Šta je novo?

Meizu MX4

ko ti je rekao da nema zvanicnih delova za meizu u francuskoj ?
da li se meizu zvanicno i prodaje preko operatera u fr ? ja znam samo da ga ima u italiji i rusiji zvanicno

Poslednja izmena:
Sam sam zakljucio, prvo na osnovu onog vlasnika meizu fans foruma, koji je rekao da nema servis u Evropi, da se svi telefoni salju u Kinu. Pa onda na osnovu tog da nisu zamenuli maticnu, iako sam ja platio koliko su rekli da ce to da kosta. Prvo sam im poslao putem mejla popunjen papir ( koji su mi oni poslali, valjda neki zvanican upitnik). Onda su rekli da ce primiti telefon, koji sam im ja poslao. Onda kad su ga primili, pogledali su i nasli sta je kvar, rekli da ce trebati zamenuti plocu, i da to kosta koliko kosta. Ja im poslao pare, i od tada sledi cekanje skoro mesec dana, da bi na kraju rekli da meizu nece da posalje plocu jer telefon nije kupljen od zvanicnog prodavca u Francuskoj. Ja sam im objasnio da znam da ne podleze garanciji i da cu platiti. Da su imali deo na lageru onda bi ga i zamenuli jer sam platio.

pa sa njihove strane to mi je logicno ponasanje. nije kupljen zvanicnim kanalima nema popravke u zvanicnom servisu

Prvo sam im popunio onaj upitnik, i tamo sam naglasio da je telefon kupljen onajn preko kineske prodavnice, i da ne ocekujem garanciju, iako je bio kod mene tek dva meseca, i da li bi kao takvog hteli da ga prime na popravku. Na sta su oni pristali, i pregledali ga kad su ga dobili, i rekli mi koliko ce kostati. Da ga nisu hteli popravljat ne bi ga ni prihvatili.
Isto kao kod nas, imas telefon, ali si ga cackao, i ponistena je garancija, no servis ga primi i naplati poravku.
No ovde nema nista od popravke jer nema delova u zvanicnom servisu. Taj vlasnik meizu fans foruma me je ubedjivao da se svi telefoni bez obzira salju na popravku u Kinu. Ja mu nisam verovao.

Evo odgovor vlasnika meizu fans foruma @AOKP: Anyway, Meizu simply hasn’t any service centers in europe or similar and so service can’t be provided locally.

Evo i screenshot sa foruma :

screen-shot-2015-08-14-a.png

i nastavak:

screen-shot-2015-08-14-a.png

Poslednja izmena:
Drndao sam danas mx4 pro od ortaka. Ono je fantazija od telefona.. Najvise me odusevio displej . 1:1 sa ip6. Uglovi gledanja fantazija. Top 3 ips u mojoj knjizi. :) Bolest.

Sto je najgore mislio sam da je prevelik mob ali dosta lepo lezi u ruci. Bombona

Poslednja izmena:
Generalno Meizu telefoni su odlicni , i MX4 je jako dobar sto se mene tice. Mx4 pro moze samo biti jos bolji , jer je pro :)

Drndao sam danas mx4 pro od ortaka. Ono je fantazija od telefona.. Najvise me odusevio displej . 1:1 sa ip6. Uglovi gledanja fantazija. Top 3 ips u mojoj knjizi. :) Bolest.

Sto je najgore mislio sam da je prevelik mob ali dosta lepo lezi u ruci. Bombona

Da li ima neke razlike u kameri u odnosu na obican mx4 ? (Verovatno nema..)

Nisam testirao kameru bio je mrak. Plus ne znam kakvu kameru ima mx4 :)

Ja se danima lomim da uzmem pro. Ali cene kod nas uzas. 350e sam max spreman da dam za kineza bez garancije. Supruga ima obicni mx4 bruka tel. Kamera je jako dobra. Bar iz mog skromnog ugla gledanja

Naruci ga sa alija, mozda prodjes i povoljnije. Ja sam za moj mx4 platio sve troskove 1000dinara

Mene je 4 pro oduvao sa displejom. Mada taj ortakov je 32gb i uzet u hk pre 5,6meseci. Kako rece platio ga nesto vise od 300e.. Dzabalesku.

Sada cekam novembar ili decembar da opet ode tamo a ja da uzmem mi note 64gb :)

Ne svidja mi se taj amoled bez mogucnosti podesavanja kao kod samsunga. A i taj dac bi mi znacio

Ma, dobro antutu.... :)
Više me zanima kako se stvarno telefon ponaša, vredi li prelaziti uopšte, vidim po forumima da je baterija problem?

Meni se cini da mi sad baterija duze traje. Naravno, pricamo o "I" verziji. Sve ostalo... Ima list of changes na tom linku sto si ostavio, ali ja sam do sad otkrio desetak. Performanse u radu su po meni identicne, ne vidim neku razliku. Ispravljeni su neki bugovi. Po meni, isplati se upgrade.

Jel ima bag da slow motion snimanje nece da radi?

Jesi li probao možda da instaliraš Xposed?

Ja od juče imam problem sa telefonom (a i sa punjačem izgleda). Stavio sam telefon iza kreveta da se puni i zaboravio da je tu, pa sam posle nekog vremena gurnuo krevet uz zid i tako skroz iskrivio USB kabl što je udenut u punjač. Iskrivio sam "vrat", onaj deo između samog kabla i vrha USB priključka. Stajalo je pod nekih 90 stepeni, pa sam ga rukama samo vratio u prvobitno stanje.

E od tad kreće da mi brljavi telefon. Ugasio se jer je bio prazan, ja ga stavim na punjač i posle 10 minuta piše 80% baterije. Ja ga sklonim sa punjača i posle novih 10 minuta on prikaže pravo stanje, nekih 15%.
Napunim ga ja na drugom punjaču i sve bude super. U toku dana pogledam telefon, piše 17% baterije, pogledam posle pola sata, piše 28%. [emoji15]

Može li to biti problem do softvera?
Još sam na KitKat-u i ne prelazi mi se na LP ako mu je baterija lošija i ne može Xposed da radi kako treba. [emoji19]

Nisam probao Xposed... Ima neko na onom forumu ko jeste pa vidi tamo. A ovo za bateriju mi nesto nema smisla da je do punjaca. Jedino da nije nesto zveknulo i napravilo kratak spoj u samom telefonu. Mada slicnih problema su koliko znam imali i drugi i kao uzrok su naveli corupted firmware, verovatno pri downloadu ili prebacivanju u tlf, ili nisu uradili "clear data" prilikom upgrade-a. Sto im je pravilna procedura tokom upgred-a resila. A za bateriju stvarno ne znam, tesko je reci... ali kao sto rekoh, mislim da je u najmanju ruku, isto ili za nijansu bolje.

Prešao sam na 5.1 bez problema i mogu da potvrdim da radi dobro.
Neke posebne razlike ne vidim, ali nešto baš i nisam čačkao.

Jesi li probao možda da instaliraš Xposed?

Ja od juče imam problem sa telefonom (a i sa punjačem izgleda). Stavio sam telefon iza kreveta da se puni i zaboravio da je tu, pa sam posle nekog vremena gurnuo krevet uz zid i tako skroz iskrivio USB kabl što je udenut u punjač. Iskrivio sam "vrat", onaj deo između samog kabla i vrha USB priključka. Stajalo je pod nekih 90 stepeni, pa sam ga rukama samo vratio u prvobitno stanje.

E od tad kreće da mi brljavi telefon. Ugasio se jer je bio prazan, ja ga stavim na punjač i posle 10 minuta piše 80% baterije. Ja ga sklonim sa punjača i posle novih 10 minuta on prikaže pravo stanje, nekih 15%.
Napunim ga ja na drugom punjaču i sve bude super. U toku dana pogledam telefon, piše 17% baterije, pogledam posle pola sata, piše 28%. [emoji15]

Može li to biti problem do softvera?
Još sam na KitKat-u i ne prelazi mi se na LP ako mu je baterija lošija i ne može Xposed da radi kako treba. [emoji19]

Meizu ima mnogo problema sa statistikom baterije, isprazni ga do kraja, dok se ne ugasi pa ga onda jos malo cackaj i onda ga ostavi da se puni do kraja (najbolje preko noci) kada se dopunjava tako onda pobrljavi telefon pokazuje ko zna koje procente.

Updejtovan softver na 4,2,8,2i ako bi se ponovo radio update treba li vratiti na 4,0,4 ili odmah na sledeci ?????

Probaj direktno, ako neće onda se vrći. Tccm verzija je imala taj problem ja na internacionalnoj verziji nikad nisam morao da se vraćam na 4.0.4.

Vrh Dno