Šta je novo?

Meizu MX4

Ipak je bilo do rutera. Uradili su update firmwera na ruteru i sad je sve OK. Brzine su u fulu, i domet je nesto bolji nego pre.

Hvala na obaveštenju. [emoji6]
Uopšte nisam ništa pratio poslednja 2 meseca otprilike. Kako stoje stvari sa Xposed? Može li se instalirati preko App Store-a i radi li Flyme Tools na lizalici?

Iskreno da ti kažem nemam pojma, pretpostavljam da radi, pošto koliko se sećam postoji neki flyme tools modul za xposed.
Inače mana lolipopa je manji skor u antutu od oko 35-36k

Ma, AnTuTu mi je nebitan. [emoji4]
Bitno mi je da radi Flyme Tools kao što kažeš.

Kao što rekoh sećam se da je spominjan Ftools na meizu fans forumu dosta, čak i za lolipop ali nisam zalazio tamo neko vreme.

Drugari kakva je kamera na telefonu i generalno kako se ponasa telefon?

Poslednja izmena:
Telefon je jako dobar, fluidan, kamera je odlicna. jedino moras biti spreman na to da nema custom romova za njega.

Ja sam na početku bio zadovoljan kamerom, ali sada i nisam toliko.
Ne koristim manual mod, znači automatika je kada fotkam. Kada autofokus uradi svoje, ja pritisnem dugme da uslika i slika nikako da bude skroz oštra. U početku je bilo tako, sad nije. Jeste da se napravi neki mikro pokret kad ja krenem prstom da pritisnem okidač, ali da je to toliko veliko da slika ne bude oštra...
Da li je do softvera koji je vremenom pobrljavio, ne znam. Nikako da se nateram da stavim lizalicu i probam.

Za ostale stvari nemam mane, sve je super.

Cao drugari, danas sam sa kp-a pazario mx-4 sa 2 godine garancije. Medjutim kada je stigao ubacio sam micro sim u njega i nije ga citao, probao sam da izvadim sim na onaj klik ali taj klik izgleda da se polomio i ne radi. Znaci pritisnem napred karticu on nece da je izbaci. Ostala mi je u telefonu, imam garanciju telenora, bg elektronik je servis. Citajuci po netu nasao sam da je to jednostavno moguce zameniti, e sad me zanima da li neko ima ideju da li ovi u servisu menjaju sim card slot ili celu maticnu, mislim da ce mi na moju stetu sve to gledati, zvao sam ih danas i pominje mi lik iz servisa fizicko ostecenje ... Ubacena originalna mikro sim kartica, da je izbacim nema sanse, a necu na silu da cupam.

Garanciju možeš da baciš, naplatiće ti oko 15-20e zamenu sim slota pošto si verovatno pri pokušaju da izvadiš karticu povukao i one pinove iz slim slota. Desilo se i mom drugaru sa samsung-om isto, u zvaničnom servisu tražili 35e, u 'običnom' mu naplatili 15e i već godinu dana mu radi sa tim sim slot-om. Proveri koliko naplaćuju u ovlašćenom, u suštini svaki servis može to da ti zameni.

S tim što posle popravke u ovlašćenom ostaje garancija a ako ti pera mob otvara telefon to je poništava.

Ma ja bre nista nisam dirao, ubacio karticu, ono klikne i kartica stane u mestu gde su kontakti (na meizu to ne moze da se dira). Onda vidim da mi je ne cita, kliknem da izbaci karticu ono nece. Meizu je ovo valjda nece preci 30e :D Samo nek mi ostane garancija, a to sigurno ostaje ako se sredi u ovlascenom servisu.

Menjanje matične ploče u srbiji se neće desiti, tako da ostaje samo zamena sim slota.

Softer za flešovanje meizu telefona ne napušta kinu i nemaju ga ni ozbiljniji servisi u evropi.

Sutra ga nosim u servis pa ću videti šta će reći. Nadam se da me neće odrati. A i ove naše garancije ...

Sutra ga nosim u servis pa ću videti šta će reći. Nadam se da me neće odrati. A i ove naše garancije ...[/QUOTETi

Ti si taj telefon uzeo od nekog lika ??To ti je on uvalio ,sigurno je nesto pokvario..Na fizicko ostecenje garancija ne pomaze ..A ti njima ne mozes objasniti da ti nista nisi diro ,kada oni vide kvar ..Popravka je kod svakog razlicita (od 15,20. pa navise evra )..

Može li neko tutorjal za update, na pm ili ovde naime nisam radio do sada uopšte te stvari pa da pokusam . Telefon je već zreo za update a nikako ne stižema na netu nesto skrta ponuda tutorijala.:Klanjanje

Može li neko tutorjal za update, na pm ili ovde naime nisam radio do sada uopšte te stvari pa da pokusam . Telefon je već zreo za update a nikako ne stižema na netu nesto skrta ponuda tutorijala.:Klanjanje

Prvo otidji na oficijalni Meizu forum..Nadji poslednju verziju za Mx4 ,i skini to ..Onda izgasi telefon i klikni power dugme plus volume up ..Izace ti meni,pa izaberi update i clear sistem (tako nes )uglavnom oznaci oba ..Posle toga ce ti sve aplikacije ,kontakti i to biti obrisano ,ali sistem novi ...Uradi back up i to je to ..Nadam se da sam ti pomogo..Prvi put mi nije bilo sve jedno ..:D

Napisaću ti ja detaljnije i ostaviti linkove sutra, mada već je objašnjeno na prethodnim stranama.

Juce sam odneo uredjaj na servis, danas dobio poruku da je pregledan i da se javim da mi kazu sta je. Prvo zovnem, cekam, zena podigne slusalicu i kaze " Zovi kasnije imamo stranke " (u sebi se pitam sta li sam ja), posle toga se javim na "live" chat i posle sat vremena dobijem poruku da je sim slot mehanicki ostecen i da bi me zamena kostala 20150, 00 dinara. Da, da, dobro vidite. Zamena preko 20000 dinara. Menjaju osnovnu plocu. Ja ih pitam sto mi ne ponude zamenu celog telefona, ako se ispostavi da i plocu nemaju na stanju. Ljudi su toliko neprofesionalni i neljubazni da je to strasno.
Da li neko ima predlog za neki dobar servis koji bi mi uradio zamenu sim slota, eventualno ja bih porucio taj sim slot pa samo da ga ugradi ?

Juce sam odneo uredjaj na servis, danas dobio poruku da je pregledan i da se javim da mi kazu sta je. Prvo zovnem, cekam, zena podigne slusalicu i kaze " Zovi kasnije imamo stranke " (u sebi se pitam sta li sam ja), posle toga se javim na "live" chat i posle sat vremena dobijem poruku da je sim slot mehanicki ostecen i da bi me zamena kostala 20150, 00 dinara. Da, da, dobro vidite. Zamena preko 20000 dinara. Menjaju osnovnu plocu. Ja ih pitam sto mi ne ponude zamenu celog telefona, ako se ispostavi da i plocu nemaju na stanju. Ljudi su toliko neprofesionalni i neljubazni da je to strasno.
Da li neko ima predlog za neki dobar servis koji bi mi uradio zamenu sim slota, eventualno ja bih porucio taj sim slot pa samo da ga ugradi ?

Pozdrav, ne znam da li si citao u vezi mog problema sa servisom u Francuskoj. Zavlacili me mesec dana, i na kraju nista jer meizu nije hteo da im posalje maticnu ( iako sam ja hteo da platim), jer telefon nije kupljen zzvanicno preko meizua.
Pitanje je da li ce ti i zamenuti plocu cak iako platis ( ja sam platio , nakraju mi vratili i pare i telefon ostecen sa pokidanim konektorem za volume dugmice). Tako da mozda nije kriv servis, vec podrska od samog meizu-a. Jako im je losa podrska. Zato ja nikada necu vise uzeti meizu telefon dok se to malo ne popravi

Pozdrav, ne znam da li si citao u vezi mog problema sa servisom u Francuskoj. Zavlacili me mesec dana, i na kraju nista jer meizu nije hteo da im posalje maticnu ( iako sam ja hteo da platim), jer telefon nije kupljen zzvanicno preko meizua.
Pitanje je da li ce ti i zamenuti plocu cak iako platis ( ja sam platio , nakraju mi vratili i pare i telefon ostecen sa pokidanim konektorem za volume dugmice). Tako da mozda nije kriv servis, vec podrska od samog meizu-a. Jako im je losa podrska. Zato ja nikada necu vise uzeti meizu telefon dok se to malo ne popravi

Moraju u svakom trenutku imati odredjeni broj delova na stanju, tako zakon nalaze, verujem ja njima da imaju plocu, ali necu da dajem 200e za zamenu sim slota. 3 dolara je slot na netu, plus dobar majstor i to je 20e u vrh glave.

Moraju u svakom trenutku imati odredjeni broj delova na stanju, tako zakon nalaze, verujem ja njima da imaju plocu, ali necu da dajem 200e za zamenu sim slota. 3 dolara je slot na netu, plus dobar majstor i to je 20e u vrh glave.
Koliko ćeš čekati onda? Pogledaj još neke servise, možda neko ima slot na stanju...

da ti nije taj lik sto je prodao mob vec uvalio iscupane pinove u sim slotu ?

Pa ne verujem da je zakon bolji nego kod francuza. Ja ti samo kazem da budes spreman na sve. I lopusina je pisao o toj meizu podrsci. da cak i na forumu ako kazes nesto lose, postovi se brisu. Inace praka meizu-a je da se prvo svaki problem mora slati za meizu, verovatno putem mejla, pa se ceka odgovor, pa onda da se vidi da li je moguce da se posalje deo, no najverovatnije da ce ti telefon poslati u kinu, (jer je i vlasnika meizu fans foruma, inace nemac), pisao, tj odgovarao meni da se svaki telefon salje u kinu i da se telefoni ne popravljaju u servisima po evropi. Samo ti kazem da budes spreman na sve.

Poslednja izmena:
Ma nasi rade zamenu. Samim tim sto se uvozi meizu moraju se obezbediti i rezervni delovi kao i ovlasceni servis. Meizu daje delove samo ovlascenim servisima, ovako ce se tesko naci maticna ploca ili nesto drugo jer ne pustaju u prodaju tj ne prodaju preprodavcima.

I u Francusku se uvozi Meizu, no nema delova kod zvanicnih servisa. Kod tebe ako je telefon i z Telenora postoji mogucnost da ga poprave, ili ce ga slati u Kinu ili ce poslati deo za Srbiju, na lageru nema, veruj mi. Znam da zvuci ne moguce, ali veruj mi sve je moguce sto se tice Meizu-a.
No da se ne prepiremo, javi se kako je proslo, bas da znam.

Vrh Dno