Šta je novo?

Meizu m2 note

Jel naručivao neko bateriju sa alija, ima li neka da je "provereno" okej? Izgleda da mi je oslabila fabrička, telefon je u garanciji do februara ali nešto sumnjam da će mi u telenoru uvažiti "znate, baterija mi ne drži kao nekada"... Možda je i do ovog Flyme 6 koji je jedno vrlo neprijatno iskustvo, vraćam se na peticu koja je radila sjajno.

Pojavile se vertikalne linije na ekranu, prvo jedna, nakon toga vise njih, na kraju je vise od pola ekrana prekriveno (i neupotrebljivo). Touchscreen je naravno radio svo vreme.

Telefon je jos u garanciji, kupljen u Telenoru, pa sam ga odneo u BG Electronic. Dijagnoza - nagnjecen ekran, potrebno je platiti zamenu (oko 10k RSD). Da li cu postici nesto raspravom sa njima (ekran nije pukao, naravno, a nije ni padao pa da znam zbog cega se ovo desilo).

Pa moraćeš sa zakonima da isterujes pravdu, a možeš i otići do Telenora.

Nek se sve zapise, fotka u kakvom je stanju telefon i kako radi. Da ne bude kad se vrati kriv i da pola displeja ne reaguje.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ako želiš da izbegneš cimanje najjednostavnije je da naruciš zameski ekran i sam zameniš. Zamenski ekrani su prilično povoljni, ovaj npr. AAA Quality LCD Frame For MEIZU M2 Note Lcd Display Screen Replacement For MEIZU M2 Note Digiziter Assembly
http://s.aliexpress.com/YRraaIbU
(from AliExpress Android)
Generalno su krš ekrani bili najveća boljka prvih note serija. Ja sam morao da menjam na m1 note.

Poslednja izmena:
Ako želiš da izbegneš cimanje najjednostavnije je da naruciš zameski ekran i sam zameniš. Zamenski ekrani su prilično povoljni, ovaj npr. AAA Quality LCD Frame For MEIZU M2 Note Lcd Display Screen Replacement For MEIZU M2 Note Digiziter Assembly
http://s.aliexpress.com/YRraaIbU
(from AliExpress Android)
Generalno su krš ekrani bili najveća boljka prvih note serija. Ja sam morao da menjam na m1 note.

Vec sam se nameracio na bas taj ekran, ali mi je malo glupo da odmah narucujem dok ne vidim sta i kako posto je telefon u garanciji. Videcu jos sa njima, ali se necu previse cimati (i svakako necu platiti 10k za zamenu).

Ja sam ga otvarao i čistio bez tutorijala, probaj i ti. Nemaš šta pokidati, ne skidaš ni bateriju niti šta već samo zvučnik i ispod njega ti je usb board i na njemu isto imaš par vijaka koje takođe skineš. Dugme je zalijepljeno i polako ga skineš, očistiš kontakt i vratiš ili ubaciš novo ako ti je to namjera.

Postoji li neko uputstvo kako da se telefon rastavi i da se dodje do dugmeta? Ako dobro vidim ovde su neka dva minijaturna srafa ispod dugmeta?

Postoji li neko uputstvo kako da se telefon rastavi i da se dodje do dugmeta? Ako dobro vidim ovde su neka dva minijaturna srafa ispod dugmeta?

Pa to što sam ti napisao u postu, nema ama baš ništa komplikovano, samo šrafići. Dugme nije pričvršćeno šrafovima već zalijepljeno na mjestu gdje je konektor.

Ja ne znam da i jedan proizvodjač na svetu daje i alat za popravku uz svoje telefone. Pa kupi šrafciger čoveče... [emoji23]

Sent from my Honor 8

Poceo telefon bas sporo da se puni... Na 2A punjacu(nije originalan) za sat i po maks 55%. Do pre par dana za to vreme imao bih sigurno 80%.

Poceo telefon bas sporo da se puni... Na 2A punjacu(nije originalan) za sat i po maks 55%. Do pre par dana za to vreme imao bih sigurno 80%.
Mozda sa sistemom nesto nije u redu,nesto mozda radi u pozadini,ja mislim da je nemoguce da tako naglo opadne stanje baterije.

moze pomoc? nisam koristio par meseci fon, bio mi je na poslednjoj verziji, pa sam ga vratio danas na 5icu, ali ne znam kako da ubacim google nalog? nemam google play, nista ne mogu da skinem. inace fon je iz telenora

moze pomoc? nisam koristio par meseci fon, bio mi je na poslednjoj verziji, pa sam ga vratio danas na 5icu, ali ne znam kako da ubacim google nalog? nemam google play, nista ne mogu da skinem. inace fon je iz telenora
Idi u app instaler i potrazi aplikaciju GMS installer, jer kada je instaliras u njoj su svi google servisi, videces vec...

Sent from my m2 note using Tapatalk

uspelo. morao sam da skinem samu instalaciju nekog google instaler v2, pa je on skinuo sve ostalo...evo sad updateuje sve zivo cim sam upisao moj mail i pass. kontam da je to to! hvala

Poslednja izmena:
Ima li negde kod nas da se kupi ovaj mali srafciger kojim moze da se rasklopi telefon? Stiglo mi je back dugme, pa bih trebao da rastavim telefon da ga zamenim. Nemam ovoliko tanak srafciger

@kUdtiHaEX jesi baš sa ovog linka naručio, pošto ne šalju u Srbiju?

@unnamed, Ako ti se ne da čekati imaš u radnjama sa alatom torkseve koji ti trebaju, malo skuplji nego ovi što naručuješ iz Kine, ali šta da se radi. Isti je torks i na ajfonima sad mislim da je na 5 ili 6 nisam siguran pa ako neko ima neka ti posudi.

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEX jesi baš sa ovog linka naručio, pošto ne šalju u Srbiju?

Da, bas sa tog. Uostlaom, imas jos gomilu prodavaca koji prodaju isto to, potrazi. Super je alat za ovakve stvari (telefoni, naocare, tableti, laptopovi). Nije bas nekog extra kvaliteta da kazes da ce trajati godinama, ali imajuci u vidu da se ne koristi cesto - super je.

Evo jednog:
https://www.aliexpress.com/item/New...lgo_pvid=bcb17f35-6b63-4e20-8d0f-420399a1d567

Ma znam, nego ono vise volim istu stvar da porucim kao sto je neko narucio, jer ko zna da li je kvalitet isti i kod drugih (slicnih). Ovih dana cu naruciti bas mi treba za neke stvari, nisam ni kontao da je tako jeftino, sve sam se mislio da je oko 20-ak eura.

Hehe,imam ovaj set, bas sam s njim otvarao lapsitops dugradim nvme. Kvalitet nije neki, al za ove sitne i jednostavne stvari idealan.

Ma znam, nego ono vise volim istu stvar da porucim kao sto je neko narucio, jer ko zna da li je kvalitet isti i kod drugih (slicnih). Ovih dana cu naruciti bas mi treba za neke stvari, nisam ni kontao da je tako jeftino, sve sam se mislio da je oko 20-ak eura.

Isti je set, nemas brige.

Planiram da dam telefon nekom od mojih, posto cu koristi drugi.

Gde sve treba da se izlogujem tako da kada predam telefon ne bude vise moj e-mail nalog povezan sa telefonom? Znam za Viber i Whats-app, sta je sve od aplikacija povezano sa mojim mail-om tako da ce ostati i nakon sto izvadim sim karticu.

Uradi factory reset i to je to...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno