Eto, a ja se bas i ne bih slozio, jer kao prvo svi ti top modeli su skuplji od ovog Meizu MX4 a nisu nista bolji jedino sto neki imaju 3GB RAM -a a Meizu 2GB, ali to mu ne smeta da bude bolji od njih na popularnom testu

Jedino sto je i njemu malo naduvana cena, pogotovo kod nas, a tako isto i "international" verziji, koji je za oko 100$ skuplji od ovih kineskih verzija.
Cena mu je po meni za 16GB model tu oko 250$, samo sto sam proizvodjac hoce isto nesto da zaradi pa je zato i pustio u prodaju internacionalnu verziju.
To sto sam rekao da ovaj telefon vredi 250$ po meni, to ne znaci da su ostali ( sam, htc, lg, i dr.) bolji, vec da oni treba da kostaju isto toliko ili cak manje jer kao sto kazem nisu ni u cemu bolji od Meizu.
Jedan mali krater review:
Do sada sam imao mnogo telefona, kako smart tako i dumb. Od poslednjih sto sam ja imao iPhone 4, Note2, Nexus4, Xiaomi mi2, nokia lumi830 i sad meizu mx4. Mogu da kazem da je ovaj najbolje izrade, tanak, elegantan, ova "crna" verzija uzivo izgleda bas lepo, to je ustvari tamno siva, dok na fotografijama na netu bas i ne izgleda nesto.
Telefon je malo siri od ostalih, ali zbog zakrivljenih ledja ka ivicama telefon jako lepo lezi u ruci. Ne moze bas da se koristi jednom rukom, ali za neke koji imaju velike sake, mozda ce moci da urade nesto

.
Ekran je perverzija, osvetljenje, prikaz je najbolje sto sam ja imao ( ne volim samsungove boje).
Odziv ekrana je jako precizan, sve glatko radi, nema seckanja,.......
OS je lep, ja volim te iOSolike androide, jer po meni je glupo imati launcher, sta ce mi ikonice instaliranih aplikacija na dva mesta. Jedino su ikonice malo velike, pa ih ne staje mnogo na ekran.
Kamera, koliko sam probao, a nisam bas nesto mnogo, je jako dobra, nisam probao napolju jer je padala kisa, ali za ove unutrasnje sam iznenadjen. Pogotovo ako se koriste manualna podesavanja.
Zvuk , Telefon se dobro cuje prilikom poziva ili sms-a, zvuk u slusalici pri razgovoru je odlican, cist. Prilikom slusanja muzike, prvo sam slusao sa jednim jeftinim slusalicama, i zvuk nije bio dovoljno glasan, onda sam pronasao neke stare od apple ipoda od pre jedno 10godina, i zvuk je duplo bolji, duplo jace se cuje, mnogo lepi tonovi, u podesavanjima u plejeru ima nekoliko opcija, a ima i ekvilajzer. Tako da kad bih imao novije apple ili neke bolje novije slusalice, bilo bi jos bolje.
Ja sam prezadovoljan zvukom.
slusanje muzike bez slusalica je isto dobro, zvucnici ne krce, bar za sada ni kad se do kraja pojaca muzika. ali to svakako necu raditi, tj slusati muziku na taj nacin.
Sta jos da napisem. Da baterija. Napunio sam bateriju prekljuce vece oko 22h i juce oko ponoci je bilo na nekih 40% s tim da sam ga par puta ukljucio na komp da prebacim dva firmware-a. Fotografije sam prebacivao preko wifi transfer aplikacije. Stalno su ukljuceni bili wifi i 3g. Nisam nesto mnogo pricao preko telefona, poslato par poruka. kako sms tako i viber. malo slusanje muzike, malo tapatalk, google play,.......
Sve u svemu ja sam prezadovoljan. Svi u ukruzenju koji su ga videli kazu da izgleda prelepo, da je elegantan, smeju se sto je kinez, jer neki od njih imaju G2, neki nexus 4, neki S5
to bi bilo ovako ukratko i na brzinu.
pitajte ako vas sta zanima.