Šta je novo?

Menjačnice

Drugari, pretplacen sam na temu odavno, ali ne stizem da pratim.
Izvinjavam se, verovatno je pitanje prezvakano vise puta do sada.

Drugaru bih da otvorim nalog na nekoj menjacnici, hoce da kupuje kripto i da trguje malo. Znaci izvlacenje fiata nije prioritet.
Jel Binance ok za to? Odn.jel moze nasim karticama da se uzima kripto kod njih? Vidim da meni na mom nalogu, napravljenom pre x godina i verifikovanom odavno, nudi tu opciju. Da li je sve isto i za nove korisnike kad prodju verifikacije i ostalo.
Hvala puno.

Ne znam da li je poznato da je spot maker fee na Binance za trgovinu u BUSD =0, a na futures marketu čak neki mali deo procenta u minusu.
Nisam uspeo da pronađem informacije o tome nigde na sajtu, ako neko zna, neka okači, može biti interesantno, scalperima pogotovo.

ECD juče na blogu objavio informaciju o svom walletu. Ja sam podneo zahtev za otvaranjem, čekam da mi aktiviraju.

Pozdrav narode,
jedno pitanjce : otvorio sam Crypto tab i tamo nakupio nešto BTC- a. Problem je što ne mogu da prebacim ni na jedan wallet. Ni na Crypto.com, ni na Binance, ni na Coinbase. Da li neko može i zna da mi pomogne ?

Bitstamp mi nesto preti da moram popuniti info i navodno dobijam 50$ u suprotnom mi disabluju acc, ovo nesto sumnjivo da li ste vi dobili isto?
1639161579378.png

pa da to sam i mislio
Kazu sa supporta da nije spam , trazio sam link na njihovom sajtu direktno....

Hi ,

thank you for your reply.

You can submit the additional information following the link here: https://www.bitstamp.net/my-information/documents/

Thank you for your cooperation.

Should you have additional questions, we remain available.

Best regards,
Ivana Đ.

Bitstamp Support
Bitstamp LTD
5 New Street Square, EC4A 3TW London, United Kingdom

You may also reach us on any of the following phone numbers:

(+44) 20 3868 9628 (UK) | (+1) 646 568 9784 (US) | (+352) 20 88 10 96 (Luxemburg)

Web: www.bitstamp.net

Or write to us on our social media channels:

Twitter: https://twitter.com/BitstampSupport | FB: https://www.facebook.com/Bitstamp/ | Reddit: https://www.reddit.com/r/BitstampOfficial/

I ja sam dobio da kompletiram.
1. Proof of residence mi stoji na pending, a to sam im poslao valjda uverenje o drzavljanstvu na engleskom pre neku godinu i slike pasosa.
2. Place of birth - aj to cu da posaljem izvod iz maticne
3. Your nationalities - sta pa jos hoce, poslao sam im to uverenje o drzavljanstvu i pasos?
4. Tax residency - koji dokument ovde treba, nesto iz poreske?

Source of funds and source of crypto vidim ne stoji required tako da ne mora da se dokazuje za sada, a to bi mi bilo najlakse da im posaljem.

Stoji da ako ne resim sve do 10. januara - If you don’t complete the review by 10 January, 2022, we may have to temporarily disable withdrawals from your account.

Dodje mi da vratim sve na cex i da batalim stamp, samo sto ne bih da mi sve bude na cexu i binance.

I ja sam dobio da kompletiram.
1. Proof of residence mi stoji na pending, a to sam im poslao valjda uverenje o drzavljanstvu na engleskom pre neku godinu i slike pasosa.
2. Place of birth - aj to cu da posaljem izvod iz maticne
3. Your nationalities - sta pa jos hoce, poslao sam im to uverenje o drzavljanstvu i pasos?
4. Tax residency - koji dokument ovde treba, nesto iz poreske?

Source of funds and source of crypto vidim ne stoji required tako da ne mora da se dokazuje za sada, a to bi mi bilo najlakse da im posaljem.

Stoji da ako ne resim sve do 10. januara - If you don’t complete the review by 10 January, 2022, we may have to temporarily disable withdrawals from your account.

Dodje mi da vratim sve na cex i da batalim stamp, samo sto ne bih da mi sve bude na cexu i binance.
Meni isto stiglo ali rok je 27.03.2022

Ja neću slati podatke jer ga ionako nisam ni koristio i tamo nemam ništa, ako mi ikad zatreba tek tada ću videti kako da rešim ili se ponovo registrujem.
Sigurno neće nikoga ko ne pošalje podatke trajno banovati jer tako gube i zaradu od transakkcija koje bi im taj neko ostavio.

Da li ste videli info od NiceHash u vezi slanja sredstava i da se otvori racun na Coinbase

Meni isto stiglo ali rok je 27.03.2022

Ja neću slati podatke jer ga ionako nisam ni koristio i tamo nemam ništa, ako mi ikad zatreba tek tada ću videti kako da rešim ili se ponovo registrujem.
Sigurno neće nikoga ko ne pošalje podatke trajno banovati jer tako gube i zaradu od transakkcija koje bi im taj neko ostavio.
Dovoljno da mi blokiraju racun na neodredjeno pa dok se raspravim sa njima, a vidim i ono sto sam im slao pre neku godinu stoji na pending. Bas mi kratak rok dali, mesec dana, do tada ne moze ni njihova podrska da pogleda i aminuje cak i kada je sve ok.
Ako neko ima savet sta je od papira sve potrebno bio bih veoma zahvalan.

Imam jedno pitanje, nadam se da nije glupo pošto sam relativno nov u kripto svetu: da li u Beogradu ili u Srbiji postoje menjačnice gde mogu da prodam svoju kriptovalutu OTC? Kad je već legalno, jelte.

Bože, ja mislio oni vrše uplate samo na tekući iz nekog razloga. Hvala ti!

Najbolje da proveriš sa njima, jer menjaju često šta im sve treba od papira, i računaj da kad sve pribaviš da će tražiti još nešto. Zato sam ih ja batalio skroz prošle godine.
Izgleda da cu i ja da ih batalim, nema sanse da za mesec dana sve bude reseno. Prvo cu da prebacim pa cu onda da vidim sa podrskom, ko zna sta nekom moze da padne na pamet.
Na kojoj menjacnici drzis dolare?
Do sada mi je bilo lepo rasporedjeno, najvise bitstamp, deo na cexu i nesto manje na bittrexu i usdt na binance. Sa bittrexa sam pobegao jer se neki zalili da su im samo zamrzli racune bez obavestenja, sada i bitstamp zeza. Ostaje mi samo binance da ubacim malo, ali u usdc ili da vratim sve na cex pa sta bude.
@dekimaxi I binance je pre neku godinu blokirao Srbiju pa nam dali rok da povadimo sredstva, posle kao sve ok ajte nazad.

Izgleda da cu i ja da ih batalim, nema sanse da za mesec dana sve bude reseno. Prvo cu da prebacim pa cu onda da vidim sa podrskom, ko zna sta nekom moze da padne na pamet.
Na kojoj menjacnici drzis dolare?
Do sada mi je bilo lepo rasporedjeno, najvise bitstamp, deo na cexu i nesto manje na bittrexu i usdt na binance. Sa bittrexa sam pobegao jer se neki zalili da su im samo zamrzli racune bez obavestenja, sada i bitstamp zeza. Ostaje mi samo binance da ubacim malo, ali u usdc ili da vratim sve na cex pa sta bude.
@dekimaxi I binance je pre neku godinu blokirao Srbiju pa nam dali rok da povadimo sredstva, posle kao sve ok ajte nazad.
$ na cexu i bittrex-u, na binance busd, a usdt i usdc na hw i mm.
Nisam do sad probao eur par na binance, ali cu verovatno i deo tamo prebaciti u eur

• Like
Reagovanja: MPM

Prilozi

• Screenshot from 2021-12-17 14-21-39.png
    Screenshot from 2021-12-17 14-21-39.png
    956.2 KB · Pregleda: 42
  • Screenshot from 2021-12-17 14-21-22.png
    Screenshot from 2021-12-17 14-21-22.png
    960.1 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
CEX je promenio svima ETH adrese ko kopa na tu adresu neka menja adresu da ne kopa u prazno ne znam dal ce jos neko vreme stare adrese ostati aktivne. Meni nije sitglo nikakavno obavestenje da ce se adrese promeniti. Znam da oni govore ne kopajte na nase adrese ali opet da ne sirimo pricu da znaju ljudi i ja sam slucajno saznao.

CEX je promenio svima ETH adrese ko kopa na tu adresu neka menja adresu da ne kopa u prazno ne znam dal ce jos neko vreme stare adrese ostati aktivne. Meni nije sitglo nikakavno obavestenje da ce se adrese promeniti. Znam da oni govore ne kopajte na nase adrese ali opet da ne sirimo pricu da znaju ljudi i ja sam slucajno saznao.
sad sam proverio i meni je i dalje ista adresa vec godinama, nisu je promenili

I meni je ista bila pre neki dan, nisam pogledao da li je ostala ista, jer sam prebacio da mi kopa na Trezor.

Da li neko koristi gate io menjacnicu?

Kupio sam nekoliko valuta preko Spot trading-a i posle par dana sam otisao na Wallet > Funds Overview i sve valute mi imaju negativan Cumulative gains.
Sve valute sam kupio na isti nacin. Preko EUR kupio USDT i onda sa USDT na njihovom sajtu kupio te valute.

Neke od tih valuta imaju vecu cenu nego kada sam ih kupio ali cumulative gains je i na njima negativan.

Sta je uopste to i sto je kod svih negativno?

Mislim da je Crypto.com ludački napredovao i tek će kao i njegov token jer zahvaljući karticama koje nažalost ne šalju još u Srbiju imaju ogromnu količinu holdera.
Ko god hoće da se registruje šaljem mu moj reffereal code pomoću koga će se lako registrovati i dobiti 25 dolara u cro coinu.
Šta god treba pitajte.

Nazad
Vrh Dno