Šta je novo?

Menjačnice

Ja stvarno ne znam kako ljudi imaju problem sa cex.io, ja vec nekoliko god. preko njih menjam, kupujem, prodajem, povlacim sredstva fiat-kripto i nikakvih problema nisam imao. Doduse nista ne drzim tamo duze vreme, nego posaljem sa svog novcanika kada treba nesto, kupim, prodam, zamenim, povucem opet na novcanik ili fiat na karticu i do sada je sve ok. Drzim nesto sitno tamo, ali nikada nisam imao problema. Jedino skoro je neko pokusao da se loguje na moj nalog, ali nije uspeo, ne secam se odakle bese IP adresa, tj. iz koje zemlje, mada je nebitno kada moze da se menja preko vpn.
-Sve sto ima veze sa kriptom, znaci menjacnice, mejl i sve ostalo, logujem se samo sa 1 racunara, nikada sa telefona ili nekog dr. PC-a. Za sada sve bezbedno, ili mi se samo tako cini.🤣

Na koju karticu si povlačio ?
I kad je to bilo zadnji put ?

-Sve sto ima veze sa kriptom, znaci menjacnice, mejl i sve ostalo, logujem se samo sa 1 racunara, nikada sa telefona ili nekog dr. PC-a. Za sada sve bezbedno, ili mi se samo tako cini.🤣
Ovako nesto slicno i ja praktikujem tj logujem se na main email koji mi izmedju ostalog sluzi i za crypto samo i jedino na mom kucnom Desktopu koji samo ja koristim. Na telefonu imam Google Authenticator tj username i password mi je skroz fizicki razdvojen od 2FA. Ako neko slucajno dodje do moje sifre na Desktopu (bilo email koji je neophodan za Withdrawal ili sifre za Crypto account) neophodan mu je i 2FA kod koji se menja na svakih 30 sekundi ili npr neko ima pristup mom telefonu onda mu je pored GA neophodan i moj password, te dve stvari drzim fizicki odvojene na 2 razlicita uredjaja.

A posto sam SWING trader onda trgujem na telefonu preko TabTrader PRO (zbog mobilnosti) a povezan preko API-ja gde u API dozvolama nije dozvoljen Withdrawal. Inace TabTrader mnogo bolje radi nego aplikacija same Crypto berze npr bolja i laksa mi je od Binance App

Bas tako i treba, a ne kao neki, mrzi ih i da otvore novu E-mail adresu koja ce im sluziti samo za kripto i nizasta vise, nego koriste mejl za sve i svasta, loguju se na naloge preko raznih wi-fi mreza, na istom racunaru piratske igre itd. Koristim i ja piratske igre na racunaru, nisam neki burzuj, necu da platim nista sto mogu besplatno da uzmem, ali postoje nacini kako se bar malo zastititi. NPR. nikada se isto ne logujem iz obicnog chrome-a, nego uvek preko zasticenog eset-ovog pretrazivaca itd.

Dzaba 2FA na telefonu i pet razlicitih mejlova ako imas backdoor na racunaru sa kog pristupas berzi. Ulogujes se na berzu i onda hakeru ne treba ni mail ni user a ni 2FA.

Pa sta moze da urade sa backdoor na racunaru? Da prebace sredstva na svoj wallet NE MOGU zato sto je potrebno da imaju pristup i mom telefonu jer prilikom Withdrawal moraju da ukucaju Google Authenticator code koji se menja na svakih 30 sekundi. Imas keylogger ali dzabe ako se GA kodovi menjaju na svakih 30 sekundi.
Na Binance moras da ukucas confirmation code koji ti posalju na email, confirmation code koji ti posalju kao SMS i GA kod. Na Bitfinexu salju confirmation link na email i moras da ukucas trenutni GA kod tj svaka ozbiljnija crypto berza funkcionise slicno zbog zastite korisnika tj potencijalne zloupotrebe.

-@shoma Jesi li citao sta sam napisao iznad. Nista sigurno nije, ali se zastiti koliko mozes i znas.​

-@code381 Uvek moze nesto da se uradi, nista sigurno 100% nije, ali i mi kao korisnici menjacnica treba da se potrudimo da im ne olaksavamo.

@code381 30sec i vse nego dovoljno. Tj ako si primjetio mozes da se ulogujes na mjenjacnicu i par sekundi nakon sto se promjeni broj na GA. Sem toga hakeri koriste skripte a ne sjede za racunarom i klikaju. Inace ja sam se nadovezao na post ispod tvog.

@delibasa pricati o sigurnosti a koristiti piratski softver na racunaru sa kog pristupas berzi… hmmm

Sve sto ste naveli gore kao mjere zastite su ok. Samo treba izbjegavati piratski software na racunaru koji sluzi za berzu ili ako bas mora onda mozda nije lose uzeti jos jedan disk i dici linux pored windowsa samo za berzu. Ili jos bolje ali skuplje rijesenje je neki laptop i samo berza i mail na njemu da se koriste a moze i tel. Bitno je svesti mogucnost da se ostane bez sredstava na minimum.

Iz mog iskustva, potrebno je imati nešto što ja nazivam "kultura korišćenja interneta".

Da li je samo po sebi dovoljno? Ne, ali bez toga džaba sve zaštite.

Ja i imam racunar pored glavnog i upravo mi za to i koristi i na njemu imam samo hdd velikog kapaciteta na kojem stoji samo muzika, slike i sa njega se prijavljujem na menjacnice.

Kakvo je vaše mišljenje o Binance Visa kartici? Mislim da je to super stvar, samo je pitanje da li će nekada stići kod nas... Vidim da može da se prijavite na waitlistu, u Hrvatskoj je npr već dostupna - u pitanju je debitna Visa kartica koja konvertuje kripto u EUR i koristi se redovno na bankomatima/POS uz neku minimalnu proviziju

Kakvo je vaše mišljenje o Binance Visa kartici? Mislim da je to super stvar, samo je pitanje da li će nekada stići kod nas... Vidim da može da se prijavite na waitlistu, u Hrvatskoj je npr već dostupna - u pitanju je debitna Visa kartica koja konvertuje kripto u EUR i koristi se redovno na bankomatima/POS uz neku minimalnu proviziju
Ima gomila takvih kartica. Problem je sto van EU necemo to docekati nikada. Digao sam ruke jos pre 4 godine od toga.

1679044221669.png

MEXC ima bolju likvidnost nego vecina mnogo vecih menacnica ako se gledaju % 😁
def treba da otvorite nalog tamo
toliko ima coina i parova na izvolte

Imaš neki referral, ili da se registrujemo samostalno :)?

Da li neko koristi binance aplikaciju na telefonu? Dugo mi je radila bez problema a u zadnja dva dana ne mogu otvoriti vec mi samo zablokira kad udjem.

Stigla mi je poruka navodno od binance da promenim adresu i da će da povuku eth adresu do 20.4. Jel neko zna o čemu se radi?

sigurna da je binance?
mislim da je prevara

Important Notice] Notice of deposit address expiring​
As part of our technology infrastructure enhancement to provide better service and security, we will be retiring selected existing deposit addresses in batches.

Your deposit address under ETH will be retired on 2023-04-20 08:35:20 UTC.

Note: The below networks utilize the same deposit address being retired.

[AMB, ARBITRUM, AVAXC, BSC, CELO, CHZ, CTXC, ETC, ETH, FTM, GLMR, KLAY, MATIC, MOVR, OPTIMISM, REI, RON, RSK, THETA, TOMO, VET, WAN, WTC, XDAI]

Please obtain a new deposit address via Binance app, website or SAPI as soon as possible.​
If the existing address has expired, your subsequent deposits into the existing address may not be credited into your account automatically.
Pretpostavljam da je prevara ali kao sa bajnansa je poslat mail.

proveri adresu sa koje je poslata

Mada svakako to ne bi binance slao zato sto ne fukncionisu tako njihove adrese na blockchainu

pozdrav ljudi. treba mi plate 300$ u bitkoinu, jel cex jedina menjacnica sa koje je moguce povlacenje na visu? 2 dana pokusavam dodam karticu, mesto stare koja je istekla i stalno mi izbacuje " The server is temporarily unavailable" gresku. citao sam probleme koje ste imali s njima, ali nzm koja bi mi bila druga opcija, a da kroz provizije ne dodjem da ja jos treba doplatim umesto da primim pare...

pozdrav coek. msm da moes da pobas domacu ecd menjacnicu. pogledaj prvo koliko kinte ce ta zakolju za fee, pa odluci. imas i ovde temu za razmenu. moz i na telegram aplikaciji da nadjes teme za kupovinu-prodaju.

a gledo sam ecd... koliko sam skapirao, samo da udju sredstva ide fee 5%, dok prodju,, prebace u dinare, provozaju, cenim, ici ce 10-15%. nervira me da me tako krajcaju. videh neku stranicu ispred da je neko pisao o njima, ako vidi ovo bilo bi korisno kaze koliko otprilike to izadje. pre neku godinu sam relativno lako, nakon svega 10-ak pokusaja :), uspeo povucem sa cexa. ovo sad sa dodavanjem kartice mi lici, tj nedodavanjem, da ako krenem da povucem... mozda ga i povucem. ***, neka prodavnicica musmula, ne bi bagovala kad dodajes karticu. ovaj iz podrske mi kaze restartuj browser... ako ne uspe idi aplikacijom. kako da ne uspe lebti razeni, cime se bavite...

Vrh Dno