Šta je novo?

Meizu MX4

Ovo je novo kod softvera 4.2.5 ubacili su i power saving mod, gde postoji i ultra mod gde su omogućeni samo pozivi i sms poruke.

S50317-152732.jpg

Poslednja izmena:
Uradiće restart i ostaće na verziji koju već imam? Neću morati dodatno ništa da radim? :)
Nece on sam uraditi restart, vec ces ti morati potvrditi da uradis restart ili da pokusas ponovo.
Ostat ce na verziji koju vec imas jer nece nista instalirati. Recovery samo proverava da li je verzija firmwarea za tu verziju telefona, i ako nije onda izbaci da je firmware corrupted.

Edit:
evo odavde mozes skinuti ovu novu verziju FWa: http://meizufans.eu/forum/thread-flyme-os-4-2-5a-test-firmware-mx4

Poslednja izmena:
Je l su zaključani telefoni iz telenora?

Nema. Jeftinije mozes da prodjes samo u kini. Mada i to je pitanje posto ovde mozes da nabavis primerak za ~290e

Merkam MX4 :) Imam logisticku podrsku po Evropi, pa reko da vidim da li je kod njih ista jeftinije.
Koji su provereni kineski sajtovi za narucivanje?

Ne mislim da narucis preko kineskih sajtova nego direktno tamo da kupis :)

Da je dolar 85din mozda bi se isplatilo ,ovako nikako.

Ganjaj ga preko oglasa na ms. Ako npr vidis cenu 310e ponudi 280 i sve tako. Naicices na ok cenu

Poslednja izmena:
Nece on sam uraditi restart, vec ces ti morati potvrditi da uradis restart ili da pokusas ponovo.
Ostat ce na verziji koju vec imas jer nece nista instalirati. Recovery samo proverava da li je verzija firmwarea za tu verziju telefona, i ako nije onda izbaci da je firmware corrupted.

Edit:
evo odavde mozes skinuti ovu novu verziju FWa: http://meizufans.eu/forum/thread-flyme-os-4-2-5a-test-firmware-mx4

Hvala na linku. :)

Elem, našao sam temu gde je lik dorađivao sistemske ikonice (Flyme style) i hteo sam to da probam, ali nikako da dođem do foldera "System".
Root imam, instalirao ES File Explorer i ne mogu da nađem putanju "/system/customizecentre/theme".

Gde grešim?

Da li "I" verzija ima personalizaciju sa temama? Stvarno ne znam, jer znam da nema kineske aplikacije i kineski app store, pa mozda je do toga, tj da nema taj folder.

Izvini sto pitam, na kojoj si mrezi kod nas? Mislim da je najjeftiniji kod nas, i to u telenoru uz neki paket, sve zavisi kojikoristis

Са ког телефона би да пребациш контакте??

Ако је у питању други паметни телефон (андроид, онда све контакте можеш синхронизовати са Гуглом).

Ако је у питању неки прастари dumb модел, онда може да се одради копирањем контаката на sim картицу... Ово друго под условом да немаш преко 250 контаката (а вероватније је да имаш).
На неким телефонима се такође могу контакти експортовати на меморију телефона па се као такви (сви у оквиру једног .vcf фајла, ако се не варам), опет копирати на нови телефон.

Znam da se moze sinhronizovati sa gmail-om ali kada to hocu sa uradim sa telefona kaze da se neki kontakti mogu izgubiti a tio ne bih zeleo. pa sam zato hteo preko neke aplikacije a myphone explorer nece da sinhronizuje razlicite modele telefona.

Kada kliknes na aplikaciju za pozive, onda imas dole 3 horizontalna kruzica, kliknes na njih i onda iz menija izaberes setting. Posle toga u meniju prva stavka je accounts and contacts menagment. Kliknes na to, skrolujes dole do export and share card. Tamo ces imati opcije da selektujes kontakte koje hoces da exportujes. Odaberes te sve i onda export to sd card ( to je unutrasnja memorija telefona). Kad si to odradio, onda sinhronizujes tvoje sa google naloga, pa onda ponovo ovde odaberes import from disk, i selektujes tu vcard koju si sacuvao na telefon. I to je to

Da li "I" verzija ima personalizaciju sa temama? Stvarno ne znam, jer znam da nema kineske aplikacije i kineski app store, pa mozda je do toga, tj da nema taj folder.
Ima teme "I" verzija. Kada uđem u "Personalize" aplikaciju otvori mi se kao neki store na kineskom gde mogu da biram teme.

Mozda moras prvo da skines neku temu sa tog centra, i onda ce se napraviti ta putanja.
Probaj tako.

@dekins Nema na cemu, tu smo da se pomazemo :) javi dal je uspelo

Snašao sam se, ja sam tražio u "sdcard", a treba van toga, u root folderu. :)

Ima li ovde kod nas da se kupi neka folija dok mi ne stigne naručena sa Aliexpress-a?

A ne brinu te ivice telefona? Vidim da one nisu zaštićene, samo se poklopac menja.

Mene najviše brine da mi se ne oguli telefon sa strane. Naišao sam na temu na Meizu Fans gde je liku telefon pao sa male visine na stranu na neku glatku površinu i skinula se boja tamo gde je udario.

Ja sam naručio nešto ovakvo - http://www.ebay.com/itm/Aluminum-Ul...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item1e9aa3dacf, videćemo kako izgleda kad stigne. :)

Nisam ni razmisljao o ivicama telefona :)
Za sada nisam primetio ni sitne ogrebotinice na ivicama.
I ja sam hteo tako nesto, ali to bi ucinilo jos vecim telefon

Preso sam sa iphone na meizu, jedno lepo iskustvo za sad :D
Na kojoj ste vi verziji Flyme, ja na 4.1.7I, i jel ima nesto novo da se instalira?

Biće verovatno u sledećih desetak dana novija I verzija.

Ne radi link, pritom koliko sam dosad video nema oficijalne 4.2.2I verzije?

Nasao sam na nekom izraelskom sajtu 4.2.2i instalirao sve bez problema, valjda je to neka valjana verzija, u svkaom slucaju primetio sam promenu u vibraciji, da kazem na bolje, nekako je blaza u odnosu na prethodnu verziju
I jos pitanje gde se nalaze podesavanja za display, color temperature itd

4.2.2.2I nema tu opciju, ima 4.2.5A čiji je link lopusina ostavio u nekom od prethodnih postova.

Ok, hvala na odgovoru, sledeca 2 pitanja :D kapiram da smaram ali mi je android malo stran, pogotovo flyme
Kako da menjam tip i intenzitet vibracije, i kako da namestim da mi se pali ekran kad dobijem notifikaciju ili poruku?

Za vibraciju ne znam, a pitanje je da li može uopšte, ja nisam našao. A za ovo drugo, ako koristiš default aplikaciju za poruke, onda je otvori, pa idi na one tri tačkice pa onda na "Settings". Tu čekiraj drugu opciju - "New message pop-up reminder". Tako će ti se paliti ekran kad god dobijes SMS i moći ćeš da odgovoriš odatle.
Ne verujem da postoji opcija da se pali ekran za svaku notifikaciju. Neke aplikacije imaju to u sebi (kao Whatsapp).

Opet se izvinjavam na duplom postu
Koju tastaturu koristite? Ova default je losa, pa sam probao google, kad se podesi skroz je ok, ali kad restartujem fon vrati mi na default kako da namestim da mi google uvek bude default

Nazad
Vrh Dno