Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Pukao mi lijevi cross post na space baru, ladno, na KBDIY GMK Monster setu. Stabs su okej, i switch, pukao krstić na tasteru. Srećom dođe s dvije opcije pa sam stavio tamno plavi ali baš razočarenje, dopadao mi se kontrast.
Ne znam jesam li ja mlatio ili je došao klinac pa lupao po njoj (ima skoro dvije godine, kad nije zaključana radna soba pravac uleti i lupa po tastaturi) ili sam ja, ali definitivno je koliko para toliko muzike. Taj cyan space bar u double shotu ispod ima crnu plastiku koja sad kad zagledam djeluje puno lošije od ostalih materijala, ali eto - upozorenje za sve sa GMK klonovima koje koriste svaki dan.

Evo konačno i Frankenštajna koga sam izlicitirao za 70 na eBay-u: Tony Studio TN Alice (Owlab Spring klon)

Ugrađene komponente:

• Kućište, plate i pena: TN Alice set
  • PCB: Original OWLAB hotswap sa doughterboard-om
  • Switch-evi: Pine switches by Loobed (67 komada, fabrički lubovani)
  • Stabilizatori: TX stabilizatori (jedni od najboljih screw-in stabilizatora)
  • Keycaps set: GMK klon BOTANIC
  • Dodatak: Wrist rest
Vrednost ugrađenih komponenti :
  • Tony Studio TN Alice kit: oko 100€ (Aliexpress cena dok se prodavao)
  • PCB: oko $50.00 na QC sajtu za prodaju rezervnih delova
  • Pine switches by Loobed (67 komada): oko 50€
  • TX stabilizatori: oko 20-30€
  • Keycaps set: GMK klon BOTANICAL 25€ (Aliexpress)
  • Wrist Rest: Weikav Record Alice Palm Rest 17 (Aliexpress)
Ovaj set je apsolutno fenomenalan! Zvuk je izraženo thocky i perfektan, svaki pritisak na tastere pruža besprekoran osećaj. Pine switches by Loobed u kombinaciji sa TX stabilizatorima pružaju glatkoću i stabilnost, dok originalni OWLAB PCB omogućava jednostavno podešavanje putem VIA softvera. Oduševljen sam kako ova tastatura radi!
Ko planira da kupi Alice layout tastaturu, ovo je odličan izbor i sigurno se neće pokajati ni sa standardnim kitom - izrađena je od dust PolyCarbonata i po kvalitetu izrade i performansama stoji rame uz rame sa premium tastaturama.

IMG_1086.jpgIMG_1087.jpg

IMG_1088.jpgIMG_1089.jpgIMG_1092.jpgIMG_1095.jpgIMG_1096.jpgIMG_1097.jpgIMG_1099.jpgIMG_1102.jpg

ti switchevi su skupi

Zbog "ručnog podmazivanja"? Loobed se baš i nije proslavio...čini mi se i da su pukli nedavno.
Svejedno, znam da ima skupih prekidača, i sam sam uzimao neke ali opet...

… puno je, da :)

Pa toliko koštaju, nažalost.😢
IMG_4721.jpeg

Ali vrede svaki dinar. Bolji su od Gateron Oil King ili Ink V2, odgovorno tvrdim.😉
Ova tastatura tako dobro zvuči i tako je dobar osećaj kucati na njoj, da nemam reči.
Maltene, No-name, ali bruka. Naravno, u poređenju sa onim koje imam.
Ovo je zaista pravi primer, što kaže @jurodivi da su kinezi otišli predaleko.
Ja sam bukvalno raspamećen. Da ne spominjem da je ima bezmalo kilo, iako je od PC.😉

Poslednja izmena:

Prilozi

• 1741463253663.jpg
    1741463253663.jpg
    241 KB · Pregleda: 140
Dao Deathstalker V2 Pro i Orochia V2 i uzeo ovaj komplet, nisam tiše mehaničke tastature imao, jako je tiha. Vidjeću mogu li se navići na 65% format, 75% mi je idealan ali moram probati ovaj model, odavno je ganjam. :)

Prilozi

• IMG_20250308_202228.jpg
    IMG_20250308_202228.jpg
    317 KB · Pregleda: 127
  • IMG_20250308_210547.jpg
    IMG_20250308_210547.jpg
    340.1 KB · Pregleda: 125
pa jedino F tasteri :) ja se nikako nisam mogao navici na 60% (bez kursora) ali 65 sweetspot sto se tice velicine i dostupnih tastera (F tasteri mi nisu toliko bitni, tako da Fn plus 1,2,3... radi posao)

inace monitor arm radi ok?

Imao sam Huntsman Mini (tačno 1 dan), to je bio horor bez strelica. Radi arm ok, javio sam mislim u monitor oled temi :)

Ova Asus ti je fenomenalna tastatura koja pruža odlične performanse i prenosivost.
Ja je takođe merkam duže vreme, ali nikako da je vidim na nekoj dobroj akciji.
Da ne spominjem nekoliko jedinstvenih funkcija koje je izdvajaju na tržištu.
Kažu da baterija može trajati do 430 sati sa isključenim osvetljenjem, što je impresivno za bežičnu tastaturu. Koristi Asusove ROG RX niskoprofilne optičko-mehaničke prekidače, dostupne u crvenoj (linearnoj) i plavoj (klik) varijanti. Kapiram da je tvoja sa crvenim prekidačima čim je toliko tiha. Sigurno su dobro podmazani, što smanjuje buku i pruža prijatan osećaj pri kucanju. Odličan izbor si napravio, čestitam.👏
Neka te dobro služi i piši utiske kad je istestiraš, baš me zanima jer je oko pola kilograma i dobra bi mi bila za nošenje u rancu.🙂
Inače, ne brini, navićićeš se na 65%, manji je problem nego 60%.😉

Slažem se jedino što je ISO a ne ANSI, to sam kasno vidio, odavno baš nisam nailazio na iso. Valjda ću se navići na mali shift i vertikalni enter. :)

Meni treba veći Shift, što za igre da ga ne nsbadam, što za kucanje jer mahom njega koristim...
Mali Shift je glsvni razlog što ne rabim ISO.

Slažem se jedino što je ISO a ne ANSI, to sam kasno vidio, odavno baš nisam nailazio na iso. Valjda ću se navići na mali shift i vertikalni enter. :)
Pa za manji layout još bolje, zbog većeg Entera.
Takođe i kad koristiš srpsko pismo.🙂
Jedino što sad imaš dva |\ tastera, odnosno jedan viška na US tastaturi.😉

Caps lock mod sve to resava, i strelice i enter.

Prilozi

• keyboard.jpg
    keyboard.jpg
    198.6 KB · Pregleda: 68

Kad je bila preporuka ovde za AJAZZ AK820PRO, uzeo sam povoljno i zadovoljan sam.

Sad bih uzeo nesto slicno za malog burazera za 3-4-5000, posto ove nema vise..

Jel ima neko preporuku?
Moze sa Temu-a ili domace prodavnice.

Unapred hvala

Imas istu tastaturu za oko 5000.

Evo, otkazaše i poslednje dve porudžbine sa Amazona,
te smo biliži odgovoru na @Gedora -ino pitanje.

Po svemu sudeći, izgleda da su ovi pukli ko zvečka i rasprodaju ono što još imaju i ako imaju na lageru, pa koga posreći.
Što se Amazona tiče, tu su definitivno završili, jer toliku gomilu negativnih feedbackova za tako kratko vreme (MountainGGlobal kao prodavca) nisam dugo video.
Takođe sumnjam da su se pojavili i u vidu "Audio Video van Gils" i nude istu tastaturu ali za 151.99, mada i oni ne isporučuju. Čudi me da ih još nisu banovali.
Meni Amazon svakako vraća novac, jedino ostaje žal što nisam uspeo da se dokopam bar još ove dve.:cry: Sada se postavlja pitanje, da li će isporučiti svima koji su naručili direktno sa njihovog sajta.:unsure: Nadajmo se da hoće. Ja i još nekolicina smo imali sreće, a za dalje...
Sad bih već dobro razmislio da li bih išta više od njih naručivao, pogotovo što ni na poruke redovno ne odgovaraju, a ne postoji zaštita kao na Amazonu, pa dok trepneš,
novac ode u vetar. Ne znam. Dobili ste sve informacije od mene, pa odlučite sami.

Pogledajte prilog 477842Pogledajte prilog 477843

E da, umalo da zaboravim, čekam još u ponedeljak da stigne MOUNTAIN Display pad,
ali srećom, tu je prodavac Amazon, pa verujem da ću dobiti.
Toliko od mene.
Stigla danas porudžbina sa prve slike koja je otkazana i za koju su mi davno vraćene pare. Ovi definitivno ne znaju gde udaraju. 🤣😂🤣 Šta da kažem, hvala Mountain.

PS (nadam se i da će ostalih nekoliko porudžbina pristići.😉)

Poslednja izmena od urednika:

U potrazi sam za mehaničkom tastaturom do nekih stotinak eura. Koristio bi je najviše za kodiranje a pomalo i neki light gaming. Primarno koristim macOS i interesuju me samo wireless opcije.

Trenutno se razmišljam izmedju Royal Kludge M75 i Keychron V1 max. Prva mi se na izgled mnogo više svidja ali nisam siguran koliko je pouzdana. Keychron sam u razmatranje uzeo samo zato što mi je brend poznat pa pretpostavljam da sa njom neću imati nikakvih problema.

Vidim da ovde ima dosta poznavalaca pa bi mi značilo ako neko ima iskustva (pogotovo sa RK) da podeli. Svakako su dobrodošle i sugestije za neke druge modele/brendove.

Nazad
Vrh Dno