Šta je novo?

Menjačnice

:p
50ff3bc29d3f64fdd830dc5fa870ad1a.jpg

Sta je ovo sa Bittrex vec 3-4 dana ZEC wallet je disable?

Samo da spodelim iskustvo sa zadnja 24 casa.
Juce sam odradio arbitrazu DOGE sa Polo na Kraken za 0.11.. BTC i proslo je ok. Onda trazim valuti na Kraken sa manji fee i po mogucnost manja cena na Kraken u odnos na Polo da vratim pare na Polo. Kupujem Augur da saljem na Polo. Order na Kraken za withdraw stoji vise od sat vremena na pending, a cena na Polo vec pala. Odlucujem da uradim cancel i da mi vrate pare na balans u Kraken pa da Augur istrgujem na Kraken. I evo vec vise od 24 sata stoji status cancel ordered a pare nisu vracene na balans, odnosno nigde ih nema. Naravno pisao tiket suportu al kada i dali ce vratiti to se ne zna.
Onda danas pre vise od 2 sata pravim drugu arbitrazu DGB sa Polo na Bitrex. Kupio DGB na polo za 0.09.. BTC i sad da posaljem na Bittrex kao prvo order se u sat vremena menjao sa pending na processing i obratno na pending da nakon sat vremena status mu je completed. DGB inace ima jako brze transakcije bukvalno za 2-3 minute legnu pare. I evo vec sat ipo pare ne stizu a kad proveravam txid sa polo u DGB explorer kaze da taj hash ne postoji. Naravno sada pisao tiket na Polo pa da vidimo kad i dali ce da odgovore.
Znaci u roku od 24 sata dve menjacnice za sada su mi "ukrali" oko 0.2 BTC.

Sad ti je valjda i jasno zasto su razlicite cene na menjacnicama... Da je to tako lako svi bi radili arbitrazu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa iskreno da ti kazem bas i nije mi jasno... Jel period kad je razlicita cena na menjacnicima daje njima legitimitet da te pokradu?
Sta ako bas u taj period eto nisam video za arbitrazu sam zeleo da prebacim DGB sa jednoj na drugoj menjacnici? I uostalo kada prebacijem pare izmedju menjacnicama, a ne radim arbitrazu to najcesce radim sa doge ili dgb posto je fee najmanji

Drugari je l' može mala pomoć, spremam se da postavim svoj prvi stop loss za coin koji mi trenutno super napreduje ali neću biti pri kompu da odreagujem ukoliko krene pad pa mislim da je to najbolje rešenje.

Brine me samo jedna stvar, ja ću staviti cenu kod koje hoću da izađem ukoliko taj altocoin padne na određenu cenu u odnosu na ETH.
E sad šta ako ETH nekim slučajem poraste 30%, ja onda izlazim iako je taj altocin nastavio da se kreće u željenom pravcu jer je ETH porastao?

Kapiram da je možda glupo pitanje jer mora tako ali ajde da pitam za savet. :)

Eth poraste 30% u odnosu na sta ?

Za sve koji su skočili na ovu vrtešku u poslednjih par dana ili nedelja:
Svet kriptovaluta nije od juče, ali ne samo da nije dostigao zrelost nego smo i dalje na samom početku evolucije. Mnogo toga što bismo očekivali da radi kao podmazano u stvari i ne postoji. Nekada zbog decentralizacije, nekada zato što nije baš jasno ni kako treba da funkcioniše, nekada zato što je tek počela implementacija, a možda su tek na nivou razmene ideja (brainstorming). Berze su zatečene koliko i korisnici. Do juče su imali 100.000 korisnika, a sada milion novih u dva meseca. Uz to, ima novčića koji su dospeli u žižu šire javnosti mnogo pre vremena. Mreža se tek razvija, ima bagova i sa novčanikom, a umesto da su u izolovanom test okruženju, sa desetinama ili stotinama korisnika koji su tu samo zarad testiranja, oni su suočeni sa desetinama miliona ljudi koji su tu da koriste ono što roadmap predviđa u naredne 2 godine (ili više). Zato što roadmap niko nije ni čitao, niti ih zanima.

Ne branim nikoga, samo skrećem pažnju na to kakva je situacija. Ne može da se računa na zaradu na razlikama u kursu (čak je veoma rizično, premda toliko izazovno da vam suze natera na oči). Nekada je bolje čuvati novčiće na berzi nego prebacivati kroz mrežu i novčanik. U suštini, sve je u kripto svetu i dalje rizično, a često i nedefinisano i varljivo - od otvaranja naloga i kupovine koina, do čuvanja, transakcija i trgovine. Najbolje ćete proći ako sve tretirate kao beta (ili alfa) verziju. Tiput meri, jednom seci. I ne očekuj da radi kako ti očekuješ da radi. Uostalom, ovih dana našli (ili "našli") bagove u procesorima koji postoje 20 godina.

Elem, ne zaboravite osnovni postulat koji stoji iza kriptovaluta - ne postoji poverenje. Odatle je i potekla decentralizacija, zato je i primenjena kriptografija.
Inače, na odgovore od berzi (verifikacija, uplate, isplate) što reče Sajber čeka se onoliko koliko se čeka. Nema regulacije, nema pravila, nema standarda. Tako je kako je. Ko preživi pričaće.

EDIT: Da ne posmisli neko da je ono "čeka se koliko se čeka" zlonamerno. Ne, samo ima primera da smo čekali i 2 meseca (ja lično), a ne možeš da uradiš ama baš ništa.

Poslednja izmena:
Cex opet poceo da pravi probleme po pitanju povlacenja novca na Visu. Kad povucem evro i upisem kod za konfirmaciju samo ispise "Initial transaction was not found" i dobijem mejl da je transakcija odbijena.
Prijavio problem supportu i kazu da treba da uradim resubmit kartice. Da li to znaci ponovna verifikacija kartice ili opet slanje depozita?!
Na visu mozes da povlacis jedino USD.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

@Canejr , racionalno i zrelo razmisljanje! Slazem se sa svim navedenim.
Naravno, kada se kola slome preko mojih ledja, onda se vise ne slazem nisacim, nego piz*im! :D

Ne moze vise da se povlaci na visa preko cex.
Mislam da visa nema vekje u crypto svetu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cex.PNG

Pre neki dan su vratili.

Inace, kakvo vam je iskustvo sa bittrex-om (citam i cujem svakakva misljenja), koliko je pouzdan withdrawal?

Cex ne prihvata MasterCard koji nisu izdati od banaka? Probao sam Uquid karticu da verifikujem, cex nije poslao onih nekoliko centi na nju, malo kasnije dolazi mi mail od cexa da je verifikacija odbijena.

Smo da dam savet neiskusnima i naivnima poput mene...

TRADESATOSHI nikako NE KORISTITE!!!!
obidjite je u sirokom luku za vase dobro iz vise razloga...
Vece smece od menjacnice jos nisam nasao!
Inace Cryptopia mi uzasno secka i koci prodje voz dok ne izvrsim sell order.
Kako Vama stoji?

Pozdrav svima,

pocetnik sam u ovome pa nemojte mi zameriti, samo zelim da budem nacisto. Sa nasim karticama je moguce povuci pare sa cex.io i ecd.rs? Jesam li u pravu?

Da li je moguce sa karticom kupiti neku kriptovalutu na ovim pomenutim menjacnicama?

Koju karticu preporucujete i iz koje banke?

Cex.io trenutno ne prima prijave ali nadam se da ce se promeniti situacija.

Kakva je onda procedura? Sa Binance prebaciti kriptovalutu na cex i onda povuci na karticu? Ili?

Hvala unapred na odgovorima i jos jednom, nemojte mi zameriti.

Smo da dam savet neiskusnima i naivnima poput mene...

TRADESATOSHI nikako NE KORISTITE!!!!
obidjite je u sirokom luku za vase dobro iz vise razloga...
Vece smece od menjacnice jos nisam nasao!
Moze neko objasnjenje?
Ja je koristim za BTCZ i nisam imao problema do sada.

Moze neko objasnjenje?
Ja je koristim za BTCZ i nisam imao problema do sada.

Moze,naravno...ja sam je koristio danas za BTCZ...i nikad vise!!!
BTW na (StockExchange) se pojavio BTCZ,ne znam da li je bio ranije ali mi izbacilo na nekom sajtu...

1) Imaju dobar odnos BTCZ-BTC prebacim veliku kolicinu BTCZ
2) u 19.30h stavim sell order i zaboravim na to.
3) Oko 22h odlucim da se ipak ne igram jer mi je umakla prodaja,trazio 109 ono se prodavalo za 102i resim da povucem order.
4) do 23.30h nisam mogao povuci selll order
5) gomila ljudi se zali na chatu na kome 1 osoba odgovara i kazu kako imaju problema sa SVIM coinima,kako su im nestali,kako su prebacili sa druge menjacnice i nema ih na Satosiju...
6) Jedva uspem nekim cudom da cancel sell i pojave se coini na racunu,sad molim Boga da prodje povlacenje na wallet i dok ne ulete na Cryptopia ili BTC-Alpha + Open Ledger ne pada mi na pamet da prebacujem negde coine...a vredece :)

Inace cak pricaju kako sajt puca i kako sem tih duhova koji odgovaraju na chatu nema nikog ko bi mogao pomoci i zaista resiti neki problem.
Eto jedno ruzno iskustvo u trajanju od 4h,za to vreme,mogao je otici u nebesa i pasti u dno a ja sam za to vreme samo mogao da sedim i SEDIM.
:d

BTW na (StockExchange) se pojavio BTCZ,ne znam da li je bio ranije ali mi izbacilo na nekom sajtu...

1) Imaju dobar odnos BTCZ-BTC prebacim veliku kolicinu BTCZ
2) u 19.30h stavim sell order i zaboravim na to.
3) Oko 22h odlucim da se ipak ne igram jer mi je umakla prodaja,trazio 109 ono se prodavalo za 102i resim da povucem order.
4) do 23.30h nisam mogao povuci selll order
5) gomila ljudi se zali na chatu na kome 1 osoba odgovara i kazu kako imaju problema sa SVIM coinima,kako su im nestali,kako su prebacili sa druge menjacnice i nema ih na Satosiju...
6) Jedva uspem nekim cudom da cancel sell i pojave se coini na racunu,sad molim Boga da prodje povlacenje na wallet i dok ne ulete na Cryptopia ili BTC-Alpha + Open Ledger ne pada mi na pamet da prebacujem negde coine...a vredece :)

Inace cak pricaju kako sajt puca i kako sem tih duhova koji odgovaraju na chatu nema nikog ko bi mogao pomoci i zaista resiti neki problem.
Eto jedno ruzno iskustvo u trajanju od 4h,za to vreme,mogao je otici u nebesa i pasti u dno a ja sam za to vreme samo mogao da sedim i SEDIM.
:d

ima te na C-CEX BTCZ

pozdrav

da sa cex.io (ecd.rs ne znam )

da na cex.io uplatis eur pa kupujes btc,xrp itd

master banka telenor

cex.io ne prima al imas bitstamp nisam jos koristio baci pogled prima master

sa bilo koje menjacnice prebacis btc ili eth na cex.io zatim pretvaras u eur . mozes prodati licno btc ili neki drugi coin

ovo je iz mog iskustva poz

Hvala, pozdrav

Ja sam danas drugaru poklonio 1000 BTCZ, malo da promovisem coin :) i prebacio sam mu bez problema. Jeste da ide sporo, ali ovih dana sve ide sporo na svim menjacnicama.
Inace kod tih malih coina, vise volim da drzim na 3 razlicite menjacnice , nego u oficijelnom walletu, jer imam ruznih iskustava sa walletima (glavnom developeru mama i tata zabrane da koristi kompjuter i onda nema ko da resi neki problem) :D

Registrujem se na cex skoro sa Intesa Visa karticom, sa njom odradim deposit uredno, da bi povlacio novac na karticu podnesem zahtjev za Visa Electron (zelena, navodno nova) isto u Banca Intesa, cex i nju uredno verifikuje, prekjuce pokusavam da odradim withdraw na Visa Electron, na cex portalu odbijaju, non-stop rejected, isto uradim na Intesa Visa karticu uredno prodje withdraw. Da li je uopste moguce leci uplata na Intesa Visa karticu, inace ona se koristi samo za placanje, barem u mom slucaju, mozda grijesim?

Hvala i svako dobro

Nije proslo povlacenje na Visu Electron a proslo je na Visu Inspire?

Inace kod tih malih coina, vise volim da drzim na 3 razlicite menjacnice , nego u oficijelnom walletu, jer imam ruznih iskustava sa walletima (glavnom developeru mama i tata zabrane da koristi kompjuter i onda nema ko da resi neki problem) :D

Mozes malo konkretniji biti?
Iz iskustva drugih i poruka ovde svi predlazu neki desktop wallet a ti kazes sigurnije na menjacnici,meni sve stoji u walletu ?

Za ozbiljne coine samo hw wallet, a za ostale tralala coine bolja je menjacnica

A HW je samo Ledger Nano ili ima jos nekih valjanih?

Vrh Dno