telefona sa istom messaging platformom..

Sent from Galaxy S8

Ima. Zove se SMS :D Messenger vezan za jednu platformu je đubre.

ne vidim u cemu je problem.. kome se ne svidja neka ne koristi. ne razumem sta ce strasno da ti se desi ako te ipak neko pozove na duo?

Je l bi ti bilo strašno da ti neko koga ne poznaješ stalno zvoni na vrata? Ili zove na telefon? Ili ubacuje reklame u poštansko sanduče? I zašto bih koristio servis koji ne želim? Zamisli da ti neko tako uvali Skype, Viber, Telegram, Tox, Riot, Signal, Threema, Eleet, Wire, Messenger i Ring. Mnogo je? U čemu je problem :D

Jedva čekam Librem 5. Mislio sam da je $600 previše za taj telefon, ali izgleda da nije. I posle kažu glavna prednost Andorida je što je OS besplatan, a telefoni jeftini. A ja se setim: "Ako je proizvod besplatan, onda si ti proizvod"

Poslednja izmena:
Ko nije ovisnik o Google servisima može da kupi telefon sa dobrom nezvaničnom podrškom, instalira Lineage ili nešto sl. bez Google servisa ubaci alternativni market i uživa u privatnosti i boljem sot. :) Ja nažalost nisam spreman za tako radikalno rešenje, prihvatam posledice zarad ugodnosti korišćenja.

Je l bi ti bilo strašno da ti neko koga ne poznaješ stalno zvoni na vrata? Ili zove na telefon? Ili ubacuje reklame u poštansko sanduče? I zašto bih koristio servis koji ne želim? Zamisli da ti neko tako uvali Skype, Viber, Telegram, Tox, Riot, Signal, Threema, Eleet, Wire, Messenger i Ring. Mnogo je? U čemu je problem :D

Jedva čekam Librem 5. Mislio sam da je $600 previše za taj telefon, ali izgleda da nije. I posle kažu glavna prednost Andorida je što je OS besplatan, a telefoni jeftini. A ja se setim: "Ako je proizvod besplatan, onda si ti proizvod"
Jesi ozbiljan?
Jeste, sad će hiljade ljudi koje ne znaš da te zove na Duo po ceo dan.

Elem, svestan si da time što imaju tvoj broj telefona oni mogu da te zovu nevezano za Duo?

sms iako je sada dosta jeftin, ipak na nekim paketima nije skroz besplatan a u najmanjim paketima ima npr 100 sms poruka koje mogu da potrosim za dan. na prepaidu je sms skup za cestu upotrebu.
sigurnost sms-a je na najnizem nivou..

Je l bi ti bilo strašno da ti neko koga ne poznaješ stalno zvoni na vrata? Ili zove na telefon? Ili ubacuje reklame u poštansko sanduče?

ne bi mi to bilo strasno..nego je pitanje zasto bi to neko radio? i sms moze da mi posalje svako pa mi ne salju. (osim reklama i kojekakvih gluposti kojim nas zasipaju i drugim kanalima)

I zašto bih koristio servis koji ne želim?

pa ne moras da ga koristis..

Sent from Galaxy S8

Naravno da nisam mislio bukvalno. Ali kad uguraju Duo/Allo kao podrazumaveni servis i kad se isti omasovi, ljudi će početi da ga koriste baš kao i npr. Viber. Ali kad mi se Viber smučio, ja sam ga izbrisao i više niko ne može da mi pošalje poruku ili zove preko Vibera. Može ili na WhatsApp (tj. šta već ja koristim) ili SMS/Phone. I tako je i bilo. Sa ljudima sa kojima sam se dopisivao koristeći Viber, sad koristim SMS, jer oni neće WA, a ja neću Viber. Ali u ovom slučaju i dalje će 70% mojih kontakata koji koriste Android moći da mi šalju IM i zovu koristeći Duo/Allo jer je njima tako lakše, iako ja to ne želim. Meni ljudi i dalje šalju FB poruke, iako ja FB otvaram jednom u 3 dana, naravno na PC-u jer ga na telefonu nemam.

Što se LineageOS-a tiče, dobra je ideja, ali loša realizacija :D Meni ne smeta da isključim Google apliakcije koje ne koristim (sve) i da ostavim samo Store. Naravno, sve dok taj Store radi samo ono što treba, a to je da omogući da koristim programe iz Store-a. Ako promene ploču, neću se ciamti mnogo sa root-om, ROM-ovima i slično. Samo ću ugasiti i Store i preći na F-droid 100%, pa šta ima ima. Šta nema (WhatsApp, Skype, Opera...) neću ni koristiti :D

Naravno da nisam mislio bukvalno. Ali kad uguraju Duo/Allo kao podrazumaveni servis i kad se isti omasovi, ljudi će početi da ga koriste baš kao i npr. Viber

ne znam sa kakvim se ljudima druzis ali ja nemam problema sa smaracima toliko. mozda nisam tako popularan.

Sent from Galaxy S8

Jedino što sam uspeo je da ukinem sve dozvole za Duo, uradim "clear data" i "clear cashe". Odavno, praktično istog dana kad sam ga isprobao, "deaktivirao" sam svoj nalog.
Ovo će možda i imati neki efekat dok ga ne implementiraju u google servise, posle će biti nemoguće uraditi bilo šta. Isto kao što stižu poruke na Duo, iako nije uopšte ni instaliran.
Jedino možda otvaranje nekog bezveze naloga, samo za google servise i nizašta drugo.

Nazad
Vrh Dno