Šta je novo?

Menjačnice

Prebacio danas nekih novaca sa CEX-a na visu piše poslato a još nije stiglo ...Koliko vremena treba da prodje? VISA Raifazen banka.
Your withdrawal has been sent.
Please allow some time for funds to arrive at your Card_visa_ecp account
Ovo mi piše a jutros oko 8h sam odradio withdraw.

Ma kada sam slao na Erste banku leglo je bukvalno za 3 minuta, izgleda da je to samo do banke....

Moguće, pitanje je kad imaju onaj kliring..mada CEX je i inače najavio (na twiteru) da će biti neka kašnjenja u isplati..sad još bio Uskrs, tako da možda i zbog toga malo kasne..

Onda se ljudi pitaju zašto je kripto budućnost...

Imam verifikovan nalog na cex,i uplacivao sam i povlacio preko visa internet kartice iz banke inteze.Sad imam novu MasterCard karticu iz erste banke koju treba da linkujem na cex,pa me zanima hoce li cex isplacivati na MasterCard,posto mi u poslovnici erste banke rekose da paypal ne vrsi isplatu na MasterCard?

Cex neće isplaćivati na master.Jedino na Visu ...
Meni još nisu legli novci ....

Evo odgovora Mobi banke na moj zahtev za SWIFT isplatu:

Poštovani gospodine ---------,

Mobi Banka se u svom poslovanju oslanja na pozitivne propise i dobru poslovnu praksu i trudimo se da, kada god je moguće, izađemo u susret našim korisnicima.

Kako bi Banka razmotrila mogućnost knjiženja predmetnog priliva, zamolićemo da nam dostavite kompletnu dokumentaciju vezanu za trgovinu kriptovalutama.

Takođe bismo molili da nam dostavite ugovor sa nalogodavcem kao i objašnjenje i dokaze o ceni i vrsti kriptovalute kojom ste trgovali.

Hvala na razumevanju.

Po kom osnovu banka ima pravo da mi trazi sve ove podatke za pisljivu isplatu od 900e? I to sve kako bi oni "razmotrili" da mi proknjize. Uz to uzasan ton koriscen u ovom mailu, kao da oce da mi ucine uslugu sto ce da mi uplate MOJE PARE na racun.

Mozes na nbs sajtu da postavis pitanje da li je uopste po zakonu da ti banka trazi te podatke...

Mislim da oni to rade zato sto misle da im se moze , a ne verujem da imaju zakonski osnov da ti traze tvoje trgovine , nisu oni poreska.

Svaka banka koliko znam je po Zakonu o deviznom poslovanju dužna da za određene prilive iz inostranstva traži dokaz po kom osnovu je taj priliv. Obično se prilaže Ugovor ili faktura. Kako ovde ne postoji Ugovor pretpostavljam da traže neki drugi dokument, šta god da bi imali osnov da to rasknjiže na račun.

Pa zar Cex ne prilaže osnov (da to nazovemo faktura) uplate iz čega se vidi da je trgovina u pitanju. Taj i taj prodao šta za toliko para.
Svojevremeno sam radio sa ino partnerima (usluge) i uvek je tu stizalo i njihovo obrazloženje za uplatu.

Pa možda prilaže ali svojoj banci ili kojoj već instituciji da bi oni pustili pare, Mobi banka nema ništa sa tim. Ona traži osnov za sebe tj da bi ona u skladu sa svojim procedurama i obavezama prema NBS mogla da rasknjiži taj priliv.

Da li imate iskustva sa menjacnicom Crex24 ..citala sam dosta negativnih komentara, ali vec sam prebacila nesto koina tamo..jel prevara ili radi normalno?

Ni posle mesec dana sa Xcalibre mi ne prebacuju novac na račun, sa ECD mi završili prenos za sat vremena. Zna li neko kome da se obratim, ovo je prevara. Oni imaju kancelariju u BG.

Ni posle mesec dana sa Xcalibre mi ne prebacuju novac na račun, sa ECD mi završili prenos za sat vremena. Zna li neko kome da se obratim, ovo je prevara. Oni imaju kancelariju u BG.
Drugar mi rece da ti dam link ka Telegram grupi gde mozes pitati za svoj problem: https://t.me/belgrade_crypto
Ne znam detalje , jer nisam clan te grupe, ali se nadam da ce ti pomoci.

Svaka banka koliko znam je po Zakonu o deviznom poslovanju dužna da za određene prilive iz inostranstva traži dokaz po kom osnovu je taj priliv. Obično se prilaže Ugovor ili faktura. Kako ovde ne postoji Ugovor pretpostavljam da traže neki drugi dokument, šta god da bi imali osnov da to rasknjiže na račun.
Pa sta da im prilozim, ne kontam, moje pare, povucem swiftom sa menjacnice, koji ja to dokaz treba da dostavim kao fizicko lice?

Pa generisi izvestaj na menjacnici sa ulazom i kupovinom ako moze i to im dostavi. Ili screenshot depozit eura, kupovinu i prodaju crypta i withdraw eura, i to im dostavi pa da vidimo je li dovoljno

Ja jos nisam stigao do tog dela nego pitam uopsteno, jednog dana cu sigurno povlaciti.
Ako je neko vec prosao kroz ovu proceduru neka pise.

Pa generisi izvestaj na menjacnici sa ulazom i kupovinom ako moze i to im dostavi. Ili screenshot depozit eura, kupovinu i prodaju crypta i withdraw eura, i to im dostavi pa da vidimo je li dovoljno

To je lako ako si jednom kupovao i drzao jednu kriptovalutu koju si kasnije prodao. Sta ako je neko imao vise razlicitih kupovina, u medjuvremenu menjao te kriptovalue, nekad bio u tetheru, pa ponovo kupovao, itd... generalno, kako ja koji imam 100+ strana trejdova da objasnim banci o cemu se radi? Npr ja sam kupio na bitstampu, vise puta po manju kolicinu, zatim prebacio na Bitfinex, tamo trejdovao svakodnevno, imao i margin i spot trejdove, bio u fiatu, cak sam i zalozio deo fiata za kamatu, itd. Kako ja njima sve to da objasnim?

Koliko sam razumeo taj mail iz Mobi banke oni samo traže objašnjenje pošto ili očigledno nemaju pojma o čemu se radi ili su dobili nalog NBS/poreske uprave da povedu više računa o transkacijama vezanim za kriptovalute baš zbog ovog Zakona koji je napisan. Moj predlog je da probaš da im pošalješ samo poslednju transakciju odnosno to kada si povlačio USD/EUR na karticu i napišeš kratak propratni mail gde možeš i staviti link CEX.-a i napisati da se radi o registrovanoj menjačnici za trgovinu i da odatle samo povlačiš deo svog novca.

To je lako ako si jednom kupovao i drzao jednu kriptovalutu koju si kasnije prodao. Sta ako je neko imao vise razlicitih kupovina, u medjuvremenu menjao te kriptovalue, nekad bio u tetheru, pa ponovo kupovao, itd... generalno, kako ja koji imam 100+ strana trejdova da objasnim banci o cemu se radi? Npr ja sam kupio na bitstampu, vise puta po manju kolicinu, zatim prebacio na Bitfinex, tamo trejdovao svakodnevno, imao i margin i spot trejdove, bio u fiatu, cak sam i zalozio deo fiata za kamatu, itd. Kako ja njima sve to da objasnim?
Onda samo ulaz/izlaz u eure da im dokumentujes

Šta se dešava sa Cexom ne mogu uopšte da kreiram nalog?!
Izabrana šifra ispunjava sve uslove, dugačka je, sadrži upper case, lower case, brojeve, tačke... ali uzalud.
Nije ni do naše zemlje probao sam da izaberem United Kingdom i isto. Kada kliknem na create account ništa se ne događa... Niti izbaci neku grešku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno