Šta je novo?

Meizu MX4

Ne znam. Vidim da u win-win online ducana ima samo jedan, beli za 49000

Pada mu polako cena na kp... Ali i dalje stojim da je svaki drugi 2014 top model bolja i sigurnija kupovina od ovoga. Za te pare top LG, Sony, HTC pa cak i Samsung.

Eto, a ja se bas i ne bih slozio, jer kao prvo svi ti top modeli su skuplji od ovog Meizu MX4 a nisu nista bolji jedino sto neki imaju 3GB RAM -a a Meizu 2GB, ali to mu ne smeta da bude bolji od njih na popularnom testu :)
Jedino sto je i njemu malo naduvana cena, pogotovo kod nas, a tako isto i "international" verziji, koji je za oko 100$ skuplji od ovih kineskih verzija.
Cena mu je po meni za 16GB model tu oko 250$, samo sto sam proizvodjac hoce isto nesto da zaradi pa je zato i pustio u prodaju internacionalnu verziju.
To sto sam rekao da ovaj telefon vredi 250$ po meni, to ne znaci da su ostali ( sam, htc, lg, i dr.) bolji, vec da oni treba da kostaju isto toliko ili cak manje jer kao sto kazem nisu ni u cemu bolji od Meizu.

Jedan mali krater review:

Do sada sam imao mnogo telefona, kako smart tako i dumb. Od poslednjih sto sam ja imao iPhone 4, Note2, Nexus4, Xiaomi mi2, nokia lumi830 i sad meizu mx4. Mogu da kazem da je ovaj najbolje izrade, tanak, elegantan, ova "crna" verzija uzivo izgleda bas lepo, to je ustvari tamno siva, dok na fotografijama na netu bas i ne izgleda nesto.
Telefon je malo siri od ostalih, ali zbog zakrivljenih ledja ka ivicama telefon jako lepo lezi u ruci. Ne moze bas da se koristi jednom rukom, ali za neke koji imaju velike sake, mozda ce moci da urade nesto :).
Ekran je perverzija, osvetljenje, prikaz je najbolje sto sam ja imao ( ne volim samsungove boje).
Odziv ekrana je jako precizan, sve glatko radi, nema seckanja,.......
OS je lep, ja volim te iOSolike androide, jer po meni je glupo imati launcher, sta ce mi ikonice instaliranih aplikacija na dva mesta. Jedino su ikonice malo velike, pa ih ne staje mnogo na ekran.
Kamera, koliko sam probao, a nisam bas nesto mnogo, je jako dobra, nisam probao napolju jer je padala kisa, ali za ove unutrasnje sam iznenadjen. Pogotovo ako se koriste manualna podesavanja.
Zvuk , Telefon se dobro cuje prilikom poziva ili sms-a, zvuk u slusalici pri razgovoru je odlican, cist. Prilikom slusanja muzike, prvo sam slusao sa jednim jeftinim slusalicama, i zvuk nije bio dovoljno glasan, onda sam pronasao neke stare od apple ipoda od pre jedno 10godina, i zvuk je duplo bolji, duplo jace se cuje, mnogo lepi tonovi, u podesavanjima u plejeru ima nekoliko opcija, a ima i ekvilajzer. Tako da kad bih imao novije apple ili neke bolje novije slusalice, bilo bi jos bolje.
Ja sam prezadovoljan zvukom.
slusanje muzike bez slusalica je isto dobro, zvucnici ne krce, bar za sada ni kad se do kraja pojaca muzika. ali to svakako necu raditi, tj slusati muziku na taj nacin.
Sta jos da napisem. Da baterija. Napunio sam bateriju prekljuce vece oko 22h i juce oko ponoci je bilo na nekih 40% s tim da sam ga par puta ukljucio na komp da prebacim dva firmware-a. Fotografije sam prebacivao preko wifi transfer aplikacije. Stalno su ukljuceni bili wifi i 3g. Nisam nesto mnogo pricao preko telefona, poslato par poruka. kako sms tako i viber. malo slusanje muzike, malo tapatalk, google play,.......
Sve u svemu ja sam prezadovoljan. Svi u ukruzenju koji su ga videli kazu da izgleda prelepo, da je elegantan, smeju se sto je kinez, jer neki od njih imaju G2, neki nexus 4, neki S5
to bi bilo ovako ukratko i na brzinu.
pitajte ako vas sta zanima.

Ako ti nije tesko isprazni bateriju jednom do 5% pa baci screenshot koliki je screen on time.

@slavisaj

Mozes li mi reci da li ti smeta smart bar npr u situaciji kada treba da ukucas adresu u chromu? Posto se on pojavi dole pa tek preko njega tastatura ? Smeta li ti to ?
I da li lepo radi whatsapp ,to jest da li kasne notifikacije ili nesto slicno ?
E da,i kako se ponasa 2gb rama,radi li multitasking ok ?
Sve merkam mx4 silver 32gb sa glossy belom plastikom pozadi. :)
Smorio me nexus..

Poslednja izmena:
Ne smeta mi taj smartbar ali stvarno, cak nisam ni obracao paznju da je tamo dok ti nisi pitao :)
whatsapp radi , nema problema, sad nisam u inostranstvu pa mi prijatelji pisu preko sms-a, tako da ipak nije ovo merodavno u vezi whatsapp-a. Preksinoc sam poslao par fotki putem whatsappa, i odgovore, tj notifikacije su stizale odmah. Nisam primetio kasnjenje. Ali opet kazem to je bilo kratko koristenje.
2gb rama je dovoljno i vise nego sto treba, sinoc sam bas gledao , negde oko desetak aplikacija otvoreni i jos je bilo 1,02 gb rama slobodnog.
evo dva screena od battery usagea: nesto slabo pozivi, i 3g ( on je stalno ukljucen). Meni dovoljno

s50125-161746.jpg

s50125-162000.jpg

Hvala na odgovoru :)

A kako si zadovoljan sa zvukom u toku razgovora i zvukom iz donjeg zvucnika npr kada gledas youtube ili kada ti zvoni mob ? Citao sam da je na tom polju dosta dobar

Edit: i da li se masti puno displej prilikom koriscenje ? Da li si npr primetio da se masti vise nego na drugim mobovima ?

Edit2: da li stalno prepozna dupli tap za paljenje ili po nekada zabode pa moras na dugme da ga otkljucas ?

ubih te sa pitanjima :)

Poslednja izmena:
Nema na cemu, i drugi put :) Pitaj sta te interesuje.
Sa zvukom sam prezadovoljan, kako prilikom razgovora, tako i iz donjeg zvucnika, kao i slusanje muzike preko slusalica. Odlican zvuk ima, ali stvarno.
Ja sam prezadovoljan telefonom

Odradio sam edit na prethodnom postu pa baci pogled i na ta pitanja :)

Displej se masti, normalno, nije strasno, lako se brise. Kad je displej ugasen vide se muzge, ali kad je upaljen ne.
Duple tap se uvek prepozna, cak i kad bas slabo dva puta dotaknes displej. Cak ima opcija da se otkljuca displej, tj telefon samo sa sweep up na gore preko zakljucanog displeja,

Hvala :) jos samo da ortak ode u kinu i da ga ne mrzi da mi ganja 32gb verziju ;)

Neće sigurno, ja sam svoj hteo da prodam ali kontam da ću ga ipak zadržati sad kako se bliži Ubuntu.

Jedine zamerke koje imam na njega su šo nije dual sim, i što nema custom romova za njega.

Ja telefon zadnjih dana koristim u power saving modu i izguram dva dana bez problema.

Inače sot mi je sličan kao i tebi 4,5-5 sati. Pošto mi se čini da si spomenu slušanje muzike proveri meizu music aplikacju ima dosta pesama na njihovim serverima i besplatne su za skidanje.

Takođe ima 1TB besplatnog cloud Storage-a.

Da li koristite onaj smart kruzic ? Da li su ga uopste ubacili u mx4 posto vidim da ga ima u meizu note i mx4 pro.

Koliko sam pohvatao po ruskim sajtovima glavni krivac zasto ovaj mob ne izvlaci 7h sot-a je upravo mtk cipset. Kazu da je bas potrosac. Steta..

slavisaj, sve čestitke na uređaju, odličan je, neka te dugo služi. Super si prošao sa carinom. :)

Da li koristite onaj smart kruzic ? Da li su ga uopste ubacili u mx4 posto vidim da ga ima u meizu note i mx4 pro.

Koliko sam pohvatao po ruskim sajtovima glavni krivac zasto ovaj mob ne izvlaci 7h sot-a je upravo mtk cipset. Kazu da je bas potrosac. Steta..

Ubačen je u 4.1.x verzije softvera, ja sam ga malo nešto čačkao pa sklonio. . . nije to za mene :D

@lopusina Da bas sam juce provalio to za muziku iz aplikacije za muziku, medjutim kad sam hteo da skinem, izislo mi upozorenje da je to za vip clanove. Nisam vise gledao, mozda treba napraviti neki nalog, ne znam. To za 1TB prostora to se aktivira kako?
@Joca-Samsung Hvala druze. :)

@lopusina Da bas sam juce provalio to za muziku iz aplikacije za muziku, medjutim kad sam hteo da skinem, izislo mi upozorenje da je to za vip clanove. Nisam vise gledao, mozda treba napraviti neki nalog, ne znam. To za 1TB prostora to se aktivira kako?
@Joca-Samsung Hvala druze. :)

Treba ti Flyme account, i onda kad uđeš u podešavanja>accounts>cloudstorage staviš da bude open posle toga u document menadžeru imaš stilizovan oblačić.

Pretpostavljam da ćeš onda moći i da skidaš pesme sa Meizu music-a.

Ima još dosta prednosti, daljinsko brisanje uređaja, zaključavanje, uključivanje alarma, slanje push poruka na telefon.

Budući da od pre par dana posedujem Meizu MX4, imam problem što se tiče operatera mobilne telefonije, odnosno interent mobilnog operatera nije moguće koristiti " jer ne postoji konfiguracija za telefon" bar me tako prilikom automatskog podešavanja portal "Moj Telenor " obaveštava, da li je neko imapo sličan problem....?

Poslednja izmena:
Ne treba ti automatsko podesavanje.
Na telefonu odes u Settings-Network-APN Access Point-Add APN I onda u Name upises "Telenor" , pa uAPN "internet" , username "telenor" i password "gprs"
ostalo ne moras popunjavati, ovo je dovoljno

Mislim da mora i Ip adresu da upiše, bar je tako kod MTS-a, u svakom slučaju proguglaj "podešavanje interneta Telenor" i izbaciće ti kako da podesiš.

koju ip adresu? ako misliš na proxy kod mts to ne da ne treba nego nikako pisati :)

kako to? šta to može da bude specifično za neki telefon. svi koji skinu proxy progledaju :) grpsinternet ap, mada radi i gprswap

Ja sam upisao parametre ovako kako sam napisao, i sljaka mobilni internet samo tako

Nazad
Vrh Dno