Šta je novo?

Meizu m2 note

Ne mora custom recovery za xposed. Naci instaler na xda i koristiti arm64 xposed. Radi se preko terminal emulatora.

Čao ljudi.

Registrovao sam se jer mi treba pomoć.

Uzeo sam ovaj telefon u Telenoru pre dve nedelje i sve u svemu sam zadovoljan iako je Flyme OS ono... Trenutna verzija softvera je Flyme OS 4.5.4I

Elem sve bilo ok do pre par dana kad sam primetio tri stvari:

1. Viber poruke mi PONEKAD pristignu tek kada otvorim Viber app. Na mobilnom internetu/WiFi sam stalno. Video sam ovde negde da je reč o dozvolama u Security Center-u, ali tamo mi deluje sve OK... Ovo mi je mnogo manji problem, od sledećeg:

2. Dostupan sam, a nisam dostupan. Nalazim se u 4g mreži skoro ceo dan i odjednom mi stigne SMS od Telenora da ima XY propuštenih poziva. Interesantno je da ih ja mogu sve pozvati nazad, odnosno bilo koga, bez ijednog problema, ali kad sa fiksnog u tom trenutku pozovem sebe, i ja dobijam glasovnu poruku da sam nedostupan. Nakon toga, resetujem telefon i sve je ok do sutra. Sutra moram opet. Ovo mi je izuzetno nezgodno jer mi je ovo jedini broj, a koristim ga i za posao.

Sve ostalo radi kao sat i generalno sam zadovoljan.

Hvala na pomoći.

Meni se to nije dešavalo. Inače kada koristiš LTE (4G) nedostupan si, jer LTE podržava samo prenos podataka, dok postoji i napredniji VoLTE (gde mogu pozivi i poruke i prenos podataka u isto vreme) , ali to neće skoro kod nas.

Probaj da staviš 3G first, pa vidi da li si i dalje nedostupan.

Što se tiče ovog prvog, nije mi se dešavalo.

Čao ljudi.

Uzeo sam ovaj telefon u Telenoru pre dve nedelje i sve u svemu sam zadovoljan iako je Flyme OS ono... Trenutna verzija softvera je Flyme OS 4.5.4I

1. Viber poruke mi PONEKAD pristignu tek kada otvorim Viber app. Na mobilnom internetu/WiFi sam stalno. Video sam ovde negde da je reč o dozvolama u Security Center-u, ali tamo mi deluje sve OK... Ovo mi je mnogo manji problem, od sledećeg:

2. Dostupan sam, a nisam dostupan. Nalazim se u 4g mreži skoro ceo dan i odjednom mi stigne SMS od Telenora da ima XY propuštenih poziva. Interesantno je da ih ja mogu sve pozvati nazad, odnosno bilo koga, bez ijednog problema, ali kad sa fiksnog u tom trenutku pozovem sebe, i ja dobijam glasovnu poruku da sam nedostupan. Nakon toga, resetujem telefon i sve je ok do sutra. Sutra moram opet. Ovo mi je izuzetno nezgodno jer mi je ovo jedini broj, a koristim ga i za posao.

Hvala na pomoći.
Za prvi problem samo otvori aplikaciju i onda pritisni Home taster i kad si to uradio povuci od dole na gore da upalis multitask i kad ti se u njemu pojavi ikonica viber samo drzi prstom na nju i kad se pojavi katanac onda ce aplikacija ostati stalno da radi u pozadini(meni tako radi fb,gmail,viber,skype)

Čao ljudi.

Hvala na pomoći.
Zadovoljan si telefonom koji je u mreži a ti nisi dostupan?Malo mi nelogično al ajde...
Probao sa 3G ili 2G mrežom,da li se isto dešava?
Reklamacija ako se dešava.

Desavalo mi se i na proslom telefonu da Viber ne stize,dok ne otkljucam telefon... znam da se to na vise telefona javlja, mozda je i bag do njih...

Narucih staklo i 2-3 obicne slim maskice sa Alija... dok to ne stigne,moracu da nosim telefon kao jaje :D

Desavalo mi se i na proslom telefonu da Viber ne stize,dok ne otkljucam telefon... znam da se to na vise telefona javlja, mozda je i bag do njih...

meni se čini da je to pre android bag generalno i agresivno gašenje aplikacija...

@vispren

a i za sve druge, što se tiče push notifikacija za ovaj telefon i ja sam ponekad imao problem da poruke na whatsapp stižu tek kad otvorim aplikaciju iako sam ih namestio da budu auto launch i aktivne u standby režimu...potrebno je zato osim toga u security centru podesiti na auto launch i active when standby još dve stvari: google play services i google services framework...otkako sam to podesio više nemam problem sa push notifikacijama...

Poslednja izmena:
Nije Android bug, jer sav push lepo radi. Objasnio sam pre stranu dve ili na nekoj drugoj temi, ne sećam se. Problem je viber i Srbija. Viber, jer je krš od softvera, a Srbija, jer svi koriste to + zatucanost i neinformisanost.

Objasni devojci da je WhatsApp bolji, ali ona ti da "neoborivi" argument kako sve njene drugarice koriste Viber.

Uzeh ovaj model supruzi, vidim da ste u principu zadovoljni...Ima li kakvih mana, očekuje li se 6.0 za njega?

Biće ja mislim 6.0, ali ne uskoro. Možda dodje sa flyme 5, a možda i ne.

Mana meni jedino što nema odvojena podešavanja za zvuk (ringtone, media, notification) i što ne može jačina vibracije da se smanji.

Mana meni jedino što nema odvojena podešavanja za zvuk (ringtone, media, notification) i što ne može jačina vibracije da se smanji.

za ta podešavanja koristim ovu aplikaciju, radi sasvim ok to što ti nedostaje što se tiče zvuka...u full verziji može da se podešava i vibracija po aplikacijama, ali ja je nisam našao...ako je nađeš javi...

http://www.mobomarket.net/download-audio-control-lite-for-android-4294217103.html

Evo da se javim i kazem, da je lampica notifikacije proradila sama po sebi.Neznam kako i zasto ali sada radi sve naj normalnije.
Pozdrav

eto jos jednog razloga za xposed... extended volume control na gravity :D :D :D

ja jos uvek ne mogu da nadjem kako to bez custom recovery da se stavi, neko pomoc?? :)

Pa ti nemoj da vuces u desno :D

Ja samo uradim swipe na gore i odmah sam na desktop-u.

^^ Imas na htc mania forumu, rom koji vec ima ubacen xposed i gapps. Zasnovan je na A firmwaru ali bez bloata. Mnogo je laksa varijanta nego preko terminala jer se odradi dosta brze. Mana je jedino sto radi full wipe.

Izmedju I i A verzije i nema neke razlike jel? Barem koliko sam ja skontao?

Iskreno nemam pojma, stranicu sam prevodio sa spanskog pa mozda nisam dobro protumacio.

Btw Tu metodu nisam probao ali vidim da ljudima radi. Takodje koliko sam skontao obicnim reflashom se gazi ta modova verzija i vraca se na internacionalnu. Navodno ota radi ali nama sa telenora nista ne znaci☺.

Djilkosh_Ns @ ako ti nije problem da povuces paralelu kao bivsi korisnik S3 sa Note M2? Sta je + a sta - u odnosu na S3?

Nebo i zemlja telefoni, kakva paralela...
Drugaciji tip skroz

Imteresuje me kakva je cujnost pri razgovoru, jacina zvona, baterija, kamera (koliko sam shvatio treba da je losija), vidljivost ekrana napolju

Pa napisao sam ti u privatnoj poruci pre neki dan kada si me pitao?

Sve isto ostaje ništa se nije promenilo.

Ja posle par dana,samo reci hvale.
Definitivno mi brze radi nego g2. Milina koristiti telefon,bas leti.
Jedini minus je kamera,sinoc smo se slikali u gradu i nisam bas zadovoljan... ali ***,to sam znao i pre :) g2 je tu krcao,sa xcam na lolli.

Evo jos jedne sitnice koja mi "smeta"... Ikonice notifikacija su iste za 90 posto aplikacija... U vecini slucajeva je onaj kao chat oblacic (i za Gplay, i za poruke, i za snapchat....) ,pa ne znam od cega mi je notifikacija dok ne povucem statusbar.

Evo jos jedne sitnice koja mi "smeta"... Ikonice notifikacija su iste za 90 posto aplikacija... U vecini slucajeva je onaj kao chat oblacic (i za Gplay, i za poruke, i za snapchat....) ,pa ne znam od cega mi je notifikacija dok ne povucem statusbar.

edit:
nikako ne mogu da instaliram xposed, jer kad kucam ono u terminalu pise mi da nemam busy box.... probao sam dve verzije,a i instalirao onaj custom fajl sto dolazi u .zip-u, opet prijavljuje da nemam...

Nazad
Vrh Dno