Šta je novo?

Meizu MX4

Pa ako je to tacno, onda ekstra :D

Jao bre, šta si zapeo za zvuk :) Pustio sam flac, zvuk na sluškama je odličan, izuzetno je glasan, verovatno jedan od glasnijih smartfona koje sam probao i dosta glasniji od mog N5. Koliko mogu da procenim čist je i ima pravilnu definiciju, meni je super.

Druga stvar me je upravo iznervirala - zašto o zašto svi u poslednje vreme useru kontrolu svetline?? Meizu je definitivni šampion među svima - 508 cd/m2 na 100%, smehotresnih 92 cd/m2 na 75%, pa brate... posle kao testiraju bateriju na manje od maksimalnog osvetljenja, a ne odrede neku fiksnu cifru, pa "koga ću da verujem brate".

Znaci ispratili su tradiciju sto se tice zvuka.

Kopirali filozofiju osvetljenja displeja od lg - a:) kada se budu stavljali sot - ovi mora da se naglasi da li se drzalo na 80% plus ili ispod toga.

Poslednja izmena:
Dobro je sto ima wolfson, ma ne dobro nego sjajno, posebno jer ima MTK ciji audio kvalitet nama nije bas poznat.

Gizmo, a sta kazes da batalis test na 100% osvetljenju i da vrtis samo testove na 200-300 cd/m2? (toliko je u proseku dovoljno za vecinu situacija)

Npr dobijes uredjaj, alatima (sw/hw) koje imas odredis tu jacinu osvetljenja (nebitno da li je to 20% ili 75%) i onda ostavis onaj program koji simulira surf. Mislim da je to najbolja opcija, ne moras da vrtis ovaj na 100% jer svi ekrani razlicito ''sijaju'' samim tim i ne trose isto pa ce neki od 700 nitsa sa dobrom baterijom imati slicnu autonomiju sa nekim slabo osvetljenim ekranom i prosecnom baterijom.. ne bas tako ali kapiras poentu. Ti koji imaju slabije osvetljenje se obicno drze na 50%+ podesavanju a ovi sto izbijaju oci na 30-50%, cak i na najjacem suncu retko preko 75%.

Evo primer takvog testa gde svi ekrani sijaju isto, jasno se vidi da N5 nije ni priblizno los kao sto to predstavlja gsm arena koja testira sa osv. 50% gde N5 izbija oci sa skoro 300 nitsa a neki sa ove liste ne svetle ni 120 (prema njihovim merenjima). Ovako kada su svi isto podeseni jasno moze da se vidi kakve su autonomije.

g3-benchmarks.009.jpg

Poslednja izmena:
Probao sam sve ja to još prvi dan kad sam dobio, nijedan od tih Google Installer-a ne radi. Mislim radi da dobijem i Google servise i Play Store instalirane, ali oba dobijaju force close čim ih pokrenem.

https://docs.google.com/file/d/0B0e1t0Oaw-TTVVNYUURnN3NOY0k/edit?pli=1
Probaj ovaj, install play store, a on ce za sobom povuci sve potrebno (services, account manager i jos nesto... ne secam se). Nakon instalacije clear cache za play store, services i sve vezano za google. Restar pa probaj da se ulogujes.

Veoma pametno odradjene promo fotografije (close up, macro, pejzazi u idealnim uslovima, indoor sa niskim iso) koje su odlicne. :) Ne treba zaboraviti da Meizu ima i podesavanja SS do cak 20 sekundi i rucni fokus (ne znam kako sve to radi u praksi ali sumnjam da nije veoma dobro).

Ova MX4 kamera je trenutno najkompletnija na nekom android telefonu koji ima minimal dizajn (ne racunam k zoom jer je to hibrid sa grbom, nije fensi flagship).

Sve to + kvalitetan ekran i ostatak hw, wolfson.. za ove pare ubedljivo najbolja kupovina, bez konkurencije. Jedino ko ne moze bez Nexusa i cistog androida, onda je N5 bolja i jedina opcija za sada.

Ovaj telefon ne treba kupovati bez bar 32Gb interne, realno 64Gb posebno ko planira da iskoristi najbolji audio cip uz lossless muziku, da snima 4k itd.

Meizu kida, samo se nadam da ovo nije samo pocetna borba za deo trzista i da se nece odustati od vrhunskog hardvera za male pare. Jos kad bi izbacili neki slican fon (nikako veci, mozda cak i sa 5'' ekranom) sa IP58 zastitom.. cisto za upotrebu u svim vremenskim uslovima.

Poslednja izmena:
Gizmo.

Gledajuci dosta klipova i citajuci mnoge tekstove izvalio sam da su ovi bezeli i odnos strana na mx4 totalni promasaj. Vecina apk resajzuje ekran i vraca odnos stranica na 16:9 tako da ti bezeli valjano "narastu. "

Ne znam da li to rade sve apk ili samo neke odredjene ili sam se ja utripovao..

Poslednja izmena:
Što se tiče rutovanja pogledajte ovu stranicu: http://rootgadget.com/kak-poluchit-root-prava-na-meizu-mx4/ koristite google translate u chrome browser-u. Pretpostavljam da bi posle toga bi mogao da ubaciš CWM uz pomoć MTK droid tools-a. Ako ti i to uspe onda bi trebalo da instaliraš zip sa google servisima.

P.S. Ne znam da li MTK droid tools trenutno podržava MTK6595 procesor, i naravno preporučujem da odradiš sve moguće bekape ukoliko išta kreneš da radiš.

Kasno je sve to sad, morao sam da ga vratim danas :)

Onda ništa kasno sam saznao za ovaj tread, kakav ti je generalni utisak o telefonu, prvenstveno o kameri noću, ako si stigao da slikaš noću. Naručio sam ga pa čekam da krenu da ga šalju oko 20-og, pa rekoh da vidim šta da očekujem.

Gde si ga narucio ? Aliexpres ili nesto drugo ? Posto na aliju pise salju posle 20og sto znaci da mogu da ti ga posalju i 20okt na primer

Naručio sam ga direktno na meizumart.com Oni bi trebalo da krenu sa slanjem 20-og sept. Uzeo sam ga ovako, jer kontam da će garancija važiti i kod nas kad dođe oficijalno. Kažu da plaćaju carinu i dhl u toj ceni. Gledao sam i ja na aliju ali nešto nemam poverenja u to kontam da neće krenuti sa slanjem pre sredine oktobra.

uh ja nesto ne verujem da je placena carina u toj varijanti. ali javi kako si prosao kada ti dodje

Javiću svakako, za carinu su objavili zvanično na sajtu (kontam da su to nešto sa DHL-om rešili) pa ćemo videti.

Mogao si za svaki slucaj da kontaktiras njihovu podrsku i pitas ih sta se desava ako te nasa carina izuje ? Da li ce tada da ti refundiraju taj novac ili..

Mada placenom carinom ne dobijas mnogo. Pdv ce da te sahrani u tom slucaju..

Poslednja izmena:
Da placena je carina i dhl u toj ceni, :) s tim sto kako vidim ti telefoni dolaze u FR valjda, a u EU se ne naplacuje carina vec samo PDV, sto bi znacilo da je jedino uracunat DHL u toj ceni a ti ako si narucio da ti donesu u Srbiju ces morati platiti carinu, a i pdv , takva smo drzava. :)

Poslednja izmena:
Onda se jedino "isplati" uzeti ga u italiji. Tamo je 340e 16gb,koliko platis toliko te i izadje na kraju. Valjda..

Da to jedino ako narucis tamo na adresu u Italiju, i onda odes po njega i preneses preko grane. Tako i u FR narucis, i platis tu cenu koja je ( ukljucen dhl i carina ( mada je to pdv)) i onda se isto tako prenese.

Kažu iz podrške da je carina(krste import tax) uračunata u cenu (do 22%) i da se šalje iz Kine tako da izgleda imaju neki dil sa DHL-om jer ne znam kako bi drugačije to rešili.
@fkloznica kad ti stiže kurirom izuvanje je i carina (20%) i pdv(20%) zbog redovnog postupka, u svakom slučaju čekam da vidim šta će se desiti. Upravo mi je stigao mejl od mzcs(meizu-a) kažu porez u srbiji je 40% što već znamo, i kažu da je u cenu uračunato 22% znači naplatiće mi 18% što na kraju i nije tako strašno uzevši u obzir naše dahije na carini.

Carina i pdv u srbiji su okruglo 31% a ne 40. Uglavnom javi sta se desilo

edit:
Since September 20, the official website of the online shops and stores sold the first to experience the white version MX4 Value Package (Package includes: MX4, steel membrane and EP-21 headphones),

ne znam da li ce ti posalti ovaj value paket sa sve sluskama unutra ?

Poslednja izmena:
Druže ne znam otkud ti da je carina i pdv 31%, carina kad uvoziš preko pošte po skraćenom postupku iznosi 10% a po mom saznanju 20% kad ide redovan carinski postupak, tj. preko kurira + PDV. Ako imaš uvid u neki dokument molim te daj neki link ili ga okači. U svakom slučaju ću objaviti ovde kako sam prošao, kako bi svima bilo jasnije.

Za druge tarzan telefone sam plaćao 30%(10+20%)+carinski pregled(150din) + provizija pošte (oko 45din ili 1% na uplatu)

Edit: tarzanski telefoni su dolazili sa registered airmail, znači običnom poštom i zato su carinjeni po ubrzanom postupku.

P.S. Nadam se da će stići value pack. . .ili bi bar bilo lepo.

Poslednja izmena:
Pa da, i ja sam do sad uvek išo preko pošte i nekako mi je milije(jeftinije) tako iako se dugo čeka.
Što se tiče šopova u kini jeste lepa vest ali je pitanje koliko će ih biti pošto je proizvodnja mala, spominjali su cifru od 10.000 dnevno koja će porasti na 60.000 a naručeno je preko 10 miliona. tako da me to brine i moguće odlaganje pošiljke.

Mini mi deluje zanimljivo i iskreno nadao sam se da će ova normalna verzija imati dual sim pa sam bio malo razočaran, tako da će ljudima poput mene ovo biti prijatna vest.

Jel možeš da postaviš link gde si video ono za value pack?

Gizchina review. 30min.

[YOUTUBE]3k59P_OT1Tw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Kompletan review je na njihom sajtu, stvarno ekstra odrađeno, voleo bih kad mi stigne fon da me iznenade i da ima i nfc pošto spominju mogućnost da će ga imati.

P.S: a mogli bi i da nagrade nas kupce u prvom krugu sa nečim ;)

Vrh Dno