Šta je novo?

Meizu m2 note

Hvala vam. Ako je ultra mirna ruka potrebna i da ljudi glume statue. Ostajem na z2. Treba mi beki dual sim a sa dobrom kamerom ovaj mi zapao za oko ali ***.

Evo da vidis kako izgleda iz ruke na losem svetlu. Samo jedna sijalica od 75w upaljena (ova slika sa bananama). Ostale slike - prosudite sami.

Stavio sam i 100% cropove.

pnYargU.jpg

8GHMErE.jpg

cZJq1NZ.jpg

ayLdn7V.jpg

CnJdE5M.jpg

BW2eF1A.jpg

dPvanZB.jpg

OmaihSI.jpg

Kao sto rekoh,ako se slika nesto staticno, slike su odlicne... Mrtvu prirodu i prirodu mozes da slikas cime hoces,imas koliko hoces vremena da sve podesis i namestis.

A ako se koristi kao sto 99 posto njih koristi kameru na telefonu, tada su daleko losije od Z2 (ili recimo g3), ali opet to su razlicite klase telefona.

Samo sam rekao da ne moze da se poredi.

Ne slazem se. Imam gomilu slika u svim uslovima i bez problema moze da se nosi sa boljim uredjajima. Slikam i pokret u losim uslovima, cak sam se iznenadio kako je fotkao recimo u restoranu u polumraku. Ja sam bas zadovoljan fotkama u losim uslovima.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Evo poredjenja. Meizu ima naravno, kao sto sam ocekivao, bolje fotke od LG G3 a nikako ne zaostaje ni za Z2. U losim svetlosnim uslovima, svaki ce da "kalira" i tu nema pomoci. Ja, zasad, nisam naisao na problem sa fotkanjem - i da napomenem jos jednom da drugi uredjaj ima bolju kameru od prethodnog. Ne znam kakav je uredjaj koji su testirali na GSM Areni, ali na ovim cropovima ima prednost u odnosu na LG G3.

32RicV5.jpg

uU3mhKk.jpg

Ko hoce dobru kameru na mobilnom uredjaju nek se otvori za Iphone 6 ili Samsung S6/S7.

Meizu, u tom cenovnom rangu, ima odlican kvalitet fotki.

Kao sto rekoh,ako se slika nesto staticno, slike su odlicne... Mrtvu prirodu i prirodu mozes da slikas cime hoces,imas koliko hoces vremena da sve podesis i namestis.

ovo je potpuno tačno...za statične slike sa dobrim svetlom kamera je ok, ali svako minimalno pomeranje bilo fotografa bilo subjekta je prevelik zalogaj za meizu...a i za statične slike moraš da se ukočiš kao ona živa statua u knezu dok slikaš...to je prva stvar koju sam primetio kad sam kupio telefon...sa lg g2 mini sam napravio gomilu odličnih slika u pokretu, iz kola, i slično, ovde je to katastrofa...probao sam i manualni mod, i neke druge aplikacije za kameru ( sa svima njima je samo još gore), i ni to ne pomaže...open camera ima shutter lag da ti se smuči život...sa lg sam uspevao da uradim neke solidne slike kad me je mrzelo da nosim pravi aparat, ali ovde ne vredi, aparat ne vadim iz torbe...meizu samo da uslikam neki grafit ili neki plakat, a i to moram da ponovim više puta pa koja uspe...za low light uslove i noć nikad ne korisitim telefon, depresivno je :)))

Poslednja izmena:
Meni je kamera odlicna. Cak i na jako losem svetlu. Ali napominjem da sam dobio novi aparat koji se po svemu razlikuje od starog pa i po kameri. Fotke na dnevnom svetlu su ostre i dobre dinamike. Mogu da okacim full res primere. Doduse, meni je fotogrfija i mirna ruka usko povezana s poslom :)

Moj primerak je sa telenor mreze,
Serial number:81HBBMD227DG
Koji je tvoj?

@Altru:

Ja nemam problem koji ti imas. Slika odlicno u pokretu. Nikakav problem uhvatiti pokret cak i u slozenim uslovima sa malo svetla. Evo primera gde se i bolji prosumer aparat zbunjuje. Slikao sam par fotki klinca gde radi vezbe, u sumrak, i sve su ispale dobre, veoma mali procenat pogresnog fokusa.

Evo ti jedan primer uz 100% crop. Cak sam ovde snimao i slow motion video i ispalo je odlicno, ubada fokus i sve kako treba.

190JpR9.jpg

y0LVe52.jpg

Bez problema slikam u pokretu ili pokret. Snimao sam skokove macke usporeno, nijedan navedeni problem koji imas nisam uocio. Hoce da masi fokus ako je objekat prebrz ili su losi uslovi (ustvari vise vremena mu treba i subjekat pobegne) ali to je tako i kod ostalih.

@Ivans87: 81HEBM724HFQ Telenor

To je onda nesto totalno drugacije od vecine drugih m2 note... Pre neki dan slikam devojku dok sedi, na najjacem suncu, samo mrdne glavu malcice i odmah mutno...

Imam cak i fotke u punoj brzini kod ovih autica, normalno je da budu neki u "bluru" sto je i razumljivo u losim uslovima ako idu brze od subjekta koji fokusiras (a koji je ostar), ali nisam imao problem na dobrom svetlu sa pokretom, tu je dovoljno i 1/125 da sve bude ostro osim ako neko ne "leti" kroz kadar. Pa cak i na 1/60 moze da bude sve ostro i na 1/30 ako pratis fokusom kadar (kao ja sto sam pratio kod autica). Ili rucno podesis shutter speed za lose uslove pa nek on dize ISO, nista prostije. To je tri klika max i tako ostaje setovano.

Na mom telefonu je problem sa kamerom ako fotografisem nesto sto se pokrece. Vise od 95% fotki u tom slucaju je totalno beskorisno jer ispadaju mutne.
Koristim fabricku aplikaciju bez ikakvih podesavanja.

Meni predmete/ljude u pokretu slika odlično. Ne znam ja do čega je, isto koristim standardnu aplikaciju na 4.5.4.2I.

Bice da zavisi od verzije softvera...varira!
Npr.Meizu M1 Note ima isti modul kamere kao i M2 Note, meni je pravio malo kvalitetnije fotke.
I jedan i drugi su sa Telenora i nije radjen update...

Vidim da pisete o fotografijama, pa da se ubacim.
Generalno nemam problema sa fotkama osim sto kad slikam nesto dugo treba da vrati fokus na sliku tj. ono sto hocu da slikam.
Slike u pokretu su solidne, slikala sam klince na poslu i bas su dobro ispale. Sto neko rece ima dosta i do fotografa :D
Mutne mi budu samo slike gde ne fokusira lepo. Po danu pravi fantazija slike, po mraku solidne. :)

meni počeo da trokira,najstrašnije.Sumnjam na viber i chomp sms.Kakva je situacija kod vas?

fb ne koristim,samo viber i wa. Dođe mi da ga otresem o beton :S: (još žena podjebava,kupi iP)

Poslednja izmena:
samo resetuješ telefon ili izbrišeš sve poruke iz vibera?

Meni se desava u par aplikacija da nekada prestanu da reaguju. Mogu da udjem u te aplikacije, ali gde god da kliknem ne reaguju. Iako ta aplikacija zablokira, sve ostalo radi. Onda samo uradim restart i sve radi normalno.

Zasad nista ne trokira, cak i kad se intenzivno koristi fb messenger koji je poznat po trosenju resursa. Nije bilo nikakvog lagovanja do sada. S tim sto ga gasim nocu na punjacu.

Izgleda od serije do serije, razlicito rade i razlicite su izrade... Pitaj boga, kao razliciti telefoni svima...

Softver je isti, samo od vremena izlaska zavisi koja je verzija, kao i kod svih.

Takodje nemam nikakvih problema sa kamerom ili radom fona.

Vrh Dno