Šta je novo?

Meizu m2 note

Jbs ga, odradio sam update... Najlakse mi bilo da ga updateujem :)

Samo ignorises to - sta je problem. Ali obavezno da bude iskljucen auto download - meni je bio ON pa je svukao tih 800 MB.... onda sam rucno obrisao i iskljucio auto download. Stoji samo notifikacija. Ne jede leba.

Kako ide root na 5.1.6.0?
Pokusao sam preko flyme naloga,medjutim kada odem root permission da se ulogujem izbacuje mi error accessing server?
Pomaze li starija verzija aplikacije user center?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Azurirao sam danas flyme na 6.1.0.0G.

U poslednje vreme mi ovo back dugme nije responzivno, mislim na kratak dodir, kada zelim samo jedan korak unazad da se vratim. Nekad odreaguje duplo, nekad poblesavi pa i kad ne diram telefon nastavi da radi.

Da li ste uspeli da resite ovo igrajuci se?

Imao sam takav problem, crklo dugme, naručio za dolar ipo novo koje radi. Mada moguće da je i do softvera.

Otislo digme ili prljav kontakt...kod mene je ostala misterija.Zamenih naravno, sad radi kao novo, ali sam sve vise ubedjen da je samo kontakt bio prljav i da sam mogao da vratim i staro.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Nije tako iritantno. Proradi ponekad i dobro. Ja sam telefon uzeo od coveka koji je telefon uzeo u Telenoru pa ne bih ja mogao da ga predam na reklamaciju, iako je kod mene garantni list i garancija vazi do februara. Vi ste sami zamenili ovo dugme?

Aha. Nije komplikovano, skineš loud speaker i ispod njega usb board i to je to, pet minuta posla.

Nije tako iritantno. Proradi ponekad i dobro. Ja sam telefon uzeo od coveka koji je telefon uzeo u Telenoru pa ne bih ja mogao da ga predam na reklamaciju, iako je kod mene garantni list i garancija vazi do februara. Vi ste sami zamenili ovo dugme?

Mislim da to nema veze, mozes da reklamiras. Nece ti niko u servisu traziti LK da uporedjuje da li si ti uzeo tel. A cak i da je tako, pozovi prvog vlasnika i zamoli ga da reklamira on/ona.

Meni dugme radi super, evo vec skoro 2 godine. Dva komada imam u kuci M2 note. Tako da garant je prasina/mast/stroka problem, mora da se ocisti samo kome se manifestuje takav problem.

Moguce je da ako bih nosio direktno u servis mogu samo da pokazem garantni list, ali u Telenoru ce verovatno traziti da vlasnik ugovora preda taj telefon na reklamaciju.

Posto vidim da nije tako komplikovano mozda mi je lakse da sam to resim. Moguce je kao sto kazes da je potrebno samo ciscenje.

Da li se taj deo, to dugme moze naruciti preko interneta kao jedna kupovina? Nikada nisam kupovao nista putem interneta, ne znam da li se moze poruciti nesto sto je tako male vrednosti ili postoji neki minimalni iznos za isporuku

Instalirao sam po ko zna koji put Flyme 6 i svaki put posle par dana telefon pocne uzasno sporo da radi.

Flyme 6 je los, ja sam se vratio na 5

Sent from my m2 note using Tapatalk

Da li se taj deo, to dugme moze naruciti preko interneta kao jedna kupovina? Nikada nisam kupovao nista putem interneta, ne znam da li se moze poruciti nesto sto je tako male vrednosti ili postoji neki minimalni iznos za isporuku

Ja sam naručio preko Ali-ja, nikakav problem. Prvo probaj očistiti, možda i softver promijeniti pa tek onda novi dio.

Mozda bih najpre mogao da probam da ocistim kontakt od prasine. Da li postoji neko uputstvo kako da se ovo dugme izvadi?

Kod mog je problem... pa nije problem vec je iritantno jako; kada vibrira extremno glasno se cuje vibracija, kao da motor vibarcije udara u kuciste + ako stoji na npr stolu, ne treba ti zvuk uopste, cuje se u susednim prostorijama...
Inace telefon ni jednom nije ispao ili sl, nema ni ogrebotinu na sebi...

Updateovan na F6, katastrofa... molim neki link ka custom romovima i sl, posto je moj iako je narucen kao inter., dosao sa kineskim sw...

Zaboravih napisati: sta god da skinem i pokusam instalirati od fw, bilo official ili ne, uvek izbaci firmware corrupted

Poslednja izmena:
Instalirao sam po ko zna koji put Flyme 6 i svaki put posle par dana telefon pocne uzasno sporo da radi.

I kod mene je tako.

Meni je sistem sam ponudio da skinem najnoviju verziju. Android verzija 5.1, Broj pod-verzije Flyme 6.1.0.0G

Desava mi se da ekran potpuno zablokira na neko vreme i kada je ekran zakljucan nesto slika pocne da se drmusa bez razloga.

Da li nekako mogu da vratim na prethodnu verziju, ako sam azuriranje izvrsio putem OTA update-a?

Jel zzna neko kako da na ovom glupom flyme 6 iskljucim "Less important notifications"??? Flash score i gomila notifikacija iz drugih aplikacija mi ide tamo...

Isti problem imao sam i ja. Resio sam ga tako sto kliknem svaki put na notifikaciju od FlashScore i sad stizu normalno.

Hvala! A cemu sluzi onaj auto brightness? uopste mi ne menja osvetljenje displeja?

Osvetljenje uvek namestam rucno.

Da li si proverio md5?

Preko international kada skidas nema da se uporedi, ali preko kineskog ima, pa probaj da vidiš. Inače probaj da skidas i direktno na telefon, možda tad neće biti corrupted.

http://www.flyme.cn/firmwarelist-10.html#3

Najzad.. jedino je ovaj nacin upalio da odradim otkljucavanje i recovery i instalirao MIUI8 koji je po meni 6 svetlosnih ispred Flyme... makar nemam kineska slova (imao kinesku verziju rom-a)
Sta god da sam drugo pokusao nije uspelo...

https://www.youtube.com/watch?v=X2xwfxQ3ll4

Poslednja izmena:
Cek, Duke, nisam skontao jesi uspeo preko ovoga sto sam okacio, nije bio corrupted ili si nesto drugo radio?

Cek, Duke, nisam skontao jesi uspeo preko ovoga sto sam okacio, nije bio corrupted ili si nesto drugo radio?

Mjok... sta god da sam skinuo, bilo koju verziju (int ili chajna) sa offic. sajta, uvek je bilo corrupted.
Vazno je napomenuti da imam fon sa kineskom verzijom (greskom poslali iako sam narucio internat.).
OTA bez problema radi, ostalo njet.
Posto su me kineske notifikacije (vesti, dogadjaji u Kini i sl gluposti) izludjivale jer ih ne mozes iskljuciti (kao iskljucis a u stvari on samo smanji) hteodoh ubaciti custom rom.
XDA uputstva i sl za instaliranje recovery, otklucavanje boot-a itd nije radilo.
Jedino ova verzija sa YT linka sto sam postavio je uspela da otkljuca fon, instalira recovery i onda stavio custom MIUI8...

To je to

Ja sam naručio preko Ali-ja, nikakav problem. Prvo probaj očistiti, možda i softver promijeniti pa tek onda novi dio.

Mozeš li mi ostaviti link ka prodavnici na Ali-ju sa koje si poručio ovaj deo? Možeš mi poslati i preko pp

Postoji li neki video tutorijal za čišćenje ovog kontakta? Kako se vadi i kako se čisti

Mozeš li mi ostaviti link ka prodavnici na Ali-ju sa koje si poručio ovaj deo? Možeš mi poslati i preko pp

Postoji li neki video tutorijal za čišćenje ovog kontakta? Kako se vadi i kako se čisti

Original New For Meizu M2 Note / Meilan note 2 Home Key Meizu Button Fingerprint Touch ID FPC sensor Flex Cable Replacement

Ja sam ga otvarao i čistio bez tutorijala, probaj i ti. Nemaš šta pokidati, ne skidaš ni bateriju niti šta već samo zvučnik i ispod njega ti je usb board i na njemu isto imaš par vijaka koje takođe skineš. Dugme je zalijepljeno i polako ga skineš, očistiš kontakt i vratiš ili ubaciš novo ako ti je to namjera.

I kazes da mogu da porucim samo ovaj deo bez problema, iako je ovako mala vrednost u pitanju? Nema dodatnih troskova preko ovih 2.77 ?

Vrh Dno