Šta je novo?

Meizu M1 Note

Stigao i meni danas telefon, bijeli. Stvarno treba malo vremena da se navikne covjek na Flyme, ali je zato izuzetno brz i fluidan.
Postoji li neki tweak ili nesto tako, da se smanji intezitet vibracije (hapticfeedback), jer je ova bas jaka i ne prija nikako?

Prevuci prst preko home dugmeta nagore, i to ti je back.
Dodao bih da taj potez treba malo da se uvežba. Potez je dobro urađen, kada se donji deo displeja malo izobliči, ako sam dobro objasnio. Meni na početku nije baš uspevalo da izvedem ovu akciju, sada sam se skoro skroz navikao.

Tesitrao sam juče navigaciju po gradu. Testna aplikacija je bila HERE. Sateliti su fiksirani za manje od minuta prilikom prvog pozicioniranja. Drugo pozicioniranje se odigralo za par sekundi. Signal se nije izgubio nijednom, preciznost je bila odlična, merenje brzine takođe. Baterija se odlično pokazala i u ovom slučaju (osvetljenje je podešeno na "automatsko). Juče sam imao i prvu blokadu telefona, uz već dobro poznati double-tap. Možda se desilo bez ikakvog razloga, a možda zato što sam otključavao ekran veliki broj puta u toku dana, ne znam. Držanje "Power" dugmeta desetak sekunfi je rešilo problem. Prilikom testiranja vlc directa sve je prošlo u najboljem redu, sem što nikako nisam uspeo da podesim "premotavanje" filma, već je film išao od početka do kraja. Pauza je radila. Isti problem se javio i u internoj aplikaciji i u eksternoj (MOBO Player je korišćen).

Ne znam kako sam uspela, ali ikonice su mi dobile oblik standardne forme iz Google play prodavnice, vise nisu u kvadraticu i nesto su manje, a nisam instalirala odredjenu temu :D
Sad ne znam ni kako da vratim na standardnu formu, mada mi se svidja ovako.

S50404-122610.jpg

Ako izaberete Camera (PTP), na racunaru ce vam se otvori samo folder sa slikama, koje zelite da prebacite, a ako izaberete Media device (MPT) onda se otvaraju svi postojeci folderi iz telefona.
Onaj crni kratki usb kabl sto se dobija danas sam povezala na telefon i na njega usb kabl od DSLR foto aparata, tako da sam mogla sve slike sa aparata da prebacim na telefon direktno, i one su smestene
u Google photos, i samo ih vi vidite, sto znaci da je album private, kontakti koji vas dodaju na Google + nemaju pristup, a odatle te slike mozete da delite putem drugih apliakcija.

Ne bih preporucila da se koristi Sogou Input Mehod za staturu, jer skenira sve sto se otkuca preko nje, i nepregledna je, nije qwerty vec ona klasicna, a puna je kineskih slova. Inace ugradjena tastatura
ne podrzava latinicna kukicasta slova, pa za neke nase servise poput Parkinga i slicno, bice problem.
Posto obozavam muziku danas sam se opustila uz Music apliakciju, zaista postoji mnogo izvodjaca, kako muskih tako i zenskih, samo je potrebno odabrati Western Artist, svaki izvodjac ima dosta pesama,
neki cak i preko 100 :D. Aplikacija radi samo ako je internet ukljucen, medjutim mogu pesme da se skinu, i da se posle slusaju i bez neta. Zvuk preko slusalica je odlican, bolji je nego ovako bez, kvalitetan i cist,
nisam to ocekivala.
Ne znam samo zasto Email aplikacija nece da prihvati, odredjene accounte, kao sto su yahoo i hotmail, uvek izbaci da je pogresna sifra ili ime, a proverila sam nekoliko puta sve cak i parematre.
Svakako telefon je odlican :D

Odlicn opis, vidis da se uhodavas polako :)
Ne znam zasto smeta za parking sto nema kukicasta slova na tastaturi? Ja nikad ne koristim nasa slova, i nikad nema problema sa parkingom, to je bilo i objavljeno od strane parking servisa kad su poceli sa ovim novim tablicama.
Ne znam za kako si pokusala za hotmail, podesavanja, ali ne moras upisivati ono pop3 i ta podesavanja, dovoljno je samo kad ti se otvori email app da ukucas tvoje hotmail nalog i pasword. Kod mene radi sve normalno.

Probao muziku upravo. Elvis i Johnny Cash fino izgledaju na zvucniku, Type o Negative i Dropkick Murphys malo slabije, sto je i ocekivano. Da tekila nije napisala info o aplikaciji, ne bih je ni probao u narednim danima sigurno. Sada ce da svira u pozadini ☺

Ako ti email aplikacija ne podrzava hotmail i yahoo, probaj da ih otvorish iz gmail aplikacije, ubacili su podrshku za josh neke servise pored svog.

Ne koristim ni ja nasa slova, posto svuda imam americku tastaturu, ali pojedini nasi sajtovi i aplikacije traze kukicasta slova. Tipa nije isto š đ č ć i ( s d c ) i onda broj tablice, izgleda da kinezi nisu bas toliko daleko zalazili :D
u problematiku srpskog jezika lol :)
Sto se tice Email ugradjene aplikacije uspela sam da ubacim yahoo account, medjutim postoji problem za live.com a taj mi treba najvise :D, pojavi se obavestenje da samo pojedini nalozi koji imaju Paid Plus status mogu da se povezu.
Kada ukucam za live.com, izlece mi obavestenje da je pogresan user name ili password. :(
Meni je muzika mnogo bolja preko slusalica, basovi su odlicni kao da se nalazite u pravom studiju dok slusate, mozda je kod pojedinih numera malo drugaciji zvuk, jer su neke sa live koncerata ili odredjenih manifestacija.
Ako punim bateriju preko racunara ili nekog starog usb punjaca mnogo sporije se odvija, dok sa ovim EU travel dodatkom i original meizu punjacem prosto leti punjenje, bas brzo. Crni dodatak je tako cvrst da ostane u uticnici, a beli se izvuce,
pa malo rizikujem da me ne drmne struja.
Videh po Evropi da se prodaju bas beli Eu punjaci, i na kutiji pise m1 note, a kod nas kineskim slovima pa note, nas je cist original :D
Neko je pominjao W2U, meni radi, ali mi se ne dopada sto me prepbaci na drugu opstinu, najbolja mi je do sada bila aplikacija Sence Flip Clock & Weather.

Hvala, Parking manijak imam 2 godine, najbolja je :D

moj auto ima reg oznaku S. 0.. SV ( kod nas S sa kukicom tj Š) i kad god placan parking upisem SV i nema nikakvih problema. No dobro, da se ne prepiremo :)

Poslednja izmena:
Sta vise kod mene cak i nisu kukicasta slova lol, samo sam primetila taj nedostatak, ne bi bilo na odmet da su i njih uvrstili makar kao opciju na duzi stisak odredjenog slova, pa da bude kao izbor :D

29671ef3bad692ad23baf75f31b59f8a.jpg
Evo kako kod mene izgleda flyme, sto se tice taastature google keyboard se najbolje pokazala, i ja nemam problem da ne mogu vise puta da selektujem odredjene delove recenice kao sto neki imaju sa 3rd party tastaturama

Uf, moram da proverim jer sam iskombinovao 3 teme od jedne sam uzeo ikonice i glavni meni, od druge dialer i sms a od trece lock screen, saljem cim dodjem kuci

Pa poskidas teme sa onog njihovog personalize centra, i onda odes u module i biras koju temu oces za koji modul, imas tamo segment za sms, za dialer itd...

Tekila, da li si nešto podešavala (i kako) u W2U, ili je proradio sam od sebe? Da li imaš prikaz temperature u gronjem uglu na home screenu?

Aplikaciju sam izbrisala, ali sam podesavala u Settings kao i na svakoj po nesto, tipa da budu celzijusi, da se brzina vetra prikaze u m/s i slicno.
Nije mi se dopalo sto me je prebacilo na drugu opstinu, sto znaci da nije bas precizna.
Inace danas mi je telefon stajao na stolu, a bio je ukljucen wifi, zasvetleo je i na ekranu se vrteo flyme pravugaonik preko celog ekrana, i izgled ikonica se vrartio na staru formu sa kvadraticima, izgleda se resetovao sam, hmm...

Kako si ušla u settings u aplikaciji? Nikako ne mogu da provalim. Prvi grad, koji čita lokaciju je OK, ali ostale nikako ne mogu da promenim, jer ne umem da uđem u podešavanja :(. Što se tiče opštine, dešavalo mi se na prethodnom telefonu da se ne prikazuju tačno, ali mislim da je problem bio do stanice od koje telefon dobija signal.

Nego, da ostavimo weather aplikacije po strani. :)
Kako se vama cini vibracija, po meni je izuzetno jaka, toliko jaka da smeta?
I je li neko probao FlyMe tools preko xposed—a? Treba root, ali ima par korisnih opcija, npr da home dugme bude back, a svajp na gore bude home, status bar mijenja boju po aplikacijama (kao na lolipop—u)... Neke opcije ne funkcionisu ali ova sto mijenja back i home je zgodna.

@vlayza ja sam podesio w2u tako sto sam skinu aplikaciju ultimate dynamic navbar uz pomoc koje sam usao u setings w2u da podesim sve. Posle sam izbrisao ovu aplikaciju ;)

Nego, da ostavimo weather aplikacije po strani. :)
Kako se vama cini vibracija, po meni je izuzetno jaka, toliko jaka da smeta?
I je li neko probao FlyMe tools preko xposed—a? Treba root, ali ima par korisnih opcija, npr da home dugme bude back, a svajp na gore bude home, status bar mijenja boju po aplikacijama (kao na lolipop—u)... Neke opcije ne funkcionisu ali ova sto mijenja back i home je zgodna.
Ja koristim flyme tools, dosta simpaticnih stvarcica, kao sto vidis na slici koju sam postavio promenio sam notification bar, i ubacio sam da imam da podesavam zvukove pojedinacno za zvono alarm, notifikacije itd...
2a56aab541ad9dbe676abb639bc1b1fa.jpg

Poslednja izmena:
Nisam ni obratio paznju na notification bar, zaslepile me ikonice i tema :). Kako si uspeo da postavis sat na sredinu? Ja nikako ne uspjevam, instalirao sam xposed i flyme tools i nista vise. Da li je potrebno jos nesto uraditi?

Poslednja izmena:
To bih mogao malo da sredim :D sto se tice vibracije, ja sam na 4.2.2i i tu je promenjena vibracija, dosta je blaza naspram 4.1.7 iliti vaseg firmware-a za m1 note, poenta je sto ne moze da se menja intezitet, a ja bi bas voleo da je nesto izmedju ovog i starog firmware-a al ko ce svima udovoljiti...

Ja se ubih trazeci neku app da smanjim intezitet vibracije, ali bezuspjesno. Nista, nadam se da ce i za m1 note sa novim azuriranjem srediti vibraciju. Inace prije ovog tel sam imao Mate 7 ,Nexus 5 i nexus 4,, i m1 je definitivno brzi. Ne nesto drasticno, ali brzi od nexus 5 i Mate 7, kao sto je n5 brzi od n4.

@vlayza ja sam podesio w2u tako sto sam skinu aplikaciju ultimate dynamic navbar uz pomoc koje sam usao u setings w2u da podesim sve. Posle sam izbrisao ovu aplikaciju ;)
Hvala. Mislio sam da postoji neki drugi način koji nikako ne mogu da provalim. Probaću je sigurno.

Jel se desava nekome da instalira aplikaciju i da se ona duplira, da pokazuje dve ikonice na ekranu?
Skinula sam juce 2-3 free Teme, instalirala, odjednom i po modulima tipa samo za ikonice, medjutim, samo se promeni home wallpaper, dok ikonice zadrzavaju standardni flyme oblik.
Inace probala sam i teme koje imaju neku zelenu oznaku i one koje imaju plavu i one bez oznake, potpuno je isto, samo wallpaper bude promenjen, bas me zanima da li je nekome uspelo.

Nazad
Vrh Dno