Šta je novo?

Menjačnice

Seljacka fora, verovatno namerno baguju stranicu za prijavu. Meni je to radio Poloniex svojevremeno prilikom verifikacije, kad treba da kliknem na zemlju a ono zamraceno, ne mozes da kliknes.

Da li je bilo ko podneo poreskoj prijavu kada je povlacio kripto i da li je to proslo?
Mislim da ovo cekanje dok se donese zakon mogu samo da kazu, super, posto niste prijavili kada je bio promet hajde retroaktivna kamata.

Da li je bilo ko podneo poreskoj prijavu kada je povlacio kripto i da li je to proslo?
Mislim da ovo cekanje dok se donese zakon mogu samo da kazu, super, posto niste prijavili kada je bio promet hajde retroaktivna kamata.
Ja se ne razumem ali me takodje interesuje odgovor, ali i da dodam sa jos jednim pitanjem, zar se porez ne obracunava na kraju poreske godine kada odem i prijavim koliko sam prihodovao tj rashodovao za tu godinu. Pa nije valjda da za svaku transakciju povlacenj treba da idem u poresku????

Tih 15% važi za sve, bez obzira da li povlačiš 100BTCa ili 0.00000100 Satoshis?

Koliko ja citam tekstove nikakve veze nema koliko povlacis, 1eur ili 100000e. Po tekstovima treba da se plati porez na kapitalnu dobit u iznosu od 15% na raziku kupovne i prodajne cene (ako mozes da dokazes) ili 15% na celokupan iznos.
Sad nisam nasao u kom trenutku prijavljujes (pretpostavljam odmah?!).

Koliko ja citam tekstove nikakve veze nema koliko povlacis, 1eur ili 100000e. Po tekstovima treba da se plati porez na kapitalnu dobit u iznosu od 15% na raziku kupovne i prodajne cene (ako mozes da dokazes) ili 15% na celokupan iznos.
Sad nisam nasao u kom trenutku prijavljujes (pretpostavljam odmah?!).
Mislim da je Birnabič izjavila da do 500€ ne bi trebalo da se placa nikakav porez..e sad koliko je to tačno ne bih znao, zato pitam.
Takođe mislim da se pravi grupa onih ljudi koji samo od toga žive/zaradjuju i onih koji vec negde plaćaju porez..

Mislim da je Birnabič izjavila da do 500€ ne bi trebalo da se placa nikakav porez.
Da do 500€ ce pustiti a neoporezovani deo zarade 18.300 din, nigde logike mada kod nas nije logicno. No bolje porez da bude mozda zasebna tema da ovu sadasnje ne gusimo.

Nego samo putm advcasha se moze "uci" na menjacnice koje nisu ecd?

Da do 500€ ce pustiti a neoporezovani deo zarade 18.300 din, nigde logike mada kod nas nije logicno. No bolje porez da bude mozda zasebna tema da ovu sadasnje ne gusimo.

Nego samo putm advcasha se moze "uci" na menjacnice koje nisu ecd?
Koliko sam te razumeo, do 500€ nema poreza,a do 500€ porez 18.300rsd?

Koliko sam te razumeo, do 500€ nema poreza,a do 500€ porez 18.300rsd? Pa koliko je to % onda?
Izvini verovatno sam se lose izrazio. Nema mi logike da radnik ne plati porez do 18.300din a vlasnik crypta da ne placa do 500€. Mada to je nas los poreski sistem.

Ја сам користио када се пумпао онај ''Bitcoin 2'', ушао на ризик али успео да узмем 3X.
Мењачница ради, нема KYC (бар не за мање суме, трејдовао сам у том моменту тамо са око 1000$)
Повлачење крипта на новчаник ради.

Шта знам, ради мењачница али има слаб обим трговине (Volume).
Не делује ми баш сигурно, свакако је боља опција Binance или нека друга, по мени.

Никако не држати тамо неке веће суме у крипту, ако баш мора, само док се одради трејд, и одмах пребацити назад на сигурно.
(Да не буде као са Cryptopia мењачницом).

hvala na odgovoru, uzela sam neki jeftin koin koji nema na drugim menjacnicama,a kasnije procitah razna negativna iskustva sa povlacenjem.. videcemo.. sad sta je tu je.. nisam puno ulozila tako da nije strasno i ako ne radi

hvala na odgovoru, uzela sam neki jeftin koin koji nema na drugim menjacnicama,a kasnije procitah razna negativna iskustva sa povlacenjem.. videcemo.. sad sta je tu je.. nisam puno ulozila tako da nije strasno i ako ne radi
Koji?
Post automatically merged:

Ajde da pitam ovde valjda nije off
Vidim da postoje botovi tj. programcici koji mogu da se koriste za trgovanje.
Ima li neko iskustva sa ovim mozda?

P.S. malo mi to nerealno jer kontam da bi onda svi pustili neki bot da trguje 24/7 i da ima pravi lovu....

Jedno pitanje vezano za Advance cash i povlacenje novca. Nisam nikada koristio, registrovao se uredno samo.
Cujem da za Srbiju vise nema povlacenja tako para....
Isao sam na BANK pa na SEPA i dalo je spisak zemalja... izmedju ostalih CRO, SLO i GER.
Krenuo kao da saljem nesto sto nemam i pise PRIMALAC moje ime i prezime!? Znaci samo samom sebi, ne mogu nekom drugom da saljem?
Vidim da slanje sa naloga na nalog je FREE bez provizije. Ono sto mene zanima je sledece:

Da li ja mogu da registrujem drugare koji su u CRO, SLO i GER sa njihovim podacima tj oni da se. regiatruju, nakon toga prebacim pare njima na njihov Advance cash nalog a oni preko SEPA sami sebi na nalog da povuku evre? Da li je tako neko probao?
Provizija je recimo na 10k jura oko 53€.
E sad, da li neko zna kakva je kod njih situacija u te 3 zemlje, kolimo mogu da imaju novca, priliva, koliko se prijavljuje tj posle koje sume moras prijaviti porez na dobit, zaradu i KOLIKA JE PROVIZIJA kod njih u te 3 zemlje ako je neko odatle i ako zna?? To mi deluje kao nekako najnormalnije resenje za povlacenje novca kad smo iz banana drzave.

Gde je najbolje otvoriti account za DOGE? Na CEX nema, na krakenu nece da prihvati zip code kao validan. Jel ima neka fora ili ne moze kraken iz srbije?

Moj savet je bezati od Poloniexa, u onom proslom DOGE pumpu (kad je isao do 0.08) su obustavili withdraw i kod njih je cena bila ispod 0.06 sve vreme, zaradjivali su na arbitrazi sa novcicima korisnika. I to im nije bilo prvi put, posle sam citao neka predjasnja iskustva.

Binance je dosta ozbiljnija platforma.

Verovatno cu otvoriti na Binance, deluje pouzdano

Meni Binance nikako ne dozvoljava da povezem karticu, a samim tim ni da uplacujem novac.

Uplatis na one koje dozvoljavajući lupam cex pa prebacis.

Kako da to uradim? Nisam znao da je moguce da uplatim novac na jednoj pa je prebacim na drugu menjacnicu.

Ne novac, nego pretvoris u neki novcic, pa njega prebacis.

Nazad
Vrh Dno