Šta je novo?

Meizu m2 note

Ja koristim lineage 14 od bete 2 i zadovoljan sam kako telefon radi.Po meni mozda i bolje nego na flyme os-u.

Jedan telefon update-ovan na betu, zatim i final.
Isticem problem sa kacenjem na Fi Wi kao i vecina ovde, mada i ne zabada toliko koliko se vi zalite ovde, tj. radi ok. Dakle zavisi i koje aplikacije imate na njemu... fejsbuci i ostala sr. znaju da umrtve uredjaj.

Na mom M2 ostajem na 5ici. Ne treba tu nista menjati. :)

Fejsbuci i ostala ****** rade na 5 bez problema...

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja vratio 5, mislim da je to to, radi odlicno i brzo, nista ne puca ni ne stuca i ne verujem da ce oni nesto bolje od toga da naprave.

Slazem se, ali mozda ce jos da ispeglaju i 6...

Je li vama telefon sam ulazi u aplikacije, tipa otkljucavam ga i on automatski pali Viber, neku igru ili nesto?

Da je bug verovatno bi bio i kod drugih. Resetuj ga, mozda je i neki virus...

Da je bug verovatno bi bio i kod drugih. Resetuj ga, mozda je i neki virus...

Nije toliko učestalo, a dešava se i nakon restarta. I dešavalo se i na beti i sad na stableu.

Nije virus, prije da je neka sakrivena falinka. Moguće da je i Nova Launcher pobrljavio koristim istu verziju od 2014. :p

Poslednja izmena:
Virus.[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Proveri da ti nije aktiviran gesture neki koji je podesen da pokrece viber

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Nova launcher 4.3 je kod mene, jer ove novije verzije zezaju...

Zna li neko proverenog prodavca na Aliju za zamensku bateriju? Treba mi za M2, običan, nije Note, u principu isti telefon samo sa 5" i 720p ekranom i baterijom od 3000mah. U zadnje vreme se baš dobro zagreje s vremena na vreme, baterija izdrži nekih 1h - 1,5h SOT-a, a kad se puni poneki put dodje do 80-90% i neće da puni dalje. Osim ovoga sa baterijom i pregrevanjem telefon lepo radi.

Je li vama telefon sam ulazi u aplikacije, tipa otkljucavam ga i on automatski pali Viber, neku igru ili nesto?

Meni se to desava... Ali mislim da je to zato sto mi detektuje dodir tamo gde su mi ikonice aplikacija... Cak imam utisak da mi onaj taster detektuje touch kada priblizim prst na manje od milimetar ali ga ne dodirnem... Znaci ne pali aplikacije kad stoji na stolu, nego kad klikcem po njemu... I takodje imam Nova launcher

Meni se to desava... Ali mislim da je to zato sto mi detektuje dodir tamo gde su mi ikonice aplikacija... Cak imam utisak da mi onaj taster detektuje touch kada priblizim prst na manje od milimetar ali ga ne dodirnem... Znaci ne pali aplikacije kad stoji na stolu, nego kad klikcem po njemu... I takodje imam Nova launcher

Baš to, kad diram donji dio oko dugmeta i iznad, nikad kad je na stolu.

Sad mi je dugme crklo u potpunosti (dugme za meni sa senzorom).

Stavio sam smart touch i izbjegavam dugme, ali ono "vibrira" i radi nema veze diram li ga ili ne. Telefon se počeo raspadati u posljednje vrijeme sam od sebe, nije pretrpio nikakva fizička oštećenja.

Meni od poslednjeg apdejta koji je fon sam ponudio, FB aplikacija puca non stop. Cak i FB lite radi ubi boze sporo. Sve ostalo sljaka normalno. Flyme 6.1.0.0 G. Cim otvori FB krene se greje kao lud. Restartovo sam fabricki al isto. Izem im update.

Ja sam i dalje na Los 14.1(build 15 sa f2fs file system-om),i ne planiram da se vraćam na flyme sem kad budem prodavao telefon.
A što se tiče home dugmeta,nemam nikakvih problema za skoro 2 godine korišćenja.
Ja sam na Los-u home dugme isključio,i uključio navigation bar,tako mi je lakše i imam više opcija.
Po meni svaka preporuka za Los 14.1,jedino je možda kamera malo lošija,ali mi to ne predstavlja problem.

Poslednja izmena:
Imam dva M2 note i ni jedan nema problema sa dugmetom (jednim jedinim). Vec evo 1.5+ godina oba u upotrebi.

Naručio sam cijeli USB board sa konektorom za punjenje, vibratorom i uz to dugme, sve ukupno oko 5 dolara, prije toga zvučnik zamijenio to je oko 2 dolara takođe. Ako ništa bar su mu dijelovi jeftini.

Kako da sklonim notifikaciju da mogu da instaliram update software-a?
3241507d2537e615392f66f17612451b.jpg

Ako imaš root onda možeš da zamrzneš System update apk preko Titanium backup-a,ili da probaš kao na ovom klipu:
[YOUTUBE]WpRiZKttG2Y[/YOUTUBE]
-Opcija sa Titanium Backup-om meni radi na Los-u,i mislim da nema razloga da ne radi i na Flyme Os-u.

Poslednja izmena:
Meni se javio problem sa sporim ucitavanjem u aplikacijama (blic, b92) a npr fb radio ok. Nema veze sa brzinom telefona, aplikacije otvara ok, samo sporo ucitava sadrzaj sto vuce sa net-a.

Rekoh da instaliram flyme 6. Sve je proslo ok, ali je nesto zabagovao launcher. Kao da se resetuje na svake 2 sekunde. Ako uspem da kliknem na neku aplikaciju ona radi, settings ili bilo sta drugo. Ali na "desktopu" je brljavio. Morao sam da odradim factory reset.

Nakon toga je bilo sve ok. Ali, odmah sam video da FB aplikacija puca 2 sekunde nakon pokretanja. Drugo, opet ima bug (kao iz neke prethodne verzije) da se tesko konektuje na wifi.

To mi je bilo dovoljno da se vratim na flyme 5. Telefon sada radi ok, brzo, ali cini mi se da je ostao problem sa sporim ucitavanjem sadrzaja u aplikacijama, kao da koristim los spori mobilni net...

Samo sam izgubio vreme i zivce bezveze...

Izašao novi build Lineage-a 14.1. Čini mi se da malo brže radi od prethodnog build-a.

Ovo i mene zanima... Iskljucio auto update/download ali i dalje stoji notifikacija, ne moze se skloniti... Ni restart nije pomogao...

Izgleda da mora da se rutuje i odradi jos par stvari kao sto je neko gore opisao...

Poslednja izmena:
Vrh Dno