Šta je novo?

Meizu M1 Note

Bas su poceli sa azuriranjem za manje od nedelju dana danas stize na ota novi update 5.6.3.8, hmm:D

u novoj verziji ne radi google play store, samo kineski app store, bolje bi im bilo da poprave ovo...

Radi Google play store. Proverio upravo.

Ako nista, baterija ce duze trajati i vibracija ce biti jaca. A i u aprilu stize Flyme 5 za M2 Note :)

Ja sam zadovoljan i trajanjem baterije na m1, obzirom da sam za Xperiu T nosio punjac sa sobom. :D
Vibraciju retko kad koristim na njemu, obzirom da je cesto ni ne osetim. :)
Meni lepo radi i Flyme 4 sa Nova launcherom.

Radio je poslednji put. Ne treba ništa, samo se instalira, jedino, kao što sam pomenuo pre, na telefonu na kome nisu obrisani podaci pre nadogradnje na novu verziju sam se namučio da proradi Play store, ako se obrišu podaci ne bi trebalo da bude problema.

Samo da javim da mi se pojavila jos jedna fleka na ekranu. :D

Vratio sam se na 4206, oh radosti. Koja brzina :D

Osmomartovska beta radi očajno, notifikacije ne stižu i ima još nekih bagova i kočenja. I na m2 note temi se žale ljudi. Nadam se da će sutrašnja verzija da popravi stvari, ili vraćam 5.6.3.1.

Ja sam pobegao od te verzije. Imala je ozbiljan memory leak problem, baterija je nestajala preko noci, a o notifikacijama i da ne pricam...

Osmomartovska beta radi očajno, notifikacije ne stižu i ima još nekih bagova i kočenja. I na m2 note temi se žale ljudi. Nadam se da će sutrašnja verzija da popravi stvari, ili vraćam 5.6.3.1.
Jesi podesio sve moguće dozvole, security, auto launch?

Na m2 note meni skroz okej radi ta poslednja beta.

Jesam, bilo podešeno i pre, a dodatno sam obrisao podešavanja za Security center i podesio ponovo. Čekam sad novu betu da probam.

Ja sam upravio stavila 5.6.3.15 , stiglo je na mob.update, ali vidim npr.na insta stari bug, kada udjem u drugu app. pristizu sa insta od pre par sati notifikacije, a sve ostalo deluje isto u ovih prvih par minuta.

Ja sam upravio stavila 5.6.3.15 , stiglo je na mob.update, ali vidim npr.na insta stari bug, kada udjem u drugu app. pristizu sa insta od pre par sati notifikacije, a sve ostalo deluje isto u ovih prvih par minuta.

Meni je sa prethodnom verzijom sve radilo uredno pola dana, a onda su notifikacije krenule da brljave. Na kraju hangouts uopste nije primao poruke.... A Viber i whatsapp, samo posle nekog vremena, ako ih nisam uklonio iz cachea...

Ja sam naručio ovaj ekran, pa vam javljam kakav je kad stigne i kad zamenim postojeći. Delovao je najbolje od svih koje sam gledao na Aliju, nadam se da će biti ok.

Meizu M1 note 5.5" original lcd display+touch screen digitizer Panel Glass Repair with frame for meizu meilan M1 Note+tools
http://s.aliexpress.com/32euEJzQ
(from AliExpress Android)

Stigao ekran, i danas sam zamenio. Ekran se menja za par minuta, jedino što sam imao problem, tj. nisam uspeo da odvrnem unutrašnji šraf koji pričvršćuje lim koji pokriva konektore, pa sam na kraju morao isti da skinem standardnom džedaj metodom.

Ekran je odličan, nisam primetio praktično nikakvu razliku u odnosu na originalni osim minimalno većeg probijanja svetla sa donje strane, ali to verovatno zavisi od primerka do primerka. Boje i osvetljenje kao na originalnom, rade sve funkcije, double tap to wake, slide to unlock, slide-up za mulititask. Izbrojao sam podršku do 8 prstiju, ne ostaju otisci, tako da je i to ok.

Sve u svemu topla preporuka za one kojima treba zamenski ekran.

Pislao se o tome ranije, ali ne mogu sada da pronadjem to pitanje, vezano je za viber. Uvek sam drzala ikonicu vibera u status baru, i tada sam znala da sam online, a izlazila sam na exit, jer sam u suprotnom u starijim verzijama, bez toga egzit bila non stop online. Medjutim sada ako ostavim viber ukljjucen, i telefon bude npr. na wifi vezi non stop, lock screen ga automatski iskljuci, pa poruke sada vidm kao kada sam ranije ulazila u app, znaci nema sanse da bude online non stop pa se ni notifikacija ne dobije.
Jel se to resava sa onim zakljucavanjem app, kada radimo clean up, tj close all ili?

Moraš i u security da podesavas to u app management, takodje i u permission auto start.

Danas je bio update na 5.6.4.19 beta i sada kada god se zakljuca screen, posle se uvek ukljuci kamera, kao da je ostala ukljucena ta app, da li se jos nekom desava? Iritira, mora na back da se izadje, kao da je bug neki...

Ne bih znao, vratio sam se na 4206I :) Ali me zanima da li je neko probao stable 5130 i kakvi su utisci :) Koristio sam vec neku betu, ali je bas bila brljava i losa....

Stavio sam ja 5.1.4.0A, doduše na test telefon (bez SIM-a) i deluje mi ok. Međutim nisam imao mogućnost za neku ozbiljniju probu pa da mogu da preporučim korišćenje.

Stavio sam ja 5.1.4.0A, doduše na test telefon (bez SIM-a) i deluje mi ok. Međutim nisam imao mogućnost za neku ozbiljniju probu pa da mogu da preporučim korišćenje.

Zale se ljudi na ponovno kasnjenje notifikacija na 5140A, i tvrde da na 5130A nije bilo tih problema...naravno posle podesavanja sugavog security centra. Navodno ista podesavanja ne daju rezultate na 5140A...
Meni stvarno nisu jasni ovi iz meizu... kako je moguce da notifikacije za sve internet chat klijente i emailove ne mogu da nateraju da rade....

Ja sam uvek preko ota radila update, ali sad vec ludim, jer je ovo najgora moguca verzija koju su izbacili za vise od godinu dana, katastrofa nevidjena, toliko rupa ima, morala sam da vratim na staru verziju viber jer na 6.0.0. nece da otvori tastaturu kao zablokirano, medjutim sada nece ni prethodna, sto znaci da je do nove beta verzije flyme os, a lock skreen ubija sa onom kamerom, sve secka i koci, najgore je sto mi ljudi pisu na viber a ja ne mogu da odgovorim :D, slepci ne mogu da naprave normalnu stabilnu verziju...

Izasao je novi stable, mislim da se na spisku popravki nalazi taj bag sa kamerom :) ako probas, javi mi da li rade notifikacije za viber/whats app, da znam da li da gazim ovaj divni 4206i :D

Pa ne znam još ništa nije stiglo preko ota, hmm...inače mnogo su lošije fotografije sa ovom betom, mutne su, blurovane nekako, na viberu i dalje ne radi tastautura, i povremeno umesto naziva operatera pišu brojevi, i javlja se greška UI sistem doesnt work..tako nešto, jedva čekam nadogradnju :D

Jel misliš na ovu verziju Flyme OS 5.1.5.0 stable? Pojavila se kao link, da li će biti i ota? Nisam ručno nikad menjala, ne znam kako sa backupom, dosta foldera imam i sl. ne bih da pogubim sad to...mada bih da se otarasim bete što pre :D

Poslednja izmena:
Da da, mislim na tu stable verziju... Nista, sacekacemo rezultate tvoje OTA verzije pa da znam da li da prelazim na tu "stable" verziju :D

Jutros je na tel. na ota stigao update, stavila sam tu stabilnu :D Flyme os 5.1.5.0A i telefon radi normalno kao i ranine, nema bugova, lock screen lepo ide swipe to unlock i otvara home ekran sa ikonicama :). Notifikacije za mail, i jos neke app rade ok, jedino mi viber opet nije otvarao tastaturu, pa sam ga izbrisala i instalirala ponovo i radilo je 3-4 min. i kada se dotakne ekran opet se kao "zakuca" i nema tastature, hmm..mozda je i do te verzije 6.0.1, bas me zanima da li neko ima slican porblem, sve ostalo na telefonu radi ok, za razliku od bete 19, ova je pesma :D

Jutros je na tel. na ota stigao update, stavila sam tu stabilnu :D Flyme os 5.1.5.0A i telefon radi normalno kao i ranine, nema bugova, lock screen lepo ide swipe to unlock i otvara home ekran sa ikonicama :). Notifikacije za mail, i jos neke app rade ok, jedino mi viber opet nije otvarao tastaturu, pa sam ga izbrisala i instalirala ponovo i radilo je 3-4 min. i kada se dotakne ekran opet se kao "zakuca" i nema tastature, hmm..mozda je i do te verzije 6.0.1, bas me zanima da li neko ima slican porblem, sve ostalo na telefonu radi ok, za razliku od bete 19, ova je pesma :D

Kod mene poslednja verzija Vibera ne aktivira vibraciju kad sam u silent+vibration rezimu :D Tako da je sigurno do sugavog Vibera. Probaj neku stariju verziju.

Da sigurno je do vibera onda, prosli put sam radila downgrade preko kineskog app stora, i namestila sam da mi se ne azuriraju automatski app, medjutim, nekako je bila prebacena na novu verziju i nema sanse da otvori tastaturu. Zato whatsapp radi dobro, ali ljudi uglavnom imaju viber :D

Vrh Dno