mitar1982
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 29.03.2004
- Poena
- 1,715
Imam interesantan problem sa novim telefonom Huawei Honor 3C. Ne prikazuje imena kontakata ako je broj kraći od 11 cifara, i rešenje je da se promeni build.prop fajl gde je definisana ova vrednost. Imam root privilegije, i probao sam da promenim pomoću tekst editora iz Root Explorera, ali sam build.prop ima dozvole koje nije moguće promeniti. Nikako nisam uspeo da sa -r (read), promenim dozvole na -rw. Root je valjda urađen kako treba, menjao sam druge stvari, npr. brisao sistemske aplikacije i sl. Takođe, sam system folder je moguće postaviti kao -rw, i kopirati i brisati fajlove unutar istog, ali build.prop se ne da.
Mislio sam da ću uspeti pomoću ADB programa da promenim, ali isti rezultat, ne dozvoljava promenu dozvola, ni preko adb shell, a nisam uspeo da presnimim fajl ni sa busybox
Root Explorer mi je dao obaveštenje da neki fajl sistemi ne dozvoljavaju promene ovih dozvola, pa bi mi trebala informacija od nekog ko se razume o ove linux/android file sisteme, šta mogu eventualno da učinim da dozvolim pisanje za ovaj fajl.
Mislio sam da ću uspeti pomoću ADB programa da promenim, ali isti rezultat, ne dozvoljava promenu dozvola, ni preko adb shell, a nisam uspeo da presnimim fajl ni sa busybox
Root Explorer mi je dao obaveštenje da neki fajl sistemi ne dozvoljavaju promene ovih dozvola, pa bi mi trebala informacija od nekog ko se razume o ove linux/android file sisteme, šta mogu eventualno da učinim da dozvolim pisanje za ovaj fajl.