Šta je novo?

Menjačnice

Aha, ok, nismo se razumeli. To radim.

Samo da iskoristim priliku da napljujem cex. Peep moroni. Pomagao sam drugaru da prebaci neke pare tamo preko kartice ( Mastercard ) i to je proslo instant, naravno, kada se uplacuje. Kupio je neki kripto i sada ne moze da ga povuce sa menjacnice jer ne stize withdraw mail.

Samo da iskoristim priliku da napljujem cex. Peep moroni. Pomagao sam drugaru da prebaci neke pare tamo preko kartice ( Mastercard ) i to je proslo instant, naravno, kada se uplacuje. Kupio je neki kripto i sada ne moze da ga povuce sa menjacnice jer ne stize withdraw mail.
Preko Visa-e ?

Kripto ne moze da povuce sa menjacnice. Hteo je da posalje sa menjacnice na menjacnicu. Meni recimo cex ne dozvoljava nista da radim tamo i ako sam Level 3 jer ne mogu da dokazem poreklo kripta/novca a poslao sam im preko 100 dokumenata od faktura, izvoda iz banke itd. Jednostavno ne vole kada se izvlaci mnogo kesa preko njih. Kakav sam im mail poslao ne bi me cudilo ni da me banuju nakon toga. ******.

Ali povlacio si mesecima unazad bez problema ?

Nisam za sebe povlacio nista vec par godina jer imam problema sa njima. Plus mi ne dozvoljavaju vise od 2k dnevno i ako sam level 3 a to je navodno Unlimited. Sada sam probao najnormalniji withdraw coin-a i ne stize mi mail evo vec 3 sata.

Znaci preporucujete pre Binance nego Cex? A kakav je Binance za kopanje tamo umesto Ethermina?

Kripto ne moze da povuce sa menjacnice. Hteo je da posalje sa menjacnice na menjacnicu. Meni recimo cex ne dozvoljava nista da radim tamo i ako sam Level 3 jer ne mogu da dokazem poreklo kripta/novca a poslao sam im preko 100 dokumenata od faktura, izvoda iz banke itd. Jednostavno ne vole kada se izvlaci mnogo kesa preko njih. Kakav sam im mail poslao ne bi me cudilo ni da me banuju nakon toga. ******.
Takav sam ja imao problem. Poslao tonu papira i slika a tiket stoji otvoren i nikako da zatvore situaciju.
U jednom momentu ja provalim da u donjem delu imam dugme "Close Ticket", kliknem i zatvorim tiket i sve se vrati u normalu i sve radi.

Znaci preporucujete pre Binance nego Cex? A kakav je Binance za kopanje tamo umesto Ethermina?
Uvek.

Cex ima drugih prednosti kao sto je kupovina kripta sa kartice i samo za to i treba da sluzi, a za trgovanje ili dellimicno holdanje naravno da je Binance mnogo bolji izbor.

Takav sam ja imao problem. Poslao tonu papira i slika a tiket stoji otvoren i nikako da zatvore situaciju.
U jednom momentu ja provalim da u donjem delu imam dugme "Close Ticket", kliknem i zatvorim tiket i sve se vrati u normalu i sve radi.
Ma kakvi. Meni su otvoreno u mail-u u prepisci rekli da po njima ja nisam uspeo da dokazem poreklo novca. Poslao sam im izvode iz banke, fakturu za grafike i drugu opremu i sta sve ne. Sve crno na belo i vise od toga. Sigurno preko 100 dokumenata u totalu i nije vredelo. Nakon toga sam im rekao razne stvari koje nisu za forum i prestao da ih koristim.

Pa jel ti ostalo sta od novcica tamo ?

To je lako ako si jednom kupovao i drzao jednu kriptovalutu koju si kasnije prodao. Sta ako je neko imao vise razlicitih kupovina, u medjuvremenu menjao te kriptovalue, nekad bio u tetheru, pa ponovo kupovao, itd... generalno, kako ja koji imam 100+ strana trejdova da objasnim banci o cemu se radi? Npr ja sam kupio na bitstampu, vise puta po manju kolicinu, zatim prebacio na Bitfinex, tamo trejdovao svakodnevno, imao i margin i spot trejdove, bio u fiatu, cak sam i zalozio deo fiata za kamatu, itd. Kako ja njima sve to da objasnim?
Pa ti to kad bi njima uspeo da objasnis kao sto si ti to uspeo da shvatis verovatno bi te zaposlili u toj banci dali sta i 1.5k evra platu. Ali problem je sto im ne mozes objasniti, jer oni da su hteli to da uce ne bi isli u bankare !

Pa Mastercard Withdraw nije podržan, do daljnjeg. Piše na njihovom sajtu. Samo VISA Withdraw radi.

Juče na kanalu Balkantech krypto, u live-u, reče Igor da Binace ne isplaćuje novac u Srbiju. Da li je to tačno? Konkretno na master card u Addiko banci, Srbija.

Juče na kanalu Balkantech krypto, u live-u, reče Igor da Binace ne isplaćuje novac u Srbiju. Da li je to tačno? Konkretno na master card u Addiko banci, Srbija.
Tačno je, i nikad nije ni moglo da se isplati išta regularno iz Srbije.
Prebaciš kripto u ltc, fee za povlačenje sa binance je 0.001ltc ( skoro pa ništa :D ), i prodaš na ecd. To ti je najbrže i najjednostavnije rešenje za prelazak u keš.

A koliko ECD dere sa provizijama? I kakva je procedura za porez? I koliko je ogranicenje sa isplatama?

A koliko ECD dere sa provizijama? I kakva je procedura za porez? I koliko je ogranicenje sa isplatama?
Kao što reče Simke, imaš sve na njhovom sajtu.
Ukratko, provizija na ECD-u ti je od 3,95% do 5,5% u zavisnosti od tvog "nivoa", tj. koliki si promet napravio kod njih u poslednjih 90 dana.
Maksimum za jednu kupovinu/prodaju je trenutno 1.700.000 RSD.

Za porez svi još uvek čekaju da neko zapravo uspe da ga plati po novom zakonu, pa da vidimo na čemu smo.

Hvala za info. Nisam ih do sada koristio, tako da bih verovatno za dizanje novca platio najvise, moracu da se registrujem da vidim koje su tacne cifre.

Hvala za info. Nisam ih do sada koristio, tako da bih verovatno za dizanje novca platio najvise, moracu da se registrujem da vidim koje su tacne cifre.
Lepo im radi sve, a i imaš i telefonsku ili čet podršku. Ja ih koristim godinama i nemam za sada ni jednu primedbu osim za verifikovanje.
Ne znam sada kako je, ali je bilo komplikovano kad sam se bio verifikovao. Sećam se da su mi poštom slali neki kod, pa se čekalo par dana... ali to nije do njih, već do pravila naše države :) i nadam se da će to ( ako već nisu ) jedino promeniti.
Najbolje je da ih nazoveš, pa da ti lepo objasne proceduru oko verifikacije, jer ćeš imati malo manju proviziju kao verifikovan korisnik.

Danas obavio verifikaciju, to se radi u Vip menjačnicama (ima spisak na ECD). Potpiše se formular i prlloži LK, za 24h acc je verifikovan.

Ili kome je blizu Orfelinova na Banovom brdu (tamo im je direkcija), može i kod njih lično (i brže) da odradi verifikaciju ;)

pitanje da li je izvodljivo da preko vpn-a (us) udjem na paypal posto moze kripto na njemu i da sa binanceta ili direktno ili nekim alternativnim putem prebacim kripto a potom paypal povezem sa PSNom za dopune i kupovinu igara, mozda zvuci ludo ali ko zna mozda ste neki probali

Nazad
Vrh Dno