Šta je novo?

Menjačnice

Da li je na Bittrexu pametnije da ukoliko hoću privremeno da izađem iz BTC/ETH idem u USD ili USDT?

Da li je možda pametnije za prelazak u USD trgovati u okviru Exodus walleta recimo? Vidim da u njemu postoji exchange i da je moguće preći u USDT, USDC i TUSD.

Hvala unapred na savetu. :)

Iz Exodusa ti je verovatno veca provizija , uporedi ,a sa druge strane imas sigurnost da ne moze da "nestane" menjacnica sa sve tvojim cryptom.

Pa zato i pitam primarno. :)
Još sam sad iščitao iznad da mogu tako da ti disableuju nalog skoro pa random. :)
Nego generalno nisam video da je praksa da ljudi trguju kroz wallet, nekako sam doživeo to kao da su dodali reda radi.

A da li postoji neka suštinska razlika između USD i USDT ukoliko mi je cilj samo da izađem na neko vreme u stable coin kako ne bih pratio kurs?

Sada sam pogledao da je kurs u Exodusu za BTC nekih 2000$ niži nego na Bittrexu recimo.
Za ETH je razlika u kursu nekih 200$.

Nikako ne odgovara u slučaju da se ide USDT.

Ne možeš uplatiti karticom ako si registrovan kao državljanin Srbije. Možeš preko advcash-a. Devizni -> Advcash -> Binance. SEPA transfer je je 1% fee čini mi se i onda 0% fee od advcasha to Binance-a.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
jel tacno da ne radi advcash kao sto videh na par mesta ovde ?
da ne narucujem karticu (promo period 7 dana), a i mogu prebacim LTC na binance pa onda tamo uzmem sta mi treba

sta je trenutno najisplativije za kupovinu altcoina. Recimo da zelim kupiti lisk, nem, aave ili nesto peto...
da li je jeftinije kupiti preko cexa npr usdt pa prebaciti sredstava na binance (ne znam koliki je fee za tu vrstu transfera) pa onda tamo odraditi konverziju u neku od pomenutih valuta
ili
kupiti btc, usdt ili nesto sl preko advcash pa onda na binance odraditi konverziju

pozdrav svima, nov sam kao član, a čitam vas sve jako dugo.

imam pitanje u vezi verifikacije na menjacnici, naime traže mi tax id kako bih imao unlimited withdraw i deposit.. možete li mi pomoći kako doći do tog jedinstvenog poreskog broja?

TAX ID je PIB za pravna lica, da li možeš da popuniš formular bez tog broja?

pisao sam supportu, čekam odgovor.

hvala, mislio sam da mozda imamo neki poreski broj svi kao fizicka lica.. kao u drugim drzavama..

pozdrav svima, nov sam kao član, a čitam vas sve jako dugo.

imam pitanje u vezi verifikacije na menjacnici, naime traže mi tax id kako bih imao unlimited withdraw i deposit.. možete li mi pomoći kako doći do tog jedinstvenog poreskog broja?

Trazis od poreske da ti ga daju. Mada ne vidim razlog zasto bi se cimao oko toga.

sta je trenutno najisplativije za kupovinu altcoina. Recimo da zelim kupiti lisk, nem, aave ili nesto peto...
da li je jeftinije kupiti preko cexa npr usdt pa prebaciti sredstava na binance (ne znam koliki je fee za tu vrstu transfera) pa onda tamo odraditi konverziju u neku od pomenutih valuta
ili
kupiti btc, usdt ili nesto sl preko advcash pa onda na binance odraditi konverziju
Na cexu kupis neki novcic kome je mali withdrawall fee...npr XLM, LTC, i onda to saljes dalje na menjacnicu na kojoj kupujes te druge, menjas u btc ili usdt pa kupujes

PIB je jedinstveni poreski broj za pravna lica i preduzetnike
JMBG je za fizicka lica (tako da uvek u ID tax number kucate JMBG)

Ne moze PIB da dobije fizicko lice

Upravo tako. Kacio sam pre par nedelja link ka Wikipediji, gde je objasnjeno koji broj unose gradjani koje zemlje.

Jel se skoro neko registrovao na CEX i kupovao novcice? Drugar se juce ujutru registrovao, odravio verifikaciju uredno i hteo da kupi cardano ali cex mu to uopste nije obradio. Poslali su mu mail da je uspesan zahtev za uplatu i da ce uplata proci u najkracem mogucem roku i od tada nista. Niti skudaju pare, niti se support oglasava...

Ne znam. I danas sam se doplatio sa nekom sićom, lagano.
Ja reko danas da proverim u vezi povlačenja novca preko AIK, ali sam bio u velikoj gužvi i nisam stigo da se čujem sa bankarom.
Sigurno ce rešiti to sto ih koči.

@[SAJ]ber Kurajber

Ja sam korisnik CEX-a od pre par godina. Dobio sam krajem prošle godine obavestenje da ponovim identifikaciju jer mi je isteko pasoš. Praktično sam sve odradio kao novi korisnik.

Odmah su prihvatili novu prijavu i u medjuvremenu sam imo više uplata. Prebcis 1000 eur i na raspolagnju za trgovinu imaš 970 (trideset je njihova provizija) plus imas troskove telenor banke 1300-1400 din. Znaci, kad prebacis npr. 1000 ostajes bez 40-ak EUR.

Prebacivanje ide brzo, istog momenta. Nisam za sada slao novc nazad pa ne znam troškove tog dela

U svakom slučaju skup hobi. Prvih 15% zarade odlazi na ove troškove ostlo je tvoje.

Onda te banka dere, ja na 1000e imam samo 3% (tih 30e)sto cex uzima i to je to

Znaci drzava 15%, banka 1,5%, Cex 3%.
Znaci odmah u startu da se odbije 20% od onoga sto se ima u dolarima na Cexu :)

Pricamo li ovdje o slanju ili i o povlacenju para?

@Gorran je pricao samo o slanju

Vrh Dno